РОТ говорилня
Публикувано: 17 May 2008 - 01:01 PM
Публикувано: 17 May 2008 - 02:03 PM
Публикувано: 17 May 2008 - 03:05 PM
Цитат
Алиса, забранено му е качването на легла, макар че чака само "ела,Рик" и е горе. Категоричен е мъжа ми, сама ако бях сигурно щях да го пусна отгоре.Малък, оставен сам съм го намирала разчекнат в блажен сън на някоя спалня със чарфаши на топка.
А по диваните упорито се катери.Като загасим лампите и отидем да спим той чака около минута(засичала съм, стой на едно място) и се мята на някой диван.ПОчнах да слагам отгоре плюшени играчки(умира от страх от тях).Докато не забелязах скоро, че пак се катери.Един път станах от леглото като хала да го хвана на местопрестъплението и виждам как лежи върху тях(по-големите играчки са избутани, а по-малките се ползват за възглавница).
Ще се смеете, но слагам фолио по диваните, шума го плаши.
А борбата в банята е жестока.Аз имам изключително чувствителна кожа( при допир само ми става червено,при леко стискане-синьо),да не говорим за бутане,драскане и удряне( нищо чудно наблюдателни съседи да са заподозрели мъжа ми в насилие над мен ;D)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 17 May 2008 - 08:07 PM
Може и от нерви да е, от храна или още сто неща. Ако продължи това потърси мнение от специалист.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 17 May 2008 - 11:20 PM
Публикувано: 19 May 2008 - 08:03 AM
Публикувано: 19 May 2008 - 08:56 PM
Цитат
Хихиии danissa, до каква изобретателност те е докарал твоя Убосник ;D
Как са вашите ротковци в тия жеги? Ние ходим едва-едва и си имаме една полянка, на която Нора много обича да си полегне и потъркаля, па и се охлажда там. Изплезила езика, лежи и диша тежко.
Не ми се мисли какво ще е по-натам. :rolleyes:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 20 May 2008 - 10:33 AM
Публикувано: 20 May 2008 - 01:52 PM
Жега си му е вече ,плези език, търси студено място(вечер не мога да го прибера от терасата), яде като врабче, пие след всяка разходка много вода.
Моят пес става след 2 дни на 7, ето моите съвети за жегите,които съм научила през годините.
1. Ако през другите сезони хвърляте по едно око на купата с водата, през лятото я наглеждайте повече.Не трябва да е празна!
2.Засилете мерките против гадини-ако до вчера ви е било страх от бълхи, топлото време носи нови екстри-КЪРЛЕЖИ.Преглеждайте внимателно кучето след всяка разходка(вкл. и за осили, завити и скрити в лапи,ноздри).
3.Никога не оставяйте кучето затворено в кола! Задушаването му е сигурно.(Ако го оставяте нека да е за кратко,колата да не е слънце и да има приток на въздух)
4.Следете реакциите му, топлинния удар не подминава и косматковците. Не ходте в жежкия пик на разходки.
Та така,мили рот-родители :blink:, кучетата в жегите са като хората в жегите,само че с един кожух отгоре.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 21 May 2008 - 02:24 PM
Публикувано: 22 May 2008 - 06:53 AM

Днес моя Рик става на 7 годинки, вече е мъ-ъ-ъ-ничко пенсионер, та го поглезих-кожен кокал и варени кюфтенца. ;D
Черпя и вас по ..един кокал. :yahoo: