Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#801 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2013 - 08:39 PM

Показване на мнениетоМарк., в 03 June 2013 - 01:33 AM, написа:

Здравейте, имам няколко въпроса:
(1) Кои породи кучета не харесва вашето френчи? (Имам в предвид, като я види започва да лае)
(2) Нападат ли френчито ви, защото грухти? :ab_041:
(3) Колко често го къпете?
Извинявам се ако има вече такава тема. Търсих, но не намерих. :smile:

(1) С всички се кара, но хъскитата и чао чао ги ненавижда просто.

(2) Той грухти само когато се дърпа,защото го водя с нашийник. По принцип не го наападат, защото той напада пръв..

(3) Сега се мокри почти всеки ден, но с шампоан през 1-2 седмици,зависи колко се е освинил :ae_085:

User's Signature

Качена снимка

#802 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2013 - 10:50 PM

Някой знае ли от къде мога да купя на малкия спасителна жилетка на горе долу приемлива цена.. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#803 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2013 - 09:31 AM

Здравейте!Имам един въпрос -вкъщи климатикът се развали и за момента,когато сме на работа,кучо стои в кухнята,която е по-охладена,оставям му прозорецът леко отворен отгоре,много вода и в отделна купичка кубчета с лед..какво друго мога да направя,за да му е прохладно докато е сам,защото ме е страх да оставям вентилаторът включен :wa_048:

#804 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2013 - 02:52 PM

Това което сте направили според мен е достатъчно, стига температурата в помещението да не става опасна за здравето , но едва ли ?!
User's Signature

Качена снимка

#805 Потребителят е офлайн   borislava_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2013 - 11:02 AM

Не,все пак и прозорецът е открехнат и влиза въздух,пуснати са пердетата и тентата,така че не грее в стаята..благодаря :vb_024:

#806 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2013 - 03:26 PM

Здравейте! Лятото дойде и ние,както всички останали започнахме да се услушваме за море :) Вече намерихме място,където ще ни приемат на квартира с малкия,но имам няколко въпроса, на които ще се радвам да ми отговорите.

1. какви мерки мога да взема,за да го предпаза от слънчев удар? ( освен чадър и студена вода) Бях чела някъде,за хлябна сода в храната,но не съм сигурна.

2. Другото за което се притеснявам е от пясъка. Трябва ли да си приготвя някакъв разтвор за очите му ( лайка например) и изобщо как да предпаза очичките му,да не се цапат и как да ги изчистя,ако се нацапат.

мисля,че е това,ако има друго пак ще пиша :)

User's Signature

Качена снимка

#807 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 01:11 PM

Вероятно това си чела Внимание ! Жега! и няма лошо пак да се прочете ,защото даване на каквото и да е било(електролити ,сода и т.н.) ,НЯМА да предотврати топлинен удар ,ако има предпоставки за това.Взимането на "механични" мерки си е най-добрата превенция.
User's Signature

Качена снимка

#808 Потребителят е офлайн   belerefon Икона

Публикувано: 26 June 2013 - 04:24 PM

Здравейте!Търся малко, женско френско булдоче за моето семейсто.Живеем в голям апартамент и има много място.Малкото ни моченце (5г) ще се радва изключително много и може би в нейно присъствие ще се превърне в малко по-отговорен. Надявам се на отговори с конкретни оферти или връзки към хора.Благодаря!

#809 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 10:34 AM

Актуални клубни кучила -тук
User's Signature

Качена снимка

#810 Потребителят е офлайн   belerefon Икона

Публикувано: 27 June 2013 - 11:55 AM

Благодаря!Но ме отказаха още с първата оферта от 2000лв.Офертите в България са от порядъка на 300-600лв,а не по 2000лв.Не търся първенец или потенциален състезател в изложби,а семеен приятел,за когото ще бъде направено всичко и няма да е лишен от нищо.Смятам,че подобни оферти,от 2000лв са непосилни за голяма част от българите.

П.П.Желаем да е женско ;)

#811 Потребителят е офлайн   Deni78 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 12:17 PM

Ако цената ви се вижда висока и не търсите чистокръвно куче, по-добре си вземете кученце от приют. Така няма да плащате изобщо, ще направите едно благородно дело и ще научите детето си освен на отговорност и на състрадание и благородство, което е прекрасно.
Имайте предвид, че качествените кучета струват известна сума пари. Купувайки си куче за 300-600 лева от магазина, както сте се изразили, вие всъщност наливате пари в мелницата на един изключително мръсен и жесток бизнес ( в нета има много информация за т.нар ферми за кучета - препоръчвам ви да прочетете ).

#812 Потребителят е офлайн   belerefon Икона

Публикувано: 27 June 2013 - 01:18 PM

Не съм искал да го превръщам в спор,но ме подтиквате към това.Попитах за кученце,което е следствие от взаимоотношенията на два френски булдога,а не от взаимоотношенията на едва ли не два "френски бога".В другите страни хората само от развъдници за шампиони ли пазаруват?!?Защо продажбата от магазин да е лошо,както и от това да се купи кученце от обява в нета,стига тя да е вярна?!Друг е въпроса,че в нашите магазини явно не си вършат работата както трябва и не осигуряват нужният комфорт за бъдещите домашни любимци.
Въпроса ми е:Има ли кучила с женски френски булдоци,но на нормална цена?Благодаря!

#813 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 June 2013 - 01:34 PM

Защото не знаете на какво ще попаднете в магазина или чрез обявата. Ако прочете част от последните активни теми ще видите колко хора са се разделили с току що взетите си от магазин или обява любимци (починали), защото са били със сериозни здравословни проблеми, дали са маса пари за лечения още с взимането, или отглеждат кучета, които цял живот ще имат здравословни проблеми.

Така, че 2000лв. не излизат толкова много като първоначална инвестиция...В този форум освен това, което ви е препоръчала Chiita друго няма да намерите.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#814 Потребителят е офлайн   belerefon Икона

Публикувано: 27 June 2013 - 01:43 PM

Добре,последен въпрос.Намерих обява за следното кученце и тъй като ми е далеч,какво е мнението ви за него,тъй като очевидно разбирате повече от мен.Благодаря!
Момиченце е и е останало последно от кучилото.Баща мъжки тигров,майка приличаша на него.На два месеца е с първа ваксина и паспорт.
Цената е 350лв.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#815 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 08:13 PM

Показване на мнениетоChiita, в 22 June 2013 - 02:11 PM, написа:

Вероятно това си чела Внимание ! Жега! и няма лошо пак да се прочете ,защото даване на каквото и да е било(електролити ,сода и т.н.) ,НЯМА да предотврати топлинен удар ,ако има предпоставки за това.Взимането на "механични" мерки си е най-добрата превенция.

А за очичките?Тъй като ние сме с черешови очи,които ту се подават, ту се скриват и се притеснявам доста..
User's Signature

Качена снимка

#816 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 27 June 2013 - 08:34 PM

А от това женското после ще искате и поколение да има било за здраве или да си оставите едничко нали?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#817 Потребителят е офлайн   Станчев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 09:04 PM

Колега belerefon -и моето куче не струва 2000лв,тя и колата ми не струва толкова!Но това не пречи да го обичаме цялото семейство.Тук понеже има само "специалиси',затова и само те си пишат.
Щом на теб ти харесва кучето и ще си го обичаш -не виждам проблем.

#818 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2013 - 10:19 AM

Показване на мнениетоanelia_888, в 27 June 2013 - 08:13 PM, написа:

А за очичките?Тъй като ние сме с черешови очи,които ту се подават, ту се скриват и се притеснявам доста..

Физиологичен разтвор трябва да ти свърши работа ,за почистването.Предполагам ,че имаш някакви капки и тях си взимаш .Една кучешка аптечка с всичко необходимо в нея ,в багажа си трябва :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#819 Потребителят е офлайн   didkoslawow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 June 2013 - 01:07 PM

След като се наяде си гони задника,опашката или топките немога да разбера какво иска да хване , ходихме на лекар изчисти ми жлезите беше на някакви хапчета и нищо лекаря каза уж жлезите му били чисти даде ни специална храна ,но всичко си продължава ,след хранене се върти в кръг като луд ? някой да е имал подобен проблем ?

Не е нужно ,за всеки възникнал въпрос да се отварят нови теми :smile: има достатъчно места където може да се пише.
"Темата" Ви ще бъде слята с тема "Въпроси"
С уважение
МОД

#820 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2013 - 05:55 PM

Показване на мнениетоdidkoslawow, в 28 June 2013 - 02:07 PM, написа:

След като се наяде си гони задника,опашката или топките немога да разбера какво иска да хване , ходихме на лекар изчисти ми жлезите беше на някакви хапчета и нищо лекаря каза уж жлезите му били чисти даде ни специална храна ,но всичко си продължава ,след хранене се върти в кръг като луд ? някой да е имал подобен проблем ?

Не е нужно ,за всеки възникнал въпрос да се отварят нови теми :smile: има достатъчно места където може да се пише.
"Темата" Ви ще бъде слята с тема "Въпроси"
С уважение
МОД

Tакам.. това е доста интересно поведение. Слава Богу при нас не се е случвало, но имахме и ние един подобен проблем. Купихме нова каишка Скалибур и 2 дни всичко беше ок. След 2 дни кучето спря да спи. Ляга - затваря си очите и след 3 сек става все едно е изплашен и пак същото нешо цяла нощ. Барах го,натисках го - никъде не го болеше. Помислих,че го боли ухо,но нямаше никакви признаци. На другия ден сутринта го заведох на лекар и той каза,че не знае какво му е. Предположи,че е нагълтал някакви хапчета,но това просто нямаше как да се е случило.. И така минаха повече от 15 часа - положението не се подобри. Заведох го и му направиха пълни кръвни изследвания. Дадох 70 лв,за да ми кажат, че е здрав и че не знаят защо не спи. Прибрахме се - цяла нощ беше същото и на другия ден вече беше заспал. Спа над 12 часа. Какво се оказа впоследствие ли? Ами оказа се,че всичко е идвало от каишката и по-точно от крема,с който му мажех ушите,защото имаше проблем. Без да искам съм намазала и каишката - тя е отпуснала повече отрова,която се е натрупала в мастните клетки и от там кучето 2 дни беше превъзбудено и не можеше да спи. За това моя съвет е - проверете каишката :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема