Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1881 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 03 June 2009 - 12:21 PM

dark_moon, правилно се възмущаваш, но.....поинтересувай се, закон има.
User's Signature

Качена снимка

#1882 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2009 - 12:36 PM

Показване на мнениетоZviariK, в Jun 3 2009, 10:21 AM, написа:

dark_moon, правилно се възмущаваш, но.....поинтересувай се, закон има.

предполагам че има написан такъв но за съжаления няма кой да го прилага.а възмущението си го писах по повод зоополицаите.аз също убожавам тези предавания но за съжаление явно във време на финансова криза не може държавата да създаде подобна служба която да се гржи както за бездомни така и за тези с дом.благодарение на тези поредици аз искрено съжалих за отношението си към моята рая,за това което й причиних и на драго сърце бих си понесла наказанието но са рядко тези хора които признават грешките си и дори да я признаят не са готови да поемат наказанието си.много ми се иска из цялата страна да се създадат подобен род асоциации за да няма такива издевателства над животните.а и съм сигурна че жестокоста на хората към животните е много голям процент и повечето от тях имат собствени домашни любимци.дори така като се позамисля преди време излезе наяве една такава жестокост която беше документирана и не съм сигурно до къде се стигна.говоря за момчето което отглеждаше змии и ходеше от врата на врата да взема котенца и кученца за да храни змиите.това е нормално т.е. змиите да се хранят но защо трябва да се прави по такъв жесток начин и да се правят клипове за разпространение.
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1883 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 01:14 PM

Показване на мнениетоZviariK, в Jun 2 2009, 11:36 AM, написа:

Към настоящия момент не е това начина за действие с бездомните /14 дневния срок имам предвид/. Сега кастрират и връщат по местата, с изключение на болните и агресивни животни /или поне така би трябвало да бъде/. Друг е въпросът, че тук няма кой да прецени обективно дали едно животно е агресивно или не. Страшното е, че има много хора, които искат да се върне старата процедура.

Към винету:
Няма хуманно убийство на здраво животно. Това е отнемане на живот. Колкото и да е жалко обаче, по-добре да си отиват от този свят безболезнено, отколкото пускани в боеве, блъскани от коли, умиращи от глад, гадни болести и най-страшното - човешката жестокост.
Друг е въпросът, че редовно гледам въпросната телевизия и виждам как животните всъщност биват спасявани, лекувани.....и само тези, за които няма надежда "приспивани".. Какво против зоополицаите имате, винету? Приличат ли ви на хора, на които не им пука какво се случва с кучетата? Изглеждат ли сякаш им е безразлично? И най-важното - такива ли са им действията?

Няма смърт,колкото и лека и безболезнена да е тя,която да е по-добра от живота,колкото и тежък и болезнен да е той!!!!....Какво имам против зоополицаите ли.....ами тива,че се правят на Господ и решават кой да живее и кой не...апреценките им са доста далеч от обективното....А някой виждал ли е как и защо всъщност убиват(това е истинската дума!!!...а не "приспиват"...последната звучи по човешки вулгарно!)животните.....няма и да видите...защото там камера не пускат!

#1884 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 03 June 2009 - 01:38 PM

Пиша "приспиват" в кавички, именно защото това не е сън, а смърт. Всъщност съм виждала ефтаназия по тази програма....няколко пъти, много плаках и никога няма да забравя видяното. Животните наистина нямаха шанс да оцелеят, решенията бяха взети след седмици борба. Не се съмнявам, че тези хора правят това, което сметнат за най-добро за животните. Разбира се и те допускат грешки. С или без бели конци обаче, поне се дава някакъв положителен пример за отношение към животните. При нас по телевизията се вижда основно как "злобно куче разкъса човек" и подобни.
Не ме карайте да Ви убеждавам за ефтаназията винету, не искам, а и ще бъде лицемерно да го правя.
User's Signature

Качена снимка

#1885 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 07:36 PM

Имам чувството , че когато женската се разгони напълнява , а реално не променям ежедневието й, пусната е в градината и вечер я разхождам, както и когато не е разгонена. И при вашите ли е така? :dry:

И другият ми въпрос е относно променения вид на форума ни , Важните теми са обединени под общо заглавие, а не както преди, всяка една се виждаше? Може би защото станаха доста?

Мисля, че е редно да Благодарим на Коко , за предоставената информация за проведените шампионати и победителите в тях! Мисля че е прекрасно доказателство и до някъде ще помогне да се опровергаят лъжливите обяви от вида "Републикански шампион от еди коя си година" .
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#1886 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 10:19 PM

Показване на мнениетоnezi_7966, в Jun 3 2009, 08:36 PM, написа:

И другият ми въпрос е относно променения вид на форума ни , Важните теми са обединени под общо заглавие, а не както преди, всяка една се виждаше? Може би защото станаха доста?... Мисля че е прекрасно доказателство и до някъде ще помогне да се опровергаят лъжливите обяви от вида "Републикански шампион от еди коя си година" .

:we_070: :xa_118: :we_070:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1887 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 01:26 PM

ето това е нещо което ми хареса в закона за защита на животните"Чл. 2. Органите на изпълнителната и местната власт съвместно с неправителствените организации изготвят и прилагат образователни програми за защита на животните и за запознаване с отглеждането, развъждането, обучението и търгуването на животни в съответствие с разпоредбите на този закон." "Чл. 16. (1) Който намери болно или наранено животно, е длъжен да информира приюта за животни, съответните органи на местната власт, регионалната ветеринарномедицинска служба, районното полицейско управление или териториалните поделения на Държавната агенция по горите." "Чл. 34.(4) На кучета, които се отглеждат предимно вързани, се осигурява 5 метра тел (въже) за свободно движение, както и ежедневна разходка." "(5) Собственикът на куче, който го отглежда с цел развъждане, се регистрира по чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и заплаща в общината такса." "Чл. 41. (1) Безстопанствените животни се настаняват от органите и организациите по чл. 40, ал. 2 и 4 в приюти, регистрирани по чл. 137, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

(2) Органите на местната власт изграждат приюти за безстопанствени животни.

(3) Кметовете на населените места отговарят за дейността на приютите по ал. 2.

(4) Приютите за безстопанствени животни се стопанисват от общините и/или организациите за защита на животните, регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

(5) Организациите за защита на животните могат да създават собствени приюти за безстопанствени животни.

(6) Всеки приют разработва и прилага система за информиране на гражданите за животните, които се предлагат за отглеждане, в т. ч. в интернет страница и публикации в медиите."
"8. "Животни, използвани за храна на животни" са риби, домашни птици на възраст до 4 седмици, както и мишки, плъхове, хамстери, морски свинчета и зайци, които се отглеждат или убиват с цел да се използват като храна за животни."

и другото което ме възмути е един от коментарите който е следния"Това е закон за зашита на уличните помияри в градовете в ущърб на хората. Безобразие е уличните кучета да се обезпаразитяват и след това отново да се връщат по улиците. Безобразие е да се харчат бюджетни пари за доживотно отглеждане на кучета. Явно групички от хора ,които има във всички градове и които ходят и хранят уличните помияри са пробили и парламента. Европейски закон не означава да озаконим статуквото на уличните помияри."
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1888 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 June 2009 - 03:37 PM

Стискам палци всичко да е наред и да се родят страхотни, малки шампиончета :af_089::af_089: :af_089:
И едно бебе искам да се кръсти на мен :db_046: Най-хубавото :wb_052: :ae_085: :ab_041:

#1889 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 03:52 PM

ще потърся из форума за да сложа дословно думите му,но може и аз да съм в грешка.А ето намерих го и за да не поставям нов отговор реших да го добавя към този.изказването е във тема снимки на нашите ротове."Мдааам, то май назрява момента да се направи тема: "РОТВАЙЛЕРОПОДОБНИ" zz_217.gif ... лошото е, че подобни кучета има прекалено много, а форумът в крайна сметка е НКР-форум. Колкото и да сме добронамерени и либерални, мисля, че това няма да е никак добра услуга за породата..." но е породен от един господин който се мисли за всезнайко и сега очаквам да съм неразбрала но искам да разбера и да ми се изясни
User's Signature

#1890 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 June 2009 - 09:34 PM

За твоята болка има лек, dark_moon, темата се намира в раздел породи и се казва "Смесени породи".
Това е мястото: http://forum.dog.bg/...?showtopic=7196
User's Signature

Качена снимка

#1891 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 09:45 PM

Показване на мнениетоZviariK, в Jun 4 2009, 10:34 PM, написа:

За твоята болка има лек, dark_moon, темата се намира в раздел породи и се казва "Смесени породи".
Това е мястото: http://forum.dog.bg/...?showtopic=7196

защо там?
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#1892 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 June 2009 - 09:51 PM

Защото явно тук не й харесва нещо и иска тема специално за ротоподобни. Ако на всяка порода се направи подобна ще станат твърде много във форума и поради тази причина е направена онази тема. "Смесени породи" е просто заглавие на темата - има всякакви случаи вътре, аз също съм участвала.
User's Signature

Качена снимка

#1893 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2009 - 12:43 PM

ама не се хващайте за лайняна клечка.вече почва да ми става досадно.все едно да се блъскам с бетонни стълбове ама разликата е че тях мога да ги съборя а вие няма да спрете да хапете като змийчета
User's Signature

#1894 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 June 2009 - 01:03 PM

Айдеее, пак сърдита. К'во лошо ти е написано пък сега? Нещо обидно ли има в темата, която ти посочих? Аз самата съм писала за мое куче там. Нали искаше тема за неродословни кучета? Посочената е точно такава. Просто няма смисъл да се прави нова.
User's Signature

Качена снимка

#1895 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2009 - 04:31 PM

Показване на мнениетоZviariK, в Jun 5 2009, 12:03 PM, написа:

Айдеее, пак сърдита. К'во лошо ти е написано пък сега? Нещо обидно ли има в темата, която ти посочих? Аз самата съм писала за мое куче там. Нали искаше тема за неродословни кучета? Посочената е точно такава. Просто няма смисъл да се прави нова.

не казвам че не ми харесва форума в който пиша просто попитах дали няма да се прави тема за ротоподобни кучета тъй като забелязах че самия коко преди време постави този въпрос.dmm каза че нещо не съм разбрала за какво става на въпрос и за това се порових из форума за да намеря дословните думи на коко за да няма откъси от изречения и да разбера кое не съм разбрала.
не че се засегнах или обидих но ме подразни изречението"Защото явно тук не й харесва нещо и иска тема специално за ротоподобни."тоест доста ироничен подтекст.но както и да е аз не мога и не искам да се сърдя на никой в този форум тъй като има доста общо меьду нас,а това е че имаме домашни любимци.дано сега аз пък нещо да не съм казала така че да подразня някой или нещо такова.писна ми от спорове,караници,тъпи изводи и заключения за мен самата без никой да ме е питал аз какво мисля и тем подобни(не визирам теб)
User's Signature

#1896 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 05 June 2009 - 04:36 PM

за съжаление днес ни съобщиха че приятелчето на рая с когото всеки ден си играеше е починало.смърта му е била неочаквана тъй като е било отровено.беше женски голдън ретривар и сега не знам рая как ще реагира когато не я вижда дълго време.не знам дали кучето ще усети липсата но силно вярвам че ще е неспокойна защото е умно куче.съжалявам за следните думи но човека причинил такава смърт заслужава затвор и солидна глоба с която да компенсира загубата на кучето,но както става винаги за смърта на куче не се заема никой да разкрие кой е извършителя и да бъде наказан
User's Signature

#1897 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2009 - 10:54 PM

Показване на мнениетоdark_moon, в Jun 5 2009, 05:36 PM, написа:

за съжаление днес ни съобщиха че приятелчето на рая с когото всеки ден си играеше е починало.смърта му е била неочаквана тъй като е било отровено.беше женски голдън ретривар и сега не знам рая как ще реагира когато не я вижда дълго време.не знам дали кучето ще усети липсата но силно вярвам че ще е неспокойна защото е умно куче.съжалявам за следните думи но човека причинил такава смърт заслужава затвор и солидна глоба с която да компенсира загубата на кучето,но както става винаги за смърта на куче не се заема никой да разкрие кой е извършителя и да бъде наказан

Пред блока децата гледаха едно много мило животинче....симпатично куче на около 8 месеца...добричко и обичливо!В съседство до блока се заселиха клошари....те мразеха всичко и всички наоколо.Една сутрин намерих кучето с отрязана глава и разпилени по детската площадка вътрешности...клошарите го бяха убили....Е и те след това повече не видяха бял ден....но децата край блока още не са забравили кървавата гледка
В България от край време се насажда омраза към животните.Баща ми разказваше как след 9.09.1944 са минавали по къщите и са избивали кучетата по "партийна задача"...защото можело да се разпространи бяс....или перефразирано по сталински....няма куче няма бяс.Тази ненавист към животните се насажда и днес .....и ето до какво води!!!

#1898 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 June 2009 - 12:03 AM

dark_moon, намирам някави проблясъци у теб, но ... ЗАЩО продължаваш да ровиш в отдавна заздравяли рани, които ти сама си причинила?! Опитвам се да забравя някои твои действия и спрях да го коментирам, но ти продължаваш да подсещаш какви си ги дробила. Еее, сама си правиш сечено и не спираш да ровиш в л***то си. Не разбра ли?
Приемам цикленето ти в тази тема за още един минус в твоя полза, но не се отчайвай!! Имаш време за трупане на точки. Тук не сме безгрешни и всичко е поправимо, стига човек да иска.
Погрижи се за себе си и твоя духовен мир. Човек се учи от грешките си. Да блеснеш - не е най-важното, а така ми изглеждат твоите писания в тази тема. Добре си дошла за " размисли и страсти", но не и с непрекъснато връщане към отминали събития от твоята "Епопея"... Стига вече!
Другото за което те моля е, не бери грижа да ме светваш на някои неща. Имам претенции да съм грамотна и образована и не е нужно да ми вадиш извадки отпреди месеци. Може да не пиша редовно, но чета цялостния материал, когато имам време и бъди сигурна, че паметта ми изплува, когато трябва.

Да те черпя и аз с една велика песен, която смятам за подходяща в тази тема :
http://vbox7.com/play:d29f6b89

Тази тема ще бъде заключена, ако продължи в този дух.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1899 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2009 - 12:29 AM

малее докато ме нямало с какви глупости сте се занимавали :ab_041: :ab_041: само да не ми се обиди някой, че не искам да се въвличам в тези глупави спорове :ab_041:

хайде и от мен един поздрав да ви олекне на душичките :af_089:
http://vbox7.com/play:63061852 с извинение за чалгаджийската изцепка :beer:

#1900 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 06 June 2009 - 12:45 AM

Ха-ха! Чалгаретина! Ам да, това е култа към днешна дата.
Аз пък в твоя дух, но пак по темата... :ab_041:
http://www.vbox7.com/play:d442740d
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Последна »