Dog.bg Форуми : Кажете "мяу" на Грибо :)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кажете "мяу" на Грибо :)

#1 Потребителят е офлайн   Xpucu Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 June 2009 - 09:58 AM

Намерихме се ние с Грибо. Или той ме намери. Точно, когато си мислех да "открадна" Ганди от Бушката, една приятелка ми се обади със зов, че е намерила 4 бебока, гледани в мазе и тормозени от съседите.

Тя ги взе за няколко дни у тях, а вчера Грибо ми бе "предаден" за осиновяване :)

Всичко хубаво, ама милото не е социализирано (хич даже) и е толкова наплашено, че сигурно и от въздуха го е страх. За разлика от двете си черни братчета, с които живееше временно, той не хъска, не драска, не хапе а мяука. Ама под "мяука" разбирайте такова дране, все едно на голяма котка да й настъпиш опашката. Постоянно. Снощи целия блок вдигна на крака през нощта :)

Когато го взема на ръце, престава, защото явно най-много го е страх от мен. Така се тресе от страх в ръцете ми, че имам чувството, че сърчицето му ще изкочи. Колкото и да го галя и да му говоря, не се успокоява и за миг. Пусна ли го, завира се в най-голямата възможна дупка и отказва да излезе, а само мяука. От снощи до тази сутрин не е хапнал нищичко :(

Вчера е бил на лекар да се обезпаразитява и на общ преглед, приятелката ми се е притеснила от мяукането, да не би да е признак, че нещо го боли, но слава Богу - не. Вет-а е казала, че е здрав като бик и просто е много, много уплашен.

Някой има ли идея кой е най-добрият начин да социализирам мъничето и да му покажа, че не съм Торбалан :( Сърцето ми се къса да го гледам свит от страх по ъглите и мяукащ на умряло. Пък и това с яденето ме притеснява доста :( Понеже не знам какво ще му се хареса, сложила съм му няколко купички - уискъс джуниър, фрискис - суха за дребчовци и една консерва за бебета на киткет. Ама не ги е близнал дори, колкото и да го държах там, даже и с ръка се мъчех да му давам :(

А иначе може да си хапва сам, при приятелката ми е нагъвал гранули на поразия. На около месец и половина е.

Ето го бебока, скрит зад тоалетната:

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 June 2009 - 10:09 AM

Имах подобна процедура с подобен, но по-голям Грибо.
Аз бих направила така: слагам котката в голям бокс, клетка и го слагам примерно в хола, но в някое по-скатано ъгълче. Не му обръщай много внимание, не го гледай, не му викай "пис-пис". Просто си върши твоите неща, все едно го няма. Когато чистиш, храниш пак не го гледай в очите, а действай делово, все едно го няма. Когато паниката намалее протегни ръка и го погали. Един път, не го притискай. Следващия път два пъти и така. Би трябвало да започне да се отпуска.
Според времето, което му е нужно трябва в един момент да го пуснеш. Пусни го в стая, в която няма много дупки за криене и много внимавай с прозорците. Процедурата същата - без внимание, постепенно започни да го пипаш.
Иначе мисля, че ще прояде, но му смени храната. Махни тия храни и му вземи качествена гранула, свари му пиле.

Малко коте е, би трябвало да се успокои.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   Xpucu Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 10:27 AM

И аз на това се надявам, много ми е жал за него, разбирам, че няма как да свикне за един ден, ама тоя рев :(

Иначе засега съм го ограничила в една стая - кухнята, поне да имам по-малък обсег в търсенето къде точно се е скрил. Първоначално си хареса банята, ама не исках да го оставям там - въпреки, че е топло, идеята да спи на мозайката не ми се понрави. В кухнята имам един бивш балкон - остъклен и с дограма, а преградата между балкона и кухнята я няма - та там, на балкона, съм му подредила тоалетната, манджата, в ъгъла съм му сложила одеало. Както се досещаш - никакво внимание не получава това ъгълче, котето е зад мебели и печки постоянно. Сутринта не можах да го намеря даже, защото като вляза в стаята той млъква и притихва, за да не си издаде бърлогата. Щом изляза и затворя вратата - мяу, мяу, мяу :)

Това ми беше най-голямата чуденка - дали да го държа на ръце постоянно, за да свиква с мен, или да го оставя самичък да реши кога ще престане да реве. Явно ще го игнорирам :)

Кажи ми, моля те, какво разбираш под качествени гранули ? Марка нещо?

Тия трите бяха всичките предложения за бебета в кварталния магазин, та затова тях взех. Имаше и още някакви странни, на цена от левче, ама тях ги игнорирах изобщо. Да му взема такива за порастнали ли?

Още нещо, понеже нямам идея - някой може ли да ми препоръча ветеринар в максимална близост до Петте кьошета? Носенето в кутията вчера му дойде в повече май и не ми се иска доктора да е далеч, защото никак не се кефи на возенето малкия. Добре, че таксиджията беше разбран :ab_041:

Предстои ни да ходим на ваксинка и външно обезпаразитяване (лекарката вчера е казала, че не е подходящо да се ваксинира, докато е толкова наплашен, а за обезпаразитяването трябвало да наддаде мъничко). Съвета й е бил след седмица да го водя, ама тя ми е далеч, затова ще търся друга :(

#4 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 June 2009 - 10:33 AM

Ще ти напиша в едно писъмце и за храните и за лекарите, за да не се сметне тук за реклама :smile:

#5 Потребителят е офлайн   Xpucu Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 June 2009 - 03:05 PM

Аз да се похваля - вчера се бяхме завряли в тръбите на хладилника, та го извадих от там и го подържах, защото в ръцете ми за малко престана да мяука - и :af_089: получих първото си мъркане.

После разбира се пак се размяука и си го пуснах да си се крие, щом му харесва.

Хапнали сме си уискас джуниър-а :ba_025: ама на новата хубава манджа, дето му купих вчера - пак никакво внимание. За сметка на това от другото е омел всичко, явно е осъзнал, че гладната му стачка не помага :)

Най-много се кефя, че всичко си вършим в котешката тоалетна, Грибо бил умник :)

Вчера съм я оставила непочистена, по съвет от някой, за да си свикне, сега отивам да чистя и оправям "неговата" стая (бивша моя кухня) :D

Само че още мяукаме :( Направо вече и аз ще получа удар покрай него, все едно слушам как се мъчи :( Много ми е гадно :(
Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни