Dog.bg Форуми : ПОМОЩ ! КЪРЛЕЖИ НАПАСТ !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ПОМОЩ ! КЪРЛЕЖИ НАПАСТ ! Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Bumper Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 May 2009 - 12:16 AM

Оле в нас не спирам да намирам кърлежи имаме куче сложихме му някви капки кадет се капят върху варта му мислих че се закачат на мен и така идват у нас намерих един на панталоните ми после един на карка ми после на бащами на карка (не забити още лазиха) и тая вечер забит на ухото на кучето кажете да зема нещо да праскам моляви мн се изплаших :ud_009:

#2 Потребителят е офлайн   Bumper Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 12:29 AM

Кучето е напраскано с Фронтлайн!

#3 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 12:39 AM

Аз намерих на померана си /1,6 кг/ 43 кърлежа, в парка зад Хилтън, и то преспа във ветклиниката сред като цялото го изкъпаха със препарат който ги уби за секунди, за да съм сигурна ,че няма да ги донесем в къщи- и беше с Фронтлайн.
Вземете си на Байер или на Форт Додж- просто пробвайте и други фирми- и повтаряйте всеки месец- това лято има бум на кърлежи!
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#4 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 29 May 2009 - 03:44 AM

Аз ползвам само Advantix и съм много доволна. Предизвиква парлив ефект върху кърлежите и им пречи дори да налазят кучето. Действа също срещу комари и пясъчни мухи.

#5 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 07:02 AM

Аз пък след три години с фронтлайн реших да пробвам адвантикс и точно след него ни се заби кърлеж,така че всеки препарат има пропуски,няма идеален,сега ще комбинираме с каишка.

#6 Потребителят е офлайн   xaosinc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 07:28 AM

Моето куче е с каишка на Байер и го намазах с Advantix, въпреки това всеки ден му свалям поне по 3-4 кърлежа, а като бяхме на язовир за риба беше почернял от кърлежи. Вярно не съм намерила забит, а само го лазят, но ако не го проверя щателно ги носи в къщи. Намерих един в моята глава, в чаршафите ни, понеже спи при нас, по дрехите ни, а бе навсякъде в къщи. Оказва се, че кучето е предпазено до някъде, но ние не. Няма ли препарат който да ги гони и да не допуска изобщо да го полазят?
User's Signature

url=http://www.minidog.info]Качена снимка[/url]

#7 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 09:21 AM

Здравей, нашият случай беше подобен. Кучетата живеят в градината,а около нас е пълно с храсти и треви, и въпреки че са обезпаризитени с Фронлайн, всеки път когато излизах при тях и ги галих откривах че ги лазят гадините - кърлежи, не се забиват но ги лазят. Беше явно че в градината има :eb_068: Решихме да обезпаразитяваме градината и околията около къщата. От аграрните магазини закупихме препарати против кърлежи, бълхи и т.н. Те представляват малки шишенца с някакъв разтвор и се разреждат в 20 или 30 л. вода. Не струват повече от 4-5 лв. Напръскахме цялата градина и навън до където можахме, също изкъпах и кучетата с този разтвор. След този ден не съм открила нито една гадина. Не им се качват и ги няма и в градината. Дори и след разходка на други места , нищо не ги напада. Честно казано не очаквах такъв ефект. Сега съм решила периодично /през месец/ да ги обезпаразитявам само с този разствор! Незнам как се казва разтвора, защото взехме няколко вида, но така или иначе те са стандартни, каквото и да вземете все ще ви свърши работа.
Дано и при вас има ефект...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#8 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 29 May 2009 - 09:24 AM

тези разтвори не са ли токсични за кучетата?
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#9 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 09:31 AM

Ами на етикета им пише че може да се прилагат и върху животни , но тогава се разреждат повече. За сега не съм видяла странични ефекти, но когато ги изплаквах с препарата наблягах най вече върху тялото. На главата въобще не съм слагала, и внимателно ги наблюдавах да не се лижат.
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#10 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 09:35 AM

Показване на мнениетоPomeran, в May 29 2009, 01:39 AM, написа:

Аз намерих на померана си /1,6 кг/ 43 кърлежа, в парка зад Хилтън, и то преспа във ветклиниката сред като цялото го изкъпаха със препарат който ги уби за секунди, за да съм сигурна ,че няма да ги донесем в къщи- и беше с Фронтлайн.
Вземете си на Байер или на Форт Додж- просто пробвайте и други фирми- и повтаряйте всеки месец- това лято има бум на кърлежи!

Померан, наистина ли имаш предвид 43 кърлежа?? :ud_009: Тази година ли се случва това?
Досега никакъв проблем при нас- с каишка Килтикс сме от началото на май и не съм намирала дори лазещи гадове.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 29 May 2009 - 09:52 AM

И моето куче е с каишка Килтикс, доволна съм.
Въпреки това отвреме-навреме намирам върху куч по 1-2 да лазят.
Просто до момента изобщо не е пръскано срещу кърлежи и са повече от всякога :(
Да не говорим, че Южния парк например заприлича вече на джунгла.
Не знам дали и кога ще видя окосена трева там... гъста висока растителност плюс дъжд и роса е рай за кърлежите.
Обадих се в общината да им кажа, че е наложително да напръскат срещу кърлежи в Южния, а чиновника отсреща ме пита: "Как решихте, че трябва да се пръска - защото се прави всяка година или защото има кърлежи ?" :zz_020:
Разбрах, че се бавят с пръскането в София защото, видите ли, били закъснели с организирането на конкурс, който да определи фирмата която да пръска. Каква изненада, докато се организират и лятото ще мине...
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#12 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 May 2009 - 10:03 AM

Здравейте,

За съжаление май нищо не им действа като хората на тези гадини. Навсякъде е пламнало. Моето куче също е с килтекс, и един ден минавайки покрай някакъв храст се появи с 40-тина кърлежа, лазещи по нея, имаше дори вътре в ухото й! Добре че бяхме една голяма компания, та ми помогнаха да я задържа легнала за малко, за да изчистя всички- "за малкото" беше около 40 минути надпревара с времето да не се забие някой. И все пак 2 бяха успели да ме изпреварят. Въобще няма да коментирам мъчението на горкото куче докато седи на едно място и го пощя, а другите играят. След това съм намирала и други забити, така че явно и каишката не действа на 100 процента за съжаление. А когато я заведох няколко дни преди този случай да й извадят други 4 забити, единия го намазаха с Бандит, което си е доста силен препарат, даже съм чувала, че е от най-добрите, а гадината си беше още жива повече от час след като я извадиха. Нямам думи просто :eg_033:

А най-лошото е, че в същите тези тревни площи ходят деца, майки с бебета, хората сядат да си починат.
Има ли някой от вас информация дали общината е задължена да пръска по закон? Или кой отговаря за това?

Малката ми надежда е, че сега като стане горещо и по-сухо, ще намалеят, поне до следващия бум наесен.

Поздрави на всички.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 May 2009 - 11:05 AM

Плашите ме - някакви кошмари разказвате. Ако ми се случи да ида в парка с куче, ще взема да му облека дреха и по-точно дъждобрана, че е по-хлъзгав. Десетки кърлежи от едно излизане, бърррр... :zz_020:
Ние се разхождахме тия дни в полето под Драгалевци - там дори овце има понякога - имах едно на ум, но по кучетата нямаше нито една гадина. Явно са се преселили всички в града - там кучетата в парковете са повече като бройка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#14 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 29 May 2009 - 11:09 AM

И при нас е страшничко тази година. Обикновено само с нашийници минаваме и то с не много скъпи.
Но след като свалих от моите няколко пъти по няколко кърлежа, вече сме и с Фронтлайн.
При нас обещаха тези дни да пръскат с някакъв безопасен за хора и животни препарат.

#15 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 May 2009 - 11:31 AM

Показване на мнениетоbushkata, в May 29 2009, 12:05 PM, написа:

Плашите ме - някакви кошмари разказвате. Ако ми се случи да ида в парка с куче, ще взема да му облека дреха и по-точно дъждобрана, че е по-хлъзгав. Десетки кърлежи от едно излизане, бърррр... :zz_020:
Ние се разхождахме тия дни в полето под Драгалевци - там дори овце има понякога - имах едно на ум, но по кучетата нямаше нито една гадина. Явно са се преселили всички в града - там кучетата в парковете са повече като бройка.

При нас в Северния парк за съжаление кошмара си е пълен и ежедневен. Аз не бях намирала няколко дни, но уви сутринта видях един, който Кайа си беше спукала, така бясно го е чесала. Не знам ще пръскат ли няма ли. Аз говорих с моята ветеринарна лекарка и тя спомена че бум има април-май и септември-октомври. Смисъла да напръскат след като стане горещо ми се губи някак си. Като не е направено досега.

Дано все пак не се прави само по документи и да има поне някакъв ефект. Най-лошото е, че те не са никак безопасни за здравето, нито на кучето, нито нашето. Та ако недай боже ви се забие, не си го махайте сами, ами идете направо до лекар, май и тетанус се бие за всеки случай, а после се следите за температура, за всеки случай. Като заговорим в парка за кърлежи започва да ме сърби навсякъде, ама е нормално, като съм виждала лазещи по краката ми. Та и друго да кажа, оглеждайте се целите като се приберете след разходка, не само кучетата. Пък дано няма инциденти. :ae_085:
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#16 Потребителят е офлайн   Pomeran Икона

• Помераните са като шоколада - един не е достатъчен!
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 11:39 AM

Да - имам предвид 43 кърлежа, като около 15 се бяха забили вече , а останалите лазеха- и го видях в колата, да не разказвам, че после с неостомизан- р-р с който моята лекарка ги уби , си напръсках колата, и 3-4 дни все си мислех ,че ме лазят.
Мисля,че има бум на бълхи и кърлежи и че Софийските общини пет пари не дават какво става по зелените площи.
Фронтлайн с/у бълхи при нас не действа, Адвантикс също и в момента сме на Форт Додж-слава богу накрая сме чисти!
Просто слагайте защите всеки месец, а не през 2-3, иначе може и да има последствия.
User's Signature

Качена снимка
OK BOSS
Kennel & Cattery
Pomeranians;Exotics & Bengals

#17 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 29 May 2009 - 01:26 PM

Аха, и при нас в Редута е ад. Сложих му Фронтлайн-комбо преди 20-тина дни и вчера пак му извадих кърлеж (за 2 дена - втори). И пак му сложих Фронтлайн (този път не-комбо). Предишните гоини не е хващал вобще от тези гадинки - а къде ли не се водихме и вряхме. Лошото е, че няма как да комбинирам с каишка - с дворската кучка само се боричкат и за няма и час ще сме без.
И нашите доктори казаха, че тази година има много кърлежи. Тези дни докторката вадила от един куч - броила ги до 100 и след това се отказала да брои, а само вадила... Ужас!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#18 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 01:35 PM

при нас (в младост 1) миналата година беше така... тази засега е добре... надявам се, че са напръскали тревните площи в района, все пак има училище и детска градина, въпреки че не съм забелязала...
проверяваме се старателно след всяка разходка обаче..

@габипап.. къде в редута се разхождате? че нашия вет е там и тия дни мислехме с кучи пеша да отидем до него.. минаваме през парка гео милев и обикновено го пускам поне малко да потърчи в единия край...
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 29 May 2009 - 02:17 PM

Не знам дали защото моето куче е с къса хлъзгава козина, или защото препарата е добър, но до сега ( вкл миналата година ) не съм видяла ни една гад по нея. Нито лазеща, нито никаква. Препарата, който ние ползваме, е ПРО МЕРИС.
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#20 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 29 May 2009 - 02:47 PM

Pomeran, твоето отроче само ще да се е навряло в някакво гнездо или люпилня на кърлежи, за да го налазят така!
С Фронтлайн започнах все по- често да вадя кърлежи( нали все с кучета работя) , включително и на Виви.
Смених го с препарат на Вирбак на същия принцип и вече два месеца няма проблем( слагам го всеки месец).
Да не говорим, че цената му е на половина на останалите.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни