Dog.bg Форуми : Автобуси,които превозват с кучета?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Автобуси,които превозват с кучета?

#1 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 03 June 2009 - 11:55 AM

Хора,помагайте някой ако знае автобусна фирма,която да превозва с домашни любимци нека да пише :ae_085: Става въпрос за вътрешни линии и по точно до Варна:-)
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 08:58 PM

През лятото на 2007 питах шофьора на автобуса, с който пътувахме. Мисля беше Биомед. А си спомням, че за всеки случай питах и шофьор на Юнион Ивкони. Отговорите не ми допаднаха: По принцип фирмата не превозва, но той (конкретният шофьор) би могъл да се договори за конкретния случай и да вземе куче, ако си има клетка. Ще го настани удобно в багажника. Аз не мога да събера сили да превозвам моите по този начин, ама ако си много притисната от обстоятелствата...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#3 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 03 June 2009 - 09:24 PM

Да много са хитри и на мен такива ми ги изръсиха :eg_033: и на мен също не ми допада кучето ми да пътува в багажното че и да си платя цял билет и за него :ud_009: Явно като ти влезне колата в сервиз нямаш нормална алтернатива за превоз :vh_178:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 June 2009 - 07:12 AM

Вярно, че беше преди няколко години но 2-3пъти съм пътувала с едното куче с Калея (не знам още поддържа ли вътрешни линии) - отново лично споразумение с шофьора (подкрепено с малко кеш естествено), кучето с намордник и повод лежащо на пода в краката ми... 6часа :dry: Иначе влака е някаква алтернатива, колкото и неприятна да е. Успех!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 09:22 AM

Не сьм пътувала с куче в автобус в страната, но преди два месеца пътувахме в чужбина с автобус.Никакви проблеми.Условието ми беше кучето да е при мен в автобуса (става дума за куче до 10 кг).Платихме половин билет и за него и ползвахме две седалки.Казаха да си носим клетка , но и в двете посоки клетката седеше в багажника,а кучето на седалката до мен.Никакви уговорки с шофьори или плащане в кеш.Отношението на целия екипаж беше отлично.Фирмата беше Airkona,но самата резервация беше чрез тур агенция (те се уговаряха с тях).За сьжаление ,незнам дали имат вътрешни линии.
Жалко е за вътрешни пътувания да се сблъскваме с такива проблеми и да ни изнудват.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2009 - 09:54 AM

Ние пътувахме с частен автобус по линия София-Ботевград, един шофьор не поиска да ни вземе и стояхме до следващия рейс (близо час). На същото отношение попаднахме и в Ботевград на връщане - висяхме 1 час в жегата, защото предния ... категорично отказа да вземе куче. Не сме плащали билет, но хората са познати на баща ми.
Ако нямаш кола и имаш домашен любимец, си принуден да висиш вкъщи (или в града)... Само защото живеем в България. :flagbg:
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#7 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 07 June 2009 - 09:16 PM

И аз винаги съм се чудела какво ще им пречи на другите хора в автобуса,ако кучето е например в чанта или нещо такова и ако няма опасност да ухапе някой .Не мисля ,че трябва да е проблем,но все пак това е България
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#8 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 05 July 2009 - 09:25 AM

А някой знае ли как стоят нещата с градския транспорт?С хъскито ясно,че няма да ни пуснат,но за мопс?
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#9 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2009 - 09:29 AM

Показване на мнениетоArchiball, в Jul 5 2009, 07:25 AM, написа:

А някой знае ли как стоят нещата с градския транспорт?С хъскито ясно,че няма да ни пуснат,но за мопс?

по принцип е забранено... доколкото знам обаче си зависи от контролата.. някои нямат нищо против животинката стига да не е натъпкано превозното средство, да няма мрънкащи хора и да си имате документи (билетчета тоест)...
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 05 July 2009 - 10:09 AM

Показване на мнениетоsin_zaek, в Jul 5 2009, 10:29 AM, написа:

Показване на мнениетоArchiball, в Jul 5 2009, 07:25 AM, написа:

по принцип е забранено... доколкото знам обаче си зависи от контролата.. някои нямат нищо против животинката стига да не е натъпкано превозното средство, да няма мрънкащи хора и да си имате документи (билетчета тоест)...

Ясно,значи във Варна няма да използваме автобуса,защото да не е претъпкан или да няма мрънкащи хора е невъзможно!Винаги са там...то и без куче стават скандали,представям си...Благодаря за отговора.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#11 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2009 - 07:54 AM

За Варна не знам, но в Бургас има лепенки на автобусите - дали пускат с куче или не. А това за забраната в градския е за София. За Варна си провери отделно.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#12 Потребителят е офлайн   Dogo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 07 July 2009 - 01:53 AM

За Бургас има лепенки ама въобще не ги гледайте .... лепенките са още от там от където са внесени автобусите, така че ако видите лепенка, че е Разрешено за куче с наморник и повод не вярвайте много :) АЗ до сега куче в автобус в Бургас не съм видял :) , не вярвам и скоро да видя :(

#13 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 09:03 AM

Има си фирми за градски транспорт в градовете. (За София - Софийски градски транспорт). Всяка такава фирма си има правилник. Там е написано ясно и категорично какво може и какво не. Всичко останало е празни приказки, частни случаи и преливане от пусто в празно.
Фирмите за междуградски транспорт са отделно нещо. (Какъвто беше началният въпрос на темата.) Те са частни - всяка фирма може да си има свои правила. А и шофьорите могат да внасят хммм... известни корективи...
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#14 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 01:02 PM

Наложи ми се да пътувам до морето (така е не отидох, защото прецених, че няма да мъча кучетата на такъв дълъг път с рейс) та звънях на няколко фирми, по-известните повечето бяха с отговор- категорично НЕ, едни се навиха, като кучетата да са в клетка в багажното и плащане на половин билет за всяко. Само от фирма Калея, се съгласиха и то без някакви уговорки, казаха че може, след като им казах че кучетата са малки може при мен в рейса, пак заплащане на половин билет на куче.
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2009 - 01:36 PM

Не мога да проумея някои неща, не сме пътували никога с автобус, но без да съм питала излиза това, което вие сте разбрали.
Проблема може би е в евентуалното недоволство на другите пътници. Не знам защо. Застаряващо население - остарели комунистически разбирания(всеки ден се сблъсквам), комплекси, простотия, , абе МНОГО сме задръстени в тази България.
Получава се така, че ако искаш да си свободен, или ако имаш детенце или кученце, задължително трябва да се сдобиеш и с кола. После защо имало задръствания - няма как да няма, всеки иска удобство и най-малкото да може нормално да живее и да не се съобразява с тоя и оня, къде ги боляло, къде ги сърбяло :ab_041:
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни