РОТ говорилня
Публикувано: 27 March 2008 - 09:58 PM
Публикувано: 27 March 2008 - 10:01 PM
Цитат
Оххх не съществува такова нещо, като немски стандарт, руски стандарт, български стандарт и т.н. Ротвайлера е произлязъл от Германия от местността Ротвайл ако не се лъжа и не съществува никакъв друг тип ротвайлер... стандарта е един, обърни внимание на първата страница от бисери относно ротвайлери ;D
Публикувано: 27 March 2008 - 10:04 PM
Цитат
dessi2222,
Много криворазбрана представа се шири сред народа, че кучето трябва да има поколение. Това не е така. Не всяко куче трябва да се развъжда, та дори има кучета, които са чистопородни, но не се допускат до развъждане поради различни причини.
За да остави едно куче поколение след себе си то трябва да има документ за произход и породност, наречено родословие. Трябва да има оценки от съдии и кучетата от нашата порода трябва да са издържали изпит за развъдна годност. Отделно има задължителни изследвания за различни болести, за да се знае дали кучето няма да предаде на поколението си някои от тях.
Чрез този строг регламент породата се развива напред. Благодарение на целенасочено развъждане.
Всичко останало извън тези правила е безотговорно плодене. Раждат се кучета извън стандарта, с унаследени болести (някои от тях доста тежки), и с неуравновесен характер.
Това, че кучето ти пощурява при среща с женска е и от "пубертета" му, който с времето и правилна реакция от твоя страна ще отшуми. Едно "пускане" няма да успокои нещата и ще е наивно ако мислиш, че това е решение. Много от мъжките кучета се променят след заплождането на женска, защото вече знаят какво е и започват със забягване, търсене, непослушание и често стигат до агресия в тези си цели. Да не говорим за това, че много от тях бягат, губят се или оставени затворени у дома или в двор може и да вият.
Доста е писано за тези неща в темите тук.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 28 March 2008 - 11:39 AM
Виждам, че регистрацията ви е от скоро и навярно не сте се запознали с правилата на форума.
Те започват с това:
I. Общи положения
Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;
- да популяризира хуманните практики за ограничаване броя на безстопанствените кучета и котки;
- да подпомага връщането по домовете на изгубени/намерени домашни любимци и задомяването на животни в беда.
Можете да прочетете останалото тук.
И в тази връзка ще ви попитам:
1. Кучето ви има ли родословие или експертна оценка?
2. Държало ли е изпит за социализация?
3. Допуснато ли е до развъдна дейност?
4. Правени ли са изследвания за лакетна и тазобедрена дисплазия?
5. Тест за бруцелоза?
Ако ми отговорите отрицателно на въпросите, бихте ли обяснили с какво бихте допринесли за развитието на породата освен, че ще си оставите кученце за вас?
Не го разбирайте като нападка. Съвсем добронамерено питам това.
В очакване на вашият аргументиран отговор....

Публикувано: 29 March 2008 - 07:15 PM
Понеже сега почват кърлежите и бълхите,много се притеснявам,тези дни ще ходя да му взимам от онова лекарство което се капе по гръбната /все му забравям името :izcherven: / но все пак си го проверявам всеки ден, и ме интересува каде най-често се забиват кърлежите ?
Публикувано: 29 March 2008 - 09:54 PM
Публикувано: 30 March 2008 - 01:33 AM
Цитат
:blink: Точно Фронтлайн имах предвит B)
Публикувано: 30 March 2008 - 01:51 AM
Публикувано: 30 March 2008 - 01:55 AM
Публикувано: 30 March 2008 - 09:23 AM
Разбирам, че нямаш търпение да вземеш палето при себе си, но не бързай с това. Принципно, кученцата е добре да останат по-дълго при майка си не само заради бозайният период, но и за социализация. Затова добрите развъдчици ги дават на новите стопани след като навършат два месеца. Така и психически кученцата са по-устойчиви.
Ти откъде ще вземеш това сладурче?
А този хубавец, който ни показваш, ако не се лъжа съм го виждала и аз между блокове 21-27, но не съм разговаряла с момчето и не знам подробности за кучето. Ако е същото де ;D.
П.п. Да се прехвърлим в "Говорилнята", че тази тема е за фотоси.

Публикувано: 30 March 2008 - 09:47 PM
Публикувано: 31 March 2008 - 10:08 PM
Цитат
Мале ти само питаш бе ,ама както и да е.Хубаво лекарство е Фронтлайн,значи понеже знам,че ще питаш слага се по дължината на целия гръбначен стълб като се почне от главата до опашката,за куче на твойта възраст няма да струва повече от 16 лева ! Лекарството трае 1 месец