Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2661 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 November 2010 - 07:14 PM

На колко станахте Кари? Много сте хубави :wub:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2662 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 09:55 AM

на 11 месеца :) :dog:

#2663 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 01:47 PM

ама да бе аз забравих те верно заедно вървяха и нашия на 15 стана на 11месеца. :db_046:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2664 Потребителят е офлайн   kari__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 09:01 PM

е Кари на 22 ще направи 11 :)
наборчета са :)))

#2665 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 November 2010 - 08:49 PM

бре много хубави тез наште набори и момата и момъка страшни :wub:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2666 Потребителят е офлайн   nadia990109 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2010 - 07:21 PM

Здравейте приятели! Вече за втори път пиша и моля за съвет! Ясно ми е , че пак някой ше каже -прочети ,прегледай форумите-всичко това съм го правила!Искам , ако може, да ми дадете конкретен съвет!Ротът ми е на 8 месеца вече ,но става все по-лош-проявява характер!Особено ,когато наближи време да излиза на разходка!Не мога да му сложа повода-става истинска битка!Когато му кажа команда -не изпълнява!Иначе е много умен!Дойде ли време за храна-безупречен е-изпълнява всичко,което му се каже!Как да го накарам да ме слуша?Понякога така ме ядосва -направо се боричкаме!Честосе предавам-не мога да му надвия!МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!Н е мога да си позволя да го дам на училище, по цял ден ни няма-само вечер сме вкъщи и бързам да сисвърша домакинските задължения-нямам никакво време!Когато го пусна на двора да се разтъпче-става неукротим ,изобщо не слуша!Ще се радвам да ми дадете бърз и полезен съвет-благодаря предварително!

#2667 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 26 November 2010 - 11:02 AM

със съвет едва ли ще стане,трябва ви специалист..пишете откъде сте ,за да ви насочим..

#2668 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 11:21 AM

Няма да стане без да му отделяте време.Ако живее на затворено трябват по-дълги разходки,не само за ест. нужди.Научи го да идва,като го викаш с някаква команда,еднаква всеки път,и го награждаваш всеки път като я изпълни-с лакомство и похвала.Научи го на "не".Като прави нещо непозволено,строго "не" и ако не изпълни може и да го сриташ в началото,за авторитет.Не го гони и не му се карай като идва при теб,дори и да е сгафил.И всички в семейството правете едно и също.Това е,почвай от някъде,че сте закъснели и чети за обучинието тук и в общия форум.

#2669 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2010 - 06:41 PM

Показване на мнениетоKrasi i Bart, в 23 November 2010 - 04:07 PM, написа:

Ето и още един ваш набор:)
Вече и тренираме теглене на гума.Снимките са с лошо качество,защото са от телефон,но пак се вижда.

Здравейте,случайно снимките да са от квартал Възрожденци "италиЯнската част" :ab_041: ? Много хубаво куче. На колко е ? После ще кача снимки на моята красавица.
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#2670 Потребителят е офлайн   daos Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2010 - 07:55 PM

Здравейте, интересна темичка :) Аз лично в двора си имам Дого за пазач, мой приятел има Рот! И двете кучета са добри пазачи! Но ми направиха впечатление няколко неща при сравняването на поведението на двете кучета! Рота е на синджир, а догото е в заградена част от двора! когато влезе чужд човек в къщи, подаде ми ръка, разговаря нормално(без да повишава тон, или да прави резки движения) с мен, догото просто седи и наблюдава с голямо любопитвси какво става, но не се обажда!съответно ако има негативна промяна в повеението на госта реагира мигновенно! (тествано)! Докато, като вляза аз в двора на моя приятел, дори и при негово присъствие, рота не спира да лае докато не му се скарат да млъкне! На разходка из града или извън, дого ловува постоянно! Дори и на повод в града пак ловува! дого е ловно куче! А относно пазенето, и това кой е по-добър пазач по кое се определя ? по агресията на кучето към непознати на определена територия или по преценка на кучето кой е доброжелател? или по някакви други критерии? т.е. Кои са критериите за доброто куче пазач според вас? или зависи от собственника?

п.с. Примерите са за конретни кучета(моето и на мои приятел), а не за породата като цяло! мисля че е неуместно да се слагат всички кучета, пък било то и от една порода под общ знаменател, като добри или лоши пазачи!

#2671 Guest_navar_*

Публикувано: 27 November 2010 - 10:06 AM

има разлика между обучено за пазач куче,и куче с вродена и/или доразвита териториална агресия..
да не бъркаме двата щата

#2672 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2010 - 10:31 AM

Точно така.При първото без предпазни средства не бих посмял да вляза при второто влизам кат такоз разбираш ли. :ab_041:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#2673 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2010 - 10:47 AM

Показване на мнениетоnadia990109, в 25 November 2010 - 07:26 PM, написа:

Здравейте приятели! Вече за втори път пиша и моля за съвет! Ясно ми е , че пак някой ше каже -прочети ,прегледай форумите-всичко това съм го правила!Искам , ако може, да ми дадете конкретен съвет!Ротът ми е на 8 месеца вече ,но става все по-лош-проявява характер!Особено ,когато наближи време да излиза на разходка!Не мога да му сложа повода-става истинска битка!Когато му кажа команда -не изпълнява!Иначе е много умен!Дойде ли време за храна-безупречен е-изпълнява всичко,което му се каже!Как да го накарам да ме слуша?Понякога така ме ядосва -направо се боричкаме!Честосе предавам-не мога да му надвия!МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!Н е мога да си позволя да го дам на училище, по цял ден ни няма-само вечер сме вкъщи и бързам да сисвърша домакинските задължения-нямам никакво време!Когато го пусна на двора да се разтъпче-става неукротим ,изобщо не слуша!Ще се радвам да ми дадете бърз и полезен съвет-благодаря предварително!

Не беше ли по добре да помислиш преди да си вземеш куче щом нямаш никакво време,още повече рот.Щом на осем месеца се предаваш представи си какво ще стане на три години когато е в силата си.Не мисля че който и да е специалист би ти помогнал ако не намериш поне два часа за кучето си ,варианта с училището просто го забрави даже да имаш възможност, кучето там ще слуша ,защото някой ще му отделя време а ти после не.Единственият вариант според мен е да му направите място на вън (клетка не синджир) и да му заградите дворче за разходка но, това е компромис разходката в гората си е разходка.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#2674 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2010 - 10:52 AM

Колко е нормално кучето да се разхожда.Сутрин излизаме за към 2-3 часа и вечер за към 4-5 и въпреки всичко не се уморява,а вкъщи пак е пълен с енергия.Мислех да тичам с него,но чух че за рот не било добре да тича с колело или по принцип.Имам и НОК с нея тичам около час и след това спи като къпана.Притеснявам се защото рота е на 11 месеца да не му направим нещо с костите или изобщо.Някакви идеи.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2675 Потребителят е офлайн   T-Mac Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 November 2010 - 11:34 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 27 November 2010 - 09:57 AM, написа:

Сутрин излизаме за към 2-3 часа и вечер за към 4-5...

Значи го разхождате от 6 до 8 часа на ден? :ud_009:

#2676 Потребителят е офлайн   Krasi i Bart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2010 - 04:51 PM

Да,от там сме.:):):)Барт е на 11 месеца.А твоето куче на колко е?

#2677 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2010 - 05:49 PM

Показване на мнениетоT-Mac, в 27 November 2010 - 08:39 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 27 November 2010 - 09:57 AM, написа:

Сутрин излизаме за към 2-3 часа и вечер за към 4-5...

Значи го разхождате от 6 до 8 часа на ден? :ud_009:

ами май така излиза горе долу :ab_041:
Сутрин от към 5:30-6:00 до към 8:00 и вечер след 17:00 до към 21-22, но пак не се уморява.И през деня докато сме на работа явно скучае,защото е надъвкал някой неща :dog:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2678 Потребителят е офлайн   nadia990109 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2010 - 08:02 PM

Ние сме от Стамболийски,Пловдивско-ще се радваме ако ни насочите и дадете съвет! :ba_025:

#2679 Guest_navar_*

Публикувано: 30 November 2010 - 10:13 AM

да ви насочим -накъде..да ви дадем съвет-за какво ???
ако сте малко поконкретни може и да помогнем-стамболийски не е далече от пловдив

#2680 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 November 2010 - 12:23 PM

Показване на мнениетоnadia990109, в 25 November 2010 - 04:26 PM, написа:

за това става въпрос.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема