РОТ говорилня
Публикувано: 14 December 2013 - 02:15 PM
Публикувано: 14 December 2013 - 07:23 PM
pi6ligara, в 14 December 2013 - 02:15 PM, написа:
Здравейте,
Знаете ли на какво ми напомня цялата тази ситуация - на "нахлуването" на индийска работна ръка в Европа. Добри специалисти искат "хххх"евра, докато индиеца иска "ххх". Накрая всички се чудят защо работата не върви....
И пак в този ред на мисли - според мене има огромна разлика какво инвестира един развъдчик в кученцата си и какво някой от продавалник. А може би всички развъдчици са сключили таен договор и са сформирали олигопол на пазара :) Не ми се вярва. Дори кученцата да са наистина потомство на елитни родители, те ВРЕДЯТ на хората , които се занимават истински с развъждането и опазването на породата. Примери с други сфери у нас - много , като започнеш от плод , зеленчук, меса .... Родните производители реват , защото чужда съмнителна , но ЕВТИНА продукция залива пазара....
Публикувано: 14 December 2013 - 07:25 PM
Публикувано: 16 December 2013 - 02:13 PM
klkv, в 14 December 2013 - 07:23 PM, написа:
.... Родните производители реват , защото чужда съмнителна , но ЕВТИНА продукция залива пазара....
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава”.
Атанас Буров
Публикувано: 18 December 2013 - 09:51 PM
KOKO_ko, в 16 December 2013 - 02:13 PM, написа:
klkv, в 14 December 2013 - 07:23 PM, написа:
.... Родните производители реват , защото чужда съмнителна , но ЕВТИНА продукция залива пазара....
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава”.
Атанас Буров
Публикувано: 02 January 2014 - 04:45 PM
Публикувано: 03 January 2014 - 03:23 PM
Публикувано: 03 January 2014 - 04:59 PM
Публикувано: 09 January 2014 - 08:23 AM
MagDeIv, в 08 January 2014 - 08:25 PM, написа:
Да, освен ако не е някое много добро цветно копие. Теб какво те притеснява?
Публикувано: 09 January 2014 - 09:49 AM
KOKO_ko, в 09 January 2014 - 08:23 AM, написа:
Притесни ме,че не пише родословие,а Генеалогична таблица и в деди на майката са написани данни от оценка.Така ли трябва да бъде и защо само на майката ?На моите родословия пише имената на дедите,както в този документ за бащата - без други данни.
Публикувано: 09 January 2014 - 09:58 AM
MagDeIv, в 09 January 2014 - 09:49 AM, написа:
Притесни ме,че не пише родословие,а Генеалогична таблица и в деди на майката са написани данни от оценка.Така ли трябва да бъде и защо само на майката ?На моите родословия пише имената на дедите,както в този документ за бащата - без други данни.
Това трябва да те радва, а не да те притеснява. Всичките тези "писаници" са плод на усилията ни от 1992 насам. Това, че ти не го оценяваш и разбираш си е само за твоя сметка.
Бащата на това куче е сръбско производство, затова по негова линия можеш да видиш там само някакви цифри и букви.
Това, че на някакви "ТВОИ" родословия пише само някакви имена, не означава, че другаде хората не са си направили труда да направят родословията по съдържателни и смислени.
Поздрави
Цитат
Публикувано: 09 January 2014 - 10:14 AM
KOKO_ko, в 09 January 2014 - 09:58 AM, написа:
MagDeIv, в 09 January 2014 - 09:49 AM, написа:
Това трябва да те радва, а не да те притеснява. Всичките тези "писаници" са плод на усилията ни от 1992 насам. Това, че ти не го оценяваш и разбираш си е само за твоя сметка.
Бащата на това куче е сръбско производство, затова по негова линия можеш да видиш там само някакви цифри и букви.
Това, че на някакви "ТВОИ" родословия пише само някакви имена, не означава, че другаде хората не са си направили труда да направят родословията по съдържателни и смислени.
Поздрави
Цитат
Принципно не съм и очаквал отговор без примеси на агресия...
Много добре съм запознат какво означава " Генеалогия" - достатъчно грамотен съм !!! Продава се ротвайлер с родословие,на което пише генеалогична таблица....принципно за това ме осъмни легитимността на документа,а и е без холограмен знак ...
"Моите" родословия са на клуб Мопс и в тях няма данни от оценки - ако според вас са "без смислени "и "несъдържателни",защо не се обърнете към ръководството на клуба или направо към БРФК с оплакване,че не си дават зор и не вземат пример от вас ?! Или,че не създават полигони за обучение и тренировки на мопсове?!
Направо съжалих,че попитах ...
Лек ден.
Публикувано: 09 January 2014 - 11:35 AM
MagDeIv, в 09 January 2014 - 10:14 AM, написа:
Много добре съм запознат какво означава " Генеалогия" - достатъчно грамотен съм !!! Продава се ротвайлер с родословие,на което пише генеалогична таблица....принципно за това ме осъмни легитимността на документа,а и е без холограмен знак ...
"Моите" родословия са на клуб Мопс и в тях няма данни от оценки - ако според вас са "без смислени "и "несъдържателни",защо не се обърнете към ръководството на клуба или направо към БРФК с оплакване,че не си дават зор и не вземат пример от вас ?! Или,че не създават полигони за обучение и тренировки на мопсове?!
Направо съжалих,че попитах ...
Лек ден.
Добра идея, само дето заради любимата ни федерация не останаха мопсове в българия, да не говорим за клуб ... принципно или там каквото ти се говори от звездите ...
Чудя се защо ти обърнах внимание изобщо. На такива като теб каквото и да отговориш, я холограмата ще им липсва, я нещо друго.
Пожелавам ти попътен вятър с БРФК и сие. Умен човек си явно. Че и неагресивен.
Публикувано: 11 January 2014 - 04:09 PM
ShiBumi_GirL, в 13 November 2013 - 01:43 AM, написа:
Искам да купя нагръдник,който да става за спорт и на кучето да му е удобен.
Имаме кожен,сега сме с текстилен тип ''сутиен'' идеални за спокойна разходка,но не стават за агитация.Взеха много да му протриват под мишниците.Козината там взе да опадва,а кожата взе да се зачервява.
Гледах много и най-различни и като,че ли се спрях на тези два модела.
Кой според Вас е по-добрия вариант?
Изглеждат ми почти еднакви.
Или пък ако някой има други предложение с радост бих ги разгледала.
Вариант 1:
http://www.ebay.co.u...984.m1423.l2649
Вариант2:
http://www.ebay.co.u...984.m1423.l2649
При вариант2 както е показано ме притеснява дали тази лента толкова горе няма да души кучето?
ShiBumi_GirL здрасти ние поръчахме този на FRABO и от два дни го използваме много е удобен.досега сме сменили около 4/5 и все не можем да улучим точния,но с този мисля че приключихме търсенето.качвам малко снимки на нашия хърбо
Публикувано: 11 January 2014 - 04:20 PM
Много хубав е станал младежа
Посъветвах се и с нашия треньор и той ми каза да го оставя с тези,които имам в момента.
Същия като вашия,само че кожен модел или този тип сутиен.Пробвахме нагръдниците от линковете и кучето се душеше и започна да хрипти.
Просто вече не му слагам нагръдник на разходка или по-рядко.
И му се оправиха мишничките пак са малко голи,но не са зачервени.
Слагам само когато ще работи нагръдник и след това го махам.
Публикувано: 13 January 2014 - 07:36 AM
Irenkadepp, в 11 January 2014 - 04:09 PM, написа:
Публикувано: 13 January 2014 - 07:39 AM
ShiBumi_GirL, в 11 January 2014 - 04:20 PM, написа:
Слагам само когато ще работи нагръдник и след това го махам.
Целта на нагръдника е именно да бъде ползван САМО за определен тип работа. Ежедневното водене на кучето става с нашийник и повод.

Вход

Горе
Цитиране +