Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#341 Потребителят е офлайн   Lavinja Alpi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 April 2007 - 09:23 AM

Да това е Киара все още млада на втората си изложба в гр.Видин.

Благодаря на Huskypower за снимката.

#342 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 09:31 AM

Цитат

Да това е Киара все още млада на втората си изложба в гр.Видин.

Благодаря на Huskypower за снимката.

Много е хубава! w) Да ви е жива и здрава! 1super w)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#343 Потребителят е офлайн   Lavinja Alpi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 10:23 AM

Дай боже всички кученца да са живи здрави и техните стопани,за да си ги гледкат!
Благодаря за Киарка здрава е и много луда по стечение на обстятелствата сега не живее с мен и на великден ходих да я видя.Беше се излегнала на терасата на втория етаж и глупавичката ми като ме видя вместо да мине през вратата и да слезе по стълбите тя мина през ограждението на терасата застана на козирката и щеше да скочи отгореми.Буквално изпаднах в ужас.Мисля да я доведа на изложбата в София,но е безобразно лакома и е заприличала на таборетка не зная дали ще се оправи до тогава.

Poli,a вие какво кученце имате?От малкия профил,който виждам на снимката ми прилича на Хъски?

#344 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 08:43 PM

Цитат

Poli,a вие какво кученце имате?От малкия профил,който виждам на снимката ми прилича на Хъски?

Да имам хъски! 1super cheers Lavinja Alpi Киара на каква възраст е ?

Цитат

Дай боже всички кученца да са живи здрави и техните стопани,за да си ги гледкат!

1super cheers 1super
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#345 Потребителят е офлайн   Lavinja Alpi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 09:40 AM

Привет на всички маламутковци с днешна дата и на теб Поли!
Киара е вече пораснала кучица на 2,6г.Все още е порядъчна девойка,надяваме се че в скоро време ще се влюби.

#346 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 03:41 PM

Цитат

Добро утро от нас! :):):)
Да май наистина наняме щом се появяваме чак сега,но пък си струваше,за да се наредим сред толкова хубави мъжкари... w)
Аз съм дама и се казвам HOCUS POCUS-Киара. angelpik

Lavinja Alpi

Добре дошли, много се радвам, че написахте във форума!
Виждам, че Киара става все по-хубава и по-голяма!

Наистина ние последно време нямаме много време да влизаме по форумите, дали от пролетта, подходяща за много разходки, не знам, но все не ни остава да пишем тук.

Специални поздрави и целувки за слънчевата Киара от Финве w)
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#347 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 03:48 PM

Цитат

Простете за порпуснатата от мен информация!

Това е Shepherdsway Knik Knak at Keyghanya наричан още Maverick  b)

(снимката е взета от http://www.keighanya.com и е направена от фотографа Ник Ридли)

Можете да разгледате интернет-страницата на този английски развъдник! Според мен има какво да се види там!

Ето и още няколко страници на развъдчици!

http://www.nordiclightmals.com/

http://www.sukawahine.nl/

http://www.cascademalamutes.com/

А в "гугъла" излизат още много, като се впише "alaskan malamute kennel+breeder"

Lagerfeld
Наистина има много много добри развъдници в Европа и Америка.
Първия, който е написан http://www.nordiclightmals.com/ е любимият ми развъдник, намира се в Канада и произвежда основно работни кучета за теглене и експедиции.
Но последния линк, който е даден, е на развъдник за гигантски маламути, които не са разрешени от FCI и се продават само в САЩ и Канада, те са извън стандарта - стават почти три пъти по-големи от "нормалните маламути".
На мен любимите ми развъдници, освен горния - Нордиклайтс - Канада, са Snowlion - САЩ http://www.snowlion.org/,
чешките Шаманрок http://www.shamanrock.com/ и Поларни Усвит Кенел http://www.alaskanmalamute.cz/ ,
както и няколко руски развъдника:
Алвейг: http://www.malamute-akbar.ru/ и Аляска Легенда:
http://www.alaskan-legend.ru/

Поздрави за всички
От Финве и Фрея
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#348 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 05:26 PM

Цитат

...Но последния линк, който е даден, е на развъдник за гигантски маламути, които не са разрешени от FCI и се продават само в САЩ и Канада, те са извън стандарта - стават почти три пъти по-големи от "нормалните маламути"...

Незнаех - приемете извиненията ми!

Не предполагах, че при маламутите има подобно нещо. bl)

#349 Потребителят е офлайн   gabb Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 08:30 PM

луда работа толкова са готини тези кучета b) направо не може да се говори вече с мен понеже всяка втора дума ми е "маламут" b) изчетох почти цялата тема (и впрочем побърках всички със снимки b) ) но нещо не можах да разбера откъде мога да си намеря хубаво животинче и горе долу по колко вървят.... а имам и други въпроси-- за темперамента--по-спокойни ли са от хъскитата, по-хм изпълнителни ли са и много ли берат душа в жегите с тези топли козинки? и ще се чувства ли зле във апартамент (при все че имам намерение да го тренирам и да си тичам с него b) )

#350 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 09:48 PM

Цитат

луда работа толкова са готини тези кучета b) направо не може да се говори вече с мен понеже всяка втора дума ми е "маламут" b) изчетох почти цялата тема (и впрочем побърках всички със снимки b) ) но нещо не можах да разбера откъде мога да си намеря хубаво животинче и горе долу по колко вървят.... а имам и други въпроси-- за темперамента--по-спокойни ли са от хъскитата, по-хм изпълнителни ли са и много ли берат душа в жегите с тези топли козинки? и ще се чувства ли зле във апартамент (при все че имам намерение да го тренирам и да си тичам с него b) )

Не знам дали аз съм най-подходящия човек за коментар на тази порода,тъй като във форума има много по-компетентни от мен ,но все пак ще си го позволя.От 11.04.07 имаме домашен любимец Аляски маламут-Горан.Избрахме тази порода,защото не са агресивни,любвеобвилни са,много умни и игриви.Горан е част от семейството ни и много го обичаме.Тича по ски-пистите(ние сме от Банско) и по планински терени без проблем.Мощни са и се справят добре.Обичат да се къпят във вода,така че в топло време има лесен начин да се охлаждат.Подлежат на обучение.Бързо възприемат и се възпитават сравнително лесно,за разлика от хъскито,което е известно със своенравният си характер.Все пак въпрос на избор.Нашият Горан е от развъдник в Сърбия.Взехме го с помоща на Бони и Юксел Кадриеви.Ако се интересувате обадете ми се за да Ви дам координати на тел.0898 703 776. Много полезна информация за малки кученца маламути, можете да получите и от потребител "Finve".
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#351 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 April 2007 - 10:15 PM

За развъдниците - Del Biagio винаги са ме впечатлявали. Виждал съм техни кучета и на Евро 05, и на световното миналата година. Наистина страхотни кучета с излъчване.

Ето и линк към сайта на развъдника - Del Biagio

Прикачени файлове

#352 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 11:52 PM

b) Дог знаеш какво да избираш. За момента Del Biagio са един от най-добрите развъдници за Аляски Маламут в света. Giving A New Royal Star De Jungla Negra на Del Biagio стана Best of Group тази година на Crufts в Англия. А кучето между другото е и интернационален шампион.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#353 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 01:27 PM

Цитат

Цитат

...Но последния линк, който е даден, е на развъдник за гигантски маламути, които не са разрешени от FCI и се продават само в САЩ и Канада, те са извън стандарта - стават почти три пъти по-големи от "нормалните маламути"...

Незнаех - приемете извиненията ми!

Не предполагах, че при маламутите има подобно нещо. bl)

Lagerfeld
Няма защо да се извиняваш, всички се учим сега, аз също не го знаех преди известно време. И след стотици изчетени сайтове, пак си мисля, че имам още много да науча за маламутите... r)
User's Signature

#354 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 01:45 PM

Цитат

gabb
Само 1-2 страници по-напред ще видиш написано за това как се гледа маламут и въпреки, че ще се повторя, ще кажа и от моя скромен опит:
При всички положения ще се чувства по-добре ако живее навън. Но ако нямаш възможност - може и в апартамент - много от маламутите, които познавам, живеят в апартаменти и се чувстват добре. Но тогава ще трябва да му отделяш повече време за бягане и разходки, защото маламутите притежават несвършваща енергия и ако не ги изморяваш с разходки и тренировки, могат да ти съсипят дома (като няма къде да данят енергията си)... Казвам, че могат да съсипят дома, но не е задължително, зависи все пак от конкретния характер на кученцето, от наследените гени - ако родителите са уравновесени, може и да нямаш такива проблеми. Женските определено са по-послушни от мъжките, които пък са своенравни, затова трябва да се внимава при разходките, да се държат винаги под око.

Умни са, но трябва търпение за обучението, защото бързо им омръзва скучното училище - всичко трябва да е под формата на игра, за да им се задържа вниманието.

За жегите - да тежко им е, но издържат. Те имат под основния косъм, втори слой козина, който изолира от студ и жеги. По принцип през пролетта-лятото сменят козина, и в летните жеги са с по-лек кожух. В горещо време е хубаво да стоят на сянка, на хладина, да се избягват много упражнения, хубаво е разходките да се правят рано сутрин и вечер късно, никакви натоварвания през големите горещини и в слънце - могат да получат топлинен удар.

Аз лично не съм гледала хъски, за да сравнявам коя от породите е по-спокойна, но определено маламутите са спокойни кучета - пак зависи от наследените гени и от това какви са предците, но повечето маламути са спокойни (особено като пораснат wink ).

Е, това е от мен
Ако имате други въпроси, ще се опитам да отговоря
User's Signature

#355 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 04:12 PM

Цитат

За развъдниците - Del Biagio винаги са ме впечатлявали. Виждал съм техни кучета и на Евро 05, и на световното миналата година. Наистина страхотни кучета с излъчване.

Ето и линк към сайта на развъдника - Del Biagio

Благодаря за инфото dog.bg!

Цитат

gabb Публикувано на Apr 16 2007, 08:30 PM
--------------------------------------------------------------------------------
луда работа толкова са готини тези кучета  направо не може да се говори вече с мен понеже всяка втора дума ми е "маламут"  изчетох почти цялата тема (и впрочем побърках всички със снимки  ) но нещо не можах да разбера откъде мога да си намеря хубаво животинче и горе долу по колко вървят....

За качеството и цената на маламутковеца има голямо значение развъдника, то който ще си вземеш куче. Съотношението между двете - също. Във всички случаи не прави грешката да си взимаш куче от зоомагазин!!! Задължително не го прави!!! Обърни се за информация към клуба на северните кучета и те ще те насочат, как точно да го направиш. Можеш да се обърнеш и към хората, които ти е посочил потребителят "Горан".

Цитат

а имам и други въпроси-- за темперамента--по-спокойни ли са от хъскитата, по-хм изпълнителни ли са и много ли берат душа в жегите с тези топли козинки? и ще се чувства ли зле във апартамент (при все че имам намерение да го тренирам и да си тичам с него)

Не мога да ти дам полезен съвет относно тези въпроси, но универсалното правило (за мен) е, че всичсо зависи от стопанина и грижите, които ще отделиш за кучето си! Ако искаш да имаш здраво и уравновесено куче - полагай необходимите грижи! Ние имаме два нюфа и те изискват всекидневни разходки, минимум по два часа на ден; допълнително натоварване, чрез плуване; елементарни ежедневни упражнения по послушание и поведение в ринг и т.н. Казвам това защото маламутите в никакъв случай не са по-малко енергични, да не говорим, че работните кучета са в състояние да те теглят с часове d) b) А пуването е универсален спорт, както за хората, така и за кучетата, защото укрепва по уникален начин костната структура, както и извайва тялото и подчертава линията! wink b)

#356 Потребителят е офлайн   gabb Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 April 2007 - 07:39 PM

страшно много благодаря за отговорите Finve ,Горан и Lagerfeld! b) точно тези неща не ми бяха много ясни (на първо време), засега избирам породата и искам да съм сигурна че ще мога да дам на кученцето това от което има нужда b) а впрочем на мен точно затова ми харесват северните кучета -- кипят от енергия b) движението явно е страшно необходимо b) впрочем мисля че и за хора се препоръчваше 1-2 часа на ден движение, та когато човек има куче то тогава непременно спазва това условие хах b) а и оня ден видях някъде снимка на стая опустошена от хъски (май) така че добих представа за измеренията на тая стихия b)

#357 Потребителят е офлайн   Alana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 02:42 PM

Здравейте,
Ние имаме женски маламут на 10 месеца и сега се сблъскваме с проблема къде да прекараме отпуската си (заедно с кучето естествено). Предполагам всеки от вас се е сблъсквал с този въпрос.
Къде ходите на почивка с вашите любимци? Моля ви, дайте инфо за места, където може да се отседне с куче. Дъщеря ми много иска да отидем на море, но не знам дали е подходящо за аляски маламут.
Благодаря предварително за помоща!!!

#358 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 03:36 PM

Цитат

Здравейте,
Ние имаме женски маламут на 10 месеца и сега се сблъскваме с проблема къде да прекараме отпуската си (заедно с кучето естествено). Предполагам всеки от вас се е сблъсквал с този въпрос.
Къде ходите на почивка с вашите любимци? Моля ви, дайте инфо за места, където може да се отседне с куче. Дъщеря ми много иска да отидем на море, но не знам дали е подходящо за аляски маламут.

Alana
Здравей и добре дошла!
Как сте?
Много хубав въпрос задаваш. Аз обаче не мога да ти отговоря, защото не сме ходили на почивка с маламут s) , само си правим еднодневни екскурзии... Но доколкото зная на Камчия има възможност да се почива с куче. Не мога повече да съм полезна.
До скоро и поздрави на момичетата w)
User's Signature

#359 Потребителят е офлайн   gabb Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 05:31 PM

понеже идеята за почивка с куче (маламутче йее b) ) звучи много добре, съм се ровила за това та тук има инфо по въпроса и изглежда сравнително ново...

http://dog.bg/f/inde...=22&t=1044&st=0

#360 Потребителят е офлайн   Lavinja Alpi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 09:14 AM

Цитат

Здравейте,
Ние имаме женски маламут на 10 месеца и сега се сблъскваме с проблема къде да прекараме отпуската си (заедно с кучето естествено).  Предполагам всеки от вас се е сблъсквал с този въпрос.

Здравей Алана и от мен!
Аз също имам ж.маламут и самоеди на море всеоще не сме ходили,но на язовир да.Според мен е по-подходящо за кученца и особенно северняци,защото има харасти и дървета,където да се скрият от горещите лъчи.Ще споделя моите наблюдения,маламутка приема по-трудно горещините от самитата,въпреки,че те са с по-дълга козинка.От учестеното дишане отделя повече слюнки,което пък води до обезводняване и е необходимо да пие често вода.Но пък от друга страна северните кучета са едни от най-адаптивните.
Ето малко предложения:
Приморско х-л.Villa Pia tel.0888/862736 и 0888/924386
e-mail:villa_pia@yahoo.com
Собствениците имат сибирско хъски.

"Ловнострелкови комплекс 40-те извора" намира се над Асеновград.Язовир има бунгала и хотел да не забравя чудесната механа.

Комплекс"Рожена" хотел с басейн.От Мелник посока Роженския манастир,за съжаление нямам телефон(вероятно може да се издири с Google).

Oсвен Камчия предложена ти от Финве съм чувала и за Шабла,където има кътчета с бунгала,които не били много населени.Дано малко от малко съм полезна.

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни