Здравейте, искам да си напръскам двора против кърлежи и един приятел ми даде циперметрин, но не можа да ми каже нищо за препарата, освен че се разрежда 1:1000. Някой по запознат може ли да ми обясни за действието му, дали е вреден за растения, кучета, за водата, за хората, трябва ли да се изолира третираната площ, и ако да - за колко време?
Въпрос за Циперметрин
Публикувано: 20 May 2009 - 05:48 PM
Цимепреметринът е токсичен за - цитирам: "за водни организми, риба и пчели."
Информацията ми е от един сайт, който основно ми служи за справки на тема пестициди.
Ето линка: Пестициди-Агропал
Информацията ми е от един сайт, който основно ми служи за справки на тема пестициди.
Ето линка: Пестициди-Агропал

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 20 May 2009 - 05:56 PM
А в този линк мисля, че има точно това, което Ви интересува: - друга страница от същия сайт:
Пестициди Агропал - битови
Извадката е от там:
БАНДИТ 10 ЕВ
Активно вещество: съдържа 10% циперметрин
Формулация: микроемулсия на масло във вода.
Производител: ТрансКем Профешънъл Б.В.”, Холандия
Екотоксичност: силно токсичен за риби и други водни организми.
Категория на потребителите: масова.
Интервали между прилагането и достъпа на хора: Не докосвайте обработените повърхности, докато изсъхнат. Проветрете обработеното помещение преди да влезете. При третиране на тревни площи срещу кърлежи, не позволявайте достъпа на деца и животни за период от 24 часа.
Начин на употреба: с ръчна пръскачка се опръскват местата, където насекомите кацат, преминават или се укриват.
ХЛЕБАРКИ, БЪЛХИ, ДЪРВЕНИЦИ, МУХИ и др. – 8 мл в 1 л вода за 20 кв.м.
КЪРЛЕЖИ площно третиране – 4 мл в 2 л вода за 100 кв.м. (тревата трябва предварително да се окоси, а обработката да се повтори след 7-10 дена).
Приложение: Инсектицид за борба с летящи и пълзящи насекоми, вредители в бита. срещу подвижните форми на неприятелите – третира се при наличие на вредители
Пестициди Агропал - битови
Извадката е от там:
БАНДИТ 10 ЕВ
Активно вещество: съдържа 10% циперметрин
Формулация: микроемулсия на масло във вода.
Производител: ТрансКем Профешънъл Б.В.”, Холандия
Екотоксичност: силно токсичен за риби и други водни организми.
Категория на потребителите: масова.
Интервали между прилагането и достъпа на хора: Не докосвайте обработените повърхности, докато изсъхнат. Проветрете обработеното помещение преди да влезете. При третиране на тревни площи срещу кърлежи, не позволявайте достъпа на деца и животни за период от 24 часа.
Начин на употреба: с ръчна пръскачка се опръскват местата, където насекомите кацат, преминават или се укриват.
ХЛЕБАРКИ, БЪЛХИ, ДЪРВЕНИЦИ, МУХИ и др. – 8 мл в 1 л вода за 20 кв.м.
КЪРЛЕЖИ площно третиране – 4 мл в 2 л вода за 100 кв.м. (тревата трябва предварително да се окоси, а обработката да се повтори след 7-10 дена).
Приложение: Инсектицид за борба с летящи и пълзящи насекоми, вредители в бита. срещу подвижните форми на неприятелите – третира се при наличие на вредители

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Страница 1 от 1