Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1861 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 May 2009 - 12:12 PM

Показване на мнениетоsisi&berta, в May 29 2009, 12:08 PM, написа:

явно не е от истински развъдник ,така ми беше казано ....но то е ясно щом няма родословие ......но си го обичам въпреки всичко !!

не виждам защо изобщо се обсъжда темата ... никой никъде тук не е казвал че трябва да обичаш кучето си само ако е расово. мисля че противопоставянето на любовта към животното на неговата чистокръвност е доста несериозно ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1862 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 12:39 PM

Показване на мнениетоZviariK, в May 29 2009, 10:29 AM, написа:

Страхотно :biggrin: Любимката ми ще присъства ли?

не, за съжаление...освен ако ти не я изведеш! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1863 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 02:41 PM

Айде, ще дойда да намачкам, к'вото ми видят очите, и да поснимам. :ae_085:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#1864 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 05:24 PM

Показване на мнениетоben2418, в May 28 2009, 09:15 PM, написа:

Navar,значи ако Тори плува в морето трябва да я изкъпя с хладка вода за да се махне солената нали ? Вчера двамата с нея плувахме в язовира и аз след това пак я изплакнах с хладка вода.Нужно ли е да го правя всеки път или не е задължително ?

Днес пак плувахме и пак я изплакнах с вода.Надявам се не греша ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1865 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2009 - 05:50 PM

Показване на мнениетоben2418, в May 29 2009, 06:24 PM, написа:

Показване на мнениетоben2418, в May 28 2009, 09:15 PM, написа:

Navar,значи ако Тори плува в морето трябва да я изкъпя с хладка вода за да се махне солената нали ? Вчера двамата с нея плувахме в язовира и аз след това пак я изплакнах с хладка вода.Нужно ли е да го правя всеки път или не е задължително ?

Днес пак плувахме и пак я изплакнах с вода.Надявам се не греша ?

Бен това с плакненето (след като сте се къпали в язовира) е препоръчително, все пак там водата е сладка.Колкото се отнася до плуването в морето (където водата е солена) , за да не остава солта по тялото/кожата/козината на кучето трябва да се измие с нормална вода (която не е солено).Та то това е както и при хората, след като си бил на плаж и не си се изкъпал целия побеляваш от солта.И по-важно е това миене/плакнене да става само с вода, а не с шампоан, защото изобщо не е полезно за кожата на кучето.Надявам се съм бил полезен...

П.С navar надявам се да не се убидиш, че отговарям преди теб (защото въпроса бе отправен към теб) :)

#1866 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2009 - 06:39 PM

Zviarik,
Офайдоса се с прекрасна компания за изложбата. :ns22:
Благородно ти завиждам. :ab_041:

пп Ще бъде ли много нахално да си изпрося мнооооооого снимки.Като не мога да дойда да ви гледам на живо,поне тук да ви се порадвам. :da_005: :bm_008:

#1867 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Икона за мнението  Публикувано: 29 May 2009 - 07:31 PM

И аз ще дойда с фотоапарата ;)

#1868 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2009 - 07:36 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в May 29 2009, 01:12 PM, написа:

Показване на мнениетоsisi&berta, в May 29 2009, 12:08 PM, написа:

явно не е от истински развъдник ,така ми беше казано ....но то е ясно щом няма родословие ......но си го обичам въпреки всичко !!

не виждам защо изобщо се обсъжда темата ... никой никъде тук не е казвал че трябва да обичаш кучето си само ако е расово. мисля че противопоставянето на любовта към животното на неговата чистокръвност е доста несериозно ...

:ae_085: свалям ти шапка за тази мисъл....по-точно няма как да се каже!!! :ba_025: :ba_025: :ba_025:

#1869 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 07:09 PM

Alstyle благодаря за отговора ! :smile:
Вижте това клипче: http://www.vbox7.com/play:1c126e85 ! :ud_009: :ud_009: :ud_009:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#1870 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2009 - 10:52 PM

Показване на мнениетоben2418, в May 31 2009, 05:09 PM, написа:

Alstyle благодаря за отговора ! :smile:
Вижте това клипче: http://www.vbox7.com/play:1c126e85 ! :ud_009: :ud_009: :ud_009:

Бени просто нямам думи, как е възможно да има такива закони ? И в чужбина ли е така , накой има ли си представа? :dh_188: :dh_188: :dh_188: Ако не е споделяно на друго място във форума, може би е добре да пуснеш темата в новини?
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#1871 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 June 2009 - 12:02 AM

Тъжно и наистина потресаващо...
nezi_7966, има цял един под-форум в сайта. Нарича се "Без дом", където хората прибират от улиците не защото имат време и средства за това, а защото имат СЪРЦА да помогнат на поредната изхвърлена от някой малоумник, току що родена твар - хвърлена в контейнера за смет или прилежно прибрана в кашонче, пак до боклука, сляпа, и в много случаи още с пъпната връв. В другия случай е простреляно, блъснато или краставо същество. Във всички случаи става дума за това, че сме пълни с бездомници, защото има идиоти - плодящи за здраве, раздавайки, за да се оттърве от тях, отрочета на всеки срещнат, който пък от своя страна по-нататък е решил, че не му е до животно в къщи и го е отсвирил на улицата. А животното какво да прави на улицата - живее ден за ден, яло не яло, ритано, псувано, бито, но готово да оплоди поредната разгонена.
Това го има и в други страни, но не с такава масова популация като у нас. За дадена страна се съди по отношението към хората и животните. У нас ония от парламента не мислит за хората, а какво остава за животните. Не сме дорасли още ... Но пък има едни луди глави дето мислят и за "грешките" на недоразвилия се целокупен бг. народ.
http://vbox7.com/play:e55e36cd
ben2418, това е пускано оттдавна в сайта, но е добре, че го има и тук. :mc_004:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1872 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2009 - 01:03 AM

Благодаря Дмм, откакто съм в дог.бг следя подфорума Без дом, просто не знаех че този пост го има пуснат там...
Изключително много ме възмути евтаназията на бездомни след 14 дни, не знаех че постъпват така в изолаторите :ud_009: А относно безразборното разплождане , манталитета и мисленето на българския народ , каквото и да се обсъжда няма особен смисъл. Споменах го и в друга тема. Според мен най-голям принос в прилагането на законите /кадърно написаните закони/ ще има финансовата страна на нещата, защото докато на човек не му бръкнат в джоба и то солидно, няма да се отучи от навиците и разбиранията си /Разбира се ще се намерят и индивиди, на които няма да им пука за парите/ :eg_033:
User's Signature

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#1873 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2009 - 07:11 AM

Показване на мнениетоnezi_7966, в Jun 1 2009, 02:03 AM, написа:

Според мен най-голям принос в прилагането на законите /кадърно написаните закони/ ще има финансовата страна на нещата, защото докато на човек не му бръкнат в джоба и то солидно, няма да се отучи от навиците и разбиранията си ...

:vb_024: :ug_119: :vb_024:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1874 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2009 - 02:41 PM

Аз също нямах представа че ей така убиваме кучетата.Било то бездомни или домашни ... В другите страни убиват ли бездомните след някакви 14 дена ??? НЕ
User's Signature

#1875 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 01 June 2009 - 10:34 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Jun 1 2009, 08:11 AM, написа:

Показване на мнениетоnezi_7966, в Jun 1 2009, 02:03 AM, написа:

Според мен най-голям принос в прилагането на законите /кадърно написаните закони/ ще има финансовата страна на нещата, защото докато на човек не му бръкнат в джоба и то солидно, няма да се отучи от навиците и разбиранията си ...

:vb_024: :ug_119: :vb_024:

+ 1 :ba_025:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1876 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 10:12 AM

Показване на мнениетоben2418, в Jun 1 2009, 03:41 PM, написа:

Аз също нямах представа че ей така убиваме кучетата.Било то бездомни или домашни ... В другите страни убиват ли бездомните след някакви 14 дена ??? НЕ

Убиват.убиват!!!.....ама ти не гледаш ли Animal Planet да видиш добрите зоополицаи как "хуманно" убиват кучетата без стопани,защото ТЕ преценяват,че са опасни!!!.....и това си тиражира от тая уж "природозащитна"телевизия като пример за добро отношение към животните!

#1877 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 10:21 AM

е те първо им правят тестове дали стават за осиновяване,според мен е нормално ако е агресивно да се преспи.
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#1878 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 02 June 2009 - 10:36 AM

Към настоящия момент не е това начина за действие с бездомните /14 дневния срок имам предвид/. Сега кастрират и връщат по местата, с изключение на болните и агресивни животни /или поне така би трябвало да бъде/. Друг е въпросът, че тук няма кой да прецени обективно дали едно животно е агресивно или не.
Страшното е, че има много хора, които искат да се върне старата процедура.

Към винету:
Няма хуманно убийство на здраво животно. Това е отнемане на живот. Колкото и да е жалко обаче, по-добре да си отиват от този свят безболезнено, отколкото пускани в боеве, блъскани от коли, умиращи от глад, гадни болести и най-страшното - човешката жестокост.
Друг е въпросът, че редовно гледам въпросната телевизия и виждам как животните всъщност биват спасявани, лекувани.....и само тези, за които няма надежда "приспивани".
Предполагам повечето от нас са гледали клипове с действията на едновремешните Зоомилосърдие :zz_020: /Господ да ги съди, че ако зависи от мен.... :ec_117: /. Какво против зоополицаите имате, винету? Приличат ли ви на хора, на които не им пука какво се случва с кучетата? Изглеждат ли сякаш им е безразлично? И най-важното - такива ли са им действията?
User's Signature

Качена снимка

#1879 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2009 - 11:55 PM

Аз също мисля че зоополицаите си вършат перфектно работата. Едва ли умишлено приспиват кучета, като се има в предвид колко много случаи имат, изключително рядко пристъпват към този метод. Това са добри предавания , които са изключителен пример за хуманност. Надявам се да доживея дните , в които и в България ще има такива грижи за всички животни.
Тя надеждата умира последна... :dry:
User's Signature

#1880 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 June 2009 - 12:09 PM

а какво ще кажете за хора който разпръскват отрова за кучета из паркове и градини.това не е ли жестокост.колкото и да са мниогобройни бздомните кучета не мисля че това безразборно хвърляне на отрова къде ли е не меко казано безрасъдно.повечето бездомни кучета са дружелюбно настроени.за агресивните има решение да бъдат отблъснати и да се предотваратят контактите с тях(чрез кучегон)закупуването на едно такова устройство е достатъчна инвестиция да не се сблъска човек,когато разхожда кучето си,с безпризорните бандити.не мисля че да тровим кучетата е решение и никога няма да бъда.представете си как пускате кучето си да потича в някоя градинка и след 5 минути агонизира и се бори за живота си.Пожелавам на всеки да не се сблъсква никога с това но кажете как да направим така че подобни хора да не постъпват по такъв безрасъден начин.за това трябва да има закон тъй като срещу подобен род прояви могат да пострадат и малки деца.
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни