Здравейте!Да но да съм уцелила правилния подфорум,но ми трябва помощ.
Преди 1-2 месеца намерих на оживена улица малко гарванче или вранче - от тия,които ги има много под дърветата на градските алеи -черно с ъс сивичко на врата.Нямаше как - прибрахме го .Исках да не го одомашявам и го сложих на тавана на къщата като отворих прозореца.Единствените ни контакти бяха,когато му слагам вода и храна и когато разви инфекция на пръстчето и трябваше да приема антибиотик.До тук - добре,но се появиха няколко проблема.Първо - започнаха да му падат перата .Не е очевАдно ,че му липсват пера,но намерих доста.Храня го с висок клас кучешка гранула,хляб,плодове,зеленчуци,но в интерес на истината предпочита само гранула.Въпросът ми е :сменя си перата и затова намирам падналите,или бъркаме с диетата.Забравих да кажа,че по съвет на ветеринаря му давам и витамини за кокошки

.
Вторият проблем е,че спасяването не върви по план - график.Мислех си,че като не се привързвам към него и огранича до минимум контактите,ще си порастне (а то порастна магарето ) и ще си излети да си търси късмета,но то явно мисли по друг начин.Няма грам намерение да излита.Таванът е голям,като тренажор е,защото има много стари мебели и колони и спокойно си тренира летенето,даже не мога да го хвана.Отворила съм огромния прозорец,тип "капандура",но не ще да ходи никъде .Къде бъркам?
Третият проблем е ,че си намери и другарче

.Да .....от известно време са заедно денонощно с един бял гълъб,който също не иска да напусне ,явно "златния " ми таван.Така ли ще е ,или трябва да се примиря с положението двата гада да ми шпакловат тавана с куришки,щото вече прежалихме резервния матрак и секцията,които кротко чакаха своето време