Dog.bg Форуми : Тазобедрена дисплазия - въпроси ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Тазобедрена дисплазия - въпроси ?

#121 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 June 2012 - 09:02 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 30 June 2012 - 11:40 AM, написа:

Що за глупост е изказването - "Не му го причинявайте"...?

Едно е да обсъждаш, да водиш спор, или да отправиш упрек, но такива определения са, меко казано, груби!

marin4eto, казах си мнението, правете каквото знаете. Нямам време за кофти емоции.... :re_037:

#122 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 10:02 PM

Съжалявам, но за мен това изказване е глупаво.

Има породи, при които дисплазията се среща много често. Тези кучета трябва задължително да се снимат, за да се види каква е ситуацията. А в случая става въпрос и за планиране на заплождане, следователно снимката е още по-наложителна.

И нищо толкова страшно не му се причинява на кучето. По-страшно ще е, ако след време се окаже, че има проблем със ставите, а не са били полагани по-специални грижи, които биха могли да облекчат състоянието му, заради "да не му го причиним на кученцето".

#123 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 10:21 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 30 June 2012 - 09:02 PM, написа:

Има породи, при които дисплазията се среща много често.

А, извинявай, къде aldald го е споменала това преди "глупавото" ми изказване? Написа го след това...

#124 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 10:30 PM

Нито го е потвърдила нито го е отрекла :mc_004:

Само фактът, че има планове за поколение е достатъчен, за да се направи снимка. Даже я поздравявам, че е помислила и за това. Това е правилният начин, а изключително малко стопани постъпват така.

И нямаше да реагирам по този начин, ако коментарът ти не беше толкова рязък и краен. В крайна сметка това е за доброто както на нейното куче така и на кученцата, които евентуално ще се родят.

#125 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2012 - 10:58 PM

Както споменах и преди - по тази логика трябва да направи стотици други изследвания /без признаци на заболяване/, защото съществуват още стотици болести...Ти ще я подкрепиш ли? Аз - не.

Както и да е...Ясно е, че не сме на едно мнение, само ще помоля да спазваме добрия тон :beer:

#126 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2012 - 12:45 PM

Показване на мнениетоdile, в 30 June 2012 - 10:58 PM, написа:

Както споменах и преди - по тази логика трябва да направи стотици други изследвания /без признаци на заболяване/, защото съществуват още стотици болести...Ти ще я подкрепиш ли? Аз - не.

Както и да е...Ясно е, че не сме на едно мнение, само ще помоля да спазваме добрия тон :beer:

Когато се планира кучето да става родител, то тогава се правят един куп изследвания, за да е сигурно, че не страда от определени заболявания, без да е имало признаци за това. В името на здравото поколение. Много болести се профилактират с ваксини и противопаразитни средства, отново БЕЗ изявени признаци. Направо недоумявам наистина как ще чакате да има признак за дирофилария например - тогава е твърде късно. Същото е и с превъртането на стомаха - като започне да повръща и да стене от болка, тогава да го заведем да го оперират /ако не умре/, а не да му направим хранителния и двигателния режим така, че да се избегнат подобни ситуации. Както виждате, профилактиката не е излишно мъчене на кучетата, нито пълнене на джобовете на ветеринарите. Ако държите на кучето си, разбира се. Иначе спорът е излишен.

#127 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 02:18 PM

arina, даваш примери, които нямат нищо общо... Никой не говори за дирофилария, обезпаразитяване, ваксини, еле пък - обръщане на стомаха! Чети, преди да пишеш! Тук стана въпрос за изследване с упойка. Въобще не омаловажавам профилактиката, както и посещението при лекар!. Държа на това! Ако прочетеш предишни мои постове - ще се увериш.
Това, за планирането на потомство го знам много добре, просто я посъветвах да не пращат кучето за "зет", а не съм казала, че няма смисъл от такова изследване при такава ситуация! Или не сте ме разбрали, или си пишете каквото искате!
Приемам критики, но обосновани, а ти ми приписваш неща, които не съм казала!

#128 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2012 - 03:03 PM

dile - Поводът да реагирам на Вашите постове по този начин е, че тук четат много хора, това не е частна кореспонденция, а от постовете Ви се разбира, че едва ли не човек си мъчи кучето, като го подглага на изследване за дисплазия, и по-добре според Вас е да не става родител.....Сега помислете малко и вижте какво излиза - всеки ако последва съвета Ви, няма да има никакви поколения, резултат от регламентирано развъждане. Ще останат само връзките "на късмет". Няма нужда да се дразните, просто така звучи това, което сте написала, а то не е вярно. Виждам, че и на други потребители точно така им е прозвучало, затова и Ви отговориха в този смисъл. Всичко добро.

#129 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 03:24 PM

Показване на мнениетоarina, в 01 July 2012 - 02:03 PM, написа:

просто така звучи това, което сте написала, а то не е вярно.

Кое не е вярно, арина? Тук става въпрос за разлика в мисленето - аз не бих развъждала, при положение,че ще трябва да се упоява, а вие - бихте го направили.

#130 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 July 2012 - 03:29 PM

Ако кучето е с родословие ,то задължително трябва да има снимка за дисплазия преди скачката.
Ако става въпрос за клубно разбира се,но дори и да не е (въпреки,че аз съм против извънклубно)е по-добре да има отколкото да няма.Ще спестят на стопаните на малките кученца всичките тези въпроси,които ние разискваме в тази тема. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 03:37 PM

Шибуми, това знам, че е така, знам също, че някои породи са предразположени към дисплазия. Но
aldald
не беше споменала в първия си пост, че кучето й принадлежи към рискова порода.

Просто не сме на едно мнение с арина и маринчето, май не разбраха какво имам предвид.

#132 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2012 - 06:08 PM

Спорът се разгоря в неочаквана посока. Вярно е, че не съм дала информация, защо ще правим изследването, но въпросът ми беше къде и как протича, а не дали изобщо е нужно.
Сега - кучето ми е ризеншнауцер - мъжко, родословно, клубно. Според правилника на клуба за селекция и развъждане изследването за тазобедрена дисплазия е задължително. Шнауцерите не са най-рисковата порода в това оношение, но все пак проблемът не може да бъде пренебрегнат.
Снимка ще се прави - DILE, не по мой каприз, а по необходимост. Когато човек избира куче от определена порода, той поема и рисковете за заболяванията, към които е предразположена. Не съм спокойна за това изследване, не изпитвам патологично желание да си влача кучето насам-натам, да го упоявам и облъчвам. Но колкото от да го наречем възможностите за генетични болести или инфекции могат да се отхвърлят чрез изследвания, толкова по добре.

#133 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2012 - 06:42 PM

Не се притеснявайте как ще протече изследването, в Син кръст направиха максималното, за да ме облекчат и обезопасят процедурата. Добре ще е да им кажете, че искате кучето да се е посъвзело, когато го вземете. Те ще се съобразят и събуждането ще е под техен контрол. След това само малко ще поспи у вас и след това всичко ще е наред, сигурна съм. Успех Ви желая.

#134 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 07:21 PM

Добре, aldald, водете го. Просто си казах мнението, не беше нужно да се стига до такъв спор!
Аз също се притеснявам за кученцето, днес съм го мислила...Това, което е на аватара Ви ли е :wub: ?

#135 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2012 - 08:08 PM

Благодаря на всички - и на тези, които се притесняват и на тези , които ме успокояват! Dile, да това на аватара - само че там е още малък. Не че в моите очи някога ще порасне;) Не го мисли още - имам 1-2 седмици да реша кога и къде. Просто сондирам мнения от рано.
Когато всичко мине - ще пиша.

#136 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 08:13 PM

Успех :ba_025:
Душица :wub:

#137 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 04 July 2012 - 04:18 PM

Като лекар винаги съм се чудил на група хора, които като чуят думата упойка и настръхват. Не само това ами и се опитват да разубедят всички останали да не позволяват тяхното животно да бъде упоено. Упойващите средства действат докато са в организма или докато не са метаболизирани и изхвърлени. Щом животното се събужда след 20 минути или след един час значи по това време или вече е метаболизирана или е изхвърлена. За разлика от доста други силно действащи вещества, които действат с дни. Както и да е. Без да ви се меся в спора бих искал да чуя Вашите мнеия и аргументи. Предварително благодаря.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#138 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 04 July 2012 - 04:58 PM

Препоръчвам упойване с Propofol, и след това антидот за неутрализирането на упойката. Кучето се събужда много бързо и все едно никога не е било упоявано.

#139 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 04 July 2012 - 05:17 PM

пропофола действа до 5 минути. Няма специфичен антидот.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#140 Потребителят е офлайн   dile Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 05:18 PM

Показване на мнениетоD-r Koko, в 04 July 2012 - 03:18 PM, написа:

Като лекар винаги съм се чудил на група хора, които като чуят думата упойка и настръхват.

За сега съм сама :md_064:
D-r Koko, признавам, че съм повлияна от хуманната медицина, но едва ли са много различни нещата.
Бихте ли обяснили, моля, какъв препарат ползвате за обща наркоза, а също - къде се метаболизира.
Благодаря! :smile:

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни