Въпроси
Публикувано: 23 February 2013 - 10:44 PM
Разбирам, защо не се толерира развъждането на кученца извън определените норми и места и т.н., но малко ме накарахте да се чувствам като престъпник. Доколкото знам не е незаконно да си взема куче от някого без да се иска нещо определено в замяна. Човека, който ще ми го даде не е лично мой познат, но е така да се каже близък на човека до мен и не му се раждат за пръв път кученца, защото не иска да кастрира животинчето си и го пуска да ..общува с други френчита. Сигурна съм че не гледа кучето си и малките му в някой гараж или маза докато ги бие и оставя гладни. Глупаво е да се смята така за всеки човек (освен вас), който гледа куче и прави нещо, което може би на вас не ви се струва нормално.
Бях уточнила в началото на първия си пост, че съм запозната с форума, което предполага че знам за развъждането, но наистина се почувствах като ..криминално проявено лице, защото всички се отнесоха с някакъв сарказъм към мен тип "Ами успех нали с болното от кой-знае-какво кученце, което ще ви дадат, щом не сте си го взели от точното място не очаквайте някой да ви обясни"
Аз искам да гледам куче и ще обичам кучето си повече от всичко. Не ме интересува от какво потекло е и какъв сертификат има. Щом съм решила да го взема от там, ще си нося кръста. Не се обидих на никой, но звучите надменно в коментарите си към мен. Това е. Благодаря на милото момиче, което ми писа на лично по-рано.
Наистина не искам да звуча все едно съм раздразнена или обидена, не е така. Просто се почувствах гадно заради начина по който се изказаха ВСИЧКИ.
Публикувано: 23 February 2013 - 11:00 PM

Публикувано: 24 February 2013 - 10:58 AM
Публикувано: 24 February 2013 - 12:00 PM
Мисля че вече изяснихме, че съм наясно със рисковете, които поемам и не разбирам защо ПАК и ПАК ми се повтаря едно и също нещо? Защо всички го приемате толкова лично? Аз попитах след коя ваксина мога да си изведа кученцето на разходка, вие го обърнахте на дискусия против моето .. безотговорничество едва ли не и О, МИЛИ БОЖЕ ЗАЩО СИ ВЗЕМАМ КУЧЕ, КОЕТО НЕ Е ОТ РАЗВЪДНИК.
Окей, разбрах го още преди да пиша, разбрах го след първия и ще съм го разбрала след 12тия отговор по темата, който повтаря същото нещо, което знам. Благодарих на всички, които включиха и полезна за мен информация в отговорите си. Мисля да приключим темата с развъдниците и да се фокусираме на съществените въпроси.
Съжалявам, но никой няма да ме разубеди. Ще си взема кученце, такова каквото е, дори и след време да се разболее - ще го лекувам и ще съм до него (недай боже да става), защото и моята майка е била до мен, когато съм била болна, а кученцето вече е част от семейството ми.
ATT, предполагам на снимката на аватара ви не е кученцето с което ви 'тежи' кръста, нали? .........
Публикувано: 24 February 2013 - 05:11 PM

А защо ви се отговаря така ,че да не ви харесва -просто нещата опират до принципи и киноложка култура.
Ако трябва да говорим по същество -вземете си кученцето след като му се сложи и втората ваксина и мине от нея седмица поне (това да кажем е минимум възраст от 2, 5 месеца ,ако ваксините са започнали да ги слагат от 6 седмици )тогава се предполага ,че отдавна ще са захранени (отбити ) с частично изграден имунитет ,социализирани и вие след поставянето на още една ваксина ще може да го извеждате спокойно навън.За това се прави резервация .И разпитвайте подробно , за каквото се сетите човека от който ще си го взимате .Ако не получите отговори на въпросите вероятно тук ще намерите много от тях
Публикувано: 24 February 2013 - 07:29 PM

Публикувано: 24 February 2013 - 09:19 PM

А опита показва ,че независимо какво "четете" тук или някъде другаде ,независимо колко избирате и дали приличало или не ,или дали се гледа в отлични условия или в мизерия ,пак се взимат на по 40 дни ,въпреки предупрежденията кога и как!
Знаете ли ,какво ще стане ,ако лигитимен развъдник продаде кученце на възраст 35-40 дни ?Имате ли на идея как ще реагираме ,нищо че кучетата са родословни?
И не ,не е оригинално ,това с прането и готвенето

Публикувано: 24 February 2013 - 10:07 PM
Chiita, в 24 February 2013 - 10:19 PM, написа:

А опита показва ,че независимо какво "четете" тук или някъде другаде ,независимо колко избирате и дали приличало или не ,или дали се гледа в отлични условия или в мизерия ,пак се взимат на по 40 дни ,въпреки предупрежденията кога и как!
Знаете ли ,какво ще стане ,ако лигитимен развъдник продаде кученце на възраст 35-40 дни ?Имате ли на идея как ще реагираме ,нищо че кучетата са родословни?
И не ,не е оригинално ,това с прането и готвенето

Емоционално - да.Дали се взимат на по 40 дни - да. Дали съм ценяла да съм оригинална - не е тук мястото да доказвам какви качества притежавам. Колкото до амбицията ми - само времето ще покаже.

Не веднъж съм имала въпроси специално към теб и винаги си ми помагала с каквото можеш - оценила съм го!Просто някои от постовете ги приех може би твърде лично.Аз имам най-прекрасния френски булдог и го обичам ужасно много - друго не ме интересува

Публикувано: 24 February 2013 - 10:25 PM
Цитат
И дано така остане -най-прекрасния и любимия .А все пак и други неща трябва да те интересуват щом говорим за порода ,но това разбира се си е до личния мироглед на всеки един от нас.
Преди около 8 години се логнах в един руски форум за френски булдог.В подфорума му "продажба на кученца " имаше единични обяви и нямаше подфорум "без дом".Ноооо породата стана много популярна , модна и много хора решиха ,че ще изкарат добри пари от нея.Сега в същия форум има километричен подфорум за "спасяване на френчита".Много на които трябва да се помага ,които нямат дом и стопанин ,а това за един френски булдог е убийство.До това доведе безумното размножаване и съответно купуване на малко сладко френчи ,което в един момент става излишно или има някакви проблеми.99 % от тези френчита са плод на междусъседско развъждане
Това вече го наблюдаваме и тук.
Публикувано: 25 February 2013 - 12:07 AM

Публикувано: 25 February 2013 - 08:07 AM
Когато аз си взимах кучето, дадох пари, които бяха много спрямо заплатата и стандарта ми на живот, но не бяха много спрямо цените за породата.
Много от познатите ме обявиха за луда, включително и една дама, която същите парички ги дава за якенце или за бижу - всеки си избира приоритетите. Аз нямам перли и ходя на работа с градския транспорт, ма тя па никога няма да има такъв голям черен диамант като този на аватара ми. Той не пере и не чисти - всъщност обича да цапа ;) Обичам го не защото е с родословие, а защото е прекрасен, както и всички кученца.
Всеки си има и добри и лоши моменти, независимо какво куче гледа. Важното е да са ни живи и здрави и много да ги обичаме.
Публикувано: 25 February 2013 - 11:26 AM
Публикувано: 25 February 2013 - 12:48 PM
ATT, в 25 February 2013 - 12:26 PM, написа:
Еми така е,но цените са двойно и тройно по-ниски при въпросните "търгаши". И повярвайте ми,не всички от тях ги гледат в мизерия и не се грижат за тях - всяко правило си има изключение.По въпроса с зоомагазините сме напълно единодушни - аз съм си патила с животно от там и знам какво е.

Публикувано: 25 February 2013 - 01:03 PM
Стига моля ви се с тези цени.Проблемите после си ги споделяте на хората,които пишат тук.Не им звъните на търгашите,нали? Че и някой ,като каже да питате тях се и сърдите.Е това не мога да го разбера.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 25 February 2013 - 01:18 PM
desi79, в 25 February 2013 - 02:03 PM, написа:
Стига моля ви се с тези цени.Проблемите после си ги споделяте на хората,които пишат тук.Не им звъните на търгашите,нали? Че и някой ,като каже да питате тях се и сърдите.Е това не мога да го разбера.
Когато става въпрос за такива безотговорни хора изобщо - много ясно,че никой нормален няма да им каже евала.Но моето куче нито е хранено с храна от супер (захранено е с роял канин,с която се захранват повечето от кучетата),взела съм го на 45 дни с 1ва ваксина и обезпаразитено.И най-важното до ден днешен комуникирам с т.нар. от вас "търгаш", който се интересува не само от здравословното състояние на животното,но и от това как се грижа за него и изобщо за всичко свързано с него.Моите извинения,но не мога да нарека този човек "търгаш" само защото ми е продал кученце за цена устройваща и него и мен

И не - не искам заради едното изключение да им кажем браво - просто нека не забравяме,че има и добри и съвестни хора

Публикувано: 25 February 2013 - 05:02 PM
Разлика в кучетата има и при родословните кучета.Моето куче е на 5м. и тежи 11 кг. нито е висок,нито е дълъг - просто е набит.Значи ли,че кучето на приятелката ми,което е с 3-4-5 кг по - слабо не е хубаво и не я радва?
Мисля да прекратим темата - това е форум и всеки има право да изразява мнение.Аз иизразих своето и не съжалявам,защото все пак се заформи някаква дискусия от която научих много нови неща,но продължавам да твърдя,че цените на кученцата от лицензирани развъдници не са за нашата страна.Много съжалявам,че не пазя писмата,които съм си разменила със всички развъдници,защото аз се свързах с повечето от тях.Всички бяха много любезни,но цените за мен бяха стряскащи.Това е единствената,основната причина поради която не си взех куче от тях.

Публикувано: 25 February 2013 - 06:36 PM