РОТ говорилня
Публикувано: 01 December 2011 - 02:05 PM

Публикувано: 24 December 2011 - 09:52 AM

Публикувано: 31 January 2012 - 10:42 AM
Публикувано: 31 January 2012 - 10:56 AM

Публикувано: 03 February 2012 - 11:18 PM

• извършена преди 1-годишна възраст, значително увеличава риска от остеосарком (рак на костите), генерализиран рак при средни / големи и по-големи породи, с лоша прогноза.
• увеличава риска от сърдечен хемангиосарком с коефициент от 1,6
• утроява риска от хипотиреоидизъм
• увеличава риска от прогресивни гериатрични когнитивни увреждания
• утроява риска от затлъстяване, общ здравословен проблем при кучетата, свързан с други здравословни последици.
• увеличава 4 пъти малкия риск (<0.6%) от рак на простатата
• удвоява малкият риск (<1%) от рак на пикочния тракт
• увеличава риска от ортопедични заболявания
• увеличава риска от нежелани реакции към ваксинациите

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."
Публикувано: 04 February 2012 - 08:01 PM
Хамър, в 03 February 2012 - 11:18 PM, написа:

• извършена преди 1-годишна възраст, значително увеличава риска от остеосарком (рак на костите), генерализиран рак при средни / големи и по-големи породи, с лоша прогноза.
• увеличава риска от сърдечен хемангиосарком с коефициент от 1,6
• утроява риска от хипотиреоидизъм
• увеличава риска от прогресивни гериатрични когнитивни увреждания
• утроява риска от затлъстяване, общ здравословен проблем при кучетата, свързан с други здравословни последици.
• увеличава 4 пъти малкия риск (<0.6%) от рак на простатата
• удвоява малкият риск (<1%) от рак на пикочния тракт
• увеличава риска от ортопедични заболявания
• увеличава риска от нежелани реакции към ваксинациите
Недей тогава,ако смяташ че си достатъчно одговорна.
Публикувано: 22 February 2012 - 09:19 PM
Публикувано: 23 February 2012 - 09:25 AM
spongi, в 22 February 2012 - 09:19 PM, написа:
Аз лично и разбрах само три неща:
1. Че имаш някакъв ЛИЧНО ТВОЙ СЛУЧАЙ.
1. Че е лошо, че първите собственици на кучето ТИ са заможни хора.
2. Че е още по-лошо, че "мъжкото и женското имат различни собственици преди да попаднат на едно място заедно" (каквото и да означава това според теб)
Опитай се да зададеш въпроса си директно, пропускайки описателната и емоционалната страна на нещата. Със сигурност ще се опитаме да ти отговорим ... поне!

Публикувано: 23 February 2012 - 07:25 PM
Публикувано: 23 February 2012 - 10:30 PM
spongi, в 23 February 2012 - 07:25 PM, написа:
Здравей,
никого не си засегнал с нещата, написани вчера. Тук няма място за сръдни, стига да не търсиш под вола теле. От вчерашното ти "питане" аз лично не разбрах нищо освен изброените по-горе три точки.
Относно въпроса за чистокръвността на кучето: такава може да бъде доказана единствено с наличието на документа, наречен "РОДОСЛОВИЕ". Именно в този документ изрядно е описано "РОДОСЛОВНОТО ДЪРВО" на кучето. Това са две различни понятия и за всяко от тях можеш да намериш по нещо в гугъл. Родословно дърво имаме и ние, хората, друг е въпросът, дали го знаем и доколко е важно то за нас.
Има смисъл да търсиш двамата предишни собственици на кучето само при положение, че биха могли да ти извадят от някой шкаф документа, наречен "РОДОСЛОВИЕ" . И то родословието не на майката или бащата, а родословието на животното, за което питаш. Същият този документ трябва да е издаден от КЛУБ ПО ПОРОДАТА, а не да е написан на салфетка. РОДОСЛОВИЕТО е документ, с всичките му реквизити и подробности, доказващи произхода на кучето. Иначе казано: родословно дърво има всеки мелез от улицата ако щеш. Не всяко куче обаче си има родословие, а оттам не е и расово.
Развъдените по махалите кучета НЕ СА "РОДОСЛОВНИ" - разбирай, че това са само животни с някакви външни белези на определена порода, без да могат да бъдат определени като нейни представители. Без значение за теб трябва да останат и "уверенията" на "разбирачите", създали поколения от "уж много расови кучета". Това в 99% от случаите са безотговорни и неграмотни хора, развъдили някакви животни "ей така, за кефа, женската да роди, че да изпълни природните си нужди" ...
Надявам се както да съм ти бил полезен, така и да не съм те разочаровал много.

P.S. От снимките виждам, че кучето е с отрязана опашка - нещо, което отдавна е забранено, както от правилата за развъждане на ротвайлер - клубовете, така и от законите на що - годе нормалните държави.
Публикувано: 24 February 2012 - 07:34 PM