Аляски маламут
Публикувано: 09 February 2007 - 11:29 AM
Публикувано: 09 February 2007 - 11:47 AM
Цитат
x5r, здравейте
Колко е хубаво към нас да се присъедини още един обожател на АЛЯСКИЯ МАЛАМУТ. Наистина тези кучета са с прекрасна външност, изключителен характер, много добри приятели.
За да не се повтарям, в тази тема е описано почти всичко за стандарта на тази порода и темперамента на кучетата. Ако прочетете всички страници, може би ще си изясните някои неща, а ако нещо е пропуснато - питайте конкретно.
П.П. Вижте си личните съобщения
Поздрави
1super

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 09 February 2007 - 11:57 AM
Публикувано: 09 February 2007 - 12:59 PM
Цитат
Според мен няма причина да не се разбира с хъскито ви - ако го вземете от малко бебе.
А за това дали да си вземете мъжко или женско - зависи от предпочитанията ви. Женските са по-дребни и по-послушни, а мъжките стават едри и много силни животни, трябват ви здрави ръце да ги удържате и много тренировки. Освен това момчетата са по-своенравни и много любопитни и понякога не идват при команда "ела тук" ако са пуснати свободно. Трябва доста търпение и много обучение, но пак не е сигурно кога ще му щукне нещо или ще го привлече нещо в далечината и ще иска да отиде да го види. 1super

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 09 February 2007 - 02:14 PM
Много харесвам породата Аляски маламут, но за съжаление се срещат изключително рядко. Аз имам самоед и миналото лято се запознахме с един маламут от Поморие , казва се Лорд , много красиво куче и останах с впечатлението , че маламутите са много спокойни и уравновесени кучета, поне Лорд бе такъв. r)
Публикувано: 09 February 2007 - 03:16 PM
Цитат
mamaZu
Значи аз съм голям късметлия, че го гушкам всеки ден наживо.
Благодаря за хубавите думи.
briz bein
Аз също се запознах с Лорд на една изложба миналата година в София. Той е на една възраст с Финве (разликата им е няколко дена). Лорд ни е роднина - неговите родителите са същите като на нашата майка, но от друго кучило 1super .
Един от братята на Лорд е млад шампион на Сърбия и Черна гора - казва се Леон Алфа. Много си приличат двамата - черно-бели, красиви, високи.
И по принцип са си спокойни и уравновесени кучетата маламути, но не през цялото време b) ...
Да живееш с маламут си е просто щастие.
1super

Публикувано: 09 February 2007 - 03:27 PM

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 09 February 2007 - 03:39 PM
Цитат
mamaZu
Всичко е така, както си го намислиш - пожелавам ти да е по-скоро отколкото предполагаш. r)

Публикувано: 09 February 2007 - 03:42 PM
Цитат
Цитат
mamaZu
Всичко е така, както си го намислиш - пожелавам ти да е по-скоро отколкото предполагаш. r)
дай Боже:)...досега не съм си позволявала защото съм в апартамент, а мисля на тях не им се нрави особено r)

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!
Публикувано: 09 February 2007 - 04:09 PM
Цитат
Цитат
Цитат
mamaZu
дай Боже:)...досега не съм си позволявала защото съм в апартамент, а мисля на тях не им се нрави особено r)
Според мен няма проблем. Повечето от нашите бебета отидоха в апартаменти или живеят вътре в къща. Собствениците им казват, че се справят успешно.
Но мисля, че живота навън се отразява по-добре, както на самочувствието и здравето, така и на външния вид. Ако понасяте повече косми, мисля да не е чак такъв проблем. Маламутите са енергични кучета, искат много натоварване и ако им даваш дълги разходки всичко е ок.

Публикувано: 12 February 2007 - 10:33 PM
Видеото за маламутите вече е качено на сайта. Приятно гледане
Видео - Аляски маламут

Публикувано: 22 February 2007 - 09:36 PM
Прикачени файлове
-
Picture_055.jpg (76.99K)
Брой сваляния: 308

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 22 February 2007 - 09:37 PM
Прикачени файлове
-
Picture_054.jpg (84.85K)
Брой сваляния: 312

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "