Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3481 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 November 2012 - 11:42 PM

Показване на мнениетоАлександър Стефанов, в 27 October 2012 - 08:13 AM, написа:

Едно интересно и кратко филмче на National Geographic за вълците в Йелоустоун - Wolves of Yellowstone. Може да се намери в Замунда.
На места е комично.

Поздрави!

Александър, Филмът е много интересен, благодаря ти, че сподели. Наскоро гледах един руски документален филм за жена, която развъжда подобни черни вълци, или по-точно вълчаци - хибриди между маламут и канадски черен вълк. Тези животни са невероятно красиви, но доколкото разбирам и опасни. Ако разбирате руски ето видеото

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=owG2CcXHbZc
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3482 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 November 2012 - 10:30 PM

Абе в Бг остана ли легитимен развъдник за маламути , че един приятел иска ???
User's Signature

Качена снимка

#3483 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 26 November 2012 - 09:17 PM

Показване на мнениетоstunnyto84, в 26 November 2012 - 03:15 PM, написа:

Камъка е на Витоша един от пътищата за Чудните Мостове. Относно воденето на повод гледаме да го водим възможно най-малко без повод, надявайки се, така да свикне винаги да е край нас. Фрей е доста мързелив и навън не е от най-игривите, затова до сега не ни е бягал, но всички твърдят че ще започне. За сега големи проблеми с възспитанието навън нямаме, е понякога се прави че не е чул.
Има ли някой, който да се е справил по някакъв начин с виенето, понеже пробвахме доста неща, но без резултат. Пък все си мисля, че трябва да го коригираме докато е по малък, а не да чакаме да отмине.

Това сигурно си го чела, но ако пък не си...
User's Signature

Качена снимка

#3484 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2012 - 09:20 PM

патилите със стискане на аналните жлези, биха ли споделили, какви са признаците, че трябва да се стискат, години и т.н
User's Signature

Качена снимка

#3485 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2012 - 09:15 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 26 November 2012 - 09:20 PM, написа:

патилите със стискане на аналните жлези, биха ли споделили, какви са признаците, че трябва да се стискат, години и т.н

Жлезата трябвада се стиска колкото се може по-рядко, освен ако няма показания за проблем. Това са най-често хапане над опашката и търкане на дупето в земята. Повече страдат обездвижени животни и до колкото съм чувала кучета, които се хранят с домашна храна, а не гранули. Не знам дали е вярно второто и ако да каква е идеата. Има ветеринари, които ги стискат на всяко посещение, само защото струва 5лв. Познавам такъв лично и преди години сме попадали в схемата му. Да не говорим , че и клизма правеше за "добър ден", защото било много полезно :ud_009: В тая схема не попаднахме :ab_041:

Ако Арчи няма никакви симптоми по-добре не я закачайте. Колкото по рядко се чисти толкова по-добре. Иначе се стимулира и искаш или не се налага постоянно стискане.
User's Signature

Качена снимка

#3486 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2012 - 05:22 PM

Скоро наближава първия рожден ден на Цезар и искаме да му вземем риба. Каква риба обичат маламутковците ви и как трябва да я приготвяме.

#3487 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2012 - 08:34 PM

всякакваааааааа
Само внимавйте с костите - просто ги изчистете.
Нашият я яде на скара
User's Signature

Качена снимка

#3488 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2012 - 03:26 PM

Показване на мнениетоplamchoo, в 18 December 2012 - 12:03 PM, написа:

User's Signature

#3489 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2012 - 03:35 PM

Да са живи и здрави бебетата и да попаднат на добри стопани :wub:
User's Signature

Качена снимка

#3490 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2012 - 07:05 PM

привет хора, от доста време не съм писъла. искам да споделя нещо със вас. от извесно време забелязвам Арес, че си променя козината. принципно той е черно-бял маламут, но от скоро полна да се окрасява във сиво. и със всеки изминал ден дсава все по-сив. нормално ли е това?
използвам случая да ви пожелая Весела Коледа на всички ви. Бъдете живи и здрави с вашите маламутковци. желая ви много снежни игри :dog:

#3491 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2012 - 12:59 AM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 19 December 2012 - 07:05 PM, написа:

привет хора, от доста време не съм писъла. искам да споделя нещо със вас. от извесно време забелязвам Арес, че си променя козината. принципно той е черно-бял маламут, но от скоро полна да се окрасява във сиво. и със всеки изминал ден дсава все по-сив. нормално ли е това?
използвам случая да ви пожелая Весела Коледа на всички ви. Бъдете живи и здрави с вашите маламутковци. желая ви много снежни игри :dog:

Черно-белите братя и сестри на Рая са така. Зимата стават сиво-бели. Рая и тя много изсветлява зимата. На всичко отгоре така се проскуба и то точно преди да падне снега. Грам пух не й остана :( Станала е като скакалец. Скоро ще е нова порода - аляско голо куче :)
User's Signature

Качена снимка

#3492 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 January 2013 - 10:02 PM

Здравейте и Честита Нова година!
Пожелавам на всички вас и вашите четирилапи "чудовища" здраве, щастие и повече време, прекарано заедно

Сега да попитам за една храна. Защото ние вече година сигурно стана, но имаме проблем с тея гранули. Арчи явно се отекачва и му омръзват и едвам дояждаме втория чувал на дадена марка. Сега сме на втори чувал Екануба за кастрирани и я ядем с кисело мляко ( то май всички гранули вече ги яде така) , в противен случай не се яде. Обаче от вчера не желае и така да я яде и седи гладен. Капризничи, защото за всички друго си има апетит. Дори изяде кашкавала отгоре, но не и гранулите :(
Сега гледах тази
Advance Maxi light - за кучета нас 18 месеца с наднормено тегло,големи породи над 30 кг. - 15 кг.

на др.Стефанов и май я имат само 15 кила, дано я продават и насипно, за да я пробваме. Но пише, че е с 28% протеин, а това за обездвижено куче като нашето (живеещо в апартамент и без възможност да тича редовно) не са ли малко множко??

Другата към която се насочих е Artemis Fresh Mix Weight Management от тук с 20% и разбира се със забележителна цена за 2 кила :(, ама както и да е. Притесняваме факта, че е непозната. Когато пазарувахме миналия месец от този магазин, ни я препоръчаха. Някой да я е пробвал? Казаха ми, че е клас от рода на Екануба и дори по-добра и ако съдя по цената е така, ама.....

Или да предложите нещо подобно......ще сме ви благодарни. Най - вече как да го накарам да ги яде тея гранули. Защото видими започна да се "вталява" към задните лапи, ако се сещате за кое говоря и се притеснявам, че ако започна с готвено, ще вдигне пак килата :(

Да споделя, че А е на 5.5 години, но всъшност може и да е на повече, защото когато го взехме ни казаха, че е на 3-4 години, ние го сметнахме за 3 годишен. Та дали пък да не трябва да му даваме за вързастни кучета.......

User's Signature

Качена снимка

#3493 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 09:32 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 02 January 2013 - 10:02 PM, написа:

Здравейте и Честита Нова година!
Пожелавам на всички вас и вашите четирилапи "чудовища" здраве, щастие и повече време, прекарано заедно

Сега да попитам за една храна. Защото ние вече година сигурно стана, но имаме проблем с тея гранули. Арчи явно се отекачва и му омръзват и едвам дояждаме втория чувал на дадена марка. Сега сме на втори чувал Екануба за кастрирани и я ядем с кисело мляко ( то май всички гранули вече ги яде така) , в противен случай не се яде. Обаче от вчера не желае и така да я яде и седи гладен. Капризничи, защото за всички друго си има апетит. Дори изяде кашкавала отгоре, но не и гранулите :(
Сега гледах тази
Advance Maxi light - за кучета нас 18 месеца с наднормено тегло,големи породи над 30 кг. - 15 кг.

на др.Стефанов и май я имат само 15 кила, дано я продават и насипно, за да я пробваме. Но пише, че е с 28% протеин, а това за обездвижено куче като нашето (живеещо в апартамент и без възможност да тича редовно) не са ли малко множко??

Другата към която се насочих е Artemis Fresh Mix Weight Management от тук с 20% и разбира се със забележителна цена за 2 кила :(, ама както и да е. Притесняваме факта, че е непозната. Когато пазарувахме миналия месец от този магазин, ни я препоръчаха. Някой да я е пробвал? Казаха ми, че е клас от рода на Екануба и дори по-добра и ако съдя по цената е така, ама.....

Или да предложите нещо подобно......ще сме ви благодарни. Най - вече как да го накарам да ги яде тея гранули. Защото видими започна да се "вталява" към задните лапи, ако се сещате за кое говоря и се притеснявам, че ако започна с готвено, ще вдигне пак килата :(

Да споделя, че А е на 5.5 години, но всъшност може и да е на повече, защото когато го взехме ни казаха, че е на 3-4 години, ние го сметнахме за 3 годишен. Та дали пък да не трябва да му даваме за вързастни кучета.......

Аз много пъти съм казвала, че съм много доволна от марката Advance. Това е храната, с която Рая се е чувствала най-добре. За жалост и ние имаме злояда мечка :ab_041: Другата марка не съм я чувала. Ние мислим на пролет да кастрираме Рая и ще имаме същия проблем :dh_188: Лошото при нас е, че дори киселото мляко се яде временно за около 6-7 дни и въртим хиляди варианти. Различни гранули се сменят на по 4-5 кг. ядене от дадена марка. За чувал изобщо не може и дума да стане. После се готви - съответно и то омръзва ... Голяма е схема. Виж тази: Brekkies excel Senior - за средни и големи породи кучета над 7 години
От нея сме яли даже въртейки храните. Тя се води пак light вариант. Иначе всяка храна за "пенсионери" както им викам аз ще стане за вас, защото са по леки. Мисля, че всяка марка от среден клас нагоре имат такава серия - senior.
User's Signature

Качена снимка

#3494 Потребителят е офлайн   nappyboy Икона

Публикувано: 05 January 2013 - 07:27 PM

Здравейте! Исках да попитам има ли някакъв развъдник или собственик в България който може да ми помогне да се сдобия с малък маламут? Искам да свикне от малко с мен. Също така и някаква ориентировка към цената, за да знам как да реагирам ако се появи нещо ^^ Ще съм благодарен за всяка информация...
e-mail: jordanboy90@abv.bg
тел: 0883 37 65 84 - Йордан

Поздрави!

#3495 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2013 - 08:05 PM

Показване на мнениетоnappyboy, в 05 January 2013 - 05:27 PM, написа:

Здравейте! Исках да попитам има ли някакъв развъдник или собственик в България който може да ми помогне да се сдобия с малък маламут? Искам да свикне от малко с мен. Също така и някаква ориентировка към цената, за да знам как да реагирам ако се появи нещо ^^ Ще съм благодарен за всяка информация...
e-mail: jordanboy90@abv.bg
тел: 0883 37 65 84 - Йордан

Поздрави!

Най-вярна и най-актуална информация за съществуващи развъдници и кучила на аляски маламут в България, могат да ви дадат от клуба "Северни кучета" - Юлия Велкова - 0887 40 55 88
User's Signature

#3496 Потребителят е офлайн   gunsityy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2013 - 10:06 PM

Здравейте!

Тъй като ще пътувам с моето куче си купих клетка, която обаче се оказа неподходяща за целите ми. Първо е много голяма и второ е по-тежка от разрешените ми килограми. Клетката е метална сгъваема, на SAVIC, размери 107 х 71 х 81. След като си я разтворих вкъщи, прецених че е по-големи породи, като маламут. Естествено, давам я на по-ниска цена, иначе ще има да си ми стои като украса подпряна на стената :md_064:
Ако някой проявява интерес, моля да ми пише лично съобщение! :tb_195:

#3497 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2013 - 11:58 AM

И моята остана от Норд,само че е малко по-малкия размер.Ако на някой му трябва ще му я дам на разумна цена.
User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#3498 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 10:22 AM

Здравейте и тук :re_037: .Имам малко въпроси относно храненето и ще съм ви благодарна ако ми помогнете.Храним Демон предимно с пилешко месо,купуваме фенери и ги обезкостявам.Понякога му правя месото с орис,понякога му слагам гранули...само че той е от капризните и .. :ab_041: ми е сложно чесно казано.Хапва си и от нашето ядене :ab_041: .Та вчера когато мен ме нямаше вкъщи тати му е дал кокалчетата от фенера,които са били доста добре сварени.Мен малко ме притеснява ,защото до сега не съм му давала кокали.Според тати има нужда по малко да си хапва и от тях.Не са кухи ,те са най вече от гръбначетата.Дали има проблем с това и какво е вашето мнение за тях?И другия ми въпрос е има ли нужда да му давам някакви витамини,защото много рядко яде гранули ?
User's Signature

Качена снимка

#3499 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2013 - 10:06 PM

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 31 January 2013 - 08:22 AM, написа:

Здравейте и тук :re_037: .Имам малко въпроси относно храненето и ще съм ви благодарна ако ми помогнете.Храним Демон предимно с пилешко месо,купуваме фенери и ги обезкостявам.Понякога му правя месото с орис,понякога му слагам гранули...само че той е от капризните и .. :ab_041: ми е сложно чесно казано.Хапва си и от нашето ядене :ab_041: .Та вчера когато мен ме нямаше вкъщи тати му е дал кокалчетата от фенера,които са били доста добре сварени.Мен малко ме притеснява ,защото до сега не съм му давала кокали.Според тати има нужда по малко да си хапва и от тях.Не са кухи ,те са най вече от гръбначетата.Дали има проблем с това и какво е вашето мнение за тях?И другия ми въпрос е има ли нужда да му давам някакви витамини,защото много рядко яде гранули ?

Опасни са тръбните кости (от краката) и тези от врата на пилето (ядеца) -проблема с костите не е в това дали са сварени или сурови, а по-скоро в това, че тръбните кости когато се счупят от зъбите на кучето стават остри като скалпел, а костта от врата може да заседне на гърлото и да го задави до смърт.

В храната аз добавям от време на време сирене, кашкавал, извара, яйце (веднъж на седмица), рибено масло, бирена мая, зехтин, но също така може да се дават и укрепващи хранителни добавки (например петнил)
User's Signature

#3500 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2013 - 10:28 PM

Благодаря много,ще внимаваме ,а и аз не му давам такива :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа