Dog.bg Форуми : Изолатор Каменар, ВАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор Каменар, ВАРНА

#121 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 March 2010 - 02:32 PM

Явно има няколко, но не знам какво правят - въобще по никакъв начин не мога да получа информация, някои от тях пък не искат помощ. Та вече се отказах.

Именно защото смятам, че организация може да направи повече, търсех такива във Варна - в нета излизат някакви координати, обикновено само телефони, но никой не отговаря. Или пък пращам мейли - същото. Само с една жена, която пререгистрираше организацията в момента, успях да се свържа и с нея всъщност ходихме до Каменар - тя беше сама, без други членове, поне така ми каза. Навремето са били много, но са се разпаднали. Имаше по едно време и едни англичани, които в момента са се оттеглили в Провадия, пропогандираха безплатни кастрации, но на практика май нищо не успяха да направят. Сега вече работят с общината в Провадия, поне по последни данни и не се занимават с варненски кучета.

Ето и един линк

А ето и една статия, според която има 3 регистрирани дружества във Варна, за едното казах, че е от един човек, за другите две опитайте да намерите инфо в нета - най-лесния начин за популяризиране на дейността на която и да е организация.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#122 Потребителят е офлайн   Laska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2010 - 07:53 PM

От статията излиза , че във Варна има " три регистрирани и работещи организации". Възможно е да има три регистрирани, но ако са работещи за каква работа става въпрос? Ако все още функционират -нека да се включат във форума и да си дадат координатите. Вие питате , а никой не се обажда! Много е странно- нормално е всяка такава организация да се радва, че има съмишленици , веднага да се свърже с такива хора и да ги приобщи към работата. За нас е важен всеки човек, който има желание да се включи.
Но тук виждам хора от Варна , които наистина имат желание да работят и да помагат на животните! Това сте вие-хората , които участвате в този форум. Ами свържете се , съберете се и регистрирайте дружество! Дайте юридическа форма на вашето желание за да може да работите по закона. Само така може да следите за спазването на закона , да упражнявате обществен контрол в приюта и да помагате на животните. Обединете се , за да бъдете силни! Сега всеки от вас се стреми да помага да някое животно, но като цяло работата ви се изплъзва. Носите в себе си обичта си към бездомните животни и желанието да им помогнете! Мобилизирайте се и приемете като нагласа , че ще ви бъде много трудно и след регистрацията на дружеството , но ще има ефект. Ще ви помогнем с регистрацията- ако имате желание можете да се свържете с нас .
User's Signature

Благодарното куче е по-достойно от неблагодарния човек!

http://grijaipodslon.ucoz.com/

#123 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2010 - 12:38 PM

От началото на месец Март, изолаторът в Каменар е със статут на Приют. Всеки, който иска да посети изолаторът или да си осинови животно от там може да го посети през работните дни от 7.30-16.30 часа. Снимането е забранено, помощта предлагана от доброволци все още се отказва, но достъпът вътре вече е свободен. Тъй като в Каменар не отговаря на условията, за да приют при следваща проверка по всяка вероятност ще бъде отново закрит временно.

Давам и линкове към страниците във фейсбук
http://www.facebook....60471728?ref=ts

http://www.facebook....id=381212846960

http://www.facebook....r...6964&ref=mf
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 10:01 AM

Кучкарникът стана приют
Теренът за разширяването е вече общински Вдигат новото съоръжение с 400 000 лв.

Варненският приемник за бездомни животни в Каменар от месец и половина е със сменен статут и вече е приют за безстопанствените кучета, научи Позвънете. Със смяната на статута уличните четириноги няма да бъдат само обезпаразитявани и кастрирани в общинското заведение, а ще бъдат и оставяни там за по-дълъг период. Досега практиката бе, след като кучетата биват обработени, отново да се пускат на улицата. Капацитетът на приюта обаче продължава да е твърде малък. Той е едва за 45 животни. Според данни на неправителствени организации уличните кучета във Варна са около 2500.

Всеки момент се очаква да бъде изцяло готова строителната документация за разширението на кучкарника. На терен от 3,2 дка ще се вдигне нова сграда, която да приютява бездомните животни. Проектът отлежава отдавна заради проблеми със собствеността на земята. Имотът, който е в непосредствена близост до сега съществуващия приют, бе на Гражданска защита. Сега администрацията най-после успяла да реши проблема и върху терена вече може да се строи. За новия кучкарник има издаден подробен устройствен план.

Какъв ще е капацитетът му все още не е ясно. Според плановете той трябва да е минимум удвоен, в сравнение със сегашния. Едва когато проектът станел напълно готов, обаче можело да се каже колко точно улични кучета ще съберат. 400 000 лв. ще струва на местната хазна новото съоръжение. Толкова е отпуснал за проектирането и строителството Общинският съвет, коментира шефът на приюта Иван Радев. Според началника на дирекция Обществен ред Стойчо Бакалов, на чието подчинение е кучкарникът пък разширението трябва да стане факт до края на годината.

В проекта ще залегнат предписанията на Регионалната ветеринарно-медицинска служба, на какви условия трябва да отговаря съоръжението. Без тях нямало как, за да не се стигне отново до затваряне. В края на миналата година ветеринарите запечатаха сега съществуващия кучкарник, заради лоши условия за животните. След козметичен ремонт и поставяне на стари климатици от сградата на общината, заведението бе отново отворено.

Строителството на новия приют е част от общинската програма за намаляване на уличните животни в града. Проверка на изпълнието й пък започва регионалната структура на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС). Тази година изтича гратисният период, в който кметовете на общини трябваше да вземат мерки за намаляване на бездомните животни. Програмата и сега се изпълнява, съобщи още Стойчо Бакалов. Животните се кастрират, допълни той.

От тук: http://pozvanete.bg/news.php?id=68358
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#125 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 April 2010 - 10:27 AM

http://www.facebook....id=381212846960
А някой сигурно си търси любимеца, на следващият или близките дни там не е имало и следа от тези кучета
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 April 2010 - 10:48 AM

Боже хъски,каракачанки,ротвайлерчето милото на около 5-6 месеца е zz_020.gif ud_009.gif
Кога е правен този клип и тези кучета още ли са там,ако е скоро аз ще им пусна тема тук в бездом.В морската градина има разлепена обява за загубено хъски.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 April 2010 - 11:05 AM

Под клипа е написано, миналата година е, писала съм и, че още на следващият ден вече ги е нямало. Хъскито от морската е друго, но нищо не пречи да има съдбата на тези душици. Кучетата дори не са присъствали в регистара, нито е дадена информация от къде са изловени ...
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   vselenoyad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 April 2010 - 12:51 AM

НЕ ИЗДЪРЖАМ, ИСКАМ ДА ХОДЯ ДА СТЕЛЯМ ПО ПЕРСОНАЛА В КАМЕНАР!!!!!!

#129 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2010 - 09:14 AM

мнението ти е напълно излишно ще те помоля да се въздържаш от такива коментари,ако не мод да го направи!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   sweet_hell Икона

Публикувано: 30 April 2010 - 08:23 AM

Здравейте, съвсем нова съм във форума. Регистрирах се, защото исках да помогна на кученцата в Каменар и от линк на линк попаднах тук. Моя проблем е, че нямам кола, през делнични дни съм на работа, а имам огромно желание да посетя дома в Каменар. Ще помоля ако някой ще ходи пак или пък групово ще посещавате да ми съобщите. Благодаря предварително. :rc_036:

#131 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2010 - 08:27 AM

Каменар първо не е дом.Второ доброволци не се допускат доколкото знам и трето снимането е забранено.Но в работно време можеш да влезеш и да разгледаш.Въпроса е как ще си тръгнеш после.Няколко пъти ми се е налагало да ходя там преди години още не мога да си го избия от главата.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2010 - 03:01 PM

Ако искате да помагате на животните в Каменар - регистрирайте една НПО. Така нямат право да отказват посещения, защото НПО имат право на обществен контрол в общинските изолатори според ЗЗЖ.

Има доста доброволци от Варна в тази фейсбук група
Преди няколко месеца четох, че искат да си сформират и регистрират сдружение, но не знам до къде са стигнали.
Ако всички се обедините, не е толкова трудно да го регистрирате.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#133 Потребителят е офлайн   sweet_hell Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 08:53 AM

Нямам време да се захващам с НПО и да членувам в клубове и т.н. Просто помолих ако някой ще ходи да ми каже, на драго сърце ще отида. Дори апелирам към приятели и познати да си вземат по едно кученце за къщите в селата, бабите и т.н

#134 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 09:11 AM

и да прекарат живота си вързани на синджир
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2010 - 11:52 PM

Варненската група някой скоро ходил ли е към Каменар?Какво се случва там,да вземем пример от Софиянци,да започнем със изваждане в приемни стопани и задомяване,също и събиране на пари за храна.Има ли желаещи да помогнат на тези забравени от Бога душици?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 June 2010 - 12:04 PM

В Каменар за сега кучета не стоят. Последната ми информация е от предният месец, имало е 3-4 кучета и три бебета, които са извадени от там. От Каменар помощ не търсят или поне не такава каквато можем да им предложим.
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 03:50 PM

Каменар вече функционира като приют. Всеки който желае може да отиде там в работните дни, има и кучета, които се предлагат за осиновяване. Има женски питбул (е не съвсем, но така пише, който е родил там, до колкото разбрах две бебчета), кучето е намерено в кв. Левски, ако знаете или сте чули някой да си е изгубил такова куче, моля пишете ми.

Това е сайтът на приюта, а това изречение ме уби, щях да падна от смях, като се има предвид, че има само един "гледач", но явно хората си вярват: "Всички кучета се хранят веднъж дневно с гранулирана храна и се разхождат два пъти дневно."
http://opbk-varna.co...id=46&Itemid=56
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2010 - 04:40 PM

Брех, брех да им се ненадява човек. Почти година и нито една евтаназия. http://www.zoomania....riyut-v-kamenar

Днес бях в Каменар за първи път. За персонала нямам думи, личи си, че са ..., както и да е. Смрадта няма да я коментирам тя е навсякъде, но клетките на горките животинки са толкова тясни, няма заграждения, няма нищо. Влага, мрак и решетки. До скоро си мислех,че група доброволци ще моежем да им помогнем, я храна, я да почистим, но чесно казано не това е необходимо. В една от купичките имаше гранули, нямаше купища л*йна, не че не е мизерия, но кучетата не се задържат дълго време там и допълнителното хранене не е това, което им трябва. Трябват нови заграждения по-широки, трябват дворчета, това там е концлагер. :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   caesarvarna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 10:58 AM

Каквото решите да направите...аз съм с вас, с физическа и всякаква помощ...

#140 Потребителят е офлайн   ljubov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2010 - 12:41 PM

052644907 0879344907 позвонете на тези теефони

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8