Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2781 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 November 2011 - 10:09 PM

Пф, естествено, че може. :ab_041:

#2782 Потребителят е офлайн   stefan3 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 December 2011 - 02:05 PM

За мързела си прав :mg_062: Вероятно и за натоварването. За това не съм се замислял, но така или иначе с лазера наблягам на движението в една посока, а не на рязка смяна на посоката. То самото куче това харесва. Живея накрая на града и имам възможност да правя разходки по дигата на реката. Правим ги само там, обаче като завали дъжд и става отврат от кал. Тогава влиза в действие лазера и между блоковете. В такова време няма и движение на хора там. Иначе какво да правя? Да слагам дъждобран и да ходя на дигата ? Или да излезем за 5 мин само да свърши работата и пак у дома?

#2783 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 09:52 AM

И после казват, че ротовете били бойни породи.... смях в залата. :ab_041: Преди 1 час Кора се въргаля с комшийския пес - малко по висок, доста по късо тяло и с дълга козина, абе нещо като коли. :ab_041: Кора го гони с тромави големи крачки и го хапе по задника, а аз след тях :ab_041: само косми успя да откъсне от него. :ud_009: Оня само един път захапа и то както трябва.... имах чувството, че ще й откъсне носа. :dry: Сцената беше малко трагикомична с лек привкус на онези клипове с боевете с кучета, особено кървавата физиономия на моето куче и капките кръв по снега. :tb_195: Травмите - дълбоки драскотини по носа и накърнено самочуствие. :ab_041: И да й е за урок! :ea_103:

#2784 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 31 January 2012 - 10:42 AM

Някой може ли да ми помогне?Търся закона(или както се нарича) за забрана на купирането.Също и от коя година е.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2785 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 10:54 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 31 January 2012 - 11:42 AM, написа:

Някой може ли да ми помогне?Търся закона(или както се нарича) за забрана на купирането.Също и от коя година е.

ЗЗЖ
Чл.7,т.19 :ba_025:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#2786 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 31 January 2012 - 10:56 AM

Благодаря много :rc_036: А аз бях останала с впечатление,че е от 2000 г забранено....
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2787 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 11:21 AM

И чл.177 от ЗВМД
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#2788 Потребителят е офлайн   BLAGO1 Икона

Публикувано: 31 January 2012 - 06:25 PM

редно ли е да замята задните крака,кутрето е на седем месеца

#2789 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 08:33 PM

Показване на мнениетоBLAGO1, в 31 January 2012 - 06:25 PM, написа:

редно ли е да замята задните крака,кутрето е на седем месеца

Не, никак не е редно.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2790 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 11:18 PM

Привет на всички :ae_085: Искам да кастрирам Хамър,нито е породист,нито смятам да изкарвам пари от семките му :ab_041: и няколко дни се ровя в нета и тук причетох темата,но са ми неястни някой неща,които прочетох в сайта и се запитах дали са истина?Ако някой е вещ по темата,моля да ми помогне малко :) "Негативни страни при кастрацията на мъжки кучета:
• извършена преди 1-годишна възраст, значително увеличава риска от остеосарком (рак на костите), генерализиран рак при средни / големи и по-големи породи, с лоша прогноза.
• увеличава риска от сърдечен хемангиосарком с коефициент от 1,6
• утроява риска от хипотиреоидизъм
• увеличава риска от прогресивни гериатрични когнитивни увреждания
• утроява риска от затлъстяване, общ здравословен проблем при кучетата, свързан с други здравословни последици.
• увеличава 4 пъти малкия риск (<0.6%) от рак на простатата
• удвоява малкият риск (<1%) от рак на пикочния тракт
• увеличава риска от ортопедични заболявания
• увеличава риска от нежелани реакции към ваксинациите
User's Signature

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."

#2791 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2012 - 08:01 PM

Показване на мнениетоХамър, в 03 February 2012 - 11:18 PM, написа:

Привет на всички :ae_085: Искам да кастрирам Хамър,нито е породист,нито смятам да изкарвам пари от семките му :ab_041: и няколко дни се ровя в нета и тук причетох темата,но са ми неястни някой неща,които прочетох в сайта и се запитах дали са истина?Ако някой е вещ по темата,моля да ми помогне малко :) "Негативни страни при кастрацията на мъжки кучета:
• извършена преди 1-годишна възраст, значително увеличава риска от остеосарком (рак на костите), генерализиран рак при средни / големи и по-големи породи, с лоша прогноза.
• увеличава риска от сърдечен хемангиосарком с коефициент от 1,6
• утроява риска от хипотиреоидизъм
• увеличава риска от прогресивни гериатрични когнитивни увреждания
• утроява риска от затлъстяване, общ здравословен проблем при кучетата, свързан с други здравословни последици.
• увеличава 4 пъти малкия риск (<0.6%) от рак на простатата
• удвоява малкият риск (<1%) от рак на пикочния тракт
• увеличава риска от ортопедични заболявания
• увеличава риска от нежелани реакции към ваксинациите

Недей тогава,ако смяташ че си достатъчно одговорна.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#2792 Потребителят е офлайн   spongi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 09:19 PM

Здравейте ! Нов съм във форума и искам да Ви попитам нещо, което за някои от Вас е елементарно, но аз не го знам. От 2009 г. съм собственик на ротвайлер, но до момента не съм потърсил някакви документи относно родословието на кучето ми. Лошото в случаят ми е, че първите собственици на родителите на моето куче, са заможни хора, които са ги купили вместо плюшени играчки и когато са разбрали колко грижи трябва да се полагат за тях, са ги подарили на трети човек, като със сигурност сертификатите за родословие са останали у тях. По-лошото в случая е, че мъжкото и женското куче имат различни собственици, преди да попаднат на едно място заедно. Доста се отплеснах от въпросът ми който е, дали трябва да търся и двамата бивши собственици на родителите на моето куче и да искам копия от документите за родословие, или е достатъчен само един от сертификатите ? Дано с дългото си обясняване не съм Ви оттегчил.

#2793 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 09:25 AM

Показване на мнениетоspongi, в 22 February 2012 - 09:19 PM, написа:

Лошото в случаят ми е, че първите собственици на родителите на моето куче, са заможни хора ... По-лошото в случая е, че мъжкото и женското куче имат различни собственици, преди да попаднат на едно място заедно. Доста се отплеснах от въпросът ми ...

Аз лично и разбрах само три неща:

1. Че имаш някакъв ЛИЧНО ТВОЙ СЛУЧАЙ.

1. Че е лошо, че първите собственици на кучето ТИ са заможни хора.

2. Че е още по-лошо, че "мъжкото и женското имат различни собственици преди да попаднат на едно място заедно" (каквото и да означава това според теб)

Опитай се да зададеш въпроса си директно, пропускайки описателната и емоционалната страна на нещата. Със сигурност ще се опитаме да ти отговорим ... поне! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2794 Потребителят е офлайн   spongi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 07:25 PM

Не съм искал за засегна някой с това което съм написал вчера. Работата е, че не знам дали трябва да търся и двамата предишни собственици на родителите на моето куче за да мога да кажа, че е "чистокръвно" и има "родословно дърво" ? Ето и накоя снимка... http://spongi1.snimk...als/kaya.656477

#2795 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 10:30 PM

Показване на мнениетоspongi, в 23 February 2012 - 07:25 PM, написа:

Не съм искал за засегна някой с това което съм написал вчера. Работата е, че не знам дали трябва да търся и двамата предишни собственици на родителите на моето куче за да мога да кажа, че е "чистокръвно" и има "родословно дърво" ? Ето и накоя снимка... http://spongi1.snimk...als/kaya.656477

Здравей,

никого не си засегнал с нещата, написани вчера. Тук няма място за сръдни, стига да не търсиш под вола теле. От вчерашното ти "питане" аз лично не разбрах нищо освен изброените по-горе три точки.

Относно въпроса за чистокръвността на кучето: такава може да бъде доказана единствено с наличието на документа, наречен "РОДОСЛОВИЕ". Именно в този документ изрядно е описано "РОДОСЛОВНОТО ДЪРВО" на кучето. Това са две различни понятия и за всяко от тях можеш да намериш по нещо в гугъл. Родословно дърво имаме и ние, хората, друг е въпросът, дали го знаем и доколко е важно то за нас.

Има смисъл да търсиш двамата предишни собственици на кучето само при положение, че биха могли да ти извадят от някой шкаф документа, наречен "РОДОСЛОВИЕ" . И то родословието не на майката или бащата, а родословието на животното, за което питаш. Същият този документ трябва да е издаден от КЛУБ ПО ПОРОДАТА, а не да е написан на салфетка. РОДОСЛОВИЕТО е документ, с всичките му реквизити и подробности, доказващи произхода на кучето. Иначе казано: родословно дърво има всеки мелез от улицата ако щеш. Не всяко куче обаче си има родословие, а оттам не е и расово.

Развъдените по махалите кучета НЕ СА "РОДОСЛОВНИ" - разбирай, че това са само животни с някакви външни белези на определена порода, без да могат да бъдат определени като нейни представители. Без значение за теб трябва да останат и "уверенията" на "разбирачите", създали поколения от "уж много расови кучета". Това в 99% от случаите са безотговорни и неграмотни хора, развъдили някакви животни "ей така, за кефа, женската да роди, че да изпълни природните си нужди" ...

Надявам се както да съм ти бил полезен, така и да не съм те разочаровал много.:re_037:

P.S. От снимките виждам, че кучето е с отрязана опашка - нещо, което отдавна е забранено, както от правилата за развъждане на ротвайлер - клубовете, така и от законите на що - годе нормалните държави.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2796 Потребителят е офлайн   spongi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 07:34 PM

Благодаря. Мисля, че те разбрах, но в моят случай вече е късно да търся документ за родословието на кучката ми. Човекът който се грижише за родителите и не е от хората които гледат кучета заради чистата им порода, а просто да не бъдат убити от ловджии или сгазени от някоя кола. Колкото до опашката, случи се нелеп инцидент и за това, иначе си беше с опашка до шест месечна възраст. Не искам да коментирам за да не прозвучи като оправдание.

#2797 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 12:01 AM

Да поговорим за музика? :ab_041:

Та кой не обича да си слуша музика докато разхожда песа

От другия ми жанр няма да слагам, че много ще станат..... пък и се сещам за Ibizza и ми става кофти в каква страна живеем... :ab_041:

#2798 Потребителят е офлайн   spongi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2012 - 06:32 PM

Колеги, можете ли да ми препоръчате квалитетен развъдник за ротвайлери в близост до гр.Пловдив ?

#2799 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 10:39 AM

какво мислите за това?

Качена снимка

питвайлер

#2800 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2012 - 12:33 PM

Показване на мнениетоkrastonoseca, в 30 April 2012 - 11:39 AM, написа:

питвайлер

Надявам се, че се пошегува с това изказване?
Нито едно от двете! Но, симпатяга е. :ba_025:

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема