Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1501 Потребителят е офлайн   hera-reia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 February 2009 - 09:47 AM

Преди 4 дена на моя рот му сложиха диагноза миома но не беше на 100 % сигурно и минахме с антибиотик беше се посъвзела до тази сутрин когато не можа да стане да излезе заведох я веднага на доктор и следобед ще я оперерат (ако успее да отложи другите операции който има за днес) той каза за утре но аз настоях де е днес защото ме е страх да не стане много касно, за сега и би антибиотик.доктора каза , че операцията ще баде тежка защото е дебела.Някои зблъдквал ли се е с този проблем защото никаде не можах да намеря нищо по темата

МОД.

Всички съжаляваме за случващото се, но няма нужда да заливаш всички форуми с писанията си. Имаш сериозен отговор във Ветеринарния форум, писала си и в Бултериер-форума незнайно защо.

Тук не сме ветеринари и всеки един съвет може и със сигурност ще бъде използван срещу нас. Аз знам едно: когато кучето се отглежда така, че да заприлича на нещо дето ще се коли по Коледа, не закъсняват и подобни проблеми.

Миомата се лекува ПОНЯКОГА и с медикаменти, най-често обаче кучето трябва да легне под ножа ако искаш да оживее.

Пожелавам ти да имаш успех в лечението и да се поучиш от случилото се!

#1502 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Икона за мнението  Публикувано: 01 March 2009 - 10:21 PM

Сложихте ли на кучовците мартеници? :rolleyes: Аз не съм си слагал,инъче пък кора е накичена :) ще видим утре сутринта дали ще са още на нея. ;)

#1503 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2009 - 01:21 AM

Хора,кога на вашите кучовци им дойде акъла?Питам,защото моята кучка е на 9 месеца,вече,и е сравнително лигава.Постоянно се закача,само иска да играе и понякога ме тормози доста.Знам,че е още в детска възраст,но мога ли да очаквам около 10тия месец да поолегне малко,че вече ме подлуди?Чул съм,че именно в периода 10-12 месец кучето изгражда по-сериозен характер,но при моята такива признаци още не забелязвам.Та,просто искам да споделите на каква възраст вашите ротове станаха сериозни,какъвто трябва да е всеки ротвайлер...Под "сериозен",имам впредвид по-спокоен,олегнал,немислещ само за игра и т.н. Надявам се скоро на моята да й дойде акъла,че вече е внушителна и не й отива да се държи като пълен дебил :lol: .
П.п. Честита баба марта :P !!!

#1504 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 04 March 2009 - 01:33 AM

След още 2/3 месеца би трябвало да й дойде акъла ;)

#1505 Потребителят е офлайн   ivailo_ivailo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2009 - 06:15 PM

Здравейте,вие с какво обезпаразитявате вашите ротвайлери ? Моят ветеринарен лекар ми препоръча да използвам само Frontline Combo.Аз преди само слагах там една каишка и това беше(каишката беше Kiltix). Но нещо не ми е ясно за този Фронтлайн :ca_003: разбрах как изглежда и къде се слага но като се капне на кожата това което е паднало веднага ли попива или ? На колко места се слага (2-3 или повече ? ) ? Кой Frontline да взема ? Този за 20-40кг куче или за 40-60 кг кг куче ? Кучето ми е около 40 кг,а лятото отслабва много зареди жегата :aa_002: :ab_041: Какво може да стане ако кучето ми е 40 кг а аз съм взел Frontline за 40-60 килограмово куче ? :aa_002:

#1506 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 March 2009 - 09:06 AM

Здравей,
Аз също слагам Фронтлайн за 40-60 килограмови кучета, а моето е 40кг. Нямала съм странични ефекти досега. Проблем може да е ако е алергичен, въпреки че това ме съмнява да стане, защото ротвайлерите като цяло не са чувствителни към този препарат. По-добре е да е пипета за 40-60. По сигурен и качествен е ефекта.
Нанася се на две-три места под косъма, върху кожата - около врата и около гърба, в частта към опашката. Преди нанасяне, кучето не трябва да е къпано 48 часа и от третирането с Фронтлайн трябва да са минали 48 часа, за да къпеш с шампоан, сапун и др. миещи неща. Свойството на препарата е, че се поема от кожата и трае месец, месец и половина.
Противопаразитни каишки съм слагала и пак съм откривала различни "нашественици" по кучето. Фронтлайнът не е 100% гаранция, но е по-надежден.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1507 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2009 - 07:18 PM

На предния ми ротвайлер слагах фронтлайн защото преди да го сложа бях намерил кърлежи два и слег като го сложи не съм намирал повече.

#1508 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2009 - 07:46 PM

Вие доволни ли сте от Frontline ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1509 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2009 - 07:47 PM

Показване на мнениетоMahorec, в Mar 1 2009, 08:21 PM, написа:

Сложихте ли на кучовците мартеници? :rolleyes: Аз не съм си слагал,инъче пък кора е накичена :) ще видим утре сутринта дали ще са още на нея. ;)

Разбирасе, че да :)

#1510 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2009 - 07:56 PM

Вижте това клипче: http://www.youtube.c...h?v=ADDxe24ud90 Забележете колко спокоен е Ротвайлерът ? След като сте гледали филмчето Кой сега е номер 1 ? :ma_006: :zz_214:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1511 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2009 - 08:10 PM

аз съм го гледал преди много време :aa_002: а то си е ясно кой е номер 1 :ug_119:
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#1512 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2009 - 08:52 PM

Показване на мнениетоnemooo, в Mar 7 2009, 08:10 PM, написа:

аз съм го гледал преди много време :aa_002: а то си е ясно кой е номер 1 :ug_119:

:zh_112:
User's Signature

#1513 Потребителят е офлайн   ivailo_ivailo Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 March 2009 - 08:25 AM

Показване на мнениетоdmm, в Mar 7 2009, 08:06 AM, написа:

Здравей,
Аз също слагам Фронтлайн за 40-60 килограмови кучета, а моето е 40кг. Нямала съм странични ефекти досега. Проблем може да е ако е алергичен, въпреки че това ме съмнява да стане, защото ротвайлерите като цяло не са чувствителни към този препарат. По-добре е да е пипета за 40-60. По сигурен и качествен е ефекта.
Нанася се на две-три места под косъма, върху кожата - около врата и около гърба, в частта към опашката. Преди нанасяне, кучето не трябва да е къпано 48 часа и от третирането с Фронтлайн трябва да са минали 48 часа, за да къпеш с шампоан, сапун и др. миещи неща. Свойството на препарата е, че се поема от кожата и трае месец, месец и половина.
Противопаразитни каишки съм слагала и пак съм откривала различни "нашественици" по кучето. Фронтлайнът не е 100% гаранция, но е по-надежден.

Благодаря Ви че ми отговорихте толкова бързо и изчерпателно ! :fc_026: Значи разгръщам козината около холката и там няколко капки и така по гърба на още 2-3 места нали ? Но той веднага ли "попива" смисъл не може ли като сложа на холката и вече разгръщам другите места козината да го попие ? Много странни въпроси задавам,надявам се не ви досаждам :aa_002:

#1514 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 March 2009 - 10:05 AM

Малко инструкции има TУK . Препаратът е мазен и не попива веднага. Разгледай линка и ще разбереш подробностите. :mc_004:

П.п. Сега видях, че се слага основно в частта около холката, но ветове са ми казвали да слагам и по-назад, към опашката. Не съм питала защо. Просто следвам техния съвет.
User's Signature

#1515 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2009 - 10:37 AM

И аз ще взема такъв препарат,че сега започват да излизат разни паразити.

#1516 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2009 - 05:46 PM

Днес синът ми (на 15 години) се прибира вкъщи разплакан с кучето (ротвайлер) ! Той обикалял около вкъщи с колелото и кучето,когато изведнъж зад тях с чуло ръмжене. Обърнал се и видял един черен НОК да тича към тях със скъсан синджир около врата.Той веднага спрял и придърпал кучето към себе си.НОК-а вървял бавно към тях с наведена глава,оголени зъби и ръмжене.НОК-а пробвал да се нахвърли първо върху синът ми,обаче Тори се намесила и опитът на НОК-а бил неуспешен.Кучетата започнали да се борят а синът ми се бил паникьосал и не мърдал от мястото си само когато черната овчарка пробвала да захапе Тори за врата я придърпвал към себе си ! Видял че НОК-а,който бил с две глави над Тори а килограмите му (аз го видях след случката) бяха поне 2-3 пъти над тези на Тори,започнал да надлелява и започнал да крещи(синът ми) дошли хора но никой не се осмелил да докосне НОК-а ! Докато кучетата се борели дошъл един човек с доберман и казал на синът ми "Изчакай само една секунда мойто момче" ! Този човек набързо насъскал добермана си към НОК-а и тогава НОК-а се обърнало към добермана и край.От тук нататък вече незнам какво се е случило само че той по най-бързия начин се прибра вкъщи. Добре как може НИКОЙ да не му помогне ?? Още не съм намерил НОК-а но като го намеря .... първо стопанина след това и кучето .... Само човека с добермана намерих и му благодарих ! НОК-а го видях около вкъщи и веднага с един чук след него ама бяга бързо иначе до сега да е на оня свят ! :zz_208: По Тори няма кръв нито по Мишо (синът ми) само психическата травма
User's Signature

#1517 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2009 - 05:49 PM

Показване на мнениетоnemooo, в Mar 7 2009, 07:10 PM, написа:

И аз съм го гледала преди време :)

#1518 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 March 2009 - 06:45 PM

ben2418, много неприятна случка. И на мен са ми се случвали подобни и отдавна разбрах едно : очите широко отворени при кучешките ни разходки.
Тори и да ти е кротушана, незнаеш дали няма да изскочи отнякъде друго куче, някога, някъде отново..
Добре, че се е намесил друг и е минало сравнително "леко".
Разбирам, че си афектиран от случилото се и си бесен на всичко, но ... кучето сам пишеш, че е било със скъсан синджир. За да се разхожда свободно навън, варианти има много. Потърси собственика му и поговори човешки с него. Не прибървзай със саморазправи.
User's Signature

#1519 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2009 - 07:15 PM

Показване на мнениетоdmm, в Mar 8 2009, 06:45 PM, написа:

ben2418, много неприятна случка. И на мен са ми се случвали подобни и отдавна разбрах едно : очите широко отворени при кучешките ни разходки.
Тори и да ти е кротушана, незнаеш дали няма да изскочи отнякъде друго куче, някога, някъде отново..
Добре, че се е намесил друг и е минало сравнително "леко".
Разбирам, че си афектиран от случилото се и си бесен на всичко, но ... кучето сам пишеш, че е било със скъсан синджир. За да се разхожда свободно навън, варианти има много. Потърси собственика му и поговори човешки с него. Не прибървзай със саморазправи.

Първо ще разбера всичко от А до Я и чак тогава ако е нужно саморазправа но просто сега съм на тръни ... синът ми не иска да излезне от вкъщи а кучето не се отделя от него ... дано скоро да им мине че ....
User's Signature

#1520 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2009 - 07:57 PM

ben2418 кофти случка...до колкото си спомням това е втори инцидент със сина ти,дано психически се възтанови по бързо....да не би да е същия НОК от предния път,ако е той собственика му трябва да си получи заслуженото!

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни