Цитат
Цитат
ами кучето ти сигурно е наплашено като малко и затова бяга
Не е плашено, нито съм го биел, нито нищо, просто не се вижда с много кучета освен с другото ми (което е БОЧ[Българско овчарско куче]) и се разбират доста добре, никога не са се лали или ръмжали.Някакво решение на проблема?!
Ами ето-сам си отговори на въпроса.Срещата на кучето с различни хора и кучета,докато е малко,се нарича социализация.Целта на социализацията е,не само кучето ти да не стане агресивно,но и да не стане страхливо.Защото липсата на социализация води и до страх.Представи си ти цял живот да не си виждал друг човек-как ще реагираш,когато срещнеш такъв?Така че проблемът е в теб.Трябвало е да й увеличиш контактите,поне докато е била малка.Разбира се,може и да не е късно,ако кучката ти още не си е оформила характера.Но ако вече е в по-напреднала възраст мисля,че опитът за социализация не би оказал ефект,но не съм 100% сигурен,трябва да опиташ ;) .Ротвайлерът е куче,изискващо много занимавка,поне в ранна възраст.Ротът не е куче за хора,които нямат време или желание да се занимават с него.