Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2801 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2011 - 07:27 PM

Съгласна с теб стефо,всичко зависи как е било възпитано като малко.Така е по лесно за нататък.Но пък ако имаш достатъчно воля може и на 2 или3 години пак да го обучиш като едно добре възпитано куче.
Поздрави и много целувки на вашите сладури!!!!!!:):):):):):)
User's Signature

Качена снимка

#2802 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 01:50 PM

Скъпи ми съфорумци, поздравявам ви с този линк ЦЪК и ви желая много усмихнат уикенд с вашите кучовци. :db_046:

#2803 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2011 - 03:21 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 03 June 2011 - 11:50 AM, написа:

Скъпи ми съфорумци, поздравявам ви с този линк ЦЪК и ви желая много усмихнат уикенд с вашите кучовци. :db_046:

Много благодаря ! Смях се от сърце!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2804 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2011 - 07:10 PM

Супрер яки снимки смлях се от смях . Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2805 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 07:33 AM

Привет народе!
Как сте? Как се справяте в тая жега? Имам едно питане и се надявам някой да ми помогне. Забелязах, че когато разхождам Арес, и когато минаваме покрай една определена къща, в която има куче, което много ни лае, той започва да скимти. Все едно вика другото куче. То от своя страна започва да лае. Мислех, че Арес се закача с другото куче, но в едно от предаванията на Сизър Милън, той каза, че скимтенето означава, че кучето се страхува. Дали е така? Рових се в нета, но никъде не открих, че това е така. Вашите кучовци правят ли така? Как мога да го отуча да го прави? С бисквитки не става. Дори ги плюе гадината.
Благодаря предварително.

Поздрави

#2806 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 10 June 2011 - 08:35 AM

Арчи също скимти, когато срещу нас има куче, което иска да подуши, обикновенно някоя женска или някоя която познава и мнг иска да се приближи до нея. Това е при срещите ни с други кучета, но аз го чакам да се успокои и седим по настрана. Тогава той издава някакво скимтене. За мен това означава, че иска нещо, но не може да го достигне. Не е страх. Така и така е през оградта, защо не се доближите и не видиш какво ще стане. Няма как да го отучиш, а и не е необходимо. Все пак това е нещо, което можеш да му позволиш, има ограда, няма да ви нападне онова. След като задоволи любопитството навярно ще му мине или пък когато минавате пак ще се подушват през оградата. Друг е въпросът, ако онова е пазач и реагира по-остро на вашата близост, но пак ще сте по-близко и Арес ще усети миризмата. Пробвай. А изправя ли се на задни лапи?
Другото, което аз правя, когато има някакви дразниители, като изключвам тези, които Арчи ги помни от началото и ги мрази, е да го оставя да седне и да ги гледа докато минават. Ние също минаваме покрай една къща с дворно лаещо куче, което направо се спуска на оградата. В началото Арчи се връзваше и си виеще нещо там, караха се, скачаше на задни лапи, бе грозна гледка. В един момент ми писна и го сложих да седне срещу оградата и да го слуша как лае. В момента, в който се успокои, тръгнахме. Вече не го отразява.Аз се опитвам да внуша на Арчи да прави асоциация при нова ситуация със старата ситуация, в която е изпитал спокойствие. Затова още преди да мине някое куче, го слагам да седне, да го гледа отдалеч и когато онова мине, Арчи вече е спокоен.
User's Signature

Качена снимка

#2807 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 08:57 AM

Имам аз едно питане по въпроса с жегите. Рая през последните 2-3 вечери диша много тежко вечер. В стаята е доста топло, но се притесняваме да оставяме климатика цяла вечер да работи, а от терасата идва топло. Някой пробвал ли е да си подстриже маламута и как би се отразило на козината по-нататък? Мисля ако се наканим, да оставим само козината по краката, главата и опашката, но милата ще е като остригана овца :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2808 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 09:11 AM

Да , Вес и на Арчи му е мнг тежко. Ние сме със западно изложение и цял ден е жега. Но в Сф пак е по-хладно, заради Витоша, а ние сме мнг близо до нея и той си спи на терасата . Аз също забелязах, че при разходка не иска да правим целия маршрут. След около 45 мин, когато започваме втората обиколка на квартала ( но само половината обикаляме) той се дърпа към вкъщи. След като се приберем диша все едно е тичал, мнг тежко , трябва му към час, за да се успокои. Нещо, което като сме навън и легне, ако говоря с някой, не го прави. Заради което си мисля, че е от жегата. За подстригване- аз не бих експериметирала. Те в момента дори се скубят. Едва ли след като я подстрижете, ще порасне козина, та ще чакате до есента. И принципно не знам дали няма да се наруши самата структура на косъма??? Рая къде спи. Когато оставихме лятото Арчи в Плевен при нашите, целият му престой мина с пуснат климатик. Държаха го на <20 градуса сигурно, по 24 часа. Аз също, когато беше мнг топло му пусках климатика, но пак казвам при нас поне климата е по-прохладен.
User's Signature

Качена снимка

#2809 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 09:21 AM

Рая спи при нас, но на земята (леглото й явно и прави още по-голяма жега). Климатика го пускаме, но за сега с таймер за 1 час след лягане и към 3-4 става адска жега. Явно ще трябва по цяла нощ да го оставяме. Иначе през деня тя си е сама и няма как да го пускаме, защото не я пускаме в стаите като ни няма, че унищожи света. За сега, когато е home alone си обитава коридора, който е голям и сравнително хладен, но все пак като излезем на разходка и е много тежко.
User's Signature

Качена снимка

#2810 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 09:46 AM

Иси, благодаря ти за съветите.
Ще опитаме да се приближим до оградата с онова куче и да се погледаме малко. Относно изправянето на задните лапи - прави го, когато срещнем каквото и да е куче. А ако го приближим му се хвърля. Лоша работа

#2811 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 09:59 AM

Ами ако онова позволи и все пак Арес не започне да се ядосва нещо. Познато ми е твойто положение. При нас освен катсрацията мнг помогна избягването на всякакви контакти с кучета. Така може би след около 6-7 месеца започна сам да ги гледа любопитно и да дава сигнали, че ще се държи прилично :). Не че не сме го събирали с женски, но горкият не знаеше, как да се държи и нападаше. Всичко с времето си. Просто им трябва време да преодолеят страха от още едно нападение, да се чувстват сигурни с нас и да се успокоят.
User's Signature

Качена снимка

#2812 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 10:18 AM

Здравейте,сега покрай училището не мога мн да пиша,и изпити имам ,но скоро идва ваканция.Както и да искам да ви се похваля.От може би 3 дена излизам с колелото и Демон.Доста ме слуша (не съм падала още :Д)Така се умаря и по бързо.Сутрин не се събират кучета и нямаме с кого да си играем.Най-накрая си намерихме занимание.
А пак с жегата и аз не знам какво да правя.Много му е топло.Ппинудих се излизам сутрин рано и да се прибираме до към 9 и половина.Но иначе вечерта не му се прибира в къщи.Върви на 1 метър зад мен.:Д
Аиде скоро ще кач амалко снимки докато караме колело ама трябва да намеря кой да снима.
Целувки на вашите красавци.
User's Signature

Качена снимка

#2813 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 07:41 PM

Мечо изобщо не е сменял козина.Пада,когато го решим и като дърпам падат топки косми,обаче тотално не е сменял,не знам дали е нормално.Той нали има толкова много,че тя не може сигурно да падне,уплита се стара с нова-ужас.Голо място не е оставало,както съм виждала по снимки.Поне сега да падаше,че да му е по-хладно.А вече май трябваше 2 пъти да е сменял.

#2814 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 08:01 PM

то голо не остава, но се вижда, как е откъсната и трябва само се мине с гребен или да се издърпа. Това което казваш, че дърпаш и пада трябва да е скубането. Само че е най-обилно по 2 месеца на сезон, поне по мои засичания. На маламутите поне сивите по не им личи, като ги гледам хъскитата, горките , мнг се забелязва.
User's Signature

Качена снимка

#2815 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 08:49 PM

Ама то не личи откъде е паднало!Не се разрежда даже.Понякога се притеснявам да не му стане нещо,защото рядко го решим.Няма такова време просто!За 30-40 мин само го разпухквам,обаче на гърба в основата на козината силите не ми стигат.Вир вода ставам,а в корените пак е сплъстено.

#2816 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2011 - 09:39 PM

Ваня, скимтенето, когато минавате покрай това куче, което ви лае, е по-скоро от агресия, желание за саморазправа, а възможно и от любопитство, или съчетание от двете - но за мен е първото. В никакъв случай не е от страх.

Вес, северните кучета не се подстригват - те имат предимството пред другите породи - подкосъма, който ги изолира не само от студа, но и от жегата. Ако подстрижеш Рая, ще стане още по-лошо - т.е. ще й бъде още по-горещо, а и може да не й поникне повече козина, каквато е имала преди... По-добре да се научи вечер да спи в банята, или друго по-хладно място, но не й причинявайте това с подстригването...
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2817 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2011 - 04:52 AM

Благодаря Finwe :ba_025: Просто не знам като станат големите жеги как ще е щом от сега не издържа :dry:
User's Signature

Качена снимка

#2818 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2011 - 11:04 AM

Показване на мнениетоves, в 11 June 2011 - 02:52 AM, написа:

Благодаря Finwe :ba_025: Просто не знам като станат големите жеги как ще е щом от сега не издържа :dry:

Не се притеснявай, издържат - колкото и странно да изглежда това. Важното е да не й даваш да се движи много през горещата част от деня, и да не преяжда. Когато е горещо през деня може да й мокриш главата, но задължително трябва да стои някъде на сянка след това. (аз моите ги мокря с вода - понякога само темето, понякога и цялото тяло, но не ги къпя, а също така измивам мястото, където спят с вода и там поне до обяд е прохладно - но така или иначе всеки си намира някаква сянка и лежи там почти целия ден. Игрите и разходките са предимно рано сутрин, защото само тогава земята и въздуха са прохладни.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2819 Потребителят е офлайн   aaliyah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 04:03 PM

Здравейте,Алая е разгонена и е малко плашеща...преди 2 дни нападна едно куче и едва не го разкъса.Днес обаче по-лошо,нападна един човвек.Той беше клошап и се държеше доста грубо,тръгна към нас обиждайки ни и Алая го захапа за крака.Той беше бос и Алая го захапа точно там.Настана малко паника той се разпищя а Алая ръмжеше.Успях да я дръпна и прибера.Клошара беше с разкървавен крак...по-скоро се радвам,че тя ме защити,защото незнам той какво можеше да ни направи.Спестявам подробностите,защото всичко се случи доста бързо.
User's Signature

Качена снимка

#2820 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2011 - 04:20 PM

Показване на мнениетоaaliyah, в 21 June 2011 - 04:03 PM, написа:

Здравейте,Алая е разгонена и е малко плашеща...преди 2 дни нападна едно куче и едва не го разкъса.Днес обаче по-лошо,нападна един човвек.Той беше клошап и се държеше доста грубо,тръгна към нас обиждайки ни и Алая го захапа за крака.Той беше бос и Алая го захапа точно там.Настана малко паника той се разпищя а Алая ръмжеше.Успях да я дръпна и прибера.Клошара беше с разкървавен крак...по-скоро се радвам,че тя ме защити,защото незнам той какво можеше да ни направи.Спестявам подробностите,защото всичко се случи доста бързо.

Доста странна и все пак интересна история :ud_009: Когато са разгонени,Кафира и както забелязвам и Криста са доста изнервени и дразнещи,но до сега не се е случвало да са с повишена агресия особенно към хора(към женски кучета да)!
Споменала си клошар ако съм разбрал правилно-да,към такива,към възрастни (зле изглеждащи хора) Голямата не веднъж е виела (лаела) но и през ум не ми е минало,че е възможно да се спусне и да захапе...За това и по горе написах интересно..не е присъщо на Маламут-а да напада хора,поне според мен.

П.П. Наблюдавайте тези нейни стремежи и дано не се зачестят,че тогава доста тегава история ще се заформи

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни