РОТ говорилня
Публикувано: 11 April 2009 - 11:23 PM
dmm, в Apr 11 2009, 12:58 AM, написа:
винету, в Apr 3 2009, 10:33 AM, написа:
Тъй като си хуманен лекар с дългогодишна практика и житейският ти опит намира логична връзка между човек и куче и тяхното възпроизводство, да драсна и аз някой ред от житейските ми, не-лекарски наблюдения, в които също следва подобна аналогия ...
Съгласен съм!Напълно!Прав си от първата до последната дума!!!Лошото е ,че освен избягването на рамножаване на животни с наследствени заболявания човекът понякога почва да търси външни белези,които на него му харесват и да подбира точно тези индивиди,които му харесват по даден признак....и тогава се трупат рецесивни гени,които по-късно се експресират в поколенията....Наистина да създаваш живот е отговорност(затова и съм привърженик именно на кастрирането на бездомните кучето,а не на дивашкото им избиване!)!!!!....огромна!....а още по-голяма отговорност е да се грижиш той да оцелее...колкото се може по-дълго!Именно продължителността на живота е най-точния критерий дали дане осъщество е здраво или не!Затова и повечето от изкуствено създадените от човека породи не се славят с особено дълголетие.....
А колкото до контрола на размножаването но хората.....не е съвсем така.Генетични консултации има и у нас и то от повече от 30 години....но те само дават препоръки,а не налагат ограничения.Няма страна в която да има ограничения хората с определени заболявания да се възпроизвеждат....иначе намирисва малко на Третия райх или Съветския съюз...между другото тендеция е още от 80.те години(когато учех медицина) писихчно болните да престояват минимален срок в стационара ,а основното им лечение да става именно в обществото....а в обществото никой не ги ограничава от сексуални контакти.За наше съжаление,колкото интелекта на даден човек и по-нисък(и особено пък при психично болните) толкова половият нагон и либидото са по-силни...неприятен факт,но факт...
Публикувано: 12 April 2009 - 05:37 PM
ToHu_MeTaHa, в Apr 11 2009, 06:25 PM, написа:
В интерес на истината,аз позволявам на моята кучка да се качва навсякъде и единственият проблем е,че ръси доста косми.Ако можеш да преглътнеш това,не виждам защо ще имаш проблеми.Разбира се,внимавай кучето ти да не проявява доминантност!Ако е така,тогава по-добре не му позволявай да се качва навсякъде.Да си знае мястото,иначе ще имаш проблеми.Доминантността е по-характерна за мъжките кучета.Аз не съм имал такива проблеми с моята кучица.Тя е на 10 месеца и съвсем отскоро живее на двора и,по мое мнение,се чувства по-добре там.Надявам се отговорът ми да е бил достатъчно изчерпателен.
Публикувано: 12 April 2009 - 07:00 PM
didorot, в Apr 12 2009, 06:37 PM, написа:
ToHu_MeTaHa, в Apr 11 2009, 06:25 PM, написа:
В интерес на истината,аз позволявам на моята кучка да се качва навсякъде и единственият проблем е,че ръси доста косми.Ако можеш да преглътнеш това,не виждам защо ще имаш проблеми.Разбира се,внимавай кучето ти да не проявява доминантност!Ако е така,тогава по-добре не му позволявай да се качва навсякъде.Да си знае мястото,иначе ще имаш проблеми.Доминантността е по-характерна за мъжките кучета.Аз не съм имал такива проблеми с моята кучица.Тя е на 10 месеца и съвсем отскоро живее на двора и,по мое мнение,се чувства по-добре там.Надявам се отговорът ми да е бил достатъчно изчерпателен.
Отговорът ти беше напълно изчерпателен. Мерси много :) Моето куче е мъжко и в началото проявяваше доста доминантен характер, но вече се е понаучил на кой да се зъби и на кой не, но все пак няма да рискувам да му позволявам да се качва на леглото :)
Публикувано: 12 April 2009 - 08:34 PM
ToHu_MeTaHa, в Apr 12 2009, 05:00 PM, написа:
Мъдро решение. Освен другите доводи аз имам още един в полза на това кучето да не се качва на леглото ти...абе казано простичко: въпрос на лична хигиена!
Публикувано: 14 April 2009 - 08:41 PM
1. Няма нужда от това. Добре си е на пода - постелката и е единственото, от което се нуждае.
2. Аз нямам нужда от това. Мястото на кучето е на пода. Заема моето пространство излишно.
3. Не е много хигиенично. Никак даже.
4. Тежка е. К'во праим ако реши да се качва докато спя? Даже и да не спя, няма да е гот да ме тъпче.
Позволявам качването на дивана само и единствено ако аз не съм на него.
Кучето просто няма нужда да е на меко, топло или високо. Има си място и това не е моето място.
Публикувано: 17 April 2009 - 10:43 AM
аз имах малко проблемче с моята принцеса и искам да споделя!на 1 април и капахме Фронт лайн комбо,и сно6ти карлей вав вратлето и :( :(
извадихме го ние и видимо беше цял ,гадината му мрасна, но аз си я заведох до вета тази сутрин и той каза че е направила алергична реакци я и и би някво лекарство(записах го ама не е в мен)!
Та мисалта ми е следната,доктора ми вика че можело да и се забиват карлежи ама от фронт лайна умирали и не им вредели на кучетата!?!?!?!?!?Моля ви кажете ми този човек лаже ли ме или е така????защотот на мен ми прозвуча като оправдание защото той си им е док и си и прави всички имонизации и влкючително и обезпаразетяването при него !?!
знам че повечето от вас ще кажат че питам глупости но искам да предценя да ходя ли при него повече или не?
Публикувано: 17 April 2009 - 11:14 AM
Доста дълго четиво /ако ти се чете/, но някъде имаше обяснения точно затова, ако не се лъжа.
Това е втори случай на алергия при ротвайлер от този препарат, за който чувам.

Какво му имаше на кучето? Как установи алергия вашият вет?

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 17 April 2009 - 11:39 AM
вече самия вет я прегледа и останови че е направила алергична реакция(точно това му бяха думите)!сащо самото място от карлежа намаза с някакав препарат(предполагам нещо от рода на йодасепт защото беше кафяво на цвят).но иначе нещо като иследвания или подобно не сме правели само я разгледа по цялото тяло!
мерси за инфото ще му отделя време :)
Публикувано: 17 April 2009 - 12:00 PM
винету, в Apr 12 2009, 12:23 AM, написа:
Да, и ти си прав, защото за всеки човек неговото куче е най-хубавото и му се "полага" да остави нещо след себе си, за да си повдига егото стопанина му. Чиста суета и невежество ... да не използвам по-силни думи!
Никой не налага контрол върху размножаването на домашните кучета, въпреки, че в законите ни е застъпено. Аз правя каквото мога, за да информирам хората, решили, че това е "закона на природата". Имала съм успехи и неуспехи. Никой не съм заставила насила, нямам и тези правомощия. Обикновен човек съм, обичащ всичко живо, страдащ за бездомните изхвърлени животни, и не на последно място - борещ се с лековерието на мераклиите заплождачи. Докато хората от клуба Ротвайлер имат строги правила и затова развъдените клубни кучила са здрави и красиви. Преди да се заплоди дадена рот-женска, тя минава тестове - поведенчески и здравни!!! За други породи - раждащи само с цезарово сечение, проблемни очи и др. породни предразположености не е тук мястото да коментирам. Интереса ми е към ротвайлера и в тази тема е редно да коментирам него.
И защото има клубен контрол, днешният ротвайлер е здрав, внушителен и най-важното - социален и благ. Това е МНОГО, поне за мен!!!
Последен офтопик: Психично болни или с объркани гени е диагноза, различна от болни от грип.
Сексуалния порив, че е голям, го знам отдавна. Но освен антипсихотици им се препоръчват и противозачатъчни на "половите атлети", а при беля - аборт. И това пак зависи от близките на "болния" и доколко е тежко състоянието му. Социализацията им влияе добре. Че на кой не влияе добре? Но лекарствата, в повечето случаи са до живот.

Публикувано: 17 April 2009 - 12:29 PM

Публикувано: 17 April 2009 - 02:06 PM

Публикувано: 17 April 2009 - 03:03 PM
Публикувано: 17 April 2009 - 03:20 PM
dmm, в Apr 17 2009, 01:00 PM, написа:
Свалям шапка и дълбок поклон!!!!Прочетох постинга ти с огромно,ама огромно удоволствие!!!Нямаш си дори и представа,че това са и мои виждания.....от десетки години....за съжаление трудно или въобще неразбираеми за околните....лично съм се карал с безотговорни собственици,които си пускат кучетата на бездомните разгонени женски,ей така да се "поразтоварели".......това създава не живот ,а страдание и никой няма право да го причинява!Но пък трябва да си понесем кръста и да се грижим доколкото можем за вече създадения живот,а не дивашки да го унищожаваме...И за да бъда откровен...първият ми ротвайлер беше много красиво и силно на външен вид животно,но имаше тежък генетчен дефект (двустранен крипторхизъм)...това не ми пречеше да си го обичам ида треперя над него(често боледуваше,вероятно имаше и вроден имунен дефицит)като над дете...явно някой "разбирач"в предшестващите поколения е "подбирал" доста добре...
А за писихично болните ....това си е трагедия...понякога не могат да ги накарат дори антипсихотиците да си пият...а за сексуални ограничения и контрацептиви..забрави!!!
Публикувано: 17 April 2009 - 03:38 PM
Публикувано: 17 April 2009 - 04:09 PM
Публикувано: 18 April 2009 - 12:35 AM
Публикувано: 20 April 2009 - 11:45 AM
Но на хора като тебе е безмислено да се пише и обяснява каквото и да е , твоята любов към породата и кучето приключи още в момента , в който ти реши да му отрежеш опашката защото така ти харесва ....И махни изискванията на стандарта, ти умишлено причини болка само защото така ти харесва... Както и да е това е друга тема...
Имам 2 неродословни рота, единият има генетично предавано заболяване, гледам си ги разбира се много си ги обичам . Но сега се опитвам да повлияя мои близки и познати, да не си взимат кучета без родословие.
Ще кажеш защо си ги взела, ами нямаше кой да ме възпрепятства и да ме вразуми и то най-вече от последствията, които могат да настъпят...А те повярвай са болезнени ...Едва след като се получиха усложненията , ми дойде на ум да проуча защо се е получило така. Сега се моля за в бъдеще да нямат подобни проблеми, моля се...
Според мен всички , които твърдят че ротвайлера си е ротвайлер независимо от това дали е с родословие или не, не са дастатъчно привързани към породата и не желаят тя да бъде продължавана по правилния начин, с най-малко изкривявания.
Поздравявам Дмм за мненията...

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 20 April 2009 - 02:44 PM
nezi_7966, в Apr 20 2009, 10:45 AM, написа:
не мисля да отговарям на въпроса ти защо говоря само за финансовата част.първо не говоря само за това и второ ако нямаш финанси да отгледаш с подходящи храни своето куче и то да се развие добре тогава за кво ми говориш.може би е добре да се храни с хляб и попара а?много съжалявам за мъката която се е наложило да преживееш.пожелавам ти никога да не се сблъскваш с това.за щастие аз си имам един здрав и щастлив рот въпреки мнението на много форумци включително и ти.
ще си позволя още един пост с което мисля да приключа по тази тема.моята любов към кучето ми и породата не е приключила и ако някой си го мисли много жалко за него.дори в момента съм адски щастлива че имам рая и ми писна да разяснявам защо съм постъпила така с нея.четете!другото което е хората които ми казаха да постъпя така вече не я лекуват и в момента рая е записана при най добрия вет в моя град и е адски щастлива както и аз.ще продължавам да я правя щастлива и да й се радвам.пожелавам на хората които са се сблъскали с тежки моменти поради невременна реакция да мислят първо с главата и после да решават каквоо и да е.нека кученцата ви са здрави винаги и да ви радват повече от това което се придвижда.сблъсквала съм се с тежък случей да се разделя много болезнено с кучето си.вярно беше пикинез не беше рот но според мен няма значение какво е кучето защото ти така или иначе се привързваш към всяка една малка и сладка муцунка и особено очите които те гледат с доверие и как прочиташ в тях че ти си всичко за това кученце.уви предишното ми кученце имаше епилепсия и въпреки всичко не ми даде сърце да го УБИЯ гледах си го денонощно,давах му лекарствата грижех се за него и то живя още доста дълго време.умря на 17 годишна възраст.за съжаление знам че ротовете живеят средно до 10 години но въпреки това аз искам да направя всичко възможно да съхраня любовта си към нея и след това.не мисля да продавам нито едно нейно кученце.не мисля че е редно.но със сигурност ще запазя няколко тъй като не съм готова да се откажа от тази порода.скоро надявам се ще ви разкажа малко повече за нея.

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 20 April 2009 - 04:28 PM
dark_moon, в Apr 20 2009, 03:44 PM, написа:
nezi_7966, в Apr 20 2009, 10:45 AM, написа:
не мисля да продавам нито едно нейно кученце.не мисля че е редно.но със сигурност ще запазя няколко тъй като не съм готова да се откажа от тази порода.скоро надявам се ще ви разкажа малко повече за нея.
също както когато ти казвахме дружно да не режеш опашката на кучето, за което сега и дума не обелваш, та също както и тогава ти казвам: твоето куче е безпородно и не става за развъждане на породисти кучета. от него могат да се родят единствено подобни на породата кучета. те не могат да се наричат ротвайлери, по смисъла на това, че ...са просто безпородни! те са просто кученца - единственото вярно нещо, което отбеляза...