Всичките Ви анализи са грешни. Не искам да правя анализ на погрешните Ви схващания за природата и обхвата на кучешкото съзнание, но те просто са погрешни.
Оттук са грешни както изводите, които правите за поведението на Вашето куче, така мерките, с които се опитвате да предотвратите дадено поведение.
Ще се опитам да нахвърлям няколко кратки бележки по написаното от Вас:
Здравейте, Самс филд и Акана, редуваме ги.
давате хубава храна, проблемите Ви не идват оттам, не е нужно и да ги редувате. Кучето Ви няма нужда от това.
Така, ближе ги, ближе ги, къса ги, изяжда малко от тях и ги сасипва. - типично поведение за куче, срадащо от синдрома "страх от самота". В гугъл има стотици публикации по темата, запознайте се с написаното, със сигурност ще си дадете сметка за многото грешки, допускани от Вас.
Играчки има само една топка. До преди месец спеше по цял ден, то сега какво се превъзбуди не знам.
златно правило е играчки да не се оставят при оставено само куче. Играчките не означават нищо за него. Те се превръщат в такива само ако са "активни" (катапулт за изстрелване на топки, гумени дискове или рингове). Другото което ката играчката да "оживява" и да е "интересна" е ръката на стопанина. И защото тази ръка липсва докато кучето скучае, то си намира негово си занимание - да руши въпросните безинтересни "играчки" или заобикалящата го безинтересна среда. И да, станало му е безинтересно да спи по цял ден, все пак е младо животно, в разцвета на силите си, хормони, миризми, желания ... Вие спомняте ли си как сте спали по цял ден, когато сте били на по 20 години? На мен никак не ми се спеше на младини. Ама никак.
Гледам, че и стените почна да гризе, сваля замазката от долу. Странното е, пак казвам, че осъзнава какво прави, защото като се прибереме се е скрила и се прави на луда.
аз на нейно място не стените ще изгриза, ами при съседите ще вляза. А що касае последното Ви изречение мога да кажа само едно: нищо не разбирате от кучешко поведение и безкрайно надценявате интелектуалните им възможности. Допускате огромната грешка да наказвате кучето за неща, за които то 100% не се досеща. Без значение колко на Вас Ви изглежда да е именно така. И по този въпрос има изписано хиляди сраници, не ми е работа да го правя и аз наново и тук.
Ако не искате да промените себе си като разбиране и отношение към животното, нищо няма да постигнете. Ако смятате, че всичко, написано по-горе са пълни лайна, просто вземете една сгъваема клетка размер ХХL и проблемът Ви е решен. За сметка на осакатяването на кучето в емоционален план.
Ако ли пък искате да минете по по-сложния, но верен път, влезте в гугъл, четете, учете се, тук из форума има изписано немалко, намерете човек, който поназнайва разни неща за кучетата и така ще си имате едно щастливо съвместно съжителство...един ден.