Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2821 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 02 June 2012 - 09:16 AM

Именно :ba_025: За да се допусне до разплод и съответно неговите кученца да има родословия трябва да минава на изложби. Ако на човека не му се занимава-няма проблем и по-важното това не променя генетичния материал на кучето му. Просто после като се появи някой мераклия да си води кучето по изложби почва ходене по мъките и съответно такива теми :mg_062:

#2822 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 10:12 AM

Показване на мнениетоPlayers, в 02 June 2012 - 09:08 AM, написа:

Те може да не са развъдник, но като имат кучета от развъдник с родословие, може да си ги заплодят и малките да бъдат без родословие. Пълно е с такива кучета.

Ти пък? Отде ги знайш тия работи? :ab_041:
Пълно чушки. Пълно е с кучета, за които се твърди, че са с родословни?! родители, но те, видиш ли, нямат родословие щото...И се почват едни саги, сказки и прочие филми. Кат не са според вас толко важни тия родословия, що им се втилявате??

#2823 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 10:26 AM

Знам 3 кучета, от различни кучила, които са се пръкнали по този начин. От 3 кучила ги сложи грубо около 17 кучета. Кой знае още колко има... :ab_041:

#2824 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 10:33 AM

Дай да ги уточним нещата. Имаш 3 от ДВАМА родословни родетили? Или от един? Или на единия си чувал, че баба лу е била?
И как са им заглавията на тея родословните? :mg_062:

#2825 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 10:45 AM

Показване на мнениетоmikivt, в 02 June 2012 - 11:33 AM, написа:

Дай да ги уточним нещата. Имаш 3 от ДВАМА родословни родетили? Или от един? Или на единия си чувал, че баба лу е била?
И как са им заглавията на тея родословните? :mg_062:

Първо да уточня, че аз нямам. :ab_041:
Всяко куче си е от двама родословни родители.
Заглавия не помня. И песовете не са ротвайлери, но съм сигурен, че и при тях ги има доста. :re_037:

#2826 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 10:46 AM

:ba_025:

Вписва се в свинския свят. :ab_041:

#2827 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 11:09 AM

Хлъзгав си като риба мряна :ab_041: , сигурно щото риболовът го разрешават днеска. :re_037:

#2828 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 June 2012 - 11:29 PM

Показване на мнениетоВиктор Николов, в 01 June 2012 - 09:22 PM, написа:

Здравейте колеги !

Имам женска на 5 години,която няма родословие. Кучето е с родословни родители,но на самата нея не и е вадено родословие до колкото знам. Сравнявал съм я с родословна кучка на колега от Кюстендил и двете кучета освен в цицките(неговата беше раждала)нямаха особени разлики.
Въпросът ми е дали ще мога да се запиша за изложбата в края на юни месец,има би клас за оценяване на неродословни кучета,документ за оценката издава ли се ?
Благодаря за вниманието !

Да се запишеш за изложба няма как да стане по простата причина, че това е изложба за расови кучета. Но не ти пречи да изчакаш и последните участници и след като си платиш таксата, да покажеш кучето си на съдията. Но както и да го оцени, това не ти дава т.нар. бяло родословие. Ще получиш само документ за направената оценка. Ако не греша, клуб Ротвайлер не издава бели родословия. Породата е доста разпространена и няма дефицит, за да започне проследяването на покоение на куче със съмнителен произход. Такова явяване на кучето ти и оценката, дадена му от изложбата, ще си остане само за твоя информация. Нищо повече. :md_064:

П. п. Players, не е нужно да цитираш всеки път последния писал. Минавай през " нов отговор" и толкоз.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2829 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 06:57 AM

Нищо няма да постигнеш със участие в изложба,неможеш да получиш родословие,само оценка. .Дадеш пари на вятъра.А и за какво ти е? ,.Да си мислил преди да купуваш куче..Розвъдник за ротвейлери ли ще правиш.?
Та това без вложения на финанси не става.Или просто искаш да докажеш за себе си че имаш породисто куче?.Ти го гледал 5 години и сега кусури ли ще му търсиш?А ако на изложба кучето ти дисквалифицират за нещо типа захапка ,липса на прамоляр или излишен пръст ,как ще процедираш.?Със същите очи ще погледнеш на това куче.?Ако твоето отношение към куче няма да се промени ,защо го правиш?,За какво ти е всичко това?.За да почешеш свойто самолюбие или ще извадиш някаква полза за куче?
А документ за оценка ще ти издадът,дай пари за участие и ще го получиш.Само това не е родословие и не важи за нищо.Ти даже можеш да учавстваш и в други конкурси ,на послушание например,на изложбах ги организират за шоу.
Много е готино да гледаш какво с дресура можгеш да постигнеш с куче ,не зависимо от происхода му.,дали куче може да работи служебно.За това не му трябва родословие.Там можеш да докажеш на хора какво си постигнал със труд любов и постоянство,да се гордееш с това.На такива хора свалям шапка.Само и там няма да ти дадът родословие. :dh_188:

#2830 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 June 2012 - 12:15 PM

Ако те допуснат до експертна оценка няма да е лошо да знаеш до колко твоето куче се доближава до стандарта на порордата.В което няма нищо лошо.Независимо по-малко или повече се доближава не вярвам човека да обича по-малко или повече кучето си.За мен явяването на експертна оценка би могло да бъде съпроводено единствено от лично любопитство нищо повече.В което пак не виждам нищо лошо.
Не виждам и защо да са пари на вятъра.Кучето ще бъде оценено от съдия,а за това се заплаща безплатен обяд няма никъде,нали?
В София има Аджилити клуб може да го запишеш там и да спортувате заедно,така хем има състезаелен характер,хем спортувате и се забавлявате абе яка работа
Пусни снимки да го видим :smile:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2831 Потребителят е офлайн   Kadiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 12:31 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 03 June 2012 - 12:15 PM, написа:

....В което няма нищо лошо....

Как да няма нищо лошо...не четеш ли ? Там трябва да ходят само чистопородни, чистокръвни, закупени от известни (по възможност БГ ) развъдници . В противен случай те правят на мат и маскара , щото видиш ли си купил кученце да 200 (двеста) лева. Никой не те пита дали имаш повече възможност и ако нямаш пари , ти нямаш право на домашен любимец . Ако си купиш куче от развъдник , то трябва да се води по изложби да се показва , да се фукаш с него и тем подобни простотии.
Трябва ли тези които имат повече средства , по-хубави автомобили, живеят в по-големи къщи , да депресират останалите които нямат ?
Аман от комплексари и жлъчни коментари по адрес на "обикновения" потребител с посредствено куче
Хора осъзнайте се ....срамота е

#2832 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2012 - 01:37 PM

Аз не виждам някой да се подиграва тук.Моето куче също не е от развъдник.
И да за да отидеш на изложба кучето трябва да има родословие-доказващо породна принадлежност.
Не мога да кажа,че не виждам разлика между кучета с ясен произход и моето примерно.
За това казвам,че ако на човека му е любопитно да знае до колко се доближава неговото куче до стандарта да отиде за експерна оценка,разбира се ако допускат.
На мен лично би ми било интересно да знам пороците на моето и да ги чуя и видя от човек,който разбира-съдия или развъдчик.Бих искала да знам всичките му недостатъци.
Не мисля,че хората,които ходят на изложби ходят за да се фукат с кучетата си.Изложбите са за получаване на оценки,които пък са във връзка с допускането до разпод на чистопородните кучета.
Това,че кучето е без родословие не го прави по-долу от другите.
Не съм видяла някой да се смее на снимка публикувана на куче без родословие.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2833 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 01:48 PM

Офф://

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 03 June 2012 - 01:37 PM, написа:

На мен лично би ми било интересно да знам пороците на моето и да ги чуя и видя от човек,който разбира-съдия или развъдчик.Бих искала да знам всичките му недостатъци.

:rc_036:

А не допускате ли,че въпростният потребител може да го прави заради това?

Смешно е всички да подскачате като ощипани госпожички "що ще даваш пари на вятъра","що се подигравате на хората с породоприличащи кучета "...човекът зададе въпрос,вие написахте хиляда мнения,които хал-хабер си нямат с темата.
ira67,разбрахме,че не обичаш изложбите.Може да не го пишеш във всяка тема,няма да ти се разсърдим.

dmm го обясни,човекът сам решава какво ще прави от тук нататък.

:rc_036:
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#2834 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2012 - 01:50 PM

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2835 Потребителят е офлайн   Kadiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 01:57 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 03 June 2012 - 01:37 PM, написа:

Аз не виждам някой да се подиграва тук....

Нямам предвид теб , а поста над твоя и други подобни постове особено в темата със снимки

Показване на мнениетоLilTed, в 03 June 2012 - 01:48 PM, написа:

Подкрепям напълно

#2836 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 03:58 PM

Кой ви казал че не обичам изложби ,та самата ас ги обиколих безброй.Просто трябва да има розграничаване.Има изложбени кучета.,.Изложби ,това е селекция,за това се правят ,клубове да планират подбор.Лично ас видях в България кучета без родословия перфектни ,видях и с родословия НОК със заплитащи задни крака,видях родословни които имат рахит от неправилно отглеждане .Розбирам че начин на отглеждане означава много ,но за сожаление това не променя неща.Кучета като кавказска ,среднеазиатска ,незнам ,може би и БОК,могат да минат без родословие,че те се аборигени и найдобри екземпляри свалят от платини и там вече селекция идва поразлично,просто се описватот кой край идват.Поне така беше преди 15 години.,няма да споря. ,Но ротвейлер е друго.,той си има утверден стандарт,там потекло има значение.Има различни изожби,на различно ниво.На серйозна изложба куче без родословие няма как да мине.Поне така беше в Украйна и в Россия.Де да знам ,май в България други правила.Но ако така ,то ми интересно що за селекция това.
Веднъж пътувах с Аврам Петков за Латвия,той утиваше там по повод някаква серйозна изложба,зададох му вопрос по тоят повод,той само се усмихнаи каза че тук всичко возможно.ПРосто на никой не забранено да си представя неща по своят начин.Щом той не отреч този тъжен факт,няма да споря и ас.
Но мойто мнение,изложби за изложбени кучета и с доказан происход.

Ако питате кой е Аврам петков-председателят на БРКС
http://www.trud.bg/A...rticleId=235575

#2837 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 04:51 PM

Kadiev, никой не се подиграва на неродословни кучета, дори и във фотогалерията. Там дори рядко се коментират снимките. :ba_025:

#2838 Потребителят е офлайн   Виктор Николов Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2012 - 05:55 PM

Моля ви се,още малко ще се избиете покрай темата ! :D
Относно това родословни родители,пък неродословни кученца по някакви си измислени причини-съгласен съм,покрай кавказите съм се нагледал на подобни измислици ! Ако се зачетете внимателно ще видите,че съм писал "по информация",което само по себе си говори,че не съм убеден дали е така. Кучето ми е страхотно,уравновесен,любознателен,мил характер и все пак в дворът,ако е заключен,не допуска никой да влезе без да е облаен сериозно. Причината,поради която попитах беше,че просто по-умни кучета от тези,които в момента ми правят компания не съм имал и от въпросната оценка се интересувам за това дали се издава е,че имам желание да си изкарам мъжкарче от нея,говорил съм с приятел, с родословен мъжкар и да знам сам за себе си дали ще мога да раздам останалата част от котилото с чиста съвест. След като видях почти идентичната кучка на въпросният колега в Кюстендил ми стана любопитно да се допитам до специалисти колко кучето се вписва в стандарта и до какъв процент мога да наричам кученцата "ротвайлер". Нито съм се засилил да правя развъдник с тази порода(при тези сто развъдника вече налице),нито искам да ви взимам хляба. Кучето си го обичам с цялото сърце и грам лично не ме засяга дали ще ми кажат,че точно муцуната и е по-издължена или нещо от сорта.
Благодаря се много на колегите,които с уважение се отнесоха към въпросът ми и отговориха без да се заяждат !

За какви пари става въпрос при таксата за участие и на място ли се записва(както прочетох в темата за изложбата)или може и по интернет ?
Благодаря още един път за отделеното време ! :)

#2839 Потребителят е офлайн   Kadiev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 07:28 PM

Показване на мнениетоPlayers, в 03 June 2012 - 04:51 PM, написа:

дори и във фотогалерията. ..

Вземам си бележка ...грешката е моя

#2840 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2012 - 09:26 PM

Викто Николов не ти препоръчвам да заплождаш кучката.хУБАВО Е И ДВАМАТА РОДИТЕЛИ ДА ИМАТ СНИМКИ ЗА ДИСПЛАЗИЯ.За да не стане така,че после да подариш на хората болни кучета.А това се разбира в периода на растеж6-7 месец когато кучето израства бързо.Снимката не е евтина.
Като знам ние през колко перипетии минахме -правихме снимка за дисплазия,кучето куца,боли го ставата,вдървява се от време на време,трябва да е на диета,да не се пренатоварва.
И това защо-защото на някой си му кефнало да си остави едно за себе си.
Не се заяждам!-просто разсъждавам на глас.
Не съжалявам за кучето си обичам го,но съжалявам за избора да подкрепя един такъв размножвач,който си играе с човешки и кучешки животи.
Няма да казвам колко пари сме оставили по лекари,защото здравето в пари не се измерва.Слава Богу нямаме дисплазия,само изменение на ставата.
Раждането също не е безобидно,може да протече с много усложнения.Мои приятели дори загубиха кучката,въпреки,че ги предупредих да не я заплождат беше на 6год,а след това загубиха и малките,защото не можаха да ги захранят.
Специална храна за майката,разбирай скъпа, храна за малките-скъпа.След това ваксини за всичките кученца х 3 бр за всяко кутре.
Плюс това живеем в условия на свръх популация,знаеш ли колко кучетата има по приютите,които чакат някой да ги спаси.Имаме цяла тема за ротове,които се нуждаят от дом,защо не си осиновиш от там.
Второ не можеш да имаш гаранция къде ще попаднат кученцата,дори да ги раздадеш на познати,като им писне и айде на улицата.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема