Изхвърлен пекинез се нуждае от лечение
Публикувано: 20 June 2009 - 08:33 PM
Публикувано: 21 June 2009 - 10:01 AM

Кръвна група А1 (-)
Публикувано: 22 June 2009 - 08:46 PM
Mil плати сметка при д-р Борисов, за което много й благодаря.
След това заведох пекинеза Джеси - реагира на това име, при д-р Димов. Той й направи операция - за хернията. Оказа се,че матката е в хернията, премахна един тумор и кастрира Джеси. Взех за 4 дни антибиотика, защото не мога да я водя в 4-те следващи дни да й бият антибиотик. Цялата сметка беше 140 лв, които трябва да събера и платя. Много благодаря и на Пърси, която стоя с мен през цялото време и беше съпричастна със съдбата на Джеси, а накрая ми даде и пари за такси за да я прибера бързо и да не я нося с градският транспорт.
В момента Джеси е пак при моите познати и ще остане там да се възстановява. Аз ще ходя утре да й бия антибиотика.
Искам да попитам има ли някой от форума който живее наблизко до Бъкстон и да може да поставя подкожни инжекции?
Защото следващите 3 няма да мога да ги поставя аз.
Ако нещо съм пропуснала моля Mil и PURSY да го добавят.
Публикувано: 22 June 2009 - 09:08 PM
Публикувано: 23 June 2009 - 06:07 AM
Проблемът с очите не е причинен от насилие (което ни минаваше през главите). Той се дължи на типична пекинезка особеност - очните ямки са плитки, ако окото започне да не се овлажнява добре, се увеличава, изпъква и като не се вземат мерки навреме се стига до това положение, при което ретината изсъхва напълно и се замърсява.
Глаукомата не е сигурна, но е вероятна. За да се постави тази диагноза трябва да се измери налягането, а това може да стане когато очите са напълно почистени, тъй като уредът трябва плътно да прилепне към ретината - след известно време третиране с капките и гела.
Независимо от това малката е чудесна, не се страхувайте от вида й, така сладко върти към теб главичка като й кажеш името. Докторът каза, че прогнозата за зрението не е благоприятна, но не изпитва страдание и проблемите с очите не могат да доведат до някакви други изменения в общото състояние на организма. Тя ще бъде чудесен приятел на някой спокоен човек.
Публикувано: 23 June 2009 - 08:14 AM

Публикувано: 23 June 2009 - 08:19 AM
Публикувано: 23 June 2009 - 08:20 AM
Кажете до каква степен е сляпа - абсолютно нищо ли не вижда или поне сенки и силуети? Излиза ли навън?
Как живее сега, с какво се храни, какво е възстановяването и, освен антибиотика?
Много се вълнувам от нейната съдба.
Очаквайте моето скромно дарение за нея днес по сметката. Въпреки че е малко е от сърце.
Публикувано: 23 June 2009 - 08:55 AM
Публикувано: 23 June 2009 - 09:52 AM
Ще ви пиша повече след като я прибера, което ще е след 19 часа. Дано денят й да мине спокойно.
Публикувано: 24 June 2009 - 08:56 AM
Публикувано: 26 June 2009 - 09:10 PM

П.П. Ето и малко клипче.
http://www.youtube.c...h?v=kJFs41veowM

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 28 June 2009 - 06:33 PM

Къде момче, сега отиваш и нашите сънища тревожиш? Дали все още Хамлет жив е - средновековно невъзможен?...
Публикувано: 28 June 2009 - 06:49 PM
А относно тези, които са го докарали до това положение, защото е явно, че е имало насилие и тормоз, това са някакви изроди. Надявам се да мога да осигуря и това кученце с хубав бъдещ живот. Но за сега това са само догадки и трябва да продължавам с лекуване на очите.От операцията се възстановява добре, вече се катери по креватите.