Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#3001 Потребителят е офлайн   pi6ligara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 December 2013 - 09:27 PM

За щастие обаче аз не държа да има гени на шампион,а по скоро да се развива нормално за това попитах за височината,храня го стабилно и каквото сабя покаже,и 50см да си остане няма да ме бърка.

#3002 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2013 - 02:00 PM

Показване на мнениетоpi6ligara, в 11 December 2013 - 09:27 PM, написа:

За щастие обаче аз не държа да има гени на шампион,а по скоро да се развива нормално за това попитах за височината,храня го стабилно и каквото сабя покаже,и 50см да си остане няма да ме бърка.

Не, не е за щастие. Напротив.

За нещастие е, защото хиляди мизерни по душа хора дрънкат подобни невежи глупости, без да си дават сметка, че нещата към които се стремят, са пряко свързани, колкото и да го отричат.

За нещастие е, защото колкото повече омелезяваме една порода, толкова повече ще бъдат задавани въпроси от рода на : "Нормално ли е ... " .

И ако теб днес не те бърка, че твоето може да си остане високо 50 см, утре следващия като теб ще пита дали е нормално неговото да е 40 см. И също няма да го бърка, щото си го обичал и си го хранел...

И така докато изчезне породата. Щото не те бърка. Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3003 Потребителят е офлайн   pi6ligara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2013 - 03:19 PM

Еми то така става,защото такива като тебе МИЛЕЕЩИ ЗА ПОРОДАТА си продават кучетата по 600 лв и на горе,като си толкова загрижен за опазването на породата и искаш да няма омелезяване вземи намали цената,че да може повече като мене искащи ротвайлер да могат да си го позволят,защото и аз а сигурно и хилядите като мене "мизерни по душа" хора бихме предпочели да си купим от развъдник а не от къде ли не,но не всички взимаме по 1000 лв че да си го позволим!Само искам да вметна,че на никого не отива,още повече на човек,който не ме познава лично да ме квалифицира като "мизерен по душа" дори е непредизвикано предвид факта че до сега никога не съм питал "как да го гръмна" ,а "как да се грижа за него"!Относно поста ти толкова,относно това :zz_020: нямам думи!И още нещо,ако си чак такъв радетел на породата и си толкова загрижен вземи следващия път ми подари едно куче,а аз ще го гледам и храня с каквото ти ми кажеш,това го гарантирам!Ако трябва аз няма да ям,но за него ще се грижа щом е мое,както междувпрочем правя и с това. :ba_025:

#3004 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 December 2013 - 03:25 PM

Извинявай много,но хубавото и качественото струва пари!!!
Иди в магазин на Адидас и им кажи,че си им най-големия фен,да ти дадат един чифт за 10лв,не за 200.
Няма как някой да ти намали от цената,защото ти явно изобщо не си наясно с разходите на един развъдчик и отглеждането на кученцата и защо цената в развъдника е такава и защо цената на животинския пазар е 100лв примерно.
Няма Мерцедес на цената на Трабант :md_064:
А извинения от сорта аз взимам малка заплата не вървят.
Който иска хубаво куче събира пари,чака и като има си купува.

Щом си го обичаш кучето тогава защо го делиш това ще го храня с Фрискъс,пък като ми подариш едно родословно него ще го храня както трябва???
По-добре му купи едно свестно ядене и почвай да го храниш :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3005 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2013 - 04:53 PM

Показване на мнениетоpi6ligara, в 12 December 2013 - 03:19 PM, написа:

Еми то така става,защото такива като тебе МИЛЕЕЩИ ЗА ПОРОДАТА си продават кучетата по 600 лв и на горе,като си толкова загрижен за опазването на породата и искаш да няма омелезяване вземи намали цената,че да може повече като мене искащи ротвайлер да могат да си го позволят,защото и аз а сигурно и хилядите като мене "мизерни по душа" хора бихме предпочели да си купим от развъдник а не от къде ли не,но не всички взимаме по 1000 лв че да си го позволим!Само искам да вметна,че на никого не отива,още повече на човек,който не ме познава лично да ме квалифицира като "мизерен по душа" дори е непредизвикано предвид факта че до сега никога не съм питал "как да го гръмна" ,а "как да се грижа за него"!Относно поста ти толкова,относно това Качена снимка нямам думи!И още нещо,ако си чак такъв радетел на породата и си толкова загрижен вземи следващия път ми подари едно куче,а аз ще го гледам и храня с каквото ти ми кажеш,това го гарантирам!Ако трябва аз няма да ям,но за него ще се грижа щом е мое,както междувпрочем правя и с това. Качена снимка

Един от символите на духовната нищета е стремежът към придобиване на ментета. На всяка цена и при всеки един удобен случай. Без значение, че утре ментето се троши, разваля или умира поради своя мизерен произход.

Ментетата са производни на мизерниците, разбиращи и "работещи" за братята си по същност. И знаят, че самото споменаване на "далаверата" е сигурна продажба. На всяка цена и при всеки един удобен случай ... обичам ги такива като теб. Жертви.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3006 Потребителят е офлайн   pi6ligara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2013 - 06:04 PM

Не го храня с Фрискъс а с Йосера,между другото по ваша препоръка.За ментетата искам да кажа че имам приятел,който работи в магазин на Адидас от много години,така че знам колко пари струва в действителност на продавача "оригинала" и на колко ти го продават на нас,предполагам че принципа е същия или на другаря развъдчик кучето му струва 600лв и той го продава за толкова без да печели нищо?Както и да е,по тази тема не съм вещ,но ме дразни нападателното отношение и най-вече епитетите с които ме описва другаря развъдчик.Любопитно ми е с какво точно го обидих че така бурно реагира?Дали аз съм згрешил или той изживява криза на средната възраст не е ясно,но както и да е искам да му кажа нещо.Драги господин развъдчик,предполагам и вие сте с по-сприхав характер като мен за това така реагирате,но за в бъдеще ще ви помоля да се въздържате от такова лично отношение и такива епитети спрямо мен,защото и аз като вас съм доста сприхав и доста се дразня когато питам за нещо в което не съм вещ,а всячески се старая да се науча,във форум който е точно за това вие така да ме нападате.Искам да ви кажа че само доброто възпитание,с което са ме дарили родителите ми ме възпира да ви тегля една м-на,но все пак предлагам вече да спрем с тези работи :ab_041: и за на пред нека дребнавият ви начин на мислене не ви възпира да бъдете професионалист и да отговаряте компетентно на въпросите на "мизерните по душа"хора,колкото и да ви дразни как питат за неща,които вие знаете от 15г.В края на краищата нали за това са форумите,да се споделя информация от знаещи към не знаещи! :beer:

#3007 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 10:56 AM

Показване на мнениетоpi6ligara, в 12 December 2013 - 06:04 PM, написа:

Не го храня с Фрискъс а с Йосера,между другото по ваша препоръка.За ментетата искам да кажа че имам приятел,който работи в магазин на Адидас от много години,така че знам колко пари струва в действителност на продавача "оригинала" и на колко ти го продават на нас,предполагам че принципа е същия или на другаря развъдчик кучето му струва 600лв и той го продава за толкова без да печели нищо?Както и да е,по тази тема не съм вещ,но ме дразни нападателното отношение и най-вече епитетите с които ме описва другаря развъдчик.Любопитно ми е с какво точно го обидих че така бурно реагира?Дали аз съм згрешил или той изживява криза на средната възраст не е ясно,но както и да е искам да му кажа нещо.Драги господин развъдчик,предполагам и вие сте с по-сприхав характер като мен за това така реагирате,но за в бъдеще ще ви помоля да се въздържате от такова лично отношение и такива епитети спрямо мен,защото и аз като вас съм доста сприхав и доста се дразня когато питам за нещо в което не съм вещ,а всячески се старая да се науча,във форум който е точно за това вие така да ме нападате.Искам да ви кажа че само доброто възпитание,с което са ме дарили родителите ми ме възпира да ви тегля една м-на,но все пак предлагам вече да спрем с тези работи Качена снимка и за на пред нека дребнавият ви начин на мислене не ви възпира да бъдете професионалист и да отговаряте компетентно на въпросите на "мизерните по душа"хора,колкото и да ви дразни как питат за неща,които вие знаете от 15г.В края на краищата нали за това са форумите,да се споделя информация от знаещи към не знаещи! Качена снимка

Гледам, изтрил си половината от изписаните по-горе тъпотии, но пак си оставил няколко да им се порадвам.

"З"греши, че допускаш, че можеш да ме обидиш. От хора, вкопчени инатливо в правотата на идеите си, без значение от това колко са невежи и вредни, няма как да се обидя. "За напред" ако случайно отново се припознаеш в тълпата "мизерни по душа" хора, знай, че това си е само твой проблем.

Не ме интересува как са те възпитавали родителите ти, а още по-малко ме касае, че това може да е мотив за теб да не ми теглиш една майна. Ако така стоят нещата: добре за родителите ти и зле за теб.

Всъщност, в този зачекнат от теб ред на мисли се сещам, че сдържането на отрицателни емоции често води до кофти последици. Препоръчвам да отидеш на полето и да ми се напсуваш едно хубаво докато ти олекне. Ако не ти олекне и не можеш да не пишеш глупости, по-добре изчакай да ти мине и тогава си задай тук градивните въпроси. Обратното би довело до трайна невъзможност да ни споделяш разни неща от ежедневието на симпатичния пишлигар.

Обещавам да съм съпричастен, все пак си се докопал до мелез, който наполовина носи в себе си едни мои безсмислени ( в случая ) над 20-годишни усилия да запазя породата у нас такава, каквато трябва да бъде по разписание.

Поздрави и от мен. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3008 Потребителят е офлайн   klkv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2013 - 11:37 AM

Еми то така става,защото такива като тебе МИЛЕЕЩИ ЗА ПОРОДАТА си продават кучетата по 600 лв и на горе,като си толкова загрижен за опазването на породата и искаш да няма омелезяване вземи намали цената,че да може повече като мене искащи ротвайлер да могат да си го позволят,защото и аз а сигурно и хилядите като мене "мизерни по душа" хора бихме предпочели да си купим от развъдник а не от къде ли не,но не всички взимаме по 1000 лв че да си го позволим!Само искам да вметна,че на никого не отива,още повече на човек,който не ме познава лично да ме квалифицира като "мизерен по душа" дори е непредизвикано предвид факта че до сега никога не съм питал "как да го гръмна" ,а "как да се грижа за него"!Относно поста ти толкова,относно това :zz_020: нямам думи!И още нещо,ако си чак такъв радетел на породата и си толкова загрижен вземи следващия път ми подари едно куче,а аз ще го гледам и храня с каквото ти ми кажеш,това го гарантирам!Ако трябва аз няма да ям,но за него ще се грижа щом е мое,както междувпрочем правя и с това. :ba_025:

Здравейте,

Аз смятам , че това да милееш за породата и да защитаваш позицията си не е лошо. Лошо според мене е , ако не можеш да си позволиш нещо , едва ли не на инат да държиш на своето. Тези пари за закупуване на кучето са доста малка част от това , което трябва да се дава занапред. Сам разбирате, че хубавата храна струва пари. Добрата ветеринарна клиника - също. Да не говорим , че когато потеклото на родителите е неясно рисковете за заболявания са доста по-големи. Една "нежна" дисплазия може да те накара изведнъж да се окажеш на много сериозна загуба, а и кутрето ще страда. Вариант две - " да го гръмнеш".Друг въпрос "Защо точно ротвайлер?" . Това е работна порода и с нея трябва да се работи - инвестираш време и пари за обучение. Аз не съм идеалният пример, защото също се опарих от хора с доста по-гръмко име от всички развъдници в България(дори бих го нарекал"институция"), но знаех за всичко след това. И най-малкият проблем бяха парите за закупуване(които между другото се доближаваха до цената на куче от развъдник). Искам да ви кажа , че добавките , които кучето ми получава към храната за една година покриват разликата в цената. Изрази като "намали цената" звучат страхотно, но каква е реалната цена?Провери немските развъдници. А това , че развъдчика инвестира време и пари .... Тях кой го покрива? А това, че едно куче , което да е качествено и което да използва за развъждане му/и струва хиляди евра сигурно не е важно? И много други въпроси ...."Гледам и храня с каквото ти ми кажеш" също е супер, ама висок клас храна струва около 150лв на месец(при подрастващо куче) поне - евтино ли е? Като му платиш ваксините , обезпаразитяването , обучението , данъците и сметнеш колко струва времето което ти инвестираш, защото кучето иска движение и внимание , става сложно....Знаете ли колко струва една рентгенова снимка - не е евтина.
Изводът е , че парите са доста сложни за изчисление, а всяка една "икономия" вреди на кученцето. Според мен, трябва просто да признаваме понякога , че сме сгрешили и да не задаваме въпроси от сорта колко ли ще тежи или колко ще е високо като порасне, защото няма смислен отговор за това без родословие. Най-доброто нещо , което можем да направим е , след като са ни отворили очите, да се постараем повече хора да научат , че да си вземеш мелез не е хубаво за самото куче , за теб самият като собственик и за околните. Заради стоте лева , които ще дадеш "майсторът развъдчик" ще продължи с порочната си практика. По-добре си осинови кученце и си го обичай.

Поздрави

#3009 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 11:56 AM

Показване на мнениетоklkv, в 13 December 2013 - 11:37 AM, написа:

Еми то така става,защото такива като тебе МИЛЕЕЩИ ЗА ПОРОДАТА си продават кучетата по 600 лв и на горе,като си толкова загрижен за опазването на породата и искаш да няма омелезяване вземи намали цената...

Според мен, трябва просто да признаваме понякога , че сме сгрешили и да не задаваме въпроси от сорта колко ли ще тежи или колко ще е високо като порасне, защото няма смислен отговор за това без родословие. Най-доброто нещо , което можем да направим е , след като са ни отворили очите, да се постараем повече хора да научат , че да си вземеш мелез не е хубаво за самото куче , за теб самият като собственик и за околните. Заради стоте лева , които ще дадеш "майсторът развъдчик" ще продължи с порочната си практика. По-добре си осинови кученце и си го обичай.

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3010 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 01:47 PM

Показване на мнениетоpi6ligara, в 13 December 2013 - 12:40 PM, написа:

от телефона.Поздрави.

Добре Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#3011 Потребителят е офлайн   pi6ligara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 03:06 PM

Така става като пишеш от телефона.По принцип въпроса не беше "колко ще стане високо" ,а дали е нормално на 6м да е 50см,може и ти да си имал такова куче аз от къде да знам нали таблицата е само ориентировъчна,но както и да е,няма да питам повече нищо и без това каквото и да попитам ти отговаряш "като не е породисто нищо не може да се каже" или "така е като продължавате да развъждате мелези".Ще качвам от време на време по някоя снимка да покажа как е напреднал,ако и това не ти пречи разбира се.

#3012 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2013 - 04:17 PM

Манджа и обучение пък каквото ще да става,а и да е здраво без болежки :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3013 Потребителят е офлайн   pi6ligara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 04:48 PM

Съгласен съм.

#3014 Потребителят е офлайн   klkv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2013 - 05:27 PM

Ура ! Добрият тон се върна :)

#3015 Потребителят е офлайн   pi6ligara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 05:47 PM

Хора искам да подчертая че никога не сем искал да се карам или да нападам никого,регистрирал съм се в този форум единствено и само да науча повече за това как е правилно да се отглежда ротвайлер.За мен остана непонятно как колежката ShiBumi_GirL успя да ми отговори нормално,като даде пример с нейното куче,а колегата KOKO_ko обърна работата на мелези и породисти.Но това вече няма значение.Поздрави и :beer: !

#3016 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2013 - 08:53 PM

просто си уцелил колежката в настроение иначе и тя е с пиперлив език :ab_041:
Почнахте ли вече да се обучавате на разни неща-седни,легни,ела?Срещащ ли го с други псенца да си играе? :dog:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3017 Потребителят е офлайн   pi6ligara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2013 - 10:44 PM

Седни и ела сме горе долу,легни хич го няма,с другите кучета още не знае как да се държи,но е предимно агресивен.Спрямо всяко куче е различен,защото едното е турски кангал,другото хъски а третото е английски кокер шпаньол и той е доста озадачен като ги види и трите през 5 мин. предвид огромната разлика в размерите. :smile: .Доста ми е трудно защото съм на дежурства,а няма кой друг да се занимава с него,но дерзаем и товае,малко по малко ще се научим на всичко.Лошото е,че в повечето случаи сме сами и не мога да го снимам,защото постоянно иска да дойде при мен. :ab_041:

#3018 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2013 - 12:01 AM

Опитвай да го срещащ с кученца горе-долу на неговата възраст.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3019 Потребителят е офлайн   pi6ligara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2013 - 06:40 AM

Ами хъскито е колкото него,шпаньола е на 8м а кангала е на 10 и само той е женски.Не че иска да се бият,но ме е страх е 2 ако не и 3 пъти по голям и някой път в играта може да стане нещо.С кангала и шпаньола най си играе,хъскито ми се струва доста глупавичко горкото.

#3020 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2013 - 09:03 AM

Показване на мнениетоpi6ligara, в 13 December 2013 - 05:47 PM, написа:

Хора искам да подчертая че никога не сем искал да се карам или да нападам никого,регистрирал съм се в този форум единствено и само да науча повече за това как е правилно да се отглежда ротвайлер.За мен остана непонятно как колежката ShiBumi_GirL успя да ми отговори нормално,като даде пример с нейното куче,а колегата KOKO_ko обърна работата на мелези и породисти.Но това вече няма значение.Поздрави и Качена снимка !

Колегата КОКО_ко обърна работата на мелези и породисти защото именно там се крие отговорът на всичките ти въпроси. Защото ако питаш за мелез НИКОЙ нищо не може да ти отговори по темата и обратно, ако говорим за расово куче и знаем нещо за родителите, с ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ бих могъл да ти кажа кое, колко, как и кога, най-вече.

Ако и сега не си разбрал какво ти пее радиото ще приема, че просто си крайно невеж човек и, че тотално си изгубил битката с егото си. В противен случай ще продължа с интерес да следя развитието на омелезената кръв от развъдника ми.

Поздрави и знай, че досега нямах нищо лично към теб. Вече не е така, щото много се въртиш. А и щото, по незнайни причини, у теб е попаднало едно омелезено Тишевче. А децата си аз обичам, без значение, дали са извънбрачни или как.

За всеки случай нека внеса още малко яснота относно "грубия ми тон". Ако ти си тук от вчера, аз съм тук от доста години вече. Ако за теб светът на мизериите и измамите с кучета е нещо в което току що си навлязъл (без значение дали си го знаел или не), то аз плувам в тая тиня от 1992 год. насам.

Обичам този форум и знам, че не съм от най-страшните модератори. В повечето форуми за автомобили, да речем, за 1/10 от лафчетата си да си изхвърчал отдавна. Там воплите "искам по-евтинко" никого не трогват и ми е доста забавно, че българинът е готов да даде 1000 лв. за кола гробница, която няма да му служи повече от година, вместо да даде същите пари за куче, с което ще се гордее следващите десетина години. Мога да продължа в този ред на мисли, но нека не отегчаваме аудиторията с неща до болка ясни на повечето от тук четящите.

Личната ми болка и нетърпимост е свързана и насочена към огромната върволица селтаци и долни търгаши, довели до създалата се ситуация в частност и в общ план. До това, никой да не гледа КАЧЕСТВОТО (и ти вкл.). До това ЕЛИТ да е срамна дума (за теб вкл.), до това положеният труд да е повод за насмешка (да, за теб става дума) и по ганьовски хитри очички да ти казват "епа аз мойто го земах за пеесе леа" (тук пак за теб говоря).
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »