РОТ говорилня
Публикувано: 12 December 2013 - 02:00 PM
pi6ligara, в 11 December 2013 - 09:27 PM, написа:
Не, не е за щастие. Напротив.
За нещастие е, защото хиляди мизерни по душа хора дрънкат подобни невежи глупости, без да си дават сметка, че нещата към които се стремят, са пряко свързани, колкото и да го отричат.
За нещастие е, защото колкото повече омелезяваме една порода, толкова повече ще бъдат задавани въпроси от рода на : "Нормално ли е ... " .
И ако теб днес не те бърка, че твоето може да си остане високо 50 см, утре следващия като теб ще пита дали е нормално неговото да е 40 см. И също няма да го бърка, щото си го обичал и си го хранел...
И така докато изчезне породата. Щото не те бърка.

Публикувано: 12 December 2013 - 03:19 PM

Публикувано: 12 December 2013 - 03:25 PM
Иди в магазин на Адидас и им кажи,че си им най-големия фен,да ти дадат един чифт за 10лв,не за 200.
Няма как някой да ти намали от цената,защото ти явно изобщо не си наясно с разходите на един развъдчик и отглеждането на кученцата и защо цената в развъдника е такава и защо цената на животинския пазар е 100лв примерно.
Няма Мерцедес на цената на Трабант

А извинения от сорта аз взимам малка заплата не вървят.
Който иска хубаво куче събира пари,чака и като има си купува.
Щом си го обичаш кучето тогава защо го делиш това ще го храня с Фрискъс,пък като ми подариш едно родословно него ще го храня както трябва???
По-добре му купи едно свестно ядене и почвай да го храниш

Публикувано: 12 December 2013 - 04:53 PM
pi6ligara, в 12 December 2013 - 03:19 PM, написа:

Един от символите на духовната нищета е стремежът към придобиване на ментета. На всяка цена и при всеки един удобен случай. Без значение, че утре ментето се троши, разваля или умира поради своя мизерен произход.
Ментетата са производни на мизерниците, разбиращи и "работещи" за братята си по същност. И знаят, че самото споменаване на "далаверата" е сигурна продажба. На всяка цена и при всеки един удобен случай ... обичам ги такива като теб. Жертви.
Публикувано: 12 December 2013 - 06:04 PM

Публикувано: 13 December 2013 - 10:56 AM
pi6ligara, в 12 December 2013 - 06:04 PM, написа:

Гледам, изтрил си половината от изписаните по-горе тъпотии, но пак си оставил няколко да им се порадвам.
"З"греши, че допускаш, че можеш да ме обидиш. От хора, вкопчени инатливо в правотата на идеите си, без значение от това колко са невежи и вредни, няма как да се обидя. "За напред" ако случайно отново се припознаеш в тълпата "мизерни по душа" хора, знай, че това си е само твой проблем.
Не ме интересува как са те възпитавали родителите ти, а още по-малко ме касае, че това може да е мотив за теб да не ми теглиш една майна. Ако така стоят нещата: добре за родителите ти и зле за теб.
Всъщност, в този зачекнат от теб ред на мисли се сещам, че сдържането на отрицателни емоции често води до кофти последици. Препоръчвам да отидеш на полето и да ми се напсуваш едно хубаво докато ти олекне. Ако не ти олекне и не можеш да не пишеш глупости, по-добре изчакай да ти мине и тогава си задай тук градивните въпроси. Обратното би довело до трайна невъзможност да ни споделяш разни неща от ежедневието на симпатичния пишлигар.
Обещавам да съм съпричастен, все пак си се докопал до мелез, който наполовина носи в себе си едни мои безсмислени ( в случая ) над 20-годишни усилия да запазя породата у нас такава, каквато трябва да бъде по разписание.
Поздрави и от мен.

Публикувано: 13 December 2013 - 11:37 AM

Здравейте,
Аз смятам , че това да милееш за породата и да защитаваш позицията си не е лошо. Лошо според мене е , ако не можеш да си позволиш нещо , едва ли не на инат да държиш на своето. Тези пари за закупуване на кучето са доста малка част от това , което трябва да се дава занапред. Сам разбирате, че хубавата храна струва пари. Добрата ветеринарна клиника - също. Да не говорим , че когато потеклото на родителите е неясно рисковете за заболявания са доста по-големи. Една "нежна" дисплазия може да те накара изведнъж да се окажеш на много сериозна загуба, а и кутрето ще страда. Вариант две - " да го гръмнеш".Друг въпрос "Защо точно ротвайлер?" . Това е работна порода и с нея трябва да се работи - инвестираш време и пари за обучение. Аз не съм идеалният пример, защото също се опарих от хора с доста по-гръмко име от всички развъдници в България(дори бих го нарекал"институция"), но знаех за всичко след това. И най-малкият проблем бяха парите за закупуване(които между другото се доближаваха до цената на куче от развъдник). Искам да ви кажа , че добавките , които кучето ми получава към храната за една година покриват разликата в цената. Изрази като "намали цената" звучат страхотно, но каква е реалната цена?Провери немските развъдници. А това , че развъдчика инвестира време и пари .... Тях кой го покрива? А това, че едно куче , което да е качествено и което да използва за развъждане му/и струва хиляди евра сигурно не е важно? И много други въпроси ...."Гледам и храня с каквото ти ми кажеш" също е супер, ама висок клас храна струва около 150лв на месец(при подрастващо куче) поне - евтино ли е? Като му платиш ваксините , обезпаразитяването , обучението , данъците и сметнеш колко струва времето което ти инвестираш, защото кучето иска движение и внимание , става сложно....Знаете ли колко струва една рентгенова снимка - не е евтина.
Изводът е , че парите са доста сложни за изчисление, а всяка една "икономия" вреди на кученцето. Според мен, трябва просто да признаваме понякога , че сме сгрешили и да не задаваме въпроси от сорта колко ли ще тежи или колко ще е високо като порасне, защото няма смислен отговор за това без родословие. Най-доброто нещо , което можем да направим е , след като са ни отворили очите, да се постараем повече хора да научат , че да си вземеш мелез не е хубаво за самото куче , за теб самият като собственик и за околните. Заради стоте лева , които ще дадеш "майсторът развъдчик" ще продължи с порочната си практика. По-добре си осинови кученце и си го обичай.
Поздрави
Публикувано: 13 December 2013 - 11:56 AM
klkv, в 13 December 2013 - 11:37 AM, написа:
Според мен, трябва просто да признаваме понякога , че сме сгрешили и да не задаваме въпроси от сорта колко ли ще тежи или колко ще е високо като порасне, защото няма смислен отговор за това без родословие. Най-доброто нещо , което можем да направим е , след като са ни отворили очите, да се постараем повече хора да научат , че да си вземеш мелез не е хубаво за самото куче , за теб самият като собственик и за околните. Заради стоте лева , които ще дадеш "майсторът развъдчик" ще продължи с порочната си практика. По-добре си осинови кученце и си го обичай.

Публикувано: 13 December 2013 - 03:06 PM
Публикувано: 13 December 2013 - 04:17 PM

Публикувано: 13 December 2013 - 05:47 PM

Публикувано: 13 December 2013 - 08:53 PM

Почнахте ли вече да се обучавате на разни неща-седни,легни,ела?Срещащ ли го с други псенца да си играе?

Публикувано: 13 December 2013 - 10:44 PM

Публикувано: 14 December 2013 - 12:01 AM
Публикувано: 14 December 2013 - 06:40 AM
Публикувано: 14 December 2013 - 09:03 AM
pi6ligara, в 13 December 2013 - 05:47 PM, написа:

Колегата КОКО_ко обърна работата на мелези и породисти защото именно там се крие отговорът на всичките ти въпроси. Защото ако питаш за мелез НИКОЙ нищо не може да ти отговори по темата и обратно, ако говорим за расово куче и знаем нещо за родителите, с ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ бих могъл да ти кажа кое, колко, как и кога, най-вече.
Ако и сега не си разбрал какво ти пее радиото ще приема, че просто си крайно невеж човек и, че тотално си изгубил битката с егото си. В противен случай ще продължа с интерес да следя развитието на омелезената кръв от развъдника ми.
Поздрави и знай, че досега нямах нищо лично към теб. Вече не е така, щото много се въртиш. А и щото, по незнайни причини, у теб е попаднало едно омелезено Тишевче. А децата си аз обичам, без значение, дали са извънбрачни или как.
За всеки случай нека внеса още малко яснота относно "грубия ми тон". Ако ти си тук от вчера, аз съм тук от доста години вече. Ако за теб светът на мизериите и измамите с кучета е нещо в което току що си навлязъл (без значение дали си го знаел или не), то аз плувам в тая тиня от 1992 год. насам.
Обичам този форум и знам, че не съм от най-страшните модератори. В повечето форуми за автомобили, да речем, за 1/10 от лафчетата си да си изхвърчал отдавна. Там воплите "искам по-евтинко" никого не трогват и ми е доста забавно, че българинът е готов да даде 1000 лв. за кола гробница, която няма да му служи повече от година, вместо да даде същите пари за куче, с което ще се гордее следващите десетина години. Мога да продължа в този ред на мисли, но нека не отегчаваме аудиторията с неща до болка ясни на повечето от тук четящите.
Личната ми болка и нетърпимост е свързана и насочена към огромната върволица селтаци и долни търгаши, довели до създалата се ситуация в частност и в общ план. До това, никой да не гледа КАЧЕСТВОТО (и ти вкл.). До това ЕЛИТ да е срамна дума (за теб вкл.), до това положеният труд да е повод за насмешка (да, за теб става дума) и по ганьовски хитри очички да ти казват "епа аз мойто го земах за пеесе леа" (тук пак за теб говоря).