Dog.bg Форуми : Без дом и агресивни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Без дом и агресивни

#21 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2009 - 12:54 PM

Звънете, за да ги подсетите! Успех!

#22 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2009 - 02:46 PM

Показване на мнениетоPURSY, в May 26 2009, 01:54 PM, написа:

Звънете, за да ги подсетите! Успех!

Ще изчакам и утре и ако не са дошли, тогава ще звъня пак. Все пак, казаха до сряда.... аз съм от хората, които вярват на точността на другите и имам надеждата, че ще дойдат и без подсещане! :smile:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 08:04 PM

Не дойдоха в сряда, звъннах да ги подсетя.... и все още чакаме :dry:
Много несериозна работа!!! За капак днес... не пак, а отново... с Франческа ни нападнаха не 1, а 3 кучета :eg_033:
Сега водим и бебе- Бордо и изпитвам още по-голям ужас да не му направят нещо! Лошото е, че може да го стресират и да се озлоби към други кучета, а аз не искам това да става!!! Просто нямам думи за сериозността на тези хора от Екоравновесие.
Вече има бременна кучка и сега като се родят малките веднага ще пламне крастата и по тях. Трите жени, занимаващи се с кучетата вече изнемогват, а аз имам 2 кучета и 2 котки и не мога да се занимавам и с тези пред блока. Вече нямам и нерви и право да говоря на хората да не ги тровят или стрелят, бях ги спряла с уговорката, че ще дойдат от Екото, но уви... Можете ли да ми кажете друга организация към която да се обърна?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 May 2009 - 08:38 PM

В темата "Безплатни кастрации", малко по-горе, са дадени телефоните на кастр. център в Студентски град и тези на Германо-българското дружество на "Хладилника".

#25 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 08:42 PM

Показване на мнениетоnort2005, в May 29 2009, 09:38 PM, написа:

В темата "Безплатни кастрации", малко по-горе, са дадени телефоните на кастр. център в Студентски град и тези на Германо-българското дружество на "Хладилника".

Идват ли на място да ги взимат или трябва да се карат?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 09:07 PM

Имат служебни автомобили, имат ловци, ходят на адреси, поне би трябвало да ходят. Затова давам техните координати.

#27 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2009 - 09:33 AM

От Немския център миналата седмица Миглена за пореден път е отказала транспорт, така, че там няма смисъл да се звъни. Това е от години!

#28 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 09:05 AM

Доколкото разбрах от екото така и не са дошли да кастрират кучетата, а едната женска вчера е родила, просто прекрасно! Има и други женски, май бременни. Има ли някой от Люлин 5 да помогне на jijafka да извика екип за кастрация? Явно там жените нещо не могат да се справят, не знам защо, честно казано. Майката с бебетата не й се пише нищо хубаво, защото хората там били много зле настроени срещу кучетата.

#29 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 06:46 PM

Показване на мнениетоPURSY, в Jun 3 2009, 10:05 AM, написа:

Доколкото разбрах от екото така и не са дошли да кастрират кучетата, а едната женска вчера е родила, просто прекрасно! Има и други женски, май бременни. Има ли някой от Люлин 5 да помогне на jijafka да извика екип за кастрация? Явно там жените нещо не могат да се справят, не знам защо, честно казано. Майката с бебетата не й се пише нищо хубаво, защото хората там били много зле настроени срещу кучетата.

Хора, сега докато се разхождахме с нашите кучета видяхме 1 малко кученце на поляната точно до Околовръстното. Мисля, че е някъде около месец (снимах го, но ми падна батерията на апарата, по-късно ще кача снимка).
Някой има ли възможност да дойде да приюти кученцето временно или да му измислим някъде подслон, защото аз нямам никаква възможност в момента, а около блока ни не е безопасно за него! Не съм много сигурна дали е 1 или 2, намерих само 1 в тревата м/у тръните, но мисля, че чух и още 1. Не видях никъде майката така, че има опасност да е блъсната. Дадох му малко от гранулките, който носех за нашето голямо бебе. Моля ви, ако има някой от района около или в Люлин да помага! Ще е най-добре, ако е днес преди да се стъмни или най-късно утре, защото не се знае дали няма да излязат на шосето или да се покрият някъде из ливадата....а тя е доста голяма....и трудно ще се намерят!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Бари Уайт Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:трудна работа е това поле...остави!

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 07:27 PM

Отново да помоля да не се пуска този линк постоянно. С връзка и повечето пъти - без.
Има си тема, който желае ще прочете и ще се включи.
мод

User's Signature

Не е страшно, че понякога грешим!
Страшно е когато повтаряме грешките си!

#31 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 07:31 PM

Снимките:

Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 01:14 PM

миналата седмица Миглена от НКЦ е взела едното краставо. имало и още едно, ще го ловят пак. от Екоравновесие са ходили няколко пъти на проверка в района, включително с кооридинатора за кучетата в Люлин. Там не са видени глутници кучета. имало 2 кастрирани кучета до някакви гаражни клетки. краставите кучета са 3. както написах едно е взето, имат уговорка да се хванат и другите две. Миглена помага там, така че малко търпение. Краставите кучета били по 5 килограмови и май няма потвърждение, че са агресивни.

за малкото кученце . пратете снимките с ваш телефон за контакт в Позвънете или в НТВ, предаването "Животните представят". веднага ще се даде. ако разбира се не е просто животно, което някъде сте видели по време на разходка и е изчезнало. ако е нещо такова, то май усилието е безсмислено.
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 June 2009 - 02:26 PM

Говорих с Миглена от НКЦ.Тя каза,че на това място няма агресивни кучета.Започнала е кастрации на този адрес, и лечение на кучетата с кожния проблем.Значи се действа по въпроса,пиша това,за да не остане някой с впечатление,че нищо не е направено.

#34 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 02:27 PM

jijafka, щом като координаторите в Люлин са взели мерки да търсят кучетата, кажете на жените, които ги гледат, да им съдействат и да им покажат некастрираните и не е зле съседите Ви да разберат, че се взимат мерки, особено за болните, за да не се саморазправят сами с животните, защото вече действа Закон за защита на животните.

#35 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2009 - 03:09 PM

Показване на мнениетоmunk, в Jun 8 2009, 02:14 PM, написа:

миналата седмица Миглена от НКЦ е взела едното краставо. имало и още едно, ще го ловят пак. от Екоравновесие са ходили няколко пъти на проверка в района, включително с кооридинатора за кучетата в Люлин. Там не са видени глутници кучета. имало 2 кастрирани кучета до някакви гаражни клетки. краставите кучета са 3. както написах едно е взето, имат уговорка да се хванат и другите две. Миглена помага там, така че малко търпение. Краставите кучета били по 5 килограмови и май няма потвърждение, че са агресивни.

за малкото кученце . пратете снимките с ваш телефон за контакт в Позвънете или в НТВ, предаването "Животните представят". веднага ще се даде. ако разбира се не е просто животно, което някъде сте видели по време на разходка и е изчезнало. ако е нещо такова, то май усилието е безсмислено.

Мен ме нямаше 3-4 дена и не знам какво е станало с кученцето. Не съм ходила да мястото, където беше. Утре ще отида до там и ще го потърса.

Относно взетото куче, съседката ми го е хванала и дала на бабата с кучетата, която е доброволец в Екото. Явно тя е дала зор и са го закарали за лечение и кастрация най-накрая. Кучето се казва Линда и най-вероятно ще се даде за осиновяване, защото е дружелюбно и малко като размер и има голям шанс някой да го вземе!

Цитат

от Екоравновесие са ходили няколко пъти на проверка в района, включително с кооридинатора за кучетата в Люлин. Там не са видени глутници кучета.

Кога са идвали? Защо не са звъннали като съм си дала телефона?
Глутница има, те просто не са обиколили достатъчно, за да я видят. От тях има и кастрирани, но определено не всички са, защото кастрирано куче не може да роди... Нали така, или се лъжа???
И глутниците са 2- едната е на въпросната баба, а другата седи пред близкия магазин. Не знам как така не са ги видяли... За агресивното поведение да видят какво става като мине човек с куче и тогава да коментират. Да не говоря, че преди години е имало и подписка за кучетата на бабата, защото са нападали и не са давали на хората да си влязат в блока. След този случай са намалели от 10-15 на 5-6.

Цитат

Започнала е кастрации на този адрес, и лечение на кучетата с кожния проблем.Значи се действа по въпроса,пиша това,за да не остане някой с впечатление,че нищо не е направено.

Надявам се да е така! Щом хората от блока видят, че се действа мисля, че нещата ще се успокоят! Съдействието го имат, стига да известяват като идват!

Благодаря на всички за помоща!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 08 June 2009 - 04:07 PM

Да се намеся и аз, защото живях там 13 години.Въпросната баба имаше повече кучета, една част вече не са между живите, други сме изпратили в чужбина, някои са осиновени тук, и още няколко са на село при моите родители( бяха започнали да ги тровят).Докато живеех там поддържах положението с кастрациите .Но от 6-7 г. не съм там.Накои от тогавашните кученца още са там и ми се радват много като мина.Преди 2 години ходих и заведох за кастрация няколко нови кучета.Кучетата съвсем не са агресивни.Да, ако минете с куче може и да ви залаят, пазят територия( ако имате куче тия неща трябва да са ви ясни).Това че лаят по домашни кучета е масово срещано, но съвсем не е критерий за агресия, а нормално кучешко поведение.Може би трябва вие да си промените отношението към бездомните и няма да имате проблеми.Когато аз живях там, околоблоковите приемаха мен и кучетата ми като едно цяло и ни обичаха и пазеха.Вие общувате ли с тези кучета, казали ли сте им добра дума, погалили ли сте ги, нахранили, па макар и не редовно???Или ви е старх от тях и те го усещат.Лаят и по цигани , каруци и коли.Подписката от блока беше от кучемразци, а не защото кучетата реално са злобни.Те усещат кой ги мрази, подритва, замеря с камъни и.т.н.Тоест враждата им с определени хора си остава.ТАкива хора има абсолютно навсякъде!Аз съм имала винаги по няколко мои кучета, но с околоблоковите не съм имала проблеми.Всичко е въпрос на отношение .По тази логика трябва да се оберат всички кучета в София.ДА, там винаги са били повече, от Филиповци ли прииждат гладни не знам, но факт.
Това е поредният спор за и против кучетата.Просто някои хора не обичат животни( не говоря за обичането само на моето си породистото , от суета и снобизъм, а уличните ми пречат),не се и опитват да намерят верния начин за общуване с кучетата.А те са си факт и са на всички нас, човека е опитомил и социализирал кучето, човека е виновен , че се множат и изхвърлят без контрол.
Просто кучетата трябва да се кастрират(които не са) и да се излекуват!
НА който му пречат да си купи остров и да си живее необезпокояван!
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 04:07 PM

многократно е ходено в този район. това е тел на координатора за Люлин - 0878272791. ако искате директно говорете, така ще е най-лесно и бързо.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2009 - 06:24 PM

dora7511, щом си живяла тук знаеш за какво става въпрос. Мен ми писна да се боря срещу два блока от по ен-броя входа да не слагат отрови и да не вадят веднага пушкалата!!! :dry: Затова и се мъча да направя нещо! Обясних, че съм се обадила да дойдат и да кастрират кучетата и че тогава няма да са толкова нападателни спрямо хора и кучета, но понеже никой не е видял действие по въпроса, аз няма как да ги спирам... Това е целия проблем! От една страна ги разбирам, защото има малки деца и се притесняват от болести, а и тези с малки кучета биват редовно заобикаляни от глутници, но не спирам да говоря, че има организации, които могат да помогнат! Семейството ни въпреки, че има мини зоопарк (2 кучета, 2 котки и 170 л. аквариум) отделяме и даваме храна и на бездомниците, но те не спират да се множат и положението излиза извън контрол! Заради това беше моя апел за помощ!
Наистина се надявам от съответните организации да са се заели и да има някакво развитие и резултат, защото хората, които се занимават с кучетата изнемогват, а аз няма как да отделя средства и време и за тях! (не са 1-2 все пак) А, и както Дора спомена, от Филиповци непрекъснато прииждат нови и нови!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 08 June 2009 - 06:39 PM

Права си, такъв е проблема в цяла София.Хубаво е, че се опитваш да направиш нещо.Трябва да се кастрират.А идиотите , които тровят и стрелят със сигурност още живеят там, и дори всички да са кастрирани и здрави...уви пак няма гаранция какво биха сторили.Но това не е оправдание да не се погрижим за кучетата.Кастрацията и лечението на кожните проблеми си е задължителна, поне да им се набиват с това в очите.Аз рядко минавам, сега живея другаде и си имам други животни за оправяне, но ще опитам да намеря време да мина и да видя и ако мога да направя нещо.Тези кучета, които хванах преди 2 г. бяха не стархливи и се справих.Но ако трябва да се упояват ще ми е трудно.
Дано заелите се вче с проблема да успеят!
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни