РОТ говорилня
Публикувано: 27 February 2009 - 09:47 AM
МОД.
Всички съжаляваме за случващото се, но няма нужда да заливаш всички форуми с писанията си. Имаш сериозен отговор във Ветеринарния форум, писала си и в Бултериер-форума незнайно защо.
Тук не сме ветеринари и всеки един съвет може и със сигурност ще бъде използван срещу нас. Аз знам едно: когато кучето се отглежда така, че да заприлича на нещо дето ще се коли по Коледа, не закъсняват и подобни проблеми.
Миомата се лекува ПОНЯКОГА и с медикаменти, най-често обаче кучето трябва да легне под ножа ако искаш да оживее.
Пожелавам ти да имаш успех в лечението и да се поучиш от случилото се!
Публикувано: 04 March 2009 - 01:21 AM
П.п. Честита баба марта :P !!!
Публикувано: 06 March 2009 - 06:15 PM

Публикувано: 07 March 2009 - 09:06 AM
Аз също слагам Фронтлайн за 40-60 килограмови кучета, а моето е 40кг. Нямала съм странични ефекти досега. Проблем може да е ако е алергичен, въпреки че това ме съмнява да стане, защото ротвайлерите като цяло не са чувствителни към този препарат. По-добре е да е пипета за 40-60. По сигурен и качествен е ефекта.
Нанася се на две-три места под косъма, върху кожата - около врата и около гърба, в частта към опашката. Преди нанасяне, кучето не трябва да е къпано 48 часа и от третирането с Фронтлайн трябва да са минали 48 часа, за да къпеш с шампоан, сапун и др. миещи неща. Свойството на препарата е, че се поема от кожата и трае месец, месец и половина.
Противопаразитни каишки съм слагала и пак съм откривала различни "нашественици" по кучето. Фронтлайнът не е 100% гаранция, но е по-надежден.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 07 March 2009 - 07:46 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 07 March 2009 - 07:56 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 07 March 2009 - 08:52 PM
nemooo, в Mar 7 2009, 08:10 PM, написа:

Публикувано: 08 March 2009 - 08:25 AM
dmm, в Mar 7 2009, 08:06 AM, написа:
Аз също слагам Фронтлайн за 40-60 килограмови кучета, а моето е 40кг. Нямала съм странични ефекти досега. Проблем може да е ако е алергичен, въпреки че това ме съмнява да стане, защото ротвайлерите като цяло не са чувствителни към този препарат. По-добре е да е пипета за 40-60. По сигурен и качествен е ефекта.
Нанася се на две-три места под косъма, върху кожата - около врата и около гърба, в частта към опашката. Преди нанасяне, кучето не трябва да е къпано 48 часа и от третирането с Фронтлайн трябва да са минали 48 часа, за да къпеш с шампоан, сапун и др. миещи неща. Свойството на препарата е, че се поема от кожата и трае месец, месец и половина.
Противопаразитни каишки съм слагала и пак съм откривала различни "нашественици" по кучето. Фронтлайнът не е 100% гаранция, но е по-надежден.
Благодаря Ви че ми отговорихте толкова бързо и изчерпателно !

Публикувано: 08 March 2009 - 10:05 AM

П.п. Сега видях, че се слага основно в частта около холката, но ветове са ми казвали да слагам и по-назад, към опашката. Не съм питала защо. Просто следвам техния съвет.

Публикувано: 08 March 2009 - 05:46 PM

Публикувано: 08 March 2009 - 06:45 PM
Тори и да ти е кротушана, незнаеш дали няма да изскочи отнякъде друго куче, някога, някъде отново..
Добре, че се е намесил друг и е минало сравнително "леко".
Разбирам, че си афектиран от случилото се и си бесен на всичко, но ... кучето сам пишеш, че е било със скъсан синджир. За да се разхожда свободно навън, варианти има много. Потърси собственика му и поговори човешки с него. Не прибървзай със саморазправи.

Публикувано: 08 March 2009 - 07:15 PM
dmm, в Mar 8 2009, 06:45 PM, написа:
Тори и да ти е кротушана, незнаеш дали няма да изскочи отнякъде друго куче, някога, някъде отново..
Добре, че се е намесил друг и е минало сравнително "леко".
Разбирам, че си афектиран от случилото се и си бесен на всичко, но ... кучето сам пишеш, че е било със скъсан синджир. За да се разхожда свободно навън, варианти има много. Потърси собственика му и поговори човешки с него. Не прибървзай със саморазправи.
Първо ще разбера всичко от А до Я и чак тогава ако е нужно саморазправа но просто сега съм на тръни ... синът ми не иска да излезне от вкъщи а кучето не се отделя от него ... дано скоро да им мине че ....