Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#321 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2008 - 09:58 PM

Ами колко е голямо твоето куче като за начало, и какво значи пощурява и моето куче като види друго пощурява, но иска да си играе... Естествено онзи ден ги пуснахме да си играят с една лабрадорка дето и преди са си играли, но този път и беше минало разгонването преди 2 дена и постоянно и вареше отзад и я душеше и така  ;) . А за това кога незнам точно, но мисля че наистина беше някъде след година и половина, но не съм сигурен, нека по опитните да споделят знания  :blink:

#322 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 10:01 PM

Цитат

Кажете вярно ли е това ,че този рот е немски стандарт http://www.bgrott.co...y=2&x=18_6.jpg  http://www.bgrott.com/open_pic.php?y=2&x=18_7.jpg

Оххх не съществува такова нещо, като немски стандарт, руски стандарт, български стандарт и т.н. Ротвайлера е произлязъл от Германия от местността Ротвайл ако не се лъжа и не съществува никакъв друг тип ротвайлер... стандарта е един, обърни внимание на първата страница от бисери относно ротвайлери  ;D

#323 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 March 2008 - 10:04 PM

Цитат

А някой знае ли мъжките ротвайлери кога трявва да се пускат при женски, казаха ми че след 2годишна възраст, вярно ли е защото моят като види женска и пощурява.  :rolleyes

dessi2222,

Много криворазбрана представа се шири сред народа, че кучето трябва да има поколение. Това не е така. Не всяко куче трябва да се развъжда, та дори има кучета, които са чистопородни, но не се допускат до развъждане поради различни причини.
За да остави едно куче поколение след себе си то трябва да има документ за произход и породност, наречено родословие.  Трябва да има оценки от съдии и кучетата  от нашата порода трябва да са издържали изпит за развъдна годност. Отделно има задължителни изследвания за различни болести, за да се знае дали кучето няма да предаде на поколението си някои от тях.
Чрез този строг регламент породата се развива напред. Благодарение на целенасочено развъждане.
Всичко останало извън тези правила е безотговорно плодене. Раждат се кучета извън стандарта, с унаследени болести (някои от тях доста тежки), и с неуравновесен характер.
Това, че кучето ти пощурява при среща с женска е и от "пубертета" му, който с времето и правилна реакция от твоя страна ще отшуми. Едно "пускане" няма да успокои нещата и ще е наивно ако мислиш, че това е решение. Много от мъжките кучета се променят след заплождането на женска, защото вече знаят какво е и започват със забягване, търсене, непослушание и често стигат до агресия в тези си цели. Да не говорим за това, че много от тях бягат, губят се или оставени затворени у дома или в двор може и да вият.

Доста е писано за тези неща в темите тук.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#324 Потребителят е офлайн   high Икона

Публикувано: 28 March 2008 - 10:48 AM

здравейте,
имам ротвайлер на 5 години, мъжки. искам да имам поколение от него - едно кученце и търся женски ротвайлер с която да ги съберем.
моля обадете се.
името е high.

#325 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 March 2008 - 11:39 AM

Здравейте high,
Виждам, че регистрацията ви е от скоро и навярно не сте се запознали с правилата на форума.
Те започват с това:

I. Общи положения

Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;
- да популяризира хуманните практики за ограничаване броя на безстопанствените кучета и котки;
- да подпомага връщането по домовете на изгубени/намерени домашни любимци и задомяването на животни в беда.

Можете да прочетете останалото тук.

И в тази връзка ще ви попитам:
1. Кучето ви има ли родословие или експертна оценка?
2. Държало ли е изпит за социализация?
3. Допуснато ли е до развъдна дейност?
4. Правени ли са изследвания за лакетна и тазобедрена дисплазия?
5. Тест за бруцелоза?

Ако ми отговорите отрицателно на въпросите, бихте ли обяснили с какво бихте допринесли за развитието на породата освен, че ще си оставите кученце за вас?
Не го разбирайте като нападка. Съвсем добронамерено питам това.

В очакване на вашият аргументиран отговор....
User's Signature

#326 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 March 2008 - 12:26 PM

А, jikata01, щ`то го караш да чете, като е по-лесно да пита?!? :- ;D
User's Signature

#327 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 07:15 PM

Здравейте,
  Понеже сега почват кърлежите и бълхите,много се притеснявам,тези дни ще ходя да му взимам от онова лекарство което се капе по гръбната /все му забравям името  :izcherven: / но все пак си го проверявам всеки ден, и ме интересува каде най-често се забиват кърлежите ?

#328 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 29 March 2008 - 08:20 PM

Здравей Янко,
Най-често тези гадинки съм забелязала, че се забиват по главата.
User's Signature

#329 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2008 - 09:54 PM

Хм най вероятно имаш впредвид Фронтлайн  ;) , а на моя само веднъж съм му махал кърлеж и от врата зад ухото някъде, най-често там се забиват доколкото знам, но то беше като малък и оттогава не съм му вадил... Котките ми имат много по-често, но и при тях е на врата, явно там им е най-вкусно хахаха  ;D

#330 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2008 - 01:33 AM

Цитат

Хм най вероятно имаш впредвид Фронтлайн   ;) , а на моя само веднъж съм му махал кърлеж и от врата зад ухото някъде, най-често там се забиват доколкото знам, но то беше като малък и оттогава не съм му вадил... Котките ми имат много по-често, но и при тях е на врата, явно там им е най-вкусно хахаха  ;D

:blink: Точно Фронтлайн имах предвит  B)

#331 Потребителят е офлайн   mirooo Икона

Публикувано: 30 March 2008 - 01:51 AM

още не е взето само са дадени парите.А по междодругото поне аз живея в западен парк и много често засичам едно якичко момче на около 17 / 18 години да разхожда един ротт с опашка и даже имам снимки някъде на телефона ще ги потърся и ще ги къча,та въпросното куче било изложбено и било ставало 2 на някео световно ама не помня как се казваше кучето

#332 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2008 - 01:55 AM

Да бе,и аз съм намирал кърлежи и то на врата зад ушите,това е хубаво за бълхи и кърлежи,аз ползвам само такова,но лошото е,че предпазва 2 месеца от бълхи,но от кърлежи пази 1 месец,за това или му слагаш всеки месец за по сигурно,или рискуваш да намериш някой ден след разходка кърлеж на кучето си,незнам кое е по добре,да се чака 2 месеца като се сложи,или за по сигурно,да се слага всеки месец,аз слагам на 2 месеца
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#333 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2008 - 01:59 AM

Цитат

дздравейте искам да се похваля от една седмица съм притежател на така обичаната порода от всички нас Rottweiler ето и първитв снимки на Куджо
На колко време е кученцето сега  :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   mirooo Икона

Публикувано: 30 March 2008 - 02:04 AM

на две седмици е Куджо а  нямам турпение да си го зема ама трябва да почакам докато се одбие от майката  :blink:
А някой да сподели нещо за тва куче дет поснах ако знаете че ми е интересно доста прилично куче изглежда

#335 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 30 March 2008 - 09:23 AM

Здравей  mirooo и добре дошъл,
Разбирам, че нямаш търпение да вземеш палето при себе си, но не бързай с това. Принципно, кученцата е добре да останат по-дълго при майка си не само заради бозайният период, но и за социализация. Затова добрите развъдчици ги дават на новите стопани след като навършат два месеца. Така и психически кученцата са по-устойчиви.
Ти откъде ще вземеш това сладурче?

А този хубавец, който ни показваш, ако не се лъжа съм го виждала и аз между блокове 21-27, но не съм разговаряла с момчето и не знам подробности за кучето. Ако е същото де ;D.

П.п. Да се прехвърлим в "Говорилнята", че тази тема е за фотоси.
User's Signature

#336 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2008 - 09:47 PM

Днес се срещнахме случайно с Дарго(мисля че така беше) от Босилек  :blink: на 1 годинка. Момчето го пусна, но аз моя го държах, защото имаше и едно момиченце, което го беше страх(беше с момчето, и той ми каза че някаква женска ротвайлерка възрастна пак негова го е стреснала ли нещо такова) и за всеки случай. От начало се подушиха всичко добре, но после не можаха да се разберат кой първи да подуши другия, и двамата се опитаха да се наложат и се сръмжава отначало на шега, после на сериозно и ги дръпнахме за да не стане беля... Другия път като се засечем пак, ако го няма момиченцето ще ги пуснем да си поиграят и може да се разберат тогава. Общо взето имаше среща на два големи ината, от които никой не иска да отстъпи  :-  ;D , такива са си нашите кучовци опитват да се наложат до край.  :yahoo:

#337 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2008 - 09:10 PM

Кажете някое хубаво лекарство за кърлежи .В събота развеждах кучето и сигорно тогава му се е лепнал то кърлеж на главата и чак днес го махнах щото него бях видял .

#338 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2008 - 10:08 PM

Цитат

Кажете някое хубаво лекарство за кърлежи .В събота развеждах кучето и сигорно тогава му се е лепнал то кърлеж на главата и чак днес го махнах щото него бях видял .

Мале ти само питаш бе ,ама както и да е.Хубаво лекарство е Фронтлайн,значи понеже знам,че ще питаш слага се по дължината на целия гръбначен стълб като се почне от главата до опашката,за куче на твойта възраст няма да струва повече от 16 лева ! Лекарството трае 1 месец

#339 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2008 - 08:53 AM

На Фронтлайн мисля, че имаше и пръскало което е точно за това, като видиш кърлеж и го пръскаш и той пада сам, но не съм го пробвал. Мисля, че цената му обаче беше по-висока, защото все пак не е еднократно 35 лв. мисля, че беше...

#340 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2008 - 03:17 PM

за кърлежи е ефикасна и  пудра "Тапилан" ,може да се ползва и превантивно .
За сажаление не оказва почти никаво влияние върху бълхите.

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни