Dog.bg Форуми : Общински приют за животни - РУСЕ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общински приют за животни - РУСЕ

#101 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 April 2010 - 04:30 PM

В изолатора от вчера има изоставен сетер. Кучето е мъжко и с едно сляпо око, възрастно - може би на около 7-8 години.
Много симпатичен и върти опашка постоянно, търси внимание. "Стопаните" му са го натирили,горкия:(
Ако има някой желаещ - да отива направо да го вземе, защото след известно време ще се депресира, затворен в клетка.
Снимки за съжаление нямаме, защото вече не ни дават да снимаме.... незнайно защо.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#102 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 April 2010 - 11:52 PM

Сетера от общинския приют си има стопани, които ще си го приберат след понеделник. Няма нужда да му се търсят стопани. Осиновен е и Голдъна в прекрасно русенско семейство. Осиновена е и една домашна овчарка Рекс/стопанина и беше починал/. Осиновени са още каракачанка, няколко дребни кученца смесена порода и ротвайлера ще си има нови стопани след няколко дни. Всички тези животни са осиновени в Русе, не в селата и то през последната седмица.

Двете малки черни кученца са живи и здрави и очакват своите стопани в Общинския приют. Вярно е, че е голяма вероятноста малките кученца попаднали в приют без майка да се разболеят, но поне новият екип гледачи и доктори прави всичко възможно да оцелеят. В момента гледачите се грижат и за бебета разделени от майката само ден след раждането. Кученцата вече прогледнаха и се заиграват.

Deniii не е вярно, че си убила кученцата, не си направила грешка, а най -правилното възможно решение. Щеше да е по-доббре да има кой да се погрижи за тях и да не стигат до приют, но да им свърши живота под гумите на някой автомобил по-добре ли е? Може да ги видиш, заповядай в приюта. Ако не, ще пусна снимки и тук

#103 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2010 - 10:01 AM

Докторът (управителят), включително и гледачът казаха, че сетерът е изоставен и ще му се търси нов дом.

За Ротвайлера казаха, че си има стопанин, но той трябвало да заплати няколко-месечния престой на кучето там, а човекът не искал. Кучето е там от преди Нова година. И докторът каза, че ако до еди какъв си срок - човекът не заплати престоя, ще му се търси нов дом. Дори от тогава не е кастриран.

Ха сега - нека познаем - кой лъже в случая?

П.С. По данните, които ни дадоха - голдънът е осиновен в едно село - от младо семейство.
Пак не съвпадът нещата, затова наистина - кой лъже?
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#104 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 24 April 2010 - 04:47 PM

Denii, ако искаш да помогнеш на бебетата, разпитай и се опитай да намериш хора, които да ги гледат поне още 2 месеца, за да могат да бъдат обезпаразитени и ваксинирани, иначе нямат шанс, както и много други попаднали в такива условия.
Както обясних и на жената, която ми се обади за тях- можем да ги снимаме и да им намерим осиновители, но в приют са обречени.

#105 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 April 2010 - 06:13 PM

Кристина, никой не лъже. Просто ситуцията е динамична и се случват промени. Междувременно се появиха собственици за сетера и вече има проведени разговори. След вашето посещение в петък доктора е уведомен за промяната на обстоятелствата.

Ротвайлера не е кастриран, защото има преписка от полицията за него и се изчакват определени срокове преди да може да се даде на нови стопани. Новите стопани също чакат да стане възможно осиновяването, но след кастрация, разбира се. Ще бъде осиновен в Русе.

Стопаните на голдъна са от Русе, но си пътуват често за с.Красен, където имат вила и родители. Така че и той ще е турист.

Кристина, мола те да престанеш с безпочвените нападки в публичното пространство.

#106 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2010 - 06:18 PM

Госпожо Попова,много бих се зарадвала да видя снимки на черните бебета.Ако имате възможност да качите,ще съм ви благодарна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2010 - 06:30 PM

Според написаното излиза, че са се появили нови собственици за сетера. А по-горе пише, че сетерът си има стопани, които ще си го приберат и не се предлага за осиновяване.
В крайна сметка - старите стопани на сетера ли се "появиха" или нови ?
User's Signature

#108 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 April 2010 - 11:21 PM

Показване на мнениетоKatt, в 24 April 2010 - 05:23 PM, написа:

Госпожо Попова,много бих се зарадвала да видя снимки на черните бебета.Ако имате възможност да качите,ще съм ви благодарна.

Здравейте, пускам линк със снимките на малките кученца. Наистина е добре да не се гледат в приют. Ако имате идея къде можем да ги настаним временно ще им помогнем да оживеят със сигурност.

http://www.ruse-bg.e...04/blekita2.jpg

http://www.ruse-bg.e.../04/blekita.jpg

http://www.ruse-bg.e...iut/?page_id=30

#109 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 25 April 2010 - 10:31 AM

Показване на мнениетоPopova, в 24 April 2010 - 11:26 PM, написа:

Показване на мнениетоKatt, в 24 April 2010 - 05:23 PM, написа:

Здравейте, пускам линк със снимките на малките кученца. Наистина е добре да не се гледат в приют. Ако имате идея къде можем да ги настаним временно ще им помогнем да оживеят със сигурност.

http://www.ruse-bg.e...04/blekita2.jpg

http://www.ruse-bg.e.../04/blekita.jpg

http://www.ruse-bg.e...iut/?page_id=30

Тези снимки явно ги сложиха на общинския сайт специална заради Katt, защото до вчера ги нямаше...

Ако персоналът на общината беше толкова заинтересован за живота на тези палета, щеше да сложи снимките им веднага след като са взети, а явно снимките са направени в момента на вземането им... защо тогава се чака 10 дни... на този персонал не му ли се плаща заплата да поддържа актуален сайта на приюта и защо не го прави, за да умрат и тези кутрета, както онези които бяха спасени от злите бабички, но после са умрели в приюта ли?

#110 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 12:24 PM

Мда, много точно казано. Момичето искаше да види снимки от мястото, на което са сега кученцата, а не снимки от залавянето им-защото на залавянето и тя е била (или поне нейната приятелка е била). Аз също ще чакам с нетърпение снимки от мястото. Да видим кога ще се появят.

И не получих отговор на въпроса за сетера. Нови стопани ли се появиха или старите? Информацията е противоречива.

Щеше да е добре г-жа Попова да пише тук и да слага снимки на всички кучета за осиновяване, а не да се обажда избирателно. Защото очевидно чете форума.
Хайде, чакаме снимки тук.

Кога?
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 April 2010 - 01:03 PM

Ако персоналът на общината беше толкова заинтересован за живота на тези палета, щеше да сложи снимките им веднага след като са взети, а явно снимките са направени в момента на вземането им... защо тогава се чака 10 дни... на този персонал не му ли се плаща заплата да поддържа актуален сайта на приюта и защо не го прави, за да умрат и тези кутрета, както онези които бяха спасени от злите бабички, но после са умрели в приюта ли?
[/quote]

Когато се настанят бебета с неясен здравен статус в приюта им се поставя серум и чак когато е сигурно, че са здрави се пускат за осиновяване. Понеже общинския приют е задължен да прибира и бебета, дори и да няма места. Нищо, че в немския винаги е пълно и отказват да приемат, като препращат към общинския. Отделно и ти Катя винаги си отказвала на хората с оправданието, че ще умрат при вас. Е, тогава за какво си говорим. Между другото Община Русе е едиствената община с работещ информационен сайт на приюта си. Немския център даже няма сайт на български?

#112 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 01:21 PM

Немският приют може да няма сайт на български, но затова пък на немския сайт има ПЪЛЕН списък и ПЪЛНА информация за всички животни, които се предлагат за осиновяване. А и никак не е трудно да пуснеш онлайн преводача.
Освен това хората от немския приют се занимават и с пускането на обяви по форуми и други сайтове.
И... освен това на сайта на "Грижа и подслон за всеки" също има информация на български за някои от животните в него приют.

Да, русенският общински приют е единственият общински приют, който разполага със сайт.
Уви, сайта не е работещ. Или смятате, че са достатъчни 20 обяви с оскъдното инфо - "мъжко/женско" ?
Да не говорим, че някои от кучетата, които са поместени на сайта ви - при последното ни посещение ги нямаше.
Някои от бебетата , които също са на сайта ви - вече не са измежду живите.

Поне си актуализирайте инфото.
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 April 2010 - 06:00 PM

Кристинче, първо си прочети закона и виж, че всеки приют трябва да си разработи интернет страница за информиране на гражданите за животните, които се предлагат за отглеждане. Ние живеем в България и не може да ми говориш за никакъв онлайн преводач. Защо не пишеш и в този форум на немски,а? Ще си превеждаме, какво толкова!

И мила Кристина, не мисля, че е по-важен сайта от това да се намерят подходящите хора и лекари, които да се грижат за животните в приюта. От това да се обучат новите хора и се създаде една стройна организация и работата да тръгне най-после, както трябва, в русенския приют. Това са били приоритетите през тези два месеца. Много бързо забравихте всички какви хора работеха преди и как се отнасяха към животните! Но явно идванията не са свързани с позитивно отношение и добри намерения, а скрити помисли и подтекст.

Не ме карай да питам, защо не може да се упражнява обществен контрол в немския център, защо не дават кучета за осиновяване на граждани и ги препращат към общинския, а иначе се оплакват колко са препълнени, защо има разгонено куче с марка кастрирано в немския, което е настанено в общинския, защо отказват да приемат бебета с мотива, че ще умрат при тях, а после идват да проверят дали са умрели в общинския и пускат жалба или пишете тук. Не ви прави чест и как не ви е срам. Вместо да се радвате, че нещата са промениха и животните са обгрижвани и гледани като в частен приют. Престанете, чуваш ли, нищо добро не правиш така, за никого не е добре!

Прикачена снимкаЗащо не пишеш за малките сукалчета /само на един ден и вече без майка/, които след отказ от немския отидоха в в общинския и вече цял месец гледачите хранят на 3 часа с мляко, взимат си ги по домовете, мажат със зехтин и разтриват коремчетата и всичко това, за да оцелеят. Вече прогледнаха и всички много се гордеем с малките хубосници. Вече си имат и малко зъбки. Две момченца и две момиченца.

Пускам техни снимки и моля, ако има кой да ги осинови, така че да не останат в приют и да оцелеят, да се обади в приюта на тел: 0888 896930

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#114 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 25 April 2010 - 07:04 PM

Е, ха дано се разработят най-после общинските служители - поне някакви снимки взеха да се появяват в пространството. Всичко друго избълвано тук е чистата простотия на разни болни мозъци дето днес са едни, утре - други или както сами се определят "каквито си поискат".

#115 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 07:07 PM

Ако обичаш да не ми подмяташ иронично "Кристинче" и "мила" , защото ако и аз почна да се държа като теб- до никъде няма да стигнем. Само че няма да падам на твоето ниво.

Много добре знам закона и знам, че трябва да има сайт. Да съм казала обратното?
Казах само, че вашият не е работещ.

И моля обясни след като този сайт не е толкова важен по твоите думи- КАК ВИЕ ИНФОРМИРАТЕ И ЩЕ ИНФОРМИРАТЕ хората за наличните животни за осиновяване? Или какво - тези кучета да прекарат живота си по клетките? Важното е да има обучен персонал, а те да си висят там с години? Изключително малко русенци знаят за този общински приют, че съществува...

Не съм адвокат на немския приют, но те не са длъжни да дават куче на всеки, който се появи и каже "искам" . Кандидат-осиновители могат да бъдат отхвърлени. Ако вие давате куче на абсолютно всеки - толкова по-зле за вас.

Пак отговаряш избирателно на въпросите. ПР техниките може да не са известни на всеки, но на нормалния трезво мислещ човек му прави впечатление прекаленото изтъкване.

Защо не се появи тук във форума откакто си на работа в общината? Защо липсват обяви на всички кучета? Защо ТИ не направи тази тема за кучетата в изолатор-Русе, след като толкова ти пука за тях??
Защо не стана приемен стопанин на някое кученце?
Защо не социализираш например кучетата на Дряновски, които след 1 месец правят 1 година в общинския? Как ще се осиновят тия кучета, след като нямат връзка с реалността?
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 April 2010 - 07:12 PM

Криситина а ти защо не помогнеш със социализацита,стани доброволец,ходи чисти,храни :ae_085: Ентусиазма ти насочен в друга посока би дал много повече резултат и много повече щастливо задомени кучета.С най-добри намерения :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 07:18 PM

Искаш да кажеш - аз да върша работата на хора, които взимат заплати за това? Въпросът е те защо са там след като не социализират кучетата? Най-лесно е да им метнеш една купа гранули и вода и да изчистиш клетката.

Аз нямам нищо против да го правя, но друг е въпросът, че няма да ми разрешат, бъди сигурна. Ако са искали - досега да са набрали доброволци, дори последният път го предложих на управителя. Нека си намерят доброволци да разходждат кучетата и да ги социализират.
Аз съм доброволец, така или иначе. Поддържам сайт на сдружение, занимавам се с обяви, грижа се за Н на брой улични животни и съм била приемен стопанин на куче именно от въпросния общински приют.

Какъв е проблемът персоналът им да го правят? Или на думи и изтъквания са много велики?
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 25 April 2010 - 10:25 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 25 April 2010 - 07:17 PM, написа:

Криситина а ти защо не помогнеш със социализацита,стани доброволец,ходи чисти,храни :ae_085: Ентусиазма ти насочен в друга посока би дал много повече резултат и много повече щастливо задомени кучета.С най-добри намерения :ae_085:

А нима не е помощ желанието и усилията, които се хвърлят, за да могат снимките на заточениците в този изолатор, да стигнат до хората и дай боже да си намерят стопани. Ако не беше Кристина... не се броят и на пръстите на едната ми ръка хората-доброволци, които го правят, т.е. ходят, питат кой от къде, снимат, пускат снимки по сайтове... а от петък насам ни в клин ни в ръкав- забранено да се снима. Сякъш някоя висша сила желае тези животни да си останат там, невидяни от никого, непожелани...

#119 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 11:11 PM

Кристина върши много неща без да й се заплаща.
На нас ни е забранено да снимаме , забранено да общуваме с животните. За някои хора не е важно , че ще направим нещо , което ще е полезно за животните и за приюта , важното е да не сме ние. Няма значение , че ние ще го направим доброволно. Тогава да не се сърдят , че ни оставят само възможност за контрол.
А това , че сайта не се актуализира , го кажете на общинските съветници , след ги убеждавахте, че това ще бъде една от главните задължения на лицето, за което искаше нова щатна бройка. Всяка община си има сайт- ама горко на данъкоплатците и общинския бюджет , ако всяко общинско предприятие поиска да си има сайт и да се плаща на хора ,които да го поддържат.
До колкото си спомням, когато бяха дебатите на сесията за тази бройка кмета направи изрично изявление , че длъжността ще бъде "кординатор", а не "връзки с обществеността". Сега като гледаме , то не било "координатор" ами "връзки с обществеността". Възможно е после да си е променил мнението.
Президент, кметове , областни управители - всички имат пиар, защо пък и общинския приют за бездомни животни в Русе да няма пиар!?
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#120 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 April 2010 - 11:17 PM

Кристина, не мога да разбера какво целиш. Нямам време да влизам, да чета и пиша по форумите. Изключително рядко го правя. Имам достатъчно много работа и задачи за вършене. Защо мислиш, че нямам животни в къщи? Не мога да взимам малки кученца или сакати животни, защото съм с малко дете и не е добре за животните. Имам малко момченце на 3 г. Имам две кучета прибрани от улицата. Имам семейство, което се нуждае от мен.

Не съм се хвалила с нищо тук. Защо липсват обяви на кучета обясних и все пак има доста осиновени. Не е вярно, че се дават на всеки кандидат осиновител. Преди може да е било така, но от повече от месец не е.

Браво, че си направила темата тук, нямам претенции да се състезавам, не мога да огрея навсякъде. Никой не ти е забранявал да идваш в приюта и да разхождаш кучета. Заповядай когато решиш. Постоянно идват доброволци, особено през ваканцията идваха ученици. Между другото всички сегашни служители в приюта първо са били доброволци и така са потърсили работа в приюта. Всеки ден кучетата се разхождат от гледачите, идвай по-често да се увериш лично.

А по отношение на това кой получава заплащане, на никого от персонала не се плаща да се грижи и след работа през три часа да храни бебетата, но го правят. В немсия също получават заплати, нали? Но отказват малко кашонче с бебета.

Спрете се, до кога ще се дърлим? Ако някой има въпроси или забележки защо не ги отправи лично? Така няма комуникация, а цирк.

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни