сори ма ви забравих
Аляски маламут
Публикувано: 06 April 2012 - 02:22 PM
deedeto, в 06 April 2012 - 02:14 PM, написа:
и да ви питам за колко време изяждате един такъв и възможно ли е по някакав начин да им вредят
То си е пресована кожа - не би следвало да им вреди, но все пак не го тъпчете много с тях. Рая по-бавно ги яде, но има случай, в които изчезва за минути. Освен това вет-а ни е казвал, че от тях получават газове
Публикувано: 06 April 2012 - 02:27 PM
иначе големия го даваме почети всеки ден за помалко а малки много рядко като награда ихихих
а за газовете вет. ти е много прав и са много неприятни
Публикувано: 06 April 2012 - 07:42 PM
ves, в 06 April 2012 - 02:22 PM, написа:
deedeto, в 06 April 2012 - 02:14 PM, написа:
и да ви питам за колко време изяждате един такъв и възможно ли е по някакав начин да им вредят
То си е пресована кожа - не би следвало да им вреди, но все пак не го тъпчете много с тях. Рая по-бавно ги яде, но има случай, в които изчезва за минути. Освен това вет-а ни е казвал, че от тях получават газове
Това горе обяснява много неща, аз се бях изплашил, че Ганди се е метнал на мен

...Beauty without Vanity,
Strength without Insolence,
Courage without Ferocity,
And all the Virtues of Man without his Vices....
Inscription on the Monument of a Newfoundland Dog by Lord Byron
Публикувано: 06 April 2012 - 07:54 PM
На Арчи му купуваме веднъж на 2-3 месеца такъв кокал, май най-голямият рамер беше :) Дава си зор накрая, когато явно е най-вкусен.
В нас се подмятат по няколко топки, кокали, балони. Сега хит са му едни топки, малки, като баскетболни, но с размер на тенис топка, от Джъмбо. Гумени някакви, но мнг време издържат. А имаме едно топче, то е за котка, което е от първия ден, когато Арчи дойде в нас. Абе вашите кучета са голями упостошители......малееее, какво гледате :)

Публикувано: 07 April 2012 - 06:30 PM
искаме да питаме нещо по колко пъти на ден да се изкарваме според вас и да го караме ли да тича, да се качва и слиза по стълбите и такива неща или ще му дойде много натоварването?
Публикувано: 07 April 2012 - 07:09 PM

Публикувано: 07 April 2012 - 07:14 PM
Публикувано: 08 April 2012 - 01:50 PM
Публикувано: 08 April 2012 - 11:07 PM
Ние пък днес се запознахме с една доберманка, която подряза крилцата на Арчи :)
Указа се, че и тя е домнантен характер, както нашия. Но това не му пречеше да я души, както той мрази да бъде душен и затова остана без няколко косъма. хахаххаха, отдавна чакам някое куче да му покаже, че има и друг който да командори и да го строи. До бой не се стигна, освен до малко спречкване на кучета, когато едното(Арчи) навлиза прекалено мнг в територията на другото. И така поне се уверих, че А може да пази дистанция и да не обръща внимание, макар да иска :)

Публикувано: 09 April 2012 - 09:43 PM
Едно да знаете, Петър, когато твоят направи беля, захапе или нещо подобно - никога бой!!!!!!!!!!!!!!!
Аз в такива моменти казвам "НЕ" и го слагам да седне, хващам му муцуната и я затварям ( той ми ръмжи) и го държа така, докато млъкне, обикновено се облизва. Ако мнг ръмжи и се ежи, го карам да легне и докато не се успокои не тръгвам. Това е начина- показваш му, че си по-силен, но без да го биеш и кучето се успокоява само- само излиза от състояние на агресия в състояние на мир. Ако го удрям, то няма да излезе със спокойствие и е мнг вероятно да затвърди това си поведение на страх към собственика, но не и към уважение и спокойствие.

Публикувано: 09 April 2012 - 09:51 PM
Иси, Арчи май най-после си намери майстора

Вход

Горе
Цитиране +