Аляски маламут
Публикувано: 09 January 2008 - 09:07 AM
Най-сетне снимки от Банско! Завиждаме ви, че имате сняг. Ние също имаме - но вече сравнително по-малко и се е превърнал в лед!
Горан все повече възмъжава - харесвам го когато е сериозен :P
Цитат
А тук не скача ли да целуне своята малка приятелка, която ти държиш :wub:

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 09 January 2008 - 12:56 PM
Цитат
Горан е прекрасен,същинско вълче ;)
;DИ ние му се радваме на снежеца,дано задържи по-дълго.В Банско е пълно с руснаци вечер и като ходим с Горан на разходка до ледената пързалка ни заобикалят и започва едно разпознаване на породата ;D - хъски,лайка ,някакъв си вълк :rolleyes:.Много интересно,че не познават Аляски маламут,а някои и за пръв път слушат за нея :-.
Финве,Горан много обича Дейзи (уипета) и е много нежен към нея,като се има напредвид ,че маламутската нежност е около 50-60кг. ;) :o :rolleyes:,но младежът се старае :yahoo:.Всеки ден разглеждаме снимките на твоята страхотна банда :yahoo: и не можем да им се нагледаме.Щастливи са заедно и това просто ти сгрява душата :blink:.

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 09 January 2008 - 01:24 PM
Цитат
Горан,
Извиням се за ОФФ-а, но всъщност Дейзи ваше куче ли е? Питам просто от любопитво, както и за начина им на съжителство... :blink:
А колкото до снимките - може да ги гледате и от сайта, който е публикуван в подписа ми отдолу - там снимките са в пълен размер и не са орязани. И съм доволна, че ви харесват и на вас... Вярно е, че нашата банда е щастлива - точно затова мисля, че мястото на Фрей е при нас завинаги - виждам в очите му невероятно щастие от това, че е със своите по-големи събратя - нищо, че е на дъното на йерархията... Аз също се наслаждавам на тримата всеки миг, когато съм с тях. Както казват руснаците - "По-хубавото от един маламут, са само ДВА маламута" ;D. И ще допълня от себе си, че радостта, която дава съжителството с маламут, се умножава в пъти, когато станат повече. То и ядовете с стават също много :angry:, но пък бързо се забравят...
Цитат
колкото и да е странно, но маламутът е също толкова рядка порода в Русия, както и у нас... Развитието на породата в братската страна започна през последните няколко години - но явно това става само в Москва и Санкт Петербург - в другите части на Русия явно е още по-непозната, отколкото и в България. Колкото до разпознаването на името й - според мен винаги ще я бъркат хората, които не се интересуват много. Като например с немските овчарски кучета - много често хората ги наричат "куче-вълча порода" ;D... кое им е вълчото не мога да разбера... А за маламута - нас са ни наричали - сибирски вълкодав ;D; ; аляски вълк; сибирски маламут; естествено и традиционното "голямо хъски", "дебела лайка", питомен вълк, Финве децата в село го наричат "Белия зъб" (защото си мислят, че играе ролята на Фанг в детския сериал по Диема-Фемили...), а пък аз се забавлявам да си измислям пред тях, как сме ходили с него на снимките в Канада и какви приключения сме имали ... ;D, и какво ли още не - вече спрях дори да ги броя B) - но е забавно в някои случаи, в други - съм се ядосвала, защото са спорили с мен за породата на моите кучета, хора които си мислят, че разбират...

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 09 January 2008 - 01:44 PM

Публикувано: 10 January 2008 - 03:10 PM
А че руснаците са наричали Горан лайка е напълно в реда на нещата, защото до скоро там така наричаха почти всички, да не кажа всички, северни породи. Сибирското хъски и маламута се появяват там сравнително скоро, но предимно в големите градове.
Публикувано: 10 January 2008 - 10:32 PM
Цитат
Извиням се за ОФФ-а, но всъщност Дейзи ваше куче ли е? Питам просто от любопитство, както и за начина им на съжителство...
Финве,да Дейзи е наше куче.Много са различни с Горан ,но той се оказа най-доброто куче на света :yahoo: :yahoo: :wub: :wub: :wub:!Прие я веднага.Обича да си играе с нея и са много смешни. ;D ;D ;DАз съм ги кръстила Мечка и Клечка ;D ;D.Тези две толкова различни същества се приеха веднага,като че ли разбраха ,че ще бъдат заедно завинаги.Имахме известни притеснения в началото ,но животните са оказаха много по-добронамерени отколкото очаквахме.Възхищавам им се от цялото си сърце :wub: :wub: :wub:!Много ги обичам и двамата!

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 12 January 2008 - 12:14 AM

Публикувано: 12 January 2008 - 01:33 PM
Цитат
За всички маламути :yahoo: :yahoo: :yahoo:!
Боже мили, аз съм удивено очарована и запленена от държанието на маламута с малкото детенце!!! Направо са невероятни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз в Банско познавам една бездомна акита - Батур, който е бил обучен за детегледачка и е "работил" като такъв. Но после са го подарили в Банско и сега е бездомен, но всеки ден ходи пред едно училище и чака децата точно в голямото междучасие, не знам как разбира точно кога да е там, но обожава децата и те него!!!!
Някой ден ако имам възможност бих гледала акита и маламут, но май вече ще ми е нужен двор, а?
Публикувано: 12 January 2008 - 05:07 PM
Цитат
Няма проблем за намачкването ;D,на Горан не му пречи ;D ;D.Той е голям глезан :P и обожава да го галиш и прегръщаш :P :P :P.
Цитат
Да знам за Батур.За съжаление той е един от примерите когато прекрасни кучета са изоставяни безотговорно от своите стопани.Той все пак има късмет защото е умен и хората го харесват :yahoo:.Хранят го собственици на механи,а доколкото знам за него се грижи и ветеринарен лекар.Лично съм го виждала пред кабинета му.Но малко изоставени животни в България имат този късмет :'(.В Банско хората се грижат за бездомните кучета.При Горан всеки ден идва една женска(с кастрация) и много обичат да си играят заедно.Научи се сама да си отваря входната врата ;D ;D и често сутрин я намираме при него.

Публикувано: 13 January 2008 - 02:10 PM
И естествено поздравления за младия мъшер(водач на впряг)Пепи :yahoo: :yahoo: :yahoo:!

Публикувано: 13 January 2008 - 04:31 PM
Цитат
Благодаря!Надявам се,че маламутите ще се популяризират в България,защото са наистина прекрасни домашни любимци! :yahoo: :yahoo: