Общински приют за животни - РУСЕ
Публикувано: 23 April 2010 - 04:30 PM
Много симпатичен и върти опашка постоянно, търси внимание. "Стопаните" му са го натирили,горкия:(
Ако има някой желаещ - да отива направо да го вземе, защото след известно време ще се депресира, затворен в клетка.
Снимки за съжаление нямаме, защото вече не ни дават да снимаме.... незнайно защо.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 23 April 2010 - 11:52 PM
Двете малки черни кученца са живи и здрави и очакват своите стопани в Общинския приют. Вярно е, че е голяма вероятноста малките кученца попаднали в приют без майка да се разболеят, но поне новият екип гледачи и доктори прави всичко възможно да оцелеят. В момента гледачите се грижат и за бебета разделени от майката само ден след раждането. Кученцата вече прогледнаха и се заиграват.
Deniii не е вярно, че си убила кученцата, не си направила грешка, а най -правилното възможно решение. Щеше да е по-доббре да има кой да се погрижи за тях и да не стигат до приют, но да им свърши живота под гумите на някой автомобил по-добре ли е? Може да ги видиш, заповядай в приюта. Ако не, ще пусна снимки и тук
Публикувано: 24 April 2010 - 10:01 AM
За Ротвайлера казаха, че си има стопанин, но той трябвало да заплати няколко-месечния престой на кучето там, а човекът не искал. Кучето е там от преди Нова година. И докторът каза, че ако до еди какъв си срок - човекът не заплати престоя, ще му се търси нов дом. Дори от тогава не е кастриран.
Ха сега - нека познаем - кой лъже в случая?
П.С. По данните, които ни дадоха - голдънът е осиновен в едно село - от младо семейство.
Пак не съвпадът нещата, затова наистина - кой лъже?

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 24 April 2010 - 04:47 PM
Както обясних и на жената, която ми се обади за тях- можем да ги снимаме и да им намерим осиновители, но в приют са обречени.
Публикувано: 24 April 2010 - 06:13 PM
Ротвайлера не е кастриран, защото има преписка от полицията за него и се изчакват определени срокове преди да може да се даде на нови стопани. Новите стопани също чакат да стане възможно осиновяването, но след кастрация, разбира се. Ще бъде осиновен в Русе.
Стопаните на голдъна са от Русе, но си пътуват често за с.Красен, където имат вила и родители. Така че и той ще е турист.
Кристина, мола те да престанеш с безпочвените нападки в публичното пространство.
Публикувано: 24 April 2010 - 06:30 PM
В крайна сметка - старите стопани на сетера ли се "появиха" или нови ?

Публикувано: 24 April 2010 - 11:21 PM
Katt, в 24 April 2010 - 05:23 PM, написа:
Здравейте, пускам линк със снимките на малките кученца. Наистина е добре да не се гледат в приют. Ако имате идея къде можем да ги настаним временно ще им помогнем да оживеят със сигурност.
http://www.ruse-bg.e...04/blekita2.jpg
http://www.ruse-bg.e.../04/blekita.jpg
http://www.ruse-bg.e...iut/?page_id=30
Публикувано: 25 April 2010 - 10:31 AM
Popova, в 24 April 2010 - 11:26 PM, написа:
Katt, в 24 April 2010 - 05:23 PM, написа:
Здравейте, пускам линк със снимките на малките кученца. Наистина е добре да не се гледат в приют. Ако имате идея къде можем да ги настаним временно ще им помогнем да оживеят със сигурност.
http://www.ruse-bg.e...04/blekita2.jpg
http://www.ruse-bg.e.../04/blekita.jpg
http://www.ruse-bg.e...iut/?page_id=30
Тези снимки явно ги сложиха на общинския сайт специална заради Katt, защото до вчера ги нямаше...
Ако персоналът на общината беше толкова заинтересован за живота на тези палета, щеше да сложи снимките им веднага след като са взети, а явно снимките са направени в момента на вземането им... защо тогава се чака 10 дни... на този персонал не му ли се плаща заплата да поддържа актуален сайта на приюта и защо не го прави, за да умрат и тези кутрета, както онези които бяха спасени от злите бабички, но после са умрели в приюта ли?
Публикувано: 25 April 2010 - 12:24 PM
И не получих отговор на въпроса за сетера. Нови стопани ли се появиха или старите? Информацията е противоречива.
Щеше да е добре г-жа Попова да пише тук и да слага снимки на всички кучета за осиновяване, а не да се обажда избирателно. Защото очевидно чете форума.
Хайде, чакаме снимки тук.
Кога?

Публикувано: 25 April 2010 - 01:03 PM
[/quote]
Когато се настанят бебета с неясен здравен статус в приюта им се поставя серум и чак когато е сигурно, че са здрави се пускат за осиновяване. Понеже общинския приют е задължен да прибира и бебета, дори и да няма места. Нищо, че в немския винаги е пълно и отказват да приемат, като препращат към общинския. Отделно и ти Катя винаги си отказвала на хората с оправданието, че ще умрат при вас. Е, тогава за какво си говорим. Между другото Община Русе е едиствената община с работещ информационен сайт на приюта си. Немския център даже няма сайт на български?
Публикувано: 25 April 2010 - 01:21 PM
Освен това хората от немския приют се занимават и с пускането на обяви по форуми и други сайтове.
И... освен това на сайта на "Грижа и подслон за всеки" също има информация на български за някои от животните в него приют.
Да, русенският общински приют е единственият общински приют, който разполага със сайт.
Уви, сайта не е работещ. Или смятате, че са достатъчни 20 обяви с оскъдното инфо - "мъжко/женско" ?
Да не говорим, че някои от кучетата, които са поместени на сайта ви - при последното ни посещение ги нямаше.
Някои от бебетата , които също са на сайта ви - вече не са измежду живите.
Поне си актуализирайте инфото.

Публикувано: 25 April 2010 - 06:00 PM
И мила Кристина, не мисля, че е по-важен сайта от това да се намерят подходящите хора и лекари, които да се грижат за животните в приюта. От това да се обучат новите хора и се създаде една стройна организация и работата да тръгне най-после, както трябва, в русенския приют. Това са били приоритетите през тези два месеца. Много бързо забравихте всички какви хора работеха преди и как се отнасяха към животните! Но явно идванията не са свързани с позитивно отношение и добри намерения, а скрити помисли и подтекст.
Не ме карай да питам, защо не може да се упражнява обществен контрол в немския център, защо не дават кучета за осиновяване на граждани и ги препращат към общинския, а иначе се оплакват колко са препълнени, защо има разгонено куче с марка кастрирано в немския, което е настанено в общинския, защо отказват да приемат бебета с мотива, че ще умрат при тях, а после идват да проверят дали са умрели в общинския и пускат жалба или пишете тук. Не ви прави чест и как не ви е срам. Вместо да се радвате, че нещата са промениха и животните са обгрижвани и гледани като в частен приют. Престанете, чуваш ли, нищо добро не правиш така, за никого не е добре!

Пускам техни снимки и моля, ако има кой да ги осинови, така че да не останат в приют и да оцелеят, да се обади в приюта на тел: 0888 896930
Публикувано: 25 April 2010 - 07:04 PM
Публикувано: 25 April 2010 - 07:07 PM
Много добре знам закона и знам, че трябва да има сайт. Да съм казала обратното?
Казах само, че вашият не е работещ.
И моля обясни след като този сайт не е толкова важен по твоите думи- КАК ВИЕ ИНФОРМИРАТЕ И ЩЕ ИНФОРМИРАТЕ хората за наличните животни за осиновяване? Или какво - тези кучета да прекарат живота си по клетките? Важното е да има обучен персонал, а те да си висят там с години? Изключително малко русенци знаят за този общински приют, че съществува...
Не съм адвокат на немския приют, но те не са длъжни да дават куче на всеки, който се появи и каже "искам" . Кандидат-осиновители могат да бъдат отхвърлени. Ако вие давате куче на абсолютно всеки - толкова по-зле за вас.
Пак отговаряш избирателно на въпросите. ПР техниките може да не са известни на всеки, но на нормалния трезво мислещ човек му прави впечатление прекаленото изтъкване.
Защо не се появи тук във форума откакто си на работа в общината? Защо липсват обяви на всички кучета? Защо ТИ не направи тази тема за кучетата в изолатор-Русе, след като толкова ти пука за тях??
Защо не стана приемен стопанин на някое кученце?
Защо не социализираш например кучетата на Дряновски, които след 1 месец правят 1 година в общинския? Как ще се осиновят тия кучета, след като нямат връзка с реалността?

Публикувано: 25 April 2010 - 07:12 PM

Публикувано: 25 April 2010 - 07:18 PM
Аз нямам нищо против да го правя, но друг е въпросът, че няма да ми разрешат, бъди сигурна. Ако са искали - досега да са набрали доброволци, дори последният път го предложих на управителя. Нека си намерят доброволци да разходждат кучетата и да ги социализират.
Аз съм доброволец, така или иначе. Поддържам сайт на сдружение, занимавам се с обяви, грижа се за Н на брой улични животни и съм била приемен стопанин на куче именно от въпросния общински приют.
Какъв е проблемът персоналът им да го правят? Или на думи и изтъквания са много велики?

Публикувано: 25 April 2010 - 10:25 PM
ShiBumi_GirL, в 25 April 2010 - 07:17 PM, написа:

А нима не е помощ желанието и усилията, които се хвърлят, за да могат снимките на заточениците в този изолатор, да стигнат до хората и дай боже да си намерят стопани. Ако не беше Кристина... не се броят и на пръстите на едната ми ръка хората-доброволци, които го правят, т.е. ходят, питат кой от къде, снимат, пускат снимки по сайтове... а от петък насам ни в клин ни в ръкав- забранено да се снима. Сякъш някоя висша сила желае тези животни да си останат там, невидяни от никого, непожелани...
Публикувано: 25 April 2010 - 11:11 PM
На нас ни е забранено да снимаме , забранено да общуваме с животните. За някои хора не е важно , че ще направим нещо , което ще е полезно за животните и за приюта , важното е да не сме ние. Няма значение , че ние ще го направим доброволно. Тогава да не се сърдят , че ни оставят само възможност за контрол.
А това , че сайта не се актуализира , го кажете на общинските съветници , след ги убеждавахте, че това ще бъде една от главните задължения на лицето, за което искаше нова щатна бройка. Всяка община си има сайт- ама горко на данъкоплатците и общинския бюджет , ако всяко общинско предприятие поиска да си има сайт и да се плаща на хора ,които да го поддържат.
До колкото си спомням, когато бяха дебатите на сесията за тази бройка кмета направи изрично изявление , че длъжността ще бъде "кординатор", а не "връзки с обществеността". Сега като гледаме , то не било "координатор" ами "връзки с обществеността". Възможно е после да си е променил мнението.
Президент, кметове , областни управители - всички имат пиар, защо пък и общинския приют за бездомни животни в Русе да няма пиар!?
Публикувано: 25 April 2010 - 11:17 PM
Не съм се хвалила с нищо тук. Защо липсват обяви на кучета обясних и все пак има доста осиновени. Не е вярно, че се дават на всеки кандидат осиновител. Преди може да е било така, но от повече от месец не е.
Браво, че си направила темата тук, нямам претенции да се състезавам, не мога да огрея навсякъде. Никой не ти е забранявал да идваш в приюта и да разхождаш кучета. Заповядай когато решиш. Постоянно идват доброволци, особено през ваканцията идваха ученици. Между другото всички сегашни служители в приюта първо са били доброволци и така са потърсили работа в приюта. Всеки ден кучетата се разхождат от гледачите, идвай по-често да се увериш лично.
А по отношение на това кой получава заплащане, на никого от персонала не се плаща да се грижи и след работа през три часа да храни бебетата, но го правят. В немсия също получават заплати, нали? Но отказват малко кашонче с бебета.
Спрете се, до кога ще се дърлим? Ако някой има въпроси или забележки защо не ги отправи лично? Така няма комуникация, а цирк.