Dog.bg Форуми : Изолатор - Перник(бившия КЦ)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор - Перник(бившия КЦ)

#221 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:от всичко по много!

Публикувано: 03 January 2010 - 07:48 PM

Не ме е страх, нито срам да я казвам, защото не мога да кажа на черното бяло и на бялото черно!!! Нито пък ме е страх или срам да си призная грешките, да призная белите и прочие, които вършим, или пък още повече това, което правят другите хора, защото и аз съм човек, аз също имам възможност да наблюдавам хората в своето ежедневие! А хората сме най-големият, опасен и егоистичен хищник на тази планета! Защо иначе някой беше казал, че това, което човек не може да опознае или не иска той го унищожава - и е така!!! Трябва да се научим на повече доброта, толерантност, хуманност и всички добродетели, които са златни и ценни, а толкова малко от нас притежават....
User's Signature

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...

#222 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2010 - 03:38 PM

Здравейте. Току що се свързах със стопаните на Мери, която вече се казва Рая де.....та нашето Мери милото гризнало 2 годишното дете , което му бръкнало в чинийката. Много се уплаших за продължението, но явно хората са доста свестни. Приели го с разбиране- все пак в изолатора имаше битки за храната. Сега се е отпуснала и даже ходила на гости на хора с бретон шпаниол ab_041.gif Представяте ли си - семейно гости мама , татко двете деца и Мерито. Обещаха да пратят снимки на момичето.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#223 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 05:51 PM

Няма нищо, след като е нямало нормално разбиране, опитване за приемане на кучешкия характер, който до някаква степен се доближава до човешкия е нормално да стават такива инциденти. още се опознават, още се изгражда и взаимното доверие, постепенно ще се опознаят, ще си научат привичките, ще си изградят правилата и всичко ше бъде ок. :) Така е, всяко животно дори човекът си брани свойто, е като намерят общия език и разбирателство ще са щастливи, дано и сега да са! горкото кученце и то го заслужава, както всяко едно, което е в центърът! :)
User's Signature

"Все още всяка нощ сънувам Вълците, конете, тези безпределни прерии Нестихващите ветрове над планинските върхове Съвършените граници на моята рода Свещената земя на Великия Дух И все още вярвам Всяка нощ И всеки ден...

#224 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2010 - 07:39 PM

Ето я Мери, т.е. Рая в новия дом.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#225 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2010 - 08:46 PM

Рая

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#226 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 09:00 PM

Браво на момичето!!! Изглежда доволна и послушна! :) Дано да й върви по вода Ели....ама да не се удави?! wink.gif
User's Signature

#227 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 January 2010 - 10:49 PM

Ха, аз, дето съм коткарка, че знам, че на куче никога не се посяга на храната. Имахме един Джони пред института, причакваше ме, хранех го с шницели от стола. Веднъж му турих добра порция на салфетка и след като той почна да яде, реших да му наместя салфетката. Така ми захапа ръката, че усещах как ми дъвче дланта като пържола. Хеле ме пусна, ръката ми изтръпнала, колегите ахкат и охкат, превързват ме и кучемразците ликуват - пак го храни, пак го храни! Пък аз викам - що да не го храня, то не е злопаметно! И на другия ден пак ме чакаше и пак пое храна. А един колега казва - абе ти не знаеш ли, че на куче на храна не се посяга! Откъде да знам, викам, аз съм коткарка.
Та това ухапване на бъркащ ти в чинията си е съвсем нормално и не е никаква агресия, според мен. Сега като видя куче, че дъвче нещо, го заобикалям.

#228 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2010 - 11:08 PM

Да така е трябва да бъдем предпазливи. Аз по моя опит знам, че зависи изцяло от кучето. Имах марков японски хин, който дори до 16 тата си година бранеше кокалчето си дори на две крачки да се приближиш целия се наежваше. Бесник. А съм имала бездомно осиновено - на него можех да му бръкна до гърлото без да се противи. Моите кучета също са от улицата женската не брани храната си от хора. А пък детето ми и досажда постоянно. Мъжкия ми е малко серсемче. Та имам предвид, че трябва да се пазиш разбира се , но не всяко куче си пази храната. За малката рошла е нормално, защото в изолатора има 50 животни, които се посбиват и си бранят храните. Сега е решила, че е застрашена пак някой да и отмъкне храната.
User's Signature

#229 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 January 2010 - 11:16 PM

Toва е агресия, в следствие на доминантност, а случая може би и на страх, че ще остане без храна, заради начина по който е живяла. Научила се е как да опазва храната си от другите, за да оцелее.
Но попадайки в среда с човеци, още повече с малко дете, трябва да бъде отучена от това. Днес ще го ухапе заради храна, утре ще пази играчка, после ще пази леглото си. Това, че някои кучета го правят, не значи че трябва да се толерира. Напротив. За това има доста теми в раздел Възпитание. Хубаво е ако могат стопаните й да прочетат.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#230 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2010 - 10:40 PM

Да се похваля може би, надявам се не и напразно... Благодарение на Галя скоро тази седмица след понеделник идваме в Перник да донесем на едно момиченце котенцето, което си е харесала от Пловдив и да взема Вълчо! Най-накрая има надежда да се уредят нещата! Дано да стане, дано да се съберем с Вълчо и да отбележим заедно с майка ми тримата едно ново начало, да го приветстваме като един нов, но достоен член на моето семейство!!!! Стискайте палци всичко да мине по мед и масло! :)
User's Signature

#231 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 January 2010 - 06:23 PM

Здравейте на всички.

НАСАМ НАРОДЕ НАСАМ .......................................КУЧЕТА КАТО ТОПЪЛ ХЛЯБ СЕ ОСИНОВЯВАТ.

Бързам да се похваля , че Вълчо или Краш е осинован . Благодарение на Галядог, която е уредила транспорта кучо вече е в новия си дом. Много съм щастлива. Всичко е минало добре. Нашето момче е имало известни притеснение, когато е трябвало да влезе в някаква голяяяма кутия със стълби - т.е. блок. Дърпал се е, но неговия стопанин го е насърчавал и окуражавал и влязъл най - накрая. Сега е нахранен, спинка на топличко и даже сложил главичка в скута на господаря си или по скоро приятел.

Благодаря на Галядог. Ти си чудесна.
Благодаря и на Теньо, за търпението и за разбирането на една изстрадала душичка. Беше ми на премисъл, защото Вълчо е специален. Изхвърлен от стопаните си и в последствие изритан с кубинка в окото, заради което изгубва лявото си оче. Затова сега съм щастлива - той си има дом и любящ стопанин.

Късмет заедно.

Само да попитам Има ли от къде да вземе евтин микрочип и поливалентна ваксина от Пловдив. Да му съдействаме на момчето.
Благодаря , че има хора като повечето, които срещнах в този форум.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#232 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 January 2010 - 06:26 PM

Вълчо е страхотен
ще чакаме снимки от новия му дом.

Да е жив и здрав

#233 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 06:31 PM

:) Искам и аз да благодаря за всичко!! Наистина... трудно е, ново място, уплаха, смесени чувства, всякакви мисли минаващи през една изстрадала друшица въпреки всичко драпаща за живот!!! Но ние сме снабдени и двамата надявам се с много търпение, любов и щастие, защото и двамата имаме по едно красиво нещо. Аз - него, едно прекрасно наистина очарователно изпълнено с величествена осанка куче, на което почти не му личи, че е смеска или както обичат да ги наричат "помияри"! А той си намира дом, любящи стопани, храна, топлина, доверие, загриженост!!! Всичко е трудно, нито един път не е бил и няма да е лесен. Някой някога беше казал... великите дела се правят не със големи крачки, а от редица малки крачици, стъпка по стъпка!!! Така смятаме и ние с него да напредваме за да изградиме едно здраво доверие помежду си и да бъдем щастливи!!!! Благодаря много на всички от КАстрационния Център в Перник!!! Благодаря специално на Елица (sheba), Антоанета, Дияна... на всички ви!!!!! Отново искрени благодарности от двама ни!!! Скоро новини и снимки! :)
User's Signature

#234 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 06:46 PM

Ужасно много се радвам !!! Най-накрая!!! Креш е невероятно красиво куче. Милата душица през какво само е минала. Но нищо, вече сте си заедно!!! af_089.gif
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#235 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 06:51 PM

Цитат(jani4ka @ Jan 12 2010, 06:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ужасно много се радвам !!! Най-накрая!!! Креш е невероятно красиво куче. Милата душица през какво само е минала. Но нищо, вече сте си заедно!!! af_089.gif

:) така е, кеф кеф, та нямам думи направо! чакам с нетърпение да се прибера да видя кое местенце в домът ни си е харесал палавникът ни... и да му го пригодя да му е удобно и уютно! ;) Благодаря!!!
User's Signature

#236 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2010 - 08:16 PM

Знаеш ли, един ден ще го гледаш и ще се плашиш само от мисълта, че е можело да не го вземеш.
Успех от сърце!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#237 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2010 - 08:38 AM

Успех и от мен,много щастливи мигове заедно. af_089.gif
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#238 Потребителят е офлайн   дирдри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни ,природа ,антиглобализъм ,холистична литература,професията ми готвач,литература

Публикувано: 13 January 2010 - 08:47 AM

Честито и на двама ви!!!Най-сетне дочакахте!Нека бъдете онова ,което наричам ЧОВЕКОКУЧЕ ,когато на улицата срещна щастливи стопани със щастливите им кученца ,и си личи ,че са двете части на едно цяло!
User's Signature

Животът не се измерва с броя на вдишванията , а с броя на моментите , спиращи дъха ни!!!

#239 Потребителят е офлайн   Luciyan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2010 - 09:55 AM

Благодаря много на всички за всичко!!! Да, знам, че е труден пътят ни който имаме да извървиме до разбирателството, синхронът... но се стараем и двамата да изградиме първо доверието си, след това всичко останало.. по малко! Имаме вече поразии, но... нормално е, ще се научим с времето и двамата! :) Благодаря ви!
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   monkata95ss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:животни , музика , танци , компютър , приятели

Публикувано: 13 January 2010 - 04:33 PM

Честито на Теньо за новия член на семейството! Честито и на Вълчо (Тръно; Деймиян;Памперс и тн ) за това че си има топъл дом любящи стопани и хубаво семейство. Евала на Еличка , Диди и Тони ! Момичета за пореден път показахте колко много трябва да ви уважават хората rc_036.gif . Нека още хиляди кучета да имат късмета на Деймиян и да намерят хубав дом :)

Благодаря много на Галя ,за голямото и съдействие ,за превоз и намирането на дом и на малката котана Фют , и на Теньо за това че подариха дом на малката писана и на Деймиян rc_036.gif
User's Signature

Животните са като човека , но с по-малко недостатъци !

Качена снимка

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема