Dog.bg Форуми : Първа санкция на СЕМ за жестокост към животните!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Първа санкция на СЕМ за жестокост към животните! СЕМ образува административнонаказателно производство срещу Шоуто на С Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2009 - 04:17 PM

Въпреки, че нещата у нас стават бавно, то поне започват да се случват.

Трябва да има наказани и по възможност публично. Трябва да се разбере в България, че жестокостта към животните се наказва!

Ето и цялата статия :

СЕМ образува административнонаказателно производство срещу Шоуто на Слави след сигнал на Сдружение за защита правата на животните. Сдружението е сезирало контролните органи във връзка с излъчено предаване със сцени на насилие към животни в ефира на БТВ на 24 април 2009г. в Шоуто на Слави, рубриката Бягство към победата.

Предаването от 24 април подчертава убийството на животно, като елемент за забавление. В него присъстват предимно кървави сцени и насилие срещу животни: участниците в играта са принудени да убиват животни по особено мъчителен и жесток начин, като със секира трябва да обезглавяват кокошки, които в последствие да пърлят живи в казан с гореща вода. Животните пищят и се борят за живота си неистово и безпомощно. След акта на обезглавяване всички кокошки са живи и се гърчат пред камерите. В близък план се показва агонията на животните. Състезанието приключва с демонстративно изкормване. Показани са и кадри със следи от кръв от мястото на обезглавяването.

В отговор на сигнала, Сдружение за защита правата на животните получи писмо от Съвета за електронни медии. В документа се казва, че Дирекция Мониторинг е установила нарушение на разпоредбите на чл. 17, ал.2 от Закона за радио и телевизия в предаването Шоуто на Слави: Бягство към победата. Образувано е административнонаказателно производство.

Това е първото производство на СЕМ, образувано срещу българска медия, заради сцени на насилие към животни. Поздравяваме Сдружение за защита правата на животните за навременната им реакция.

#2 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 02 June 2009 - 04:46 PM

Ооо, да!!!
Крайно време беше да се случи нещо такова, дано повлече крак...
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 05:15 PM

По голяма глупост не бях чел! Кокошката без глава, жива и се мъчи. Мисля, че на главата едва ли и пука, какво правят с тялото :))))) Пък и по принцип съм сигурен, че пилетата в магазина, не ги приспиват първо в кланицата а после да ги колят, както и всички животни де. Нещо прекално хуманни станаха някой хора, чак извратено. Ама така е в България, винаги се хваща някъде от никъде !

#4 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 05:40 PM

Ако това , което пише , че са показвали е вярно , то е грубо нарушение на Закона за защита на животните. CEM хубаво, да си ги наказва. Ама има и наказания по Закона за защита на животните.

Чл. 6. (1) Забранява се проявата на нехуманно отношение към животните.
(2) За нехуманно отношение към животните се смята причиняване на болка или страдание на животно или предизвикване на силен страх.

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:

7. използване на животни за филмови снимки, реклама и изложби, при които им се причинява болка, страдание, увреждане или стрес;

22. извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни;

Чл. 10. (1) Забранява се проявата на особена жестокост към животните.
(2) За особена жестокост се смятат:
1. умишленото причиняване на смърт на животни;
2. умишленото причиняване на тежко и трайно увреждане на животни;

Чл. 62. (1) Който прояви особена жестокост към животно по смисъла на чл. 10, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв., освен ако деянието не съставлява престъпление.

За всяко животно - по 1000 лв. Не че е достатъчно, но по-добре от нищо.

Наистина ли такива неща са показвали по телевизията?

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 June 2009 - 07:00 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Jun 2 2009, 06:15 PM, написа:

По голяма глупост не бях чел! Кокошката без глава, жива и се мъчи. Мисля, че на главата едва ли и пука, какво правят с тялото :))))) Пък и по принцип съм сигурен, че пилетата в магазина, не ги приспиват първо в кланицата а после да ги колят, както и всички животни де. Нещо прекално хуманни станаха някой хора, чак извратено. Ама така е в България, винаги се хваща някъде от никъде !

Моето семейство може да е от "много хуманните", което в твоята уста звучи обидно, но ако детето ми беше видяло описаните сцени, нямаше да се чуства добре. Иди на село, коли и пърли кокошки. Аз по ефира не искам да гледам подобни неща, още повече да попадам случайно на тях.
Аман от всезнайковци.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 07:19 PM

Освен СЕМ трябва да се сезира и прокуратурата. На това шоу не му е за първи път да нарушава законите по отношение на животните.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 07:40 PM

Това, което е станало е много добре. Искам да видя обаче какъв ще е крайният резултат. За сега е образувана само административно наказателна преписка, но до налагане на санкция има толкова много и понеже живеем в България, нищо чудно да се окажат невинни накрая. Дано да бъркам и СЕМ да ме опровергае... :dry: :dry: :dry:
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 07:46 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Jun 2 2009, 08:00 PM, написа:

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Jun 2 2009, 06:15 PM, написа:

Моето семейство може да е от "много хуманните", което в твоята уста звучи обидно, но ако детето ми беше видяло описаните сцени, нямаше да се чуства добре. Иди на село, коли и пърли кокошки. Аз по ефира не искам да гледам подобни неща, още повече да попадам случайно на тях.
Аман от всезнайковци.

За протокола- било е действително ужасяващо. На мен ми разказа приятел- имало е покъртителни сцени на кокошки с отрязани наполовина глави и подобни. На село хората знаят добре как се коли кокошка- с едно движение, без да се мъчи. Това е било кошмар- участниците не можели от първия път да уцелят врата... Радвам се, че не съм попаднала на това предаване случайно.
А екипа на шоуто го обърнал на майтап. :ud_009:

П.п. Има клипчетата във вбокс- аз лично не се наемам да ги изгледам, но ако някой ги види, да каже от първа ръка за какво иде реч в действителност.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 07:53 PM

Аз пък, уви, случайно попаднах. Гадория!
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 02 June 2009 - 08:15 PM

това между другото не е първия път с жестокост към животните по медиите...аз по едно време бях спряла да гледам ,,Сървайвър"заради сцените там...нямаше точно такива брутални убийства(като изключим печенето на живи раци и убиването на големия скат),но със сигурност ловенето на прасе в кал или ловенето на кокошки стресира животните...а онази задача където трябваше да късат със зъби от вътрешностите на едно прасе? :zz_020:
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#11 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 09:08 PM

Радвам се единствено за това, че най-сетне се прави нещо по закона. Само дето малко ми е смешно оня милионер да го глобят с 5 000... пука му на него. :rc_036:

Цитат

Не съм сигурна дали Ви разбрах въпроса правилно, но аз съм присъствала на колене на кокошка /ужас/ и само за сведение - около минута-две след като е останала без глава, тялото продължава да се движи... не, не движи. Да препуска. Гадна гледка е, а да го дават по националната телевизия...
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 02 June 2009 - 09:22 PM

Според мен трябва да се гледат такива неща, с образователна цел. Най малкото всички които са го гледали, знаят горе долу какво да се очаква като тръгнат да колят кокошката. Кръв и тичаща кокошка без глава. Все си мисля че по филмите дават повече кръв и насилие. Напирмер в "Пришълецът"

#13 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 02 June 2009 - 09:34 PM

абе ти луд ли си???!,,с образователна цел"-това е най-голямата глупост не света!вземи направо да колиш хората поред да се образоваш малко! :zz_020:
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#14 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 09:34 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Jun 2 2009, 10:22 PM, написа:

Според мен трябва да се гледат такива неща, с образователна цел. Най малкото всички които са го гледали, знаят горе долу какво да се очаква като тръгнат да колят кокошката. Кръв и тичаща кокошка без глава. Все си мисля че по филмите дават повече кръв и насилие. Напирмер в "Пришълецът"

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2009 - 09:36 PM

Показване на мнениетоDakel4y, в Jun 2 2009, 07:34 PM, написа:

абе ти луд ли си???!,,с образователна цел"-това е най-голямата глупост не света!вземи направо да колиш хората поред да се образоваш малко! :zz_020:

Защо да ги колям ? Ти ли ще ги ядеш ? :ab_041:

#16 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 09:37 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Jun 2 2009, 10:22 PM, написа:

Ако някой е толкова мераклия да се научи все ще намери от къде. :ae_085:
Това си е чиства гавра!
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 09:39 PM

Мисля си че някой му харесва да е все опозиция! Време е обаче да се осъзнае и да престане. :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2009 - 10:00 PM

На 24-ти не съм гледала шоуто, но пък днес гледах повторението по БТВ. Та в тази връзка СЕМ незнам дали е санкционирала Слави, но днес мо-та-мо си го излъчиха ... същото предаване. Гледах отчасти.
Каквото и да си приказваме - пилета, кокошки и прочие се колят така по селата. Но пък да се прави за сеир в TV шоу ... малко е извратено. Да, живеем в Джунголандия, но в ХХІ век да учим идващото поколение на убийства за забавление, аре нема нужда!!! :eg_033:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#19 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 10:13 PM

Ето това е още едно потвърждение, че май ще се окажа прав. Всичко у нас е половинчато. Няма да има реално никакви санкции нито за продуцентите, нито за предаването.
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Georgi-Kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Спорт,Кученца:D

Публикувано: 02 June 2009 - 10:26 PM

Абе то на село и аз съм убивал кокошчици и петли обаче дядо ми ме е учил как да го правя по най хуманен начин,и да ви кажа хич не ми е забавно като на онези по телевизията,просто това е ТЪПО да го излъчват по телевизията,явно продуцентите са толкова тъпи че даже не са осъзнали че са нарушили конституцията.
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни