Цитат
ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 04 December 2008 - 09:23 AM
ооуу и ние си имаме проблеми с легни :rolleyes: толкова ходене по мъките и още не може да му свикне....тя предпочита да ме гледа на нивото на мойте очи, не да ми гледа краката ;D ;D ;D
Публикувано: 06 December 2008 - 04:42 PM
Цитат
попрочетох темата,и ми стана доста интересно че повечето колеги искат от палета на по 3-4-5 месеца да изпълняват команди...на тази възраст обикновено се заучават командите които имат игрова насоченост-ела,седни, дай лапа, служи и най вече-командата за не, без значение дали ще е не,фу или както и да е ,малко по късно дай глас,легни,дай другата лапа....обучението за ходене" в карак" тоест команда редом,стой,на място,пази,бариер,хоп..едва след като кучето е заучило тези команди перфектно и ги изпълнява веднага,и на 100% се учи последната команда а именно за нападение,и за спиране на нападението...имайте предвид че възрастен ротвайлер е като зареден пистолет...обикновено изтървеш ли го в детска възраст,да ти се качи на главата защото е едно малко сладко мече,става доминантен,водач на глутницата,постави ли вднъж стопанина си след себе си в йерархията стала много трудно и ....идва при някой йато мен за обучение :sos:
казвам всичко като човек който се занимава с обучение на кучета,в частност с ротвайлери..а и аз самият от 11 години си имам един таласъм
казвам всичко като човек който се занимава с обучение на кучета,в частност с ротвайлери..а и аз самият от 11 години си имам един таласъм
здравейте от всичко написано от вас мога да кажа единствено ЕВАЛА.и аз мисля че към ротовете трябва човек да се отнася с голяма отговорност.мисля че след като се научи на основните команди и ги изпълнява на 100% тогава следва командата за нападение за защита и да прекрати нападението.с удоволствие бих искала да общувам с вас но за съжаление съм от добрич и нямам възможност да пътувам,тук в моя град има учители но на мен не ми допада начина на дресировка.винаги влагат някаква сила но не говоря за подръпване на повода а за доста силово наказание като удър.

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 06 December 2008 - 04:48 PM
Цитат
виждам че сте от Пловдив,някой ден може да проведем спор извън интернет,на някоя поляна докато кучетата играят,но само ако спора е приятелски...тъй като през нас минават доста служебни кучета.....затва ги споменах..а докато кучета се продават свободно,без условия и всеки може да си купи каквото пожелае куче,той сам ще решава на какво да го учи..въпреки че лично аз съм отказвал на доста хора,които идват и директно казват искам да научите кучето да хапе.повечето такива са комплексари които искат чрез кучето да всяват страх..но пак казвам няма нищо лошо в това кучето да умее да изпълнява тази команда,но....вярно е че НО-тата са много..лека нощ ви желая
ще се радвам ако пожелаете да поговорим относно дресурата та дори и по скайп.моята рая е на три месеца и вече изпълнява безотказно "НЕ","МЯСТО","СЕДНИ","МИРНА","ДОНЕСИ","ПУСНИ".ако проявите интерес с радост ще се радвам да си дам скайпа

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 06 December 2008 - 11:48 PM
Тази тема замря ! ;D Никой ли не играе с ротчето си ? :(

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 08 December 2008 - 03:07 PM
Моята Рая обича да си играем с едно въже и да се дърпа,също така има гумен ринг и топка.но най любимата й играчка е един плюшен тюлен.когато побеснее много си го хваща него и идва при мен да й го хвърля за да го донесе и като посегна да го взема тя започва да го дърпа и да ръмжи.доста е сладка.когато беше малка и закачих една плюшена овца за оградата за да се дърпа с нея но един ден се оказа че овцата е разпердошинена и за това я заменихме с въже и гумен ринг.много е смешна като захапе въжето мога да я вдигна на почти метър от земята и тя не желае да го пусне даже и ръмжи. ;D

Публикувано: 08 December 2008 - 03:44 PM
Цитат
Това с въжето нарочно го написа а? ;D ;D
о не тя наистина има въже и мога някой път да я снимам с него за да видиш на какво го е направила ;D ;D ;D ;D ;D
да можеше да видиш плюшена овца на какво беше заприличала от дърпане.тюлена е още здрав но не знам до кога защото и е най любимата играчка.

Публикувано: 24 December 2008 - 10:25 PM
Здравейте,
да ви се похваля,че преди няколко дни малкият ми син научил Тори да тича до него с колелото ! Като ги видях направо не повярвах ! Тори тича паралелно с колелото ! Когато той спре,спира и тя ! :blink: Вече така ще я изморявам ! Но с колелото минават най-много 3-4 км и това е за един ден (но с малко почивки разбира се ) ! :blink: Ако успея ще ги снимам ! :blink:
да ви се похваля,че преди няколко дни малкият ми син научил Тори да тича до него с колелото ! Като ги видях направо не повярвах ! Тори тича паралелно с колелото ! Когато той спре,спира и тя ! :blink: Вече така ще я изморявам ! Но с колелото минават най-много 3-4 км и това е за един ден (но с малко почивки разбира се ) ! :blink: Ако успея ще ги снимам ! :blink:

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 07 January 2009 - 10:41 PM
Какви тренировки може да правим за нашите ротвайлери (освен много разходки) ? Добра тренировка ли е ние да караме колело и кучето ни да бяга успоредно с нас (изминаваме най-много 1-2 км) ? :blink:

Публикувано: 08 January 2009 - 01:14 AM
Интересна тема :blink:.Много полезна тренировка е дърпане на тежести,но трябва да се прави само със специален хамут,който може да бъде закупен от интернет,но кучето трябва да е завършило растежа си (ако не искате да се запарчи),което означава-никакво теглене преди навършени поне 1.6 години .Иначе развива мускулите много добре тази тренировка.Друго,което мога да предложа е дърпане на въже,парцал,или всичко,което би могло да бъде захапано от кучето ;) .Аз много практикувам това с моята кучка и ми се струва,че главата й се разшири,но не гарантирам,че не е от растеж (На 7 месеца и 10 дни е).Ротовете,или поне моят,са много добри в тази дисциплина.Вчера с кучката се дърпахме с един чехъл ;D и тя успя да ме помести заедно с дивана,а моето тегло плюс това на дивана е над 100кг :o .Наистина се учудих как куче на ~7 месеца да е способно на това :o .Но напоследък не мога да й смогна,сеца си ме както си иска,но и аз не се давам лесно ;D .Ротът може да бъде страхотно спортно куче с редовни тренировки.Моята кучка стана доста здрава,като се има впредвид,че не е в идеална форма (има малко сланинки в повече).
И,запоследно,имам един въпрос...Напоследък започнах да карам кучката да скача,но не да скача напред,а просто да скача нагоре,като човек.Да попитам,това нали няма как да попречи на растежа й :- ?Надявам се с това свое дълго мнение да съм допринесъл към темата.
И,запоследно,имам един въпрос...Напоследък започнах да карам кучката да скача,но не да скача напред,а просто да скача нагоре,като човек.Да попитам,това нали няма как да попречи на растежа й :- ?Надявам се с това свое дълго мнение да съм допринесъл към темата.