Намерих дива птица Съвети от Спасителния център на Зелени Балкани
Публикувано: 08 August 2009 - 11:47 AM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 08 August 2009 - 12:33 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 August 2009 - 08:25 PM
Птичето е щиглец и се храни с нарязани бели червеи, които се дават насила с пинсета в клюна. Бели червеи има във всеки риболовен магазин, в който се продава стръв за риби.
Публикувано: 10 August 2009 - 09:42 AM
Публикувано: 10 August 2009 - 09:50 AM

Цитат
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 04 October 2009 - 01:38 PM
Публикувано: 06 October 2009 - 09:28 PM
Публикувано: 01 November 2009 - 08:15 PM

Ако е шаварче, може да опитате с бели червеи, но, честно казано, те са доста странни пилета и едва ли ще оцелее дълго в домашни условия.
Пилето, вероятно, има някакъв проблем, защото е доста късно за бебета вече. Моля, споделете къде сте го намерили, в каква среда (до водоем, в града, на полето...), при какви обстоятелства, за да можем да отсяваме възможностите за това от кой вид е. Ако искате утре мога да сканирам страници от определителя на птиците, за да можете да прецените дали е шаварче, като го сравнявате с картинките.
Ако имате желание, можете да го изпратите при нас в Спасителния център за диви животни.
Публикувано: 01 November 2009 - 11:52 PM
Публикувано: 02 November 2009 - 02:23 PM
От Варна, мисля, на Арда Тур има автобус до СтЗ. Слагате пилето в картонена кутийка с дупки за да влиза въздух, отивате при шофьора и му казвате, че искате да изпратите птица до Стара Загора и там ще я чакат. Записвате рег. номер на автобуса, кога ще пристигне в СтЗ и къде ще спре и, ако шофьора е съгласен, мобилния му телефон, за всеки случай. После ми се обаждате и ми давате тези данни, за да знам кога да го чака някой. Обикновено взимат от 2 до 5 лв. за превоза.
Телефона ми е 0884 877 544. Любомила се казвам.
Публикувано: 02 November 2009 - 07:44 PM
От Варна, мисля, на Арда Тур има автобус до СтЗ. Слагате пилето в картонена кутийка с дупки за да влиза въздух, отивате при шофьора и му казвате, че искате да изпратите птица до Стара Загора и там ще я чакат. Записвате рег. номер на автобуса, кога ще пристигне в СтЗ и къде ще спре и, ако шофьора е съгласен, мобилния му телефон, за всеки случай. После ми се обаждате и ми давате тези данни, за да знам кога да го чака някой. Обикновено взимат от 2 до 5 лв. за превоза.
Телефона ми е 0884 877 544. Любомила се казвам.
за съжаление птичето почина храних го сложих му и вода но явно не е могло само или не знам и аз много жалко :( ако ми се случи пак нещо такова ще знам поне вече как да реагирам по бързо :(
Публикувано: 03 November 2009 - 10:19 AM
Публикувано: 07 December 2009 - 05:26 PM
Днес котаракът ни хвана едно птиченце

Моля ви да ни посъветвате как да му помогнем. Дали някой лекар в София може да му помогне или в Спасителния център?
В момента сме го затворили в една малка стая, като килер. В началото лежеше на една страна, но по-късно се изправи, даже лети. Нямаше кръв по него, само разхвърчана перушина.

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза
Публикувано: 07 December 2009 - 05:34 PM
Публикувано: 07 December 2009 - 11:17 PM

Публикувано: 08 December 2009 - 12:15 AM

Цитат
.gif)