Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3341 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 June 2012 - 12:18 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 09 June 2012 - 10:21 PM, написа:

С гранула - Бриикис Джуниър.

За първи път чувам за тази храна, проверих я в нета, ама май не е кой знае колко висок клас . . . други гранули давали ли сте, пак ли е имал разстройство? Пробвали ли сте да минете на диета един пълен денда давате често, но по малко ориз и на следващия да добавяте варено бяло месо, като най-сухо и така докато не се забележи сгъстяване + прахчето, за което споменах! Едно по-леко разстройство би се повлияло добре от това, иначе ние сме имали доста продължително и накрая се наложи инжекции да ни бият, което го оправи доста бързо, но не мога да кажа какви бяха!

Правихте ли кръвна картина вече?
User's Signature

Качена снимка

#3342 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 03:35 PM

Бриикиса е среден клас гранула. От тук е видях като препоръчителна. Утре ще ходим за кръвна картина. Даваме му ориз от вчера, но подбрението не е толкова осезаемо.

#3343 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 03:43 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 10 June 2012 - 03:35 PM, написа:

Бриикиса е среден клас гранула. От тук е видях като препоръчителна. Утре ще ходим за кръвна картина. Даваме му ориз от вчера, но подбрението не е толкова осезаемо.

За толкова клатко време няма как да стане! Пишете какво е показала кръвната картина!
User's Signature

Качена снимка

#3344 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 02:31 PM

Кръвната картина е наред. Всичко е в рамки. Стигнахме до извода след анализ, че най-вероятно е от гранулата. Явно е алергичен към някоя съставка.

http://www.brekkiese...sp?idproduct=34

#3345 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 02:46 PM

Показване на мнениетоpeter_angelov, в 12 June 2012 - 02:31 PM, написа:

Кръвната картина е наред. Всичко е в рамки. Стигнахме до извода след анализ, че най-вероятно е от гранулата. Явно е алергичен към някоя съставка.

http://www.brekkiese...sp?idproduct=34

Ние доста време сме давали от тази храна и сме доволни, но нали знаете колко индивидуално се отразяват различните храни на различните кучета. Рая повече е хапвала от Advance, която е по-високия клас на производителя.
В момента даже сме на тази
Моя вет ми дава гаранция, че Advance е по-добра храна от Royal canin, който се продава в България....
User's Signature

Качена снимка

#3346 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 02:15 PM

Нашите беди продължават :(. След като преодоляхме разтройството , отново сме ! Във вторник вечер излизаме на разходка и до поляната, където го пускаме с другите кучета да си играе. Наш Цезар по-едно време заби към края на поляната и се заседя... отивайки при него виждам как поглъща последните части на торбичка. След разговори с другите стопани на кучетата казаха, че това било някаква "мърша" . Та едва тази сутрин повърна торбичката и то части от нея, а иначе си дриска по незнам колко пъти. След малко заминавам на ветеринар. Да видим какво ще правим. На лекаря вече му писна от мен сигурно :ea_103:

#3347 Потребителят е офлайн   deedeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2012 - 09:16 PM

за жалост и ние имаме беда :rg_057: вчера ни ухапа куче докато си се разхождахме и ни разцепи носа и за жалост сме с 4 шева на нослето и сега ходим с яка абе ужас много е гаднооооо много ме е жал за душичката ми :((((((((

#3348 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 15 June 2012 - 09:48 PM

Кучето домашно ли беше?Свободно пуснато предполагам :eg_033:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3349 Потребителят е офлайн   deedeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2012 - 10:28 PM

гледат го в къща и се е промушило през оградата и го захвана за нослето и го дърпаше а той милия си вървеше и си душеше и не разбра какво става докато не започна да скимти :( много беше гаднооо :(

#3350 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 June 2012 - 10:29 PM

Как ги разтървахте,дойдоха ли да си хванат кучето?Поне извиниха ли се?
Много мразя такива случки :dh_188:И ние имахме една подобна с една малиноа и си носим една черта на носа за спомен :dry:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3351 Потребителят е офлайн   deedeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2012 - 09:13 AM

ми незнам как ги разтървахме аз го бласках то не пускаше накрая май като вече почети му беше разкъсал нослето го пусна така скимтеше милия ми той :(
за жалост хората изобщо не се извиниха даже се оказа че на кучето им НЕ Е бит БЯС та ходих и аз да ми бият тетаност много гадна работа
чудя се как може да има такива хора изобщо :(

#3352 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2012 - 11:04 AM

подайте жалба
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3353 Потребителят е офлайн   deedeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2012 - 11:15 AM

незнам много се чудехме не ми се иска за да не направят нещо на кучето за мен собствениците са виновни а не то или незнам и аз
гадно е

#3354 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2012 - 12:11 PM

Подайте жалба задлжително, подайте сигнал до общината за куче,което няма ваксина, дворно и агресивно, с безотговорни стопани, които не са взели мерки да обезопасят двора и да държат вътре опасно за хората куче.Наблегнете на потенциалния риск следващият ухапан да е безпомощен старец или невръстно дете, както и да проверят за регистрация, защото се хващам на бас, че и това нямат,Тия ги чака солена глоба за всички изброени пропуски, а твоят ще е огромен, че си оставил нещата така и те ще продължат да са рецидив, защото те ще се смятат за недосегаеми.Те са длъжни най-малкото да ти покрият медицинските разходи покрай нанесените наранявания по твоето куче, както, ако да сте на пътя и по тяхна вина се блъснете.Схващаш ли?Именно, защото при подобни инциденти потърпевшите не си търсят правата, тези селтици ще си кютат, докато не стане....по-лошото.Накрая фира може да даде самото животно, вместо да разберат по лесния или трудния начин как се гледа правилно дворно куче. :eg_033:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#3355 Потребителят е офлайн   stunnyto84 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 01:09 PM

Здравейте, от доста време си търся кученце аляски маламут и мисля, че най-накрая открих. Човека е от Слънчев бряг и има няколко кучета от тази порода, които обаче не са регистрирани, а относно родословието две от кучетата имат. Моля ако някои има повече информация или е вземал кученце от там да сподели. Мисля все пак преди да го взема да посетим ветеринар, за да каже дали всичко е наред. Исках да попитам какво точно трябва да се гледа(освен външния вид) при избора на мъник и как стоят нещата с ваксините, по-удачно е докато не съм го взела да се сложат или когато е вече при мен

Мод: линкът е изтрит, не се разрешава реклама на нелегитимни развъдници и извънклубни кучила

#3356 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 18 June 2012 - 01:49 PM

Stunnyto84, какво означава, че две имат родословие? Кои имат- родителите ли или не? Ако родителите имат, редно е и на вас да ви извадят, ама за 500 лв няма, как са родословни родителите, че и на вас да ви извадят родословие. Има развъдчици, които развъждат родословни кучета, но по някаква причина са спрели да плащат членски внос и поколенията не могат да имат родословие. Но пък поне за тях се гарантира, че родителите са родословни, макар натам да се къса нишката. Този човек така ли процедира?

И все пак най-важно е родителите да са здрави - с направени съответните изледвания ( за дисплазия и за очите, не само ваксини!!!!). Поне с това компронис не прави.
За ваксината- тя се слага на определена възраст( седмици). Как така като е при теб? Три са ваксините и се започва след като се роди, а не когато го купи някой. Това означава ли, че не му е слагана нито една?

Има доста теми, които навярно още не си прочела (въпросът ти за ваксината ме навежда на тази мисъл), затова преди да вземеш куче, наистина е добре да си по-запозната с нещата.

Аз поне не открих Арчи там. Сериозно ли на морето ги гледат? ЕЕЕЕ алчността на човек е способна да убие всичко северно в тея породи.......................
User's Signature

Качена снимка

#3357 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2012 - 06:52 PM

Е аз Цезар го гледам в Бургас и го изкарвам ранно сутрин и в късния следобед по-хладно. Стой си на климатик, но пък и апартамента е такъв, че след 14:00 е прохладно в нас. Друг е въпроса, че е дрисльо. А алчността на хората не познава срама и задръжки.

#3358 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 08:19 AM

Иси, не мисля, че това, че ги гледат на морето е някакъв проблем. Те не са ги вързали на пясъка да се пържат по цял ден. Колкото е температурата тук на морето, толкова е и при вас в София :smile: При нас също има много гори и паркове, където можем да си разходим любимците. Освен това мисля, че Арес на Ваня е взет от тях и те са си напълно изрядни в развъждането, дано не греша. Не се втурвайте да осъждате хората без да знаете как точно стоят нещата.
User's Signature

Качена снимка

#3359 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 11:32 AM

Показване на мнениетоves, в 19 June 2012 - 06:19 AM, написа:

Иси, не мисля, че това, че ги гледат на морето е някакъв проблем. Те не са ги вързали на пясъка да се пържат по цял ден. Колкото е температурата тук на морето, толкова е и при вас в София :smile: При нас също има много гори и паркове, където можем да си разходим любимците. Освен това мисля, че Арес на Ваня е взет от тях и те са си напълно изрядни в развъждането, дано не греша. Не се втурвайте да осъждате хората без да знаете как точно стоят нещата.

ves - Арес на Ваня е взет от друго място - регистриран в клуба развъдник (не помня сега името му, но съм го посещавала лично, когато се роди кучилото на Арес - собственикът е Пейчо, който пише тук във форума), но този развъдник няма общо с кучетата, които се обсъждат по-горе... за тези кучета е ставало въпрос и преди една-две години мисля, и покрай тях пак се бяха разгорещили страстите. Доколкото помня само първото куче на този собственик беше с родословие, но кучилата им не са били регистрирани
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3360 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2012 - 01:07 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 19 June 2012 - 11:32 AM, написа:

Показване на мнениетоves, в 19 June 2012 - 06:19 AM, написа:

ves - Арес на Ваня е взет от друго място - регистриран в клуба развъдник (не помня сега името му, но съм го посещавала лично, когато се роди кучилото на Арес - собственикът е Пейчо, който пише тук във форума), но този развъдник няма общо с кучетата, които се обсъждат по-горе... за тези кучета е ставало въпрос и преди една-две години мисля, и покрай тях пак се бяха разгорещили страстите. Доколкото помня само първото куче на този собственик беше с родословие, но кучилата им не са били регистрирани

Просто останах с впечатлението, че е един и същи човек, но явно греша. Аз имах в предвид точно Пейчо от форума в изказването си "те са си напълно изрядни в развъждането", но явно наистина съм се заблудила. Предположих, че в Несебър няма много хора занимаващи се с развъждане на Аляски маламут. И все пак е грешно преди да уточним точно за кого става въпрос да съдим хората :smile:
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема