Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2341 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 November 2009 - 11:54 PM

Цитат(KOKO_ko @ Nov 19 2009, 11:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(nemooo @ Nov 19 2009, 11:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
като стана въпрос за работни качества ето един шампион

добре де, ти какво искаше всъщност да ни кажеш? искаше да ни покажеш куче каквото не сме виждали, или снимки от проведен работен изпит, каквито и ние можем да намерим в Интернет?

ами качих го защото сега го намерих и ми хареса ако искате го махнете.Ама не мога да разбера защо се заяждаш,качих го с най-добри намерения
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2342 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 01:01 AM

Цитат(nemooo @ Nov 19 2009, 11:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(KOKO_ko @ Nov 19 2009, 11:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(nemooo @ Nov 19 2009, 11:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
като стана въпрос за работни качества ето един шампион

добре де, ти какво искаше всъщност да ни кажеш? искаше да ни покажеш куче каквото не сме виждали, или снимки от проведен работен изпит, каквито и ние можем да намерим в Интернет?

ами качих го защото сега го намерих и ми хареса ако искате го махнете.Ама не мога да разбера защо се заяждаш,качих го с най-добри намерения

Намеренията ти не коментирам, само попитах КАКВО ТОЧНО ИСКАШ да ни покажеш с този си пост и тези снимки ... ако не си знаел какво точно, можеше така и да кажеш: " харесват ми тези снимки, и аз не знам обаче 'що ги слагам тук..."

И не...не се заяждам, зададох простичък въпрос, на който очаквах още по-простичък отговор...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2343 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 10:09 AM

На мен тези снимки много ми харесват.И съвсем без заяждане искам да привлека вниманието на потребителите,които не са от клуба да разгледат добре кучетата от снимките,как се тестват работните качества и в какво се състои работният изпит.Тези кучета не са събрани от полянките,а са плод на дългогодишно целенасочено развъждане с правила.Тези кучета именно "ходят на следа и хапят на ръкав"...освен това правят сума ти други работи.С тях е работено здраво-дори и само за да се яви на подобен изпит кучето се искат много усилия и познания от страна на водача.Отстрани изглежда лесно,но само този,който го е правил знае за какво става въпрос.И съм сигурна,че същите тези кучета са достатъчно добре социализирани и няма да изядат хората по улицата,защото първият изпит,на който са се явявали е именно куче-придружител.Социализация не е мръсна дума и тя не пречи по никакъв начин на вродените качества на ротвайлера.Както и създаването на правила не е,защото някой си е решил да пречи на другите,а защото само така може да се върви напред.И правилата не са чак толкова невъзможно строги-дават възможност на този,който има чак пък такова желание да развъжда големи кучета-ами да развъжда на горна граница на стандарта.И като иска кучета с работни качества да развъжда-да го направи както трябва и всички ще му викаме евала.
Аз пък страшно се радвам,че след общуване с моето куче много хора са казали:"ама аз никога не съм знаел,че ротвайлерите са толкова спокойни и добри кучета".Нагоре няколко хора го казаха-не са ни виновни кучетата-виновни са стопаните им,които не искат да се занимават-иначе всеки,който е решил да вложи усилия и да се учи от хора,които знаят повече от него е имал успех-лично от моите хора говоря за Рени с Алма,Михаела с Али,Емо с Рекс,Лъчо с Буда-всички те тръгнаха да се занимават за пръв път с ротвайлерите си-дотогава не бяха чували нищо за спортна дресура.Страшно малко на фона на бройката кучета...но насила нищо не става.
User's Signature

Качена снимка

#2344 Потребителят е офлайн   Баката Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2009 - 10:35 AM

Цитат(benyb @ Nov 20 2009, 10:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
На мен тези снимки много ми харесват.И съвсем без заяждане искам да привлека вниманието на потребителите,които не са от клуба да разгледат добре кучетата от снимките,как се тестват работните качества и в какво се състои работният изпит.Тези кучета не са събрани от полянките,а са плод на дългогодишно целенасочено развъждане с правила.Тези кучета именно "ходят на следа и хапят на ръкав....

Да но нали се сещеш, че за да неучиш кучето си да прави всичко това трябва да знаеш как, или поне около теб да има някои които знае.Какво да правя аз като в близките 160 км няма никои които да разбира? А това не става с общи познания, трябва си маисторлък. Иначе и аз имам едно страхотно кученце което изкам да направя шампион по ринговете, но още обмислям въпроса по сложните тренировки. Аз правя каквото мога и знам, но това съвсем не е достатъчьно.
User's Signature

Aleksandar

#2345 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 10:48 AM

На мен тези снимки много ми харесват.

ето за това ги качих коко и очаквах точно такава реакция от потребителите(защото наистина снимките са добри и защото във форума няма снимки на работни кучета)а не като твоята.Няма значение

п.п. мисля ,че на снимките е само едно куче.И коко мисля,че не се намират толкова лесно тези снимки в интернет (трябва да знаеш каакво да търсиш- или като в моя случай снощи, намерих съвсем случайно smile.gif )
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2346 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 11:20 AM

Социализация не е мръсна дума и тя не пречи по никакъв начин на вродените качества на ротвайлера...Както и създаването на правила не е,защото някой си е решил да пречи на другите,а защото само така може да се върви напред.....говоря за Рени с Алма,Михаела с Али,Емо с Рекс,Лъчо с Буда-всички те тръгнаха да се занимават за пръв път с ротвайлерите си-дотогава не бяха чували нищо за спортна дресура....Страшно малко на фона на бройката кучета...но насила нищо не става...

И винаги има един ПЪРВИ път ... АМИН! we_070.gif we_070.gif we_070.gif

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2347 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 12:26 PM

Аз бих искала да попитам дали има тенденция "новите " ротвайлери да са с по-къси муцуни и по-дълги тела. Питам защото от преди 10-15 години спомените ми за ротовете са малко по-различни и наистина повече се доближават до последните снимки , на "работещия" рот .......с по-компактно тяло ....Има ли наистина нещо такова или се заблуждавам?

Баката, за мен ти си изключение и жалко за интусиазма ти...дано намериш изход...защото на повечето хора всичко им е под носа , но не им се занимава.

User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#2348 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 02:23 PM

Цитат(Мария 76 @ Nov 20 2009, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз бих искала да попитам дали има тенденция "новите " ротвайлери да са с по-къси муцуни и по-дълги тела. Питам защото от преди 10-15 години спомените ми за ротовете са малко по-различни...

именно затова е стандарта, за да няма тенденции и интерпретации...и всичко това се решава на изложбения ринг...там се вижда кое куче е по-ротвайлер от другото и към какво трябва да се стремят всички развъждащи ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2349 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 03:49 PM

ОК ...значи няма промени в стандарта от преди 15 год....освен купирането на опашките
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#2350 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 20 November 2009 - 06:36 PM

Позволявам си да пиша в тази тема ,въпреки,че само съм работила с рот без да имам такъв,но това беше достатъчно да стана фен на тези прекрасни кучета.
Всичко,което съм написала съвсем лаишки е без претенции за професионализъм,но с идеята да се намали напрежението между потребители с неродословни и родословни кучета.Би трябвало тази порода да ни подтиква да търсим най-доброто без конфликти
Кое е по-рот,би трябвало да се разбира кое е по-правилно като такъв.В смисъл като анатомия,движения,ъгли.Не винаги най-впечатляващото като размери куче е най-близко до стандарта като рот.Била съм свидетел как на специалка публиката роптае срещу решението на съдията да класира по-малко на размери куче/което не означава,че е извън стандарта/от друго по-масивно.Много важни са движенията на кучето,дали тогава пропада гърба или запазва своята позиция.Също критерии е акцията,тласъка на крайниците и техните заъглявания.Критерии за добър представител на породата не е само големина на глава,тяло и гърди.Естествено идеалния вариант към който всички се стремят е впечатляващо куче с идеална анатомия и движения.Нормално е на немците да им се получава повече,тъй като разполагат с по-голям генетичен фонд,достигнат на база дълга и методична работа. Може би добрите движения са тези,които изместиха стандарта към по-компактно куче от тромаво и претежко куче.Естествено е кучета с по-добри движения да са по-малко предразположени към заболявания на костно-ставния апарат.Има и нещо много важно,че не винаги най-впечатляващите представители в ринга са добри производители,тоест се явяват като подобрители на своите поколения.По просто казано не предават това,което се очаква.Няма как да се стигне до тези изводи ако не се развъжда по правила и не се сверяват часовници в ринга.
Изложбите не би трябвало да са мерило на хорската суета и снобизъм,/както на повечето потребители им се струва/а помощник в подобряването на породата.Спазването на определени правила предпазва породата от развъждане на кучета с пороци.При теста за характер,колкото и елементарен да е се вижда най-важното-спокойно и уравновесено куче с изразени инстинкти за борба.

User's Signature

Качена снимка

#2351 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2009 - 07:24 PM

Цитат(Galiadogs @ Nov 20 2009, 06:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...Има и нещо много важно,че не винаги най-впечатляващите представители в ринга са добри производители,тоест се явяват като подобрители на своите поколения.По просто казано не предават това,което се очаква.Няма как да се стигне до тези изводи ако не се развъжда по правила и не се сверяват часовници в ринга.

ae_085.gif ae_085.gif ae_085.gif

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2352 Потребителят е офлайн   silverking Икона

Публикувано: 24 November 2009 - 05:29 PM

прочетох за какво ства вапрос, и ще кажа че немската овчарка въобще не по страхлива от ротвайлера, овчарката била по лигава тва са пълни глупости щот имам некав опит и знам, ротваилера хапел най-силно и аз сам го гледал тва предаване и ще ви кажа че то си е до самото куче и тренировките, немое един ротвайлер дори обучен да се мери по сила на захапка примерно с боен питбул, смешно е гледал сам питбули каде по 15 20 мин не пускат другото куче, дого не ставал за пазач, принципно породата е за лов всеки го знае, но с едно сериозно обучени може да стане по добър пазач от много ротвайлери, ротвайлера не е тъп, кат пазач е много добър тука сам съгласен ама да се спори кое е по силно, по умно той или овчарката е безсмислено и двете породи са доста сходни

#2353 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2009 - 05:37 PM

Това че един пит не пускал друго куче 15-20 мин. НЕ значи че захапката му е по-силна.В самото предаване е измерена силата на захапката, а не кое куче колко време ще държи ръкава (в случая).Няма никакво сходство между Ротвайлер и Немско Овчарско Куче, единственото което ги свързва е държавата, от която произлизат - Германия.

#2354 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 07:48 PM

Цитат(AlStyle @ Nov 24 2009, 03:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това че един пит не пускал друго куче 15-20 мин. НЕ значи че захапката му е по-силна.В самото предаване е измерена силата на захапката, а не кое куче колко време ще държи ръкава (в случая).Няма никакво сходство между Ротвайлер и Немско Овчарско Куче, единственото което ги свързва е държавата, от която произлизат - Германия.

Защо въобще си правиш труда да обясняваш на този така "грамотен" и "кипящ от интелигентност" индивид tb_195.gif ?Дано не съм прав,но,съдейки по това му мнение,най-вероятно е поредният комплексиран селски питаджия,мислещ кучешките боеве за нещо велико и горд,че е част от тях eg_033.gif .Логиката,която извади за захапката е просто "убийствена"...Значи,аз ако захапя нещо и не го пускам 1 час това би означавало,че имам по-силна захапка от което и да е куче,разбираш ли dry.gif ...Аман от "компетентни" и "разбиращи" хора zz_020.gif !!!Аз самият нямам претенции за кой знае каква компетентност,но и 5-годишно дете разсъждава и се изразява по-добре от този индивид.И мисля,че е най-добре тази тема да се изтрие-все пак е от Август месец,със сигурност авторът отдавна е избрал своята порода smile.gif .

#2355 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 10:51 PM

като цяло темата е много тъпа.Все едно да влезна във форума на Ауди и да питам каква кола да си купя -Рено,Ауди или Мерцедес.И защо трябва да има тема в която трябва да се сравняват тези кучета,всеки може да намери материали за тези породи и да прочете каквото го интересува.Аз лично не бих чакал някой да ми каже каква порода куче трябва да си избера wacko.gif
User's Signature

#2356 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 09:07 AM

Цитат(nemooo @ Nov 24 2009, 10:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...като цяло темата е много тъпа...

И на твои "много умни" шедьоври сме се нагледали неведнъж, @'nemooo' ... решил човекът - създал си "тъпа" тема и толкоз ... все се чудя, кога ли ще има угодия за всички в края на краищата...ако изтрием темата ще се намерят десет човека даа гракнат: "ЦЕНЗУРА! ТРИЕТЕ НЕУДОБНИТЕ!" ... ако ли пък не я изтрием: "ТЕМАТА Е ТЪПА!" ... затова ако не ти харесва, не чети и не коментирай, ако ли пък имаш да кажеш нещо значимо, направи го...бъди смирен и не се чувствай задължен да даваш оценки ... все пак ... нали все някой реве, че нямало демокрация ... ето ви демокрация...форумна tb_195.gif

FREEDOM, MAN ... и бели и добри ...

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2357 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 09:04 PM

" боен питбул"
Това добре илюстрира нагласата на питащия.
И целият пост е по-скоро провокация,отколкото покана за разумен отговор...

#2358 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2009 - 06:04 PM

Днес - 26.11.09 - Арес навършва 1 годинка af_089.gif af_089.gif Нека да ми е жив и здрав и все така да ме радва с хубави и пакостни моменти fd_094.gif fd_094.gif Още веднъж Честит Рожден Ден на Арес. beer.gif dog.gif wub.gif wub.gif

#2359 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2009 - 03:01 PM

БОК af_089.gif

#2360 Потребителят е офлайн   piletoxx Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 December 2009 - 07:26 PM

Има ли някои мнение по следния въпрос!?
Кучето ми е на 4м.Всеки ден го водя и си играе с Голдани и Лабрадори които при игра много го ,,лигавят,,!!!Наблюдениятя ми от други Ротвайлери е,че при игра с други кучета са по сериозни и гледат на лигавите игри малко безинтересно!Въпроса ми е,дали моето куче ще прихване лигните от споменатите породи или в последствие като порастне ще си прояви ротхарактерара??!!

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни