Публикувано: 02 April 2007 - 01:37 PM
Здравейте и от мен. Искам първо да благодаря за хубавите снимки от дъждовния 31 март. Радвам се, че най-сетне успях да се запозная с хора от форума и се надявам в бъдеще срещите ни да бъдат по-чести. Бих искала да споделя и някои от впечатленията си от CACIB Пловдив.
За нещастие времето беше отвратително, валя през цялото време и това доста затрудни представянето на кучетата особено от нашата дребна порода. Явих се на изложбата защото исках да получа оценка за моето куче от руския съдя за които бях чула от Русия, че изключително добре познава пета породна група. Едновременно с това, разбрах, че е и изключително взискателен и строг. Определено бях доста претиснена преди излизането си на ринга с цялото това лошо време, невъзможността да подготвя кучето си по най-добрия начин , строгия съдя....В крайна сметка останах изключително приятно изненадана от крайната му оценка: комплименти за това куче CAC, CACIB и BOB. Той допусна грешката да даде CACIB на моето въпреки, че няма право на тази оценка понеже все още е на 10 месеца /явно съдията го беше сметнал за възрастен, въпреки, че той има още да се развива и какво да покаже екстериорно/
По отношение на съденето , лично аз от 6 години редовно участвам в киноложки изложби, но за първи път виждам поне в нашата 5 група толкова строго съдииство, без дори излъчване на BOB на доста породи и на кучета които по моето скромно мнение заслужаваха и това освен отличната оценка. Това ме кара да ценя изключително много спечелената титла.
Поздрави на всички