- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
ПОМОЩ ! КЪРЛЕЖИ НАПАСТ !
Публикувано: 29 May 2009 - 12:16 AM
Публикувано: 29 May 2009 - 12:39 AM
Вземете си на Байер или на Форт Додж- просто пробвайте и други фирми- и повтаряйте всеки месец- това лято има бум на кърлежи!
Публикувано: 29 May 2009 - 03:44 AM
Публикувано: 29 May 2009 - 07:28 AM

url=http://www.minidog.info]
[/url]
Публикувано: 29 May 2009 - 09:21 AM
Дано и при вас има ефект...

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 29 May 2009 - 09:24 AM
Публикувано: 29 May 2009 - 09:31 AM

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 29 May 2009 - 09:35 AM
Pomeran, в May 29 2009, 01:39 AM, написа:
Вземете си на Байер или на Форт Додж- просто пробвайте и други фирми- и повтаряйте всеки месец- това лято има бум на кърлежи!
Померан, наистина ли имаш предвид 43 кърлежа??
Досега никакъв проблем при нас- с каишка Килтикс сме от началото на май и не съм намирала дори лазещи гадове.
Публикувано: 29 May 2009 - 09:52 AM
Въпреки това отвреме-навреме намирам върху куч по 1-2 да лазят.
Просто до момента изобщо не е пръскано срещу кърлежи и са повече от всякога :(
Да не говорим, че Южния парк например заприлича вече на джунгла.
Не знам дали и кога ще видя окосена трева там... гъста висока растителност плюс дъжд и роса е рай за кърлежите.
Обадих се в общината да им кажа, че е наложително да напръскат срещу кърлежи в Южния, а чиновника отсреща ме пита: "Как решихте, че трябва да се пръска - защото се прави всяка година или защото има кърлежи ?"
Разбрах, че се бавят с пръскането в София защото, видите ли, били закъснели с организирането на конкурс, който да определи фирмата която да пръска. Каква изненада, докато се организират и лятото ще мине...
Публикувано: 29 May 2009 - 10:03 AM
За съжаление май нищо не им действа като хората на тези гадини. Навсякъде е пламнало. Моето куче също е с килтекс, и един ден минавайки покрай някакъв храст се появи с 40-тина кърлежа, лазещи по нея, имаше дори вътре в ухото й! Добре че бяхме една голяма компания, та ми помогнаха да я задържа легнала за малко, за да изчистя всички- "за малкото" беше около 40 минути надпревара с времето да не се забие някой. И все пак 2 бяха успели да ме изпреварят. Въобще няма да коментирам мъчението на горкото куче докато седи на едно място и го пощя, а другите играят. След това съм намирала и други забити, така че явно и каишката не действа на 100 процента за съжаление. А когато я заведох няколко дни преди този случай да й извадят други 4 забити, единия го намазаха с Бандит, което си е доста силен препарат, даже съм чувала, че е от най-добрите, а гадината си беше още жива повече от час след като я извадиха. Нямам думи просто
А най-лошото е, че в същите тези тревни площи ходят деца, майки с бебета, хората сядат да си починат.
Има ли някой от вас информация дали общината е задължена да пръска по закон? Или кой отговаря за това?
Малката ми надежда е, че сега като стане горещо и по-сухо, ще намалеят, поне до следващия бум наесен.
Поздрави на всички.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 29 May 2009 - 11:05 AM
Ние се разхождахме тия дни в полето под Драгалевци - там дори овце има понякога - имах едно на ум, но по кучетата нямаше нито една гадина. Явно са се преселили всички в града - там кучетата в парковете са повече като бройка.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 May 2009 - 11:09 AM
Но след като свалих от моите няколко пъти по няколко кърлежа, вече сме и с Фронтлайн.
При нас обещаха тези дни да пръскат с някакъв безопасен за хора и животни препарат.
Публикувано: 29 May 2009 - 11:31 AM
bushkata, в May 29 2009, 12:05 PM, написа:
Ние се разхождахме тия дни в полето под Драгалевци - там дори овце има понякога - имах едно на ум, но по кучетата нямаше нито една гадина. Явно са се преселили всички в града - там кучетата в парковете са повече като бройка.
При нас в Северния парк за съжаление кошмара си е пълен и ежедневен. Аз не бях намирала няколко дни, но уви сутринта видях един, който Кайа си беше спукала, така бясно го е чесала. Не знам ще пръскат ли няма ли. Аз говорих с моята ветеринарна лекарка и тя спомена че бум има април-май и септември-октомври. Смисъла да напръскат след като стане горещо ми се губи някак си. Като не е направено досега.
Дано все пак не се прави само по документи и да има поне някакъв ефект. Най-лошото е, че те не са никак безопасни за здравето, нито на кучето, нито нашето. Та ако недай боже ви се забие, не си го махайте сами, ами идете направо до лекар, май и тетанус се бие за всеки случай, а после се следите за температура, за всеки случай. Като заговорим в парка за кърлежи започва да ме сърби навсякъде, ама е нормално, като съм виждала лазещи по краката ми. Та и друго да кажа, оглеждайте се целите като се приберете след разходка, не само кучетата. Пък дано няма инциденти.

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 29 May 2009 - 11:39 AM
Мисля,че има бум на бълхи и кърлежи и че Софийските общини пет пари не дават какво става по зелените площи.
Фронтлайн с/у бълхи при нас не действа, Адвантикс също и в момента сме на Форт Додж-слава богу накрая сме чисти!
Просто слагайте защите всеки месец, а не през 2-3, иначе може и да има последствия.
Публикувано: 29 May 2009 - 01:26 PM
И нашите доктори казаха, че тази година има много кърлежи. Тези дни докторката вадила от един куч - броила ги до 100 и след това се отказала да брои, а само вадила... Ужас!

Публикувано: 29 May 2009 - 01:35 PM
проверяваме се старателно след всяка разходка обаче..
@габипап.. къде в редута се разхождате? че нашия вет е там и тия дни мислехме с кучи пеша да отидем до него.. минаваме през парка гео милев и обикновено го пускам поне малко да потърчи в единия край...

Публикувано: 29 May 2009 - 02:17 PM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 29 May 2009 - 02:47 PM
С Фронтлайн започнах все по- често да вадя кърлежи( нали все с кучета работя) , включително и на Виви.
Смених го с препарат на Вирбак на същия принцип и вече два месеца няма проблем( слагам го всеки месец).
Да не говорим, че цената му е на половина на останалите.
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »

Вход

Горе
Цитиране +