Малък шпиц - Говорилня
Публикувано: 17 October 2007 - 09:41 AM
Съветвам те да й купиш Роял Канин мини джуниър, ние с това храним нашата принцеса и сме доволни:wub: Много хубави неща чувам и чета за тази храна
Публикувано: 17 October 2007 - 09:50 AM
Ами вземи й играчки и съм чела, че трябва постепенно да опознава дома, за да не се шашка. Първо й показваш къде й е леглото и до него слагаш вестници за пишкане и купичка с вода и я нахранваш ;) Малко по малко я пускаш и в другите стаи да разучава :) Също те съветвам веднага да я заведеш на ветеринар и то не този, който работи с магазина. Да я прегледат много внимателно. Попитай с какво са я хранили и трябва да преминеш към новата храна според указанията на опаковката й.
Публикувано: 17 October 2007 - 09:58 AM
Ами аз не съм ползвала, може да взмеш, ако искаш. Не съм много наясно, но мисля, че се слагат вместо вестник. Както ти е по - удобно. Но моята пикла точно 3-4 дни ходеше на вестници, а после започна из целия апартамент, като го опозна ;) След това ядеше вестниците и сега си пишка и ака на разни места без вестник.... ти може, ако ти е по- удобно, да я научиш да си върши работата в банята или където прецениш. Като видиш, че души усърдно на едно място и се върти там, или че кляка, я водиш на мястото, което си избрала. НИКОГА не й се карай или удряй. Ако я хванеш на момента само я водиш, където си избрала и там натъркваш няколко капки от "течността" ;)
Публикувано: 17 October 2007 - 11:09 AM
Аз пък съм имала, но не знаех какво е правила майка ми като съм била на 6 :P Тогава кокерът ни беше бебче, сега е мноооого стар дядо :- Вестниците на пода ги слагах, после като си свърши работата ги сменям. Като я видиш, че ходи, където ти си й казала, й казваш браво и я галиш похвално ;)
Публикувано: 17 October 2007 - 11:10 AM
Няма да се шашкаш ;) Моята дунда свикна за 3 дни да се изхожда на канала в банята. Но съм я дебнала непрекъснато, като стане от сън - веднага там, като пиеше вода също и то се научава. Не се притеснявай, ку4енцата от тази порода са будни, умни и любознателни :blink: Памперс не ти препоръчвам ако е без надзор, може да го накъса, а вътре има найлон. Бъди особено внимателна какво лапа. :kuchence:
Публикувано: 17 October 2007 - 11:13 AM
И аз имам наблюдение, че са много умни и много бързо научават каквото им казваш ;) Сузи вече сяда, изпълнява "донеси", "дай лапа", като клекна пред дивана ми се качва на рамото.... много лесно се научава ;D
Публикувано: 17 October 2007 - 11:19 AM
:wub: и аз я "ям" всеки ден, много ми е сладичка ;D Ох, хайде да минават тея седмици и да ходим с вас навън :yahoo: Сузи поздравява Атинка и много иска да я види :'(
Приятна разходка на вас, Вили!
Приятна разходка на вас, Вили!
Публикувано: 17 October 2007 - 11:35 AM
А на нас докато ни дойде времето ще стане зима :-