Изолатор Каменар, ВАРНА
Публикувано: 12 March 2010 - 02:32 PM
Именно защото смятам, че организация може да направи повече, търсех такива във Варна - в нета излизат някакви координати, обикновено само телефони, но никой не отговаря. Или пък пращам мейли - същото. Само с една жена, която пререгистрираше организацията в момента, успях да се свържа и с нея всъщност ходихме до Каменар - тя беше сама, без други членове, поне така ми каза. Навремето са били много, но са се разпаднали. Имаше по едно време и едни англичани, които в момента са се оттеглили в Провадия, пропогандираха безплатни кастрации, но на практика май нищо не успяха да направят. Сега вече работят с общината в Провадия, поне по последни данни и не се занимават с варненски кучета.
Ето и един линк
А ето и една статия, според която има 3 регистрирани дружества във Варна, за едното казах, че е от един човек, за другите две опитайте да намерите инфо в нета - най-лесния начин за популяризиране на дейността на която и да е организация.
Публикувано: 12 March 2010 - 07:53 PM
Но тук виждам хора от Варна , които наистина имат желание да работят и да помагат на животните! Това сте вие-хората , които участвате в този форум. Ами свържете се , съберете се и регистрирайте дружество! Дайте юридическа форма на вашето желание за да може да работите по закона. Само така може да следите за спазването на закона , да упражнявате обществен контрол в приюта и да помагате на животните. Обединете се , за да бъдете силни! Сега всеки от вас се стреми да помага да някое животно, но като цяло работата ви се изплъзва. Носите в себе си обичта си към бездомните животни и желанието да им помогнете! Мобилизирайте се и приемете като нагласа , че ще ви бъде много трудно и след регистрацията на дружеството , но ще има ефект. Ще ви помогнем с регистрацията- ако имате желание можете да се свържете с нас .
Публикувано: 02 April 2010 - 12:38 PM
Давам и линкове към страниците във фейсбук
http://www.facebook....60471728?ref=ts
http://www.facebook....id=381212846960
http://www.facebook....r...6964&ref=mf
Публикувано: 12 April 2010 - 10:01 AM
Теренът за разширяването е вече общински Вдигат новото съоръжение с 400 000 лв.
Варненският приемник за бездомни животни в Каменар от месец и половина е със сменен статут и вече е приют за безстопанствените кучета, научи Позвънете. Със смяната на статута уличните четириноги няма да бъдат само обезпаразитявани и кастрирани в общинското заведение, а ще бъдат и оставяни там за по-дълъг период. Досега практиката бе, след като кучетата биват обработени, отново да се пускат на улицата. Капацитетът на приюта обаче продължава да е твърде малък. Той е едва за 45 животни. Според данни на неправителствени организации уличните кучета във Варна са около 2500.
Всеки момент се очаква да бъде изцяло готова строителната документация за разширението на кучкарника. На терен от 3,2 дка ще се вдигне нова сграда, която да приютява бездомните животни. Проектът отлежава отдавна заради проблеми със собствеността на земята. Имотът, който е в непосредствена близост до сега съществуващия приют, бе на Гражданска защита. Сега администрацията най-после успяла да реши проблема и върху терена вече може да се строи. За новия кучкарник има издаден подробен устройствен план.
Какъв ще е капацитетът му все още не е ясно. Според плановете той трябва да е минимум удвоен, в сравнение със сегашния. Едва когато проектът станел напълно готов, обаче можело да се каже колко точно улични кучета ще съберат. 400 000 лв. ще струва на местната хазна новото съоръжение. Толкова е отпуснал за проектирането и строителството Общинският съвет, коментира шефът на приюта Иван Радев. Според началника на дирекция Обществен ред Стойчо Бакалов, на чието подчинение е кучкарникът пък разширението трябва да стане факт до края на годината.
В проекта ще залегнат предписанията на Регионалната ветеринарно-медицинска служба, на какви условия трябва да отговаря съоръжението. Без тях нямало как, за да не се стигне отново до затваряне. В края на миналата година ветеринарите запечатаха сега съществуващия кучкарник, заради лоши условия за животните. След козметичен ремонт и поставяне на стари климатици от сградата на общината, заведението бе отново отворено.
Строителството на новия приют е част от общинската програма за намаляване на уличните животни в града. Проверка на изпълнието й пък започва регионалната структура на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС). Тази година изтича гратисният период, в който кметовете на общини трябваше да вземат мерки за намаляване на бездомните животни. Програмата и сега се изпълнява, съобщи още Стойчо Бакалов. Животните се кастрират, допълни той.
От тук: http://pozvanete.bg/news.php?id=68358

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 12 April 2010 - 10:27 AM
А някой сигурно си търси любимеца, на следващият или близките дни там не е имало и следа от тези кучета
Публикувано: 12 April 2010 - 10:48 AM

Кога е правен този клип и тези кучета още ли са там,ако е скоро аз ще им пусна тема тук в бездом.В морската градина има разлепена обява за загубено хъски.
Публикувано: 12 April 2010 - 11:05 AM
Публикувано: 21 April 2010 - 09:14 AM
Публикувано: 30 April 2010 - 08:23 AM

Публикувано: 30 April 2010 - 08:27 AM
Публикувано: 30 April 2010 - 03:01 PM
Има доста доброволци от Варна в тази фейсбук група
Преди няколко месеца четох, че искат да си сформират и регистрират сдружение, но не знам до къде са стигнали.
Ако всички се обедините, не е толкова трудно да го регистрирате.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 05 May 2010 - 09:11 AM
Публикувано: 12 June 2010 - 11:52 PM
Публикувано: 30 August 2010 - 03:50 PM
Това е сайтът на приюта, а това изречение ме уби, щях да падна от смях, като се има предвид, че има само един "гледач", но явно хората си вярват: "Всички кучета се хранят веднъж дневно с гранулирана храна и се разхождат два пъти дневно."
http://opbk-varna.co...id=46&Itemid=56
Публикувано: 13 October 2010 - 04:40 PM
Днес бях в Каменар за първи път. За персонала нямам думи, личи си, че са ..., както и да е. Смрадта няма да я коментирам тя е навсякъде, но клетките на горките животинки са толкова тясни, няма заграждения, няма нищо. Влага, мрак и решетки. До скоро си мислех,че група доброволци ще моежем да им помогнем, я храна, я да почистим, но чесно казано не това е необходимо. В една от купичките имаше гранули, нямаше купища л*йна, не че не е мизерия, но кучетата не се задържат дълго време там и допълнителното хранене не е това, което им трябва. Трябват нови заграждения по-широки, трябват дворчета, това там е концлагер.