Dog.bg Форуми : Общински приют за животни - РУСЕ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общински приют за животни - РУСЕ

#121 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 25 April 2010 - 11:27 PM

Госпожо Виолета Добрева,

С теб се познаваме от повече от 15г. и много добре знаеш през всичките тези години как сме помагали, колко животни сме спасявали и какво е коствало на всички ни да махнем от приюта предишния управител. И всичките тези години безвъзмездно.

На никого не е забранено да общува с животните нито да го посещава.

Какво става с Мима? Колеги журналисти ме питаха как е, защото до тях бил стигнал слуха, че била умряла. Казах им да се обърнат към теб за информация.

#122 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2010 - 11:35 PM

Всеки си има семейство и собствени задачи на главата, но това не е оправдание.
Целта на този форум не е да си говориме празни приказки, а да се търсят начини, да се обединяват усилия и т.н.
Има доста животни, които са намерили домове именно чрез този форум.
Пускането на снимки с малко текст отнема не повече от 10 минути на ден.
Защо липсват обяви на кучета от общинския - отговор не видях. Отговорът "нямам време" аз лично не го приемам.

Аз не целя нищо. Не ме интересуваш нито ти, нито който и да е от общинския приют. Интересуват ме кучетата там, онези - затворниците от 1 година, онези несоциализираните,които ще си умрат там, онези-умиращите бебета, натиканите в смрадливи клетки(стационарът продължава да ти насълзява очите от миризмата на урина).... Те ме интересуват.
Щом твоята работа е свързана с тях - мога да говоря и пиша това, което смятам за нередно.
Защото ти поддържаш сайта. Защото ти не търсиш домове на кучетата. Ти...

Ако всичко беше наред - нямаше да водим този разговор. Имаме си прекалено много задачи, за да се занимаваме с излишни неща. Това не е излишно. От това зависят съдбите на онези там... "обичаните" и "галените"... Но дори и така да е - понякога да обичаш и да погалиш не е достатъчно.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#123 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 26 April 2010 - 12:07 AM

Показване на мнениетоPopova, в 25 April 2010 - 11:32 PM, написа:

Какво става с Мима? Колеги журналисти ме питаха как е, защото до тях бил стигнал слуха, че била умряла. Казах им да се обърнат към теб за информация.

Актуална информация за Мими - всеки, който се интересува истински може да открие на двата сайта от подписа ми, както и тук - има си тема, казва се "Изключителна жестокост към куче" !!!
Всичко това беше достатъчно ясно оповестено и повторено и потретено, кои са тези неориентирани колеги-журналисти... аз не знам :me_065:

#124 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2010 - 12:40 AM

Еми аз, да кой друг да е. Прави бяха някои общински съветници като казаха, че никога няма да сте доволни. Преди беше д-р Станчев, сега съм аз и така без край ... само изисквате.

Идвайте и се включвайте, обсъждайте с нас проблемите, колко пъти дойдохте да питате от какво има нужда приюта и кучетата. Предлагайте идеи, задавайте въпроси. Не тук е мястото да обсъждаме регионални проблеми, които можем и сами да решим.

Ето по тази причина не влизам в този форум често. Когато и да постна снимки или инфо винаги има отбор юнаци, които не стават от компютрите по цял ден и само бълват критика. Тук е лесно. Елате в приюта при животните.

Не мисля да губя повече време тук

#125 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 01:23 AM

Г-жо Попова ,
когато участвате в този форум разяснете на всички останали да знаем в качеството на какво се изявявате: на общински служител- координатор/или пиар/ към общинския приют-ОП "Комунални дейности" , в качеството на председател на "Сдружение за защита правата на животните" или на журналист.
Ако това е темата "Кучета за осиновяване в изолатор Русе" , то тогава би трябвало са се включвате тук като общински служител. Като е така , не трябва да правите реклама на сдружението си като слагате неговото лого, нито да ходите с общинския автомобил и служителите на общинския приют по "спасителни акции" а после да ги отчитате като дейност на вашето сдружение и ги качвате на вашия сайт, вместо да ги отразите на общинския сайт. При наличие на кофликт на интереси това няма да се хареса на общинските съветници. Ако сте журналистка , кажете за коя медия работите и как съчетавате журналистическата си дейност с работата си като общински служител. Тези малки подробности са само за да има яснота.
И за да не създавате лошо настроение към всички журналисти , бъдете конкретна и кажете кои са тези, които разпространяват слуха, че Мими е умряла. Иначе ще останем с впечатление , че само вие разпространявате такива грозни неща. Една друга госпожа пък твърди , че германците не може ли да снимат с апарат и камера и по тази причина нямало никакви снимки за кучето.
Всеки , който има желание може да намери пълна информация за състоянието на кучето, която се подава почти ежедневно в нашия сайт, тук и на други места. Но ако някой иска да наблюдава непрекъснато какво става в една къща нека да гледа Биг Брадър, а не в моя дом или в дома на г-жа Ева Линкогел.
Най-вероятно Вие сте тази , която не зачитате какво са направили другите за Вас. В такъв случай казвам, че благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#126 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2010 - 08:39 AM

Г-жо Добрева, не аз се крия под псевдоними, както виждаш си изписвам името.

Аз съм журналист по професия, а тук пиша като защитник на животните. И за двете, обаче, няма възраст и пенсия. Сдружението или сегашната ми работа за мен са едно - моята мисия да помагам на животните и съм щастлива, че ми е дадена такава възможност да го правя.

Моят личен тел. не е обявен официално никъде за дейностите на общинския приют и когато някой ме потърси на него по име за помощ приемам сигнала към сдружението. Ако при обаждането потърсят общинския, тогава е друго. Но не се притеснявай. В общинския има доста спасителни акции за които ще разбереш тия дни.

Госпожо Добрева, като адвокат би било хубаво да знаеш кога точно има конфликт на интереси. Тук и сега аз само мога да съм от помощ на животните. Хората ме познават и търсят за съдействие. Радвам се, че имам ресурса и възможността да помагам на животните- независимо от чие име. А що се отнася до съветниците, всички до един знаят с какво се занимавам и коя съм. И пак казвам - няма безработен журналист.

Като журналист нямам право да издавам източниците си. Не е коректно. Аз съм ги препратила към собственика на кучето. Ако решат ще те потърсят. Явно хората очакват повече информация от вас за кучето. Явно, както очаквате и аз да пиша тук, трябва и вие да попишете за Мима всекидневно. Хората имат право да знаят.

Нямам какво поваче да добавя, но това за благодарното куче и благодарния човек важи с пълна сила за вашата агитка.

#127 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 April 2010 - 08:53 AM

Пак казвам - дано сега се поразработят общинските служители - това е единственото,което може да се постигне от едни такива спорове. Въпроси винаги ще има и повечето пиперливи, защото навика да се прави помен с чужда пита се изкоренява трудно, а и не вярвам да е скоро.
Работете г-жа Попова, спокойно.
Само не си приписвайте освобождаването на бившия управител. Всъщност едва след като ситуацията излезе извън Вашия обектив, се случи това с г-н Управителя.

#128 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 April 2010 - 09:12 AM

Браво Кристина тогава радвам се че правите толкова много за животните :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 09:35 AM

Както винаги , не отговаряте на въпросите , които ви се задават. Отговорите ви са свързани само с това колко универсална личност сте.
Работете г-жо Попова ,работете си спокойно и си вършете работата. Вие си гледайте вашата работа и поддържайте редовно общинския сайт. Подаването на информация за Мими си е наш ангажимент . Такава има достатъчно и всички я знаят. А ако целта ви е да надничате непрекъснато в чужди къщи, вече казах - гледайте "Биг Брадър". Не мога да ви позволя да надничате в моя дом или в дома на г-жа Линкогел. Не съм длъжна да правя това.
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#130 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2010 - 09:58 AM

Показване на мнениетоkittykat.ruse, в 26 April 2010 - 07:58 AM, написа:

Само не си приписвайте освобождаването на бившия управител. Всъщност едва след като ситуацията излезе извън Вашия обектив, се случи това с г-н Управителя.

Как се е стигнало до освобождаването на предишния управител знаем само няколко души и повярвай ми, ако основен фактор са били НПО-тата, то освобождаването щеше да е факт преди години. Много сте далеко от действителноста.

#131 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 April 2010 - 10:08 AM

Показване на мнениетоPopova, в 26 April 2010 - 10:03 AM, написа:

Показване на мнениетоkittykat.ruse, в 26 April 2010 - 07:58 AM, написа:

Как се е стигнало до освобождаването на предишния управител знаем само няколко души и повярвай ми, ако основен фактор са били НПО-тата, то освобождаването щеше да е факт преди години. Много сте далеко от действителноста.

"Не ме е яд, че ме лъжеш - яд ме, че си мислиш, че ти вярвам" така казваше един мой приятел на онези, които си позволяваха да го лъжат в лицето.

#132 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2010 - 10:25 AM

Еми след като за теб е по-важно кой го е направил, нека приноса да е изцяло ваш. Нямам претенции. За нашето сдружение и персонално за мен е по-важен факта, че е направена промяна и екипа е изцяло сменен.

#133 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 April 2010 - 10:54 AM

Показване на мнениетоPopova, в 26 April 2010 - 10:30 AM, написа:

Еми след като за теб е по-важно кой го е направил, нека приноса да е изцяло ваш. Нямам претенции. За нашето сдружение и персонално за мен е по-важен факта, че е направена промяна и екипа е изцяло сменен.

Всъщност, приносът е на г-жа Остман, осиновителката на кучето в Германия, което след това се разгони и немските лекари откриха истината за операциите, които са правени в общинския.

#134 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2010 - 10:59 AM

Всъщност, приносът е на г-жа Остман, осиновителката на кучето в Германия, което след това се разгони и немските лекари откриха истината за операциите, които са правени в общинския.
[/quote]

Да, и нейн е приноса, но спирам да пиша, защото имам много задачи за вършене. вие си пишете тук

#135 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 09:04 PM

Аз искам да попитам къде са тези кучета:

Качена снимка

Бяха 7 броя -изоставени като малки, оцеляха тези и отраснаха там. На сайта на общинския още има техни снимки, но мисля, че не ги видях последния път.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#136 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2010 - 11:01 PM

Показване на мнениетоКристина, в 26 April 2010 - 08:09 PM, написа:

Качена снимка

Бяха 7 броя -изоставени като малки, оцеляха тези и отраснаха там. На сайта на общинския още има техни снимки, но мисля, че не ги видях последния път.

Там са си всичките, живи са, но не са в тази клетка, а пръснати. Лявото-кафявото е в дворчето за разходки.

#137 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 28 April 2010 - 10:19 AM

Показване на мнениетоPopova, в 26 April 2010 - 11:06 PM, написа:

Показване на мнениетоКристина, в 26 April 2010 - 08:09 PM, написа:

Качена снимка

Там са си всичките, живи са, но не са в тази клетка, а пръснати. Лявото-кафявото е в дворчето за разходки.

Ами ще им пуснете ли актуални снимки, защото нали на НПО-та им било забранено.
По кой ли закон?

#138 Потребителят е офлайн   Popova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 April 2010 - 11:43 AM

Ами ще им пуснете ли актуални снимки, защото нали на НПО-та им било забранено.
По кой ли закон?
[/quote]

Преценили сме, че кучетата почти не са се променили от преди и сега и по тази причина не са правени по-нови снимки.

#139 Потребителят е офлайн   kittykat.ruse Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 April 2010 - 06:41 PM

Показване на мнениетоPopova, в 30 April 2010 - 11:48 AM, написа:

Преценили сме, че кучетата почти не са се променили от преди и сега и по тази причина не са правени по-нови снимки.

Нищо де, не са се поменили, но въпреки това са си за осиновяване. Толкова ли нямате фотоапарати да им направите една "фотосесия" - качете клипчета НАПРИМЕР. Така освен, че свеждате шанса им за осиновяване до отрицателни стойности, си навличате гнева и на всички природозащитници, на които не им е все едно до кога ще са затворници и тези и много други животинки!!!

#140 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2010 - 08:59 PM

Днес изчезна кварталното куче.Кучето е сиво,средно на ръст,мъжко.Кучето е дружелюбно,можеби леко уплашено.Има зелена ушна марка с номер 500.Интересувам се дали кучето не е попаднало при вас?Ето снимки на кучето:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8