Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3001 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 26 September 2011 - 08:41 PM

Как се държат вашите маламути с малки деца? При нас от известно време наблюдавам, че не му е мнг приятно. Последно като бяхме на х.Дерменка и дойдоха дечица, заобиколиха го и започнаха да го галят. Но той само щъкаше напред-назад в опит да се оттърве явно. Аз непрекъснато бях го него, че знам ли го все пак. Когато започна да ръмжи, ги помолих да не го пипат вече, че явно се изнерви. Преместихме се на съседната пейка и някой от компанията ядеше, та Арчи го беше зяпнал и точеше лиги. И точно в този момент едно от момиченцета дойде да го гали. Докато изръмжа и аз да се обърна да кажа на детето да не го пипа и това понечи пак с ръка към кучето, Арчи излая, като се обърна назад. Не успя да захапе, но и не това му беше целта, а да покаже, че не иска да бъде притесняван. Детето се уплаши, разбира се, но майката беше супер печена и разбрана, рядко срещано, та обесни, че постъпката на детето е неправилна....както и да е. Но след няколко дена пак се доближиха деца до него и той пак ги ръмжеше. При големи хора се бута да бъде гален, дори при непознати. Според мен децата са изпълнени с някаква енергия, която му идва в повече и го натоварва. Но знам, че тази порода е подходяща за деца все пак...ПОд деца визирам малки, до побертета. Какво да правя. Известно време да отбягваме контакти с дребосъци или ? Аз му казвам "НЕ", когато им ръмжи и гледам да го оттърва от тях, но то става за секунди....и уплахата е най-малкото нещо.
User's Signature

Качена снимка

#3002 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 September 2011 - 09:38 PM

На Алекс не му пречат като се мотаят около него ,стига да не го мачкат , и все пак на някои дава на другите ръмжи като го мачкат
User's Signature

Качена снимка

#3003 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2011 - 11:11 PM

За Ели се сещам ,един наш клиент във фитнеса идва от време на време със сина си,който е на видима възраст 5-6 год,много весело и контактно дете което докато влязат във фитнеса и то веднага отива да я мачка без никакъв страх,Ели го ръмжи а то умира от смях,инъче за по големи хора се е случвало,дори двама клиента спряха да посещават фитнеса защото ги е страх особенно единият страшно мн го ръмжеше не можех да я удържа така му налиташе,други случаи сме имали,редовни клиенти влизат си всеки ден ,познава ги,но когато ги чуе да говорят нещо и започва да ръмжи,,с някои започва да си говори нещо,те кажат нещо и тя отвръща,и така,забелязали и друго,когато я водим на повод,почти всеки ръмжи,не дава да я бутат , инъчи като си е свободна общо всето със всеки контактува
User's Signature

Качена снимка

#3004 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2011 - 08:36 AM

Не знам при вас как е, но Рая посреща новите хора с "песен". Започва да вие по един особен начин и прави едни готини извивки :smile: Определено го прави от превъзбуда и с много топли чувства. С децата нямаме проблем. Обожава ги и никога не е ръмжала, колкото и да и досаждат. Даже е много кротка. Позволява им всичко. Даже преди време едно много настоятелно хлапе искаше да я води, а беше много спокойно място без грам човек. Рая свали опашката (по прнцип като сме навън винаги е навита на гърба) и вървя покорно. По едно време мина една котка, а аз предварително казах "ако те дръпне просто я пусни". Изобщо не й реагира. Вървеше до момиченцето и нищо друго не съществуваше за нея.
User's Signature

Качена снимка

#3005 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2011 - 10:53 PM

Принципно Марк няма проблеми с малките деца, но понякога идва време, в което му писва да го мачкат и им изръмжава (дори се е случвало и на по-големи хора да го прави). Миналата година бяхме на състезание с него и мина покрай нас едно момченце на около 4 годинки и си пъхна ръката в устата на Марк, а той изобщо не реагира. Когато сестра ми го води ( тя е на 12) не си позволява да върви по-бързо от нея или да хукне да гони котка- явно усеща, че е малка. :)

#3006 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2011 - 06:45 PM

има някаква специалка в Плевен, някой дали ще ходи?
User's Signature

Качена снимка

#3007 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2011 - 12:56 PM

лелеллелелел, има ли хора тук, ехо ще ни закрият форума :).
Как сте народе.? Започна ли скубането?
User's Signature

Качена снимка

#3008 Потребителят е офлайн   rihan Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 October 2011 - 03:53 PM

Здравейте! Да започна оттам.. имах каракачанец, но по ред причини от скоро вече не е при нас, та веднага започнах търсене на друго куче. Любимци винаги са ми били северните кучета, като си мислех, че има хъскита със завита опашка - както почти всички хора.. И реших, чесега е времето за един маламут. Търсих доста, четох по форуми консултирах се с доктори.. Разобаровах се, че в Лавина Алпи нямаха кученца.. в Банско казаха, че няма да имат в близката година.. от обява не исках твърдо, зоомагазините са с ненормални цени.. И накрая стигнах до пича от Варна - говорих с него сто пъти, още поддържам връзка.. Преди да му открия номера, случайно попаднах на човек който си е взел маламута от него преди време - каза, че кученцето му е първо в категорията си на редица конкурси.. и ми даде телефона на човека.. Та свързах се с въпросния човек, каза че пътува до Словакия всяка седмица, купува - носи и продава из България. Питах и за хъски, в развъдника в Пампорово, но някак малалута ми харесва повече. Звъннах му, каза след 10ина дни ще е при мен кучето и ти го давам.. даже и негова служителка ми се обажда да каже.. в деня преди да го получа реших да се поровя още малко и намерих темата за борсите... хванах се за главата, звъннах му разправии - казах му водя го на лекар първо след това сметките ще оправяме.. в клиниката казаха, че кученцето е здраво, то си дойде с татуировка в ухото)не с чип). Предупредиха ме 10 дни за инкубацционния период и след това да отидем за ваксина. Мъникът е втори ден при мен.. храни се, супер енергично кученце е.. ходи до тоалетно твърдо, само пикае където иска, ама... Та въпросът ми е след колко време се проявява тези болести и въпреки всичко изговорено и написано - има и вероятност кученцето да е здраво в края на краищата нали.. Мерси за вноиманието и отговорите! :smile:

#3009 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2011 - 06:54 PM

Защо ще го закриват ??
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3010 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2011 - 11:45 PM

не, няма. Пошегувах се. Но нещо сме мнг "активни"
User's Signature

Качена снимка

#3011 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 October 2011 - 08:28 AM

Според мен сте поели доста голям риск с този въпросния от Варна и ако не стане кученцето в последствие това, което сте очаквали не бъдете изумен. Преди 1 година като и аз си търсих куче попаднах на един от Варна, незнам дали е същия, който ги внасял от Чехия. Аз го помолих да ми прати снимки на кученцата и на родителите, а неговия отговор беше "Да не искаш да ти снимам всичките си кучета"..... За мен щеше да е 100 пъти по-добре да отидете и да си вземете от развъдника в Пампорово едно хъски, хем ще сте видели родителите, хем ще има родословие, хем ще се запознаете с хората и ще ви кажат ценни съвети. Трудно е да се разбере какво куче ще стане още като е малко и сладко,защото дори и на уличните кучета малките са много хубави,ама .... Може ли да пратите снимки на родителите и на малкия бебок :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3012 Потребителят е офлайн   rihan Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 11:30 AM

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Това е малкия, на родителите.. няма... Човека ми прати снимки преди това на кучето, същия беше.. малко мъничък ..

#3013 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 03:19 PM

Здравейте rihan !От Иван от Варна ли взехте кученцето?Мисля ,че развъдника се казваше Ivanov's King...
User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#3014 Потребителят е офлайн   rihan Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 03:30 PM

Ами не, не е от него - от човека от анимал .бг е, колкото и мнения да чета сега против тях..

#3015 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 06:39 PM

Показване на мнениетоrihan, в 17 October 2011 - 03:30 PM, написа:

Ами не, не е от него - от човека от анимал .бг е, колкото и мнения да чета сега против тях..

Родословие и т.н ще имате ли?
Честито за новото попълнение във вашето семейство. Запасете се с енергия, че тези дивачета нямат умора с години явно :). И разбира се прочетете всичко до което се докопате за маламута. Това не е просто куче, сами ще се обедите.
Един съвет от мен- бъдете мнг мнг мнг упорити, защото си нямате на идея те колко са упорити :)
User's Signature

Качена снимка

#3016 Потребителят е офлайн   rihan Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 07:36 PM

Ами за да се вкара кучето с родословие струвало по-скъпо и сега мъника няма.. а дали е така наистина, чух го от други места, изглежда е така - иначе родословието струвало 70 евро. А кутрето е страшно игриво и отсега е упорит, като му изнася е послушен, а после е твърдоглавец.. Късметлия е, че попадна на собственици.. :smile:

#3017 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 07:50 PM

привет от студена златица! май само маламутковците са щастливи от студа :)
rihan, добре дошъл и честито ти маламутче. желая ви мног овесели мигове заедно.
ще се опитаме да бъдем по-активни сега през зимата, че наистина форума позамря малко.

поздрави от нашата глуница!

#3018 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 08:46 PM

Показване на мнениетоrihan, в 17 October 2011 - 07:36 PM, написа:

Ами за да се вкара кучето с родословие струвало по-скъпо и сега мъника няма.. а дали е така наистина, чух го от други места, изглежда е така - иначе родословието струвало 70 евро. А кутрето е страшно игриво и отсега е упорит, като му изнася е послушен, а после е твърдоглавец.. Късметлия е, че попадна на собственици.. :smile:

е тук хората с родословие биха ти казали, как е. Но ако искаш един ден да го заплодиш, му извади родословие. Ако оня те баламосва, че е скъпо, то нали е за твоя сметка, не за негова. Сам/а си прави изводите.
User's Signature

Качена снимка

#3019 Потребителят е офлайн   rihan Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 09:20 PM

Честно казано, не съм го искал за разплод, даже се замислям за кастрация в бъдеще.. За мен важното в момента е да си е здрав и да не се прояви някое заболяване. Аз попитах преди това в първия пост, за какви симптоми да сме нащрек?

#3020 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2011 - 11:31 PM

еееее да чукнем на дърво засега няма болни маламути :). Заболяванията, за които ги изследват преди разплод са тазобедрена дисплазия и катарама ( ослепяване), май така беше. Досега не се е оплакал някой, така че да не се случва. Иначе в моменат от всичко трябва да го пазиш. Парвовирозата........е мнг опасна и засяга малките кученца. И всички болести, характерни за малките. До 3-тата ваксина не бива да го извеждаш навън и да се събира с кучета.
Оф мислех, че има тема във форума, как се гледа малко куче и болести, ама не намирам. Виж тези теми ваксините, хранене, хранене пак.
Нека тези, които са отглеждали отмалки маламути, да се включат, понеже нашия го гледаме от 3-годишен. Има доста инфо във нета и форума, ще ти бъде от полза :)
Относно кастрацията, не бързай все пак. Има си определена възраст. Но прочети най-вече за парвовирозата, че тя май е най-фатална
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема