Dog.bg Форуми : Намерих дива птица

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Намерих дива птица Съвети от Спасителния център на Зелени Балкани

#81 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 August 2009 - 11:47 AM

Храниш с бели червеи от рибарски магазин като остраняваш кожата им !
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 August 2009 - 12:33 PM

Обадете се в Зелени балкани - над вашия пост, в подписа на Фалконес.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#83 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Диви животни
Публикувано: 09 August 2009 - 08:25 PM

Здравейте. Чак сега влизам в нета, защото не бях в Сф. Надявам се да сте се свързали вече с колегите ми от Спасителния център, но ако не сте, можете да ми звъннете на 0884 877 544.

Птичето е щиглец и се храни с нарязани бели червеи, които се дават насила с пинсета в клюна. Бели червеи има във всеки риболовен магазин, в който се продава стръв за риби.

#84 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 August 2009 - 09:42 AM

Щиглецът е починал.

#85 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 09:50 AM

Жалко...
User's Signature

Цитат

Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   nelito Икона

Публикувано: 04 October 2009 - 01:38 PM

Вчера намерих до входната врата на апартамента гълъб - мокър, изтощен, . В коридора има прозорци може би е влязал от някой отворен прозорец и след блъскане е паднал. Опитваше се да лети, но след 1-2 метра падаше. Не може да стои на краката си. Подпира се с крила.. Сложих му пшеница и трохи. Наяде се с апетит. ИМа ли шанс да оцелее? Изглежда добре тази сутрин, само краката му са неподвижни.

#87 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 October 2009 - 09:28 PM

Здравейте. Извинявам се, но чак сега виждам постинга. Това, че не движи краката си не е добре. Може да е свързано с неврологично нарушение. Подути ли са краката и топли ли са или студени? Нищо не мога да кажа от разстояние, пък и не съм ветеринар, но може да е какво ли не. Подръжте го няколко дни на топло и сухо място, хранете го. Сложете му и купичка с вода. Гълъбите пият доста. Не е зле и на ветеринар да го заведете, но, честно казано, малко ветеринари се занимават с птици. Пробвайте, все пак. Гълъбите са доста жилави същества, тъй че шанс винаги има.

#88 Потребителят е офлайн   momuka Икона

Публикувано: 01 November 2009 - 04:20 PM

нов сьм вьв форума намерих паднало птиче може ли да ми кажете какво е за да мога да го отгледам

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#89 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2009 - 07:00 PM

Прилича на шаварче, но незнам дали сте го намерили в шавари ab_041.gif ab_041.gif и другите да дадат мнения, че аз само давам предложение smile.gif

#90 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 November 2009 - 08:15 PM

Да, прилича, наистина, но снимката не дава добра представа за цветовете, а както го държите, не е ясно нито каква му е стойката, нито формата на опашката, нито нищо smile.gif

Ако е шаварче, може да опитате с бели червеи, но, честно казано, те са доста странни пилета и едва ли ще оцелее дълго в домашни условия.

Пилето, вероятно, има някакъв проблем, защото е доста късно за бебета вече. Моля, споделете къде сте го намерили, в каква среда (до водоем, в града, на полето...), при какви обстоятелства, за да можем да отсяваме възможностите за това от кой вид е. Ако искате утре мога да сканирам страници от определителя на птиците, за да можете да прецените дали е шаварче, като го сравнявате с картинките.

Ако имате желание, можете да го изпратите при нас в Спасителния център за диви животни.

#91 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2009 - 10:11 PM

И снимки db_046.gif

#92 Потребителят е офлайн   momuka Икона

Публикувано: 01 November 2009 - 11:52 PM

здравеите отново значи от град Варна сьм намерих го на работа което е в по висока част на града паметника на руските воини води се квартал бриз камерата ми е уеб за това и снимката не е добра на цвят е отгоре е сиво зелено а от доло е жьлтеникаво или между зелено и жьлто но то е малко и не са мн ясно изразени цветовете искам сьщо да попитам има ли такьж центар за животни вьв варна и каде се намира ако има такьв защото смятам че там ще получи по адекватни грижи

#93 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 November 2009 - 02:23 PM

Ами не, ще трябва да го изпратите при нас в Стара Загора по междуградските автобуси. Варненската зоологическа градина също се води нещо като спасителен център, но за екзотични видове само (напр. папагали).

От Варна, мисля, на Арда Тур има автобус до СтЗ. Слагате пилето в картонена кутийка с дупки за да влиза въздух, отивате при шофьора и му казвате, че искате да изпратите птица до Стара Загора и там ще я чакат. Записвате рег. номер на автобуса, кога ще пристигне в СтЗ и къде ще спре и, ако шофьора е съгласен, мобилния му телефон, за всеки случай. После ми се обаждате и ми давате тези данни, за да знам кога да го чака някой. Обикновено взимат от 2 до 5 лв. за превоза.

Телефона ми е 0884 877 544. Любомила се казвам.

#94 Потребителят е офлайн   momuka Икона

Икона за мнението  Публикувано: 02 November 2009 - 07:44 PM

Цитат(falconess @ Nov 2 2009, 02:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами не, ще трябва да го изпратите при нас в Стара Загора по междуградските автобуси. Варненската зоологическа градина също се води нещо като спасителен център, но за екзотични видове само (напр. папагали).

От Варна, мисля, на Арда Тур има автобус до СтЗ. Слагате пилето в картонена кутийка с дупки за да влиза въздух, отивате при шофьора и му казвате, че искате да изпратите птица до Стара Загора и там ще я чакат. Записвате рег. номер на автобуса, кога ще пристигне в СтЗ и къде ще спре и, ако шофьора е съгласен, мобилния му телефон, за всеки случай. После ми се обаждате и ми давате тези данни, за да знам кога да го чака някой. Обикновено взимат от 2 до 5 лв. за превоза.

Телефона ми е 0884 877 544. Любомила се казвам.

за съжаление птичето почина храних го сложих му и вода но явно не е могло само или не знам и аз много жалко :( ако ми се случи пак нещо такова ще знам поне вече как да реагирам по бързо :(

#95 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 November 2009 - 10:19 AM

Ами да. При птиците понякога оцеляването е въпрос на часове, особено при дребните.

#96 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 05:26 PM

Здравейте,

Днес котаракът ни хвана едно птиченце eg_033.gif . Успяхме да му го измъкнем от лапите, но май му е счупил човката. Човчицата му е накриво и не може да се затвори.

Моля ви да ни посъветвате как да му помогнем. Дали някой лекар в София може да му помогне или в Спасителния център?

В момента сме го затворили в една малка стая, като килер. В началото лежеше на една страна, но по-късно се изправи, даже лети. Нямаше кръв по него, само разхвърчана перушина.

User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#97 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 05:34 PM

Ако не можешете да се справите най-добре е да го изпратите в Спасителния център за диви животни, пишете на falconess на лични и се разберете да го изпратите ако не можете да се грижите. Земете от рибарски магазин бял червеи, разрежете ги на половината и му ги даите...

#98 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2009 - 05:36 PM

Ако не можешете да се справите най-добре е да го изпратите в Спасителния център за диви животни, пишете на falconess на лични и се разберете да го изпратите ако не можете да се грижите. Там поне ще е на сигурно място :)

#99 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 December 2009 - 11:17 PM

Да, уговорихме се вече как да го взема в Спасителния център. Само да поясня, че пилето е черешарка и се храни със семена, така че за него червеите не биха били добро решение smile.gif .

#100 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2009 - 12:15 AM

Мила вие в центъра нямахте ли още една черешарка с един крак
User's Signature

Цитат

Качена снимка

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема