Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1801 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 May 2009 - 08:49 PM

Показване на мнениетоben2418, в May 16 2009, 04:52 PM, написа:

Показване на мнениетоCUKI, в May 16 2009, 07:19 PM, написа:

Показване на мнениетоalisa, в May 16 2009, 03:26 PM, написа:

amsteljlo голям, красавец е твоя!
Има ли родословие?

И ако няма кво!? :eg_033: Да го остави на пътя ли?

Значи вие за тва си взимате кучета, а не за да ги обичате без значение кои са родителите / тука вече не визим тебе, Алиса, защото и твоя Ричи не е рдословен/

Скапания лист хартия е мнооого важен ейййй !! Толкова важен, че без него не може да вземете куче и да се радвате взаимно един н адруг :ub_013:

И още нещо: Интересно ми е след като Алиса пусне нейния на женска и вземе бебе или след време си вземе от друго място бебе и пусне снимки тук, дали на нея ще и правите проблем, че е неродословно палето? Ъъ? Може би не, защото се заяждате само с тези, които имат различно от вашето мнение!!

Слушай сега стани от компютъра и пийни една чаша студена вода,след това виж какво е написала Алиса и помисли малко,а СЛЕД ТОВА виж че просто пита дали има родословие а не че ако няма да го изхвърли на улицата и т.н. Кучето,за което Алиса пита,няма родословие ! Просто си личи апък и виж само това "нещо" около врата му ! Кучето има и 5-ти пръст на задните (както моето) и от там се подразбира че не е родословно ! Не избухвай чак пък толкова ... само са попитали нещо и ти .... като черна станция !
Иначе да Майк наистина е симпатичен ! Той на колко е ?

Явно го прие като заяждане с Алиса, но не е така.Просто дадох за пример нейното куче.И кво толко значение има родословие?... Тъпо е след като собственото ти куче няма такова постоянно да се пита има ли, няма ли ....
:: Кво като няма родословие?! :: - е тва исках да кажа, не само на Алиса, но и на всички съфорумци.

Айде лека вечер!
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#1802 Потребителят е офлайн   pinki_sweet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 09:30 PM

Показване на мнениетоben2418, в May 16 2009, 07:57 PM, написа:

Ами не го знам този Яндро,но като гледам снимката някакси не мога да му дам 72 кг ! Та вие това куче ще го изкарате по тежко и от мен бе ! :ab_041: Аз му давам 50-55 кг !

Определено е по вероятно да тежи около 50кг. Все пак говорим за ротвайлер не за мечка или слон :zz_223:
User's Signature

Качена снимка

#1803 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 09:33 PM

Показване на мнениетоpinki_sweet, в May 16 2009, 05:52 PM, написа:

... името му е Яндро фон Босилек...

Босилек нямат префикс "фон" ... доколкото ми е известно.
Някой от НКР няма ли да ровне в документацията, че ми стана интересно. То малко загуба на време де.

#1804 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 09:37 PM

Показване на мнениетоarcana, в May 16 2009, 10:33 PM, написа:

Някой от НКР няма ли да ровне в документацията, че ми стана интересно. То малко загуба на време де.

Има, има такъв Яндро Босилек, за съжаление е попаднал в грешни ръце, защото както виждаш го ползват да си докарат "некой лев" с извънклубни връзки ... венсеремос, Добрич!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1805 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 16 May 2009 - 10:00 PM

CUKI
Попитах дали кучето има родословие защото е, изключително красиво!
И просто ми беше интересно да попитам и да видя и родителите му... иначе аз обичам всички кучета без значение дали имат порода... :) или родословие.......:) и недей да се нервираш толкова, много за такива неща.. не е полезно за здравето! :ea_103:

#1806 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2009 - 11:23 PM

Показване на мнениетоalisa, в May 16 2009, 09:00 PM, написа:

CUKI
И просто ми беше интересно да попитам и да видя и родителите му... иначе аз обичам всички кучета без значение дали имат порода... :) или родословие.......:) и недей да се нервираш толкова, много за такива неща.. не е полезно за здравето! :ea_103:

Много мило, че си загрижена за здравето ми, но точно пък ти не ми казвай кво да правя, ОК?!?? :xb_035:

Някой от вас изобщо чете ли кво се пише или ей така през пръсти и после си приказвате квото искате, ха?

Верно, Алиса, прочети ones again и помисли ...С нищо не съм се обръщала към теб лично /нали? /, но мнението ми беше породено от твоя пост, за това и беше споменато името ти ...тва не го приемай като извинение, не ... аз няма за какво да се извинявам ...

едит: Щом нямат родословия не са ли красиви? Ето пак си противоречи цялата система ...
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#1807 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 06:04 AM

Показване на мнениетоCUKI, в May 17 2009, 12:23 AM, написа:

Показване на мнениетоalisa, в May 16 2009, 09:00 PM, написа:

CUKI

Много мило, че си загрижена за здравето ми, но точно пък ти не ми казвай кво да правя, ОК?!?? :xb_035:

Някой от вас изобщо чете ли кво се пише или ей така през пръсти и после си приказвате квото искате, ха?

Верно, Алиса, прочети ones again и помисли ...С нищо не съм се обръщала към теб лично /нали? /, но мнението ми беше породено от твоя пост, за това и беше споменато името ти ...тва не го приемай като извинение, не ... аз няма за какво да се извинявам ...

едит: Щом нямат родословия не са ли красиви? Ето пак си противоречи цялата система ...

Хайде стига СПАМ ? И се пише one's again !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1808 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 May 2009 - 02:05 PM

Показване на мнениетоben2418, в May 16 2009, 04:57 PM, написа:

Ами не го знам този Яндро,но като гледам снимката някакси не мога да му дам 72 кг ! Та вие това куче ще го изкарате по тежко и от мен бе ! :ab_041: Аз му давам 50-55 кг !

Аз съм го виждал Яндро веднъж,декември месец,немога да кажа колко килограма е,не съм го теглил,но тук има два мъжки които са ги теглили пред мен при ветеринаря,единия е 54кг.а другия е 58кг.това съм го видял,Яндро е със сигорност по едър от кучетата за които ви казвам и които съм видял колко тежат,незнам дали е 72кг.или с 5-10кг.по малко,но е доста едър
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1809 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 May 2009 - 06:12 PM

Не, не си противоречи системата, каквото и да визираш в това.
Кучета всякакви - от развъдник, от кучкарник или взети от улицата - обичаме ги всякакви...Но всеки сам за себе си има избор дали да има безпородно, ротоподобно или ротвайлер. И когато видя обява "лицензиран развъдник продава .... за 250лв. от шампион ХХХ" ми е жал за поредните измамени хора, които ще купят от уж Х развъдника, който ще им обяснява колко трудно се вадят родословия. А ти, вместо да държиш сметка от този, който те е излъгал за достоверността на развъдника си и си го поущрила, купувайки си куче от него, спориш тук?! Не разбирам!!!
За съжаление виждам много повече ротоподобни, отколкото ротвайлери с доказан произход и знаеш ли, правейки сравнение - разликата е от тук до луната. Често се засичам с един ротвайлер, уж взет от развъдник, но е един щиглец - висок и кльощав, но иначе добродушен. И собствениците му смятат, че са сбъркали, като не са му отрязали опашката?! Според тях това е причината да е слаб - така калцият е отишъл в опашката, а не в костите. :wacko:
Не виждам защо реагираш и така на алиса? С тази инвазия от масово производство на ротоподобни е нормално човек да търси истината и да прави съпоставки.
Гледай в своята градина, не в чуждата! Ти си излъганата, а аз се възмущавам на такива лъжци, които използват всеки един момент, за да спекулират с лицензирани развъдници, шампиони, килограми и какво ли още не. Никой развъдник, регистриран в НКР, няма да продава кученца на 40 дни и да ги "хвали" как по чудо са без пети пръст и, че таткото е супер як екземпляр - със своите 72 кг. Аз лично, бих се срамувала, ако кучето ми - ротвайлер е с тази лой по тялото си, а не да се гордея от това. Но традиция от време оно е, че колко по дебело, толко по-добре, а че това води до тежки здравословни проблеми, що ли да се затормозяваме да мислим. Но докато има шарани, ще има и "рибари", ако разбираш какво искам да ти кажа. Не се сърди, че тук се стараем да образОваме, а не да образУваме спорове. Ротвайлери в Бг. бол, неродословни. Моето също спада към тази категория. Обичам го, грижа се за него и давам душата и сърцето си за него. Но ... виждам и недостатъците му. Защото съпоставям нещата. И разбери, че родословието не е фукня. Не си мисли, че само снобарите си купуват такова куче. Имам познат, който още "гладува" кучето, което отглежда, взето от развъдник, но всяка стотинка е напълно оправдана и нищо не е хвърлено на вятъра. От развъдник стоящ зад името си, който би дал съвети при нужда във всеки един момент, и кучето му е куче - един типичен представител на породата и още по важното - куче, което за да се появи на този свят, родителите му са изследвани и тествани -здравословно и психично, според условностите, които не случайно са измислени от клуба по порода.
Ротвайлери са тези, за които собственика е спазил клубните изисквания и създава, за да усъвършенства. Лишил се от времето, личните си нужди и собствените си необходимости. И развъжда породата според правилата на клуба, за да го има днешния рот и да се радваме и видим, поне на снимки, що е е то ротвайлер, а не за облаги. Сравни ротоподобни с ротвайлери и виж разликите. Това не значи, че не обичаме ротоподобните. Родословието не е измеримо на любовта. Мерило е за това дали да подпомагаме съществуването на псевдо развъждачи ... или да оценим достойнствата на развъдените расови ротвайлери.
Апелирам към уважение към действително развъждащите породата. Тези, които въпреки своите тежки моменти и загубените средства, зачитат правилата на клуба и се съобразяват с тях. Това са моменти на възходи и падения, но всеки, който иска да създава РОТВАЙЛЕРИ, преглъща неуспехите си и продължава напред, в търсене на най-доброто, в името на породата. С много труд и много пот. Това е въпрос на уважение, отговорност и най-вече морал към породата!
С поздрав най-сърдечен... :wub:

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1810 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 08:27 PM

Показване на мнениетоdmm, в May 17 2009, 05:12 PM, написа:

Не, не си противоречи системата, каквото и да визираш в това.
Кучета всякакви - от развъдник, от кучкарник или взети от улицата - обичаме ги всякакви...Но всеки сам за себе си има избор дали да има безпородно, ротоподобно или ротвайлер...Апелирам към уважение към действително развъждащите породата. Тези, които въпреки своите тежки моменти и загубените средства, зачитат правилата на клуба и се съобразяват с тях. Това са моменти на възходи и падения, но всеки, който иска да създава РОТВАЙЛЕРИ, преглъща неуспехите си и продължава напред, в търсене на най-доброто, в името на породата. С много труд и много пот. Това е въпрос на уважение, отговорност и най-вече морал към породата!
С поздрав най-сърдечен... :wub:

Виж, дмм ... в момента нямам възможност да прочета всичко, което си писала, като намеря време ще прочета целия ти пост, защото наирина уважам мнението ти. Исках да кажа, че когато взимах Хънтър бях наясно със ситуацията, не съм го взела заради баща му.... Видях и майката и бащата и много ми харесаха, затова взех и малкия.Никой не ме е излъгал!!!
User's Signature

#1811 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 08:30 PM

здравеите, и моят ротваилер е в момента около 66-67 кг. а през зимата става около 70 това означава ли, че не е чистокръвен??? Има и много едри екемпляри.
User's Signature

Aleksandar

#1812 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 08:51 PM

Показване на мнениетоБаката, в May 17 2009, 09:30 PM, написа:

здравеите, и моят ротваилер е в момента около 66-67 кг. а през зимата става около 70 това означава ли, че не е чистокръвен??? Има и много едри екемпляри.

Ти как го премери ? Може ли снимка ?

dmm,може ли да ми кажеш как да сложа целия твой пост като мой подпис ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1813 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 08:57 PM

Баката,няма такова разпределения за кг-мите дали кучето ти е расово ! Или е чистокръвно или не е ! Виж колко е просто няма такова положение както ти го описваш ! Ако имаш документ за произхода на кучето ти значи то е расово и ако ще да е 100 кг пак ще си е РАСОВО !
User's Signature

#1814 Потребителят е офлайн   rezzmetezz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 10:21 AM

Извинявайте ама вие как ги мерите вашите кучета?Някакви тежести ли им слагате така кучето не става по голямо и силно :ab_041:

#1815 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 11:04 AM

Показване на мнениетоrezzmetezz, в May 18 2009, 11:21 AM, написа:

Извинявайте ама вие как ги мерите вашите кучета?Някакви тежести ли им слагате така кучето не става по голямо и силно :ab_041:

Да ние от село понеже не знаем какво е кантар и как се мери на него, а явно не познаваме и цифрите и не можем да си премерим кучетата, а който иска да види снимки качил съм в личния си профил.
User's Signature

Aleksandar

#1816 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 11:26 AM

ето го и линка http://forum.dog.bg/...ic=24363&st=740 казва се неро
User's Signature

Aleksandar

#1817 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 18 May 2009 - 11:46 AM

Показване на мнениетоБаката, в May 18 2009, 09:26 AM, написа:

ето го и линка http://forum.dog.bg/...ic=24363&st=740 казва се неро

Имаш ли нови негови снимки?

#1818 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 12:06 PM

ем ок.супер тъкмо ще спра да чета постове които по никакъв повод не са свързани с породата.плюс това не познаваш човека срещу себе си т.е. мен за да правиш някакви генерални заключения.аз лично смятам че всички във този форум са готини но просто има несходство на характерите също така и повечето тук са доста опитни и неопитните като мен са също в този форум.
преди време Коко постави един въпрос и се чудя дали dmm ще обърне внимание.до колкото си спомням по скоро беше предложение да се направи тема за ротоподобни.и за да не бъда неразбрана искам да поясня че не става въпрос да се създаде такава тема за да може някой измамник да си продава кученцата а за да се обменя информация.може би не е направена от опасение че някой ще се почувства дискреминиран
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1819 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 08:48 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в May 16 2009, 07:37 PM, написа:

Има, има такъв Яндро Босилек, за съжаление е попаднал в грешни ръце, защото както виждаш го ползват да си докарат "некой лев" с извънклубни връзки ... венсеремос, Добрич!

Мерси, че си поровил. Да и аз питах вчера и разбрах, че има такова куче в Добрич.
Все се чудя кога в Бг ще узреем, че приплодите на породно и такова с неизяснен произход нямат право на нищо (образно казано), ама ...

#1820 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 09:26 PM

Показване на мнениетоarcana, в May 18 2009, 09:48 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в May 16 2009, 07:37 PM, написа:

Мерси, че си поровил. Да и аз питах вчера и разбрах, че има такова куче в Добрич.
Все се чудя кога в Бг ще узреем, че приплодите на породно и такова с неизяснен произход нямат право на нищо (образно казано), ама ...

Както видя това ще стане след дооооооста години,да не кажа десетилетия ! Просто развъдчикът е продал кученце на грешен човек ... жалко за потенциала на Яндро ....
User's Signature

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни