Без дом и агресивни
Публикувано: 26 May 2009 - 02:46 PM
PURSY, в May 26 2009, 01:54 PM, написа:
Ще изчакам и утре и ако не са дошли, тогава ще звъня пак. Все пак, казаха до сряда.... аз съм от хората, които вярват на точността на другите и имам надеждата, че ще дойдат и без подсещане!

Публикувано: 29 May 2009 - 08:04 PM

Много несериозна работа!!! За капак днес... не пак, а отново... с Франческа ни нападнаха не 1, а 3 кучета

Сега водим и бебе- Бордо и изпитвам още по-голям ужас да не му направят нещо! Лошото е, че може да го стресират и да се озлоби към други кучета, а аз не искам това да става!!! Просто нямам думи за сериозността на тези хора от Екоравновесие.
Вече има бременна кучка и сега като се родят малките веднага ще пламне крастата и по тях. Трите жени, занимаващи се с кучетата вече изнемогват, а аз имам 2 кучета и 2 котки и не мога да се занимавам и с тези пред блока. Вече нямам и нерви и право да говоря на хората да не ги тровят или стрелят, бях ги спряла с уговорката, че ще дойдат от Екото, но уви... Можете ли да ми кажете друга организация към която да се обърна?
Публикувано: 29 May 2009 - 08:38 PM
Публикувано: 29 May 2009 - 09:07 PM
Публикувано: 03 June 2009 - 09:05 AM
Публикувано: 03 June 2009 - 06:46 PM
PURSY, в Jun 3 2009, 10:05 AM, написа:
Хора, сега докато се разхождахме с нашите кучета видяхме 1 малко кученце на поляната точно до Околовръстното. Мисля, че е някъде около месец (снимах го, но ми падна батерията на апарата, по-късно ще кача снимка).
Някой има ли възможност да дойде да приюти кученцето временно или да му измислим някъде подслон, защото аз нямам никаква възможност в момента, а около блока ни не е безопасно за него! Не съм много сигурна дали е 1 или 2, намерих само 1 в тревата м/у тръните, но мисля, че чух и още 1. Не видях никъде майката така, че има опасност да е блъсната. Дадох му малко от гранулките, който носех за нашето голямо бебе. Моля ви, ако има някой от района около или в Люлин да помага! Ще е най-добре, ако е днес преди да се стъмни или най-късно утре, защото не се знае дали няма да излязат на шосето или да се покрият някъде из ливадата....а тя е доста голяма....и трудно ще се намерят!
Публикувано: 08 June 2009 - 01:14 PM
за малкото кученце . пратете снимките с ваш телефон за контакт в Позвънете или в НТВ, предаването "Животните представят". веднага ще се даде. ако разбира се не е просто животно, което някъде сте видели по време на разходка и е изчезнало. ако е нещо такова, то май усилието е безсмислено.

Публикувано: 08 June 2009 - 02:27 PM
Публикувано: 08 June 2009 - 03:09 PM
munk, в Jun 8 2009, 02:14 PM, написа:
за малкото кученце . пратете снимките с ваш телефон за контакт в Позвънете или в НТВ, предаването "Животните представят". веднага ще се даде. ако разбира се не е просто животно, което някъде сте видели по време на разходка и е изчезнало. ако е нещо такова, то май усилието е безсмислено.
Мен ме нямаше 3-4 дена и не знам какво е станало с кученцето. Не съм ходила да мястото, където беше. Утре ще отида до там и ще го потърса.
Относно взетото куче, съседката ми го е хванала и дала на бабата с кучетата, която е доброволец в Екото. Явно тя е дала зор и са го закарали за лечение и кастрация най-накрая. Кучето се казва Линда и най-вероятно ще се даде за осиновяване, защото е дружелюбно и малко като размер и има голям шанс някой да го вземе!
Цитат
Кога са идвали? Защо не са звъннали като съм си дала телефона?
Глутница има, те просто не са обиколили достатъчно, за да я видят. От тях има и кастрирани, но определено не всички са, защото кастрирано куче не може да роди... Нали така, или се лъжа???
И глутниците са 2- едната е на въпросната баба, а другата седи пред близкия магазин. Не знам как така не са ги видяли... За агресивното поведение да видят какво става като мине човек с куче и тогава да коментират. Да не говоря, че преди години е имало и подписка за кучетата на бабата, защото са нападали и не са давали на хората да си влязат в блока. След този случай са намалели от 10-15 на 5-6.
Цитат
Надявам се да е така! Щом хората от блока видят, че се действа мисля, че нещата ще се успокоят! Съдействието го имат, стига да известяват като идват!
Благодаря на всички за помоща!
Публикувано: 08 June 2009 - 04:07 PM
Това е поредният спор за и против кучетата.Просто някои хора не обичат животни( не говоря за обичането само на моето си породистото , от суета и снобизъм, а уличните ми пречат),не се и опитват да намерят верния начин за общуване с кучетата.А те са си факт и са на всички нас, човека е опитомил и социализирал кучето, човека е виновен , че се множат и изхвърлят без контрол.
Просто кучетата трябва да се кастрират(които не са) и да се излекуват!
НА който му пречат да си купи остров и да си живее необезпокояван!
Публикувано: 08 June 2009 - 06:24 PM

Наистина се надявам от съответните организации да са се заели и да има някакво развитие и резултат, защото хората, които се занимават с кучетата изнемогват, а аз няма как да отделя средства и време и за тях! (не са 1-2 все пак) А, и както Дора спомена, от Филиповци непрекъснато прииждат нови и нови!
Публикувано: 08 June 2009 - 06:39 PM
Дано заелите се вче с проблема да успеят!