Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#381 Потребителят е офлайн   Hera08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 December 2008 - 09:23 AM

Цитат

ооуу и ние си имаме проблеми с легни :rolleyes: толкова ходене по мъките и още не може да му свикне....тя предпочита да ме гледа на нивото на мойте очи, не да ми гледа краката ;D ;D ;D
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Хера я Научих на "Легни Доло" като и слагам лакомство под носа (така имаш контрол над кучето ;D ) и лакомството докато и е под носа го слагам надоло и и повтарям командата докато не Я изпълни. и постепенно намалявах лакомството и сега изпълнява и без лакомство  :yahoo: Както и на седни пак лакомството под носа и си местя ръката на горе и няма друг начин освен да седне (и ние да застанем на 4 крака ще ни е трудно да погледнем на горе освен да седнем) ... и сега като задавам командата я изпълнява много добре  :yahoo: Успех!

#382 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2008 - 04:42 PM

Цитат

попрочетох темата,и ми стана доста интересно че повечето колеги искат от палета на по 3-4-5 месеца да изпълняват команди...на тази възраст обикновено се заучават командите които имат игрова насоченост-ела,седни, дай лапа, служи и най вече-командата за не, без значение дали ще е не,фу или както и да е ,малко по късно дай глас,легни,дай другата лапа....обучението за ходене" в карак" тоест команда редом,стой,на място,пази,бариер,хоп..едва след като кучето е заучило тези команди перфектно и ги изпълнява веднага,и на 100% се учи последната команда а именно за нападение,и за спиране на нападението...имайте предвид че възрастен ротвайлер е като зареден пистолет...обикновено изтървеш ли го в детска възраст,да ти се качи на главата защото е едно малко сладко мече,става доминантен,водач на глутницата,постави ли вднъж стопанина си след себе си в йерархията стала много трудно и ....идва при някой йато мен за обучение  :sos:
казвам всичко като човек който се занимава с обучение на кучета,в частност с ротвайлери..а и аз самият от 11 години си имам един таласъм

здравейте от всичко написано от вас мога да кажа единствено ЕВАЛА.и аз мисля че към ротовете трябва човек да се отнася с голяма отговорност.мисля че след като се научи на основните команди и ги изпълнява на 100% тогава следва командата за нападение за защита и да прекрати нападението.с удоволствие бих искала да общувам с вас но за съжаление съм от добрич и нямам възможност да пътувам,тук в моя град има учители но на мен не ми допада начина на дресировка.винаги влагат някаква сила но не говоря за подръпване на повода а за доста силово наказание като удър.
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#383 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2008 - 04:48 PM

Цитат

виждам че сте от Пловдив,някой ден може да проведем спор извън интернет,на някоя поляна докато кучетата играят,но само ако спора  е приятелски...тъй като през нас минават доста служебни кучета.....затва ги споменах..а докато кучета се продават свободно,без условия и всеки може да си купи каквото пожелае куче,той сам ще решава на какво да го учи..въпреки че лично аз съм отказвал на доста хора,които идват и директно казват искам да научите кучето да хапе.повечето такива са комплексари които искат чрез кучето да всяват страх..но пак казвам няма нищо лошо в това кучето да умее да изпълнява тази команда,но....вярно е че НО-тата са много..лека нощ ви желая

ще се радвам ако пожелаете да  поговорим относно дресурата та дори и по скайп.моята рая е на три месеца и вече изпълнява безотказно "НЕ","МЯСТО","СЕДНИ","МИРНА","ДОНЕСИ","ПУСНИ".ако проявите интерес с радост ще се радвам да си дам скайпа
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#384 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2008 - 11:48 PM

Тази тема замря ! ;D Никой ли не  играе с ротчето си ? :(
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#385 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 07 December 2008 - 10:43 AM

Цитат

Тази тема замря ! ;D Никой ли не  играе с ротчето си ? :(
Играят ама ги мързи да пишат  ;)  ;D

#386 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 08 December 2008 - 02:21 PM

Цитат

а понякога и с едно въже се дърпаме 

Това с въжето опасно ми се струва не бих го пробвал  :blink: току виж се разхвърчели зъби  ;D 

#387 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 02:23 PM

Цитат

...а понякога и с едно въже се дърпаме  ;D

много полезно. браво!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#388 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 02:39 PM

Аз не си играя с нея по скоро я дразня  ;D подритвам я дърпам й ушите бъркам му в устата и т.н ;D E понякога хвърлям някоя пръчка да си я гони и да й се радва. :blink:

#389 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 03:07 PM

Моята Рая обича да си играем с едно въже и да се дърпа,също така има гумен ринг и топка.но най любимата й играчка е един плюшен тюлен.когато побеснее много си го хваща него и идва при мен да й го хвърля за да го донесе и като посегна да го взема тя започва да го дърпа и да ръмжи.доста е сладка.когато беше малка и закачих една плюшена овца за оградата за да се дърпа с нея но един ден се оказа че овцата е разпердошинена и за това я заменихме с въже и гумен ринг.много е смешна като захапе въжето мога да я вдигна на почти метър от земята и тя не желае да го пусне даже и ръмжи. ;D
User's Signature

#390 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 03:28 PM

Това с въжето нарочно го написа а? ;D ;D

#391 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 03:29 PM

А Троя най обича да си играе с крачоли и ръкави.Подменихме си гардероба няколко пъти ;D

#392 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 03:44 PM

Цитат

Това с въжето нарочно го написа а? ;D ;D

о не тя наистина има въже и мога някой път да я снимам с него за да видиш на какво го е направила ;D ;D ;D ;D ;D
да можеше да видиш плюшена овца на какво беше заприличала от дърпане.тюлена е още здрав но не знам до кога защото и е най любимата играчка.
User's Signature

#393 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 08 December 2008 - 10:38 PM

Също така вече си граем на гоненица  ;D
взимам една пръчка или някаква играчка и почвам да тичам и Ричи ме гони.
:P

#394 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2008 - 10:25 PM

Здравейте,

да ви се похваля,че преди няколко дни малкият ми син научил Тори да тича до него с колелото ! Като ги видях направо не повярвах ! Тори тича паралелно с колелото ! Когато той спре,спира и тя ! :blink: Вече така ще я изморявам ! Но с колелото минават най-много 3-4 км и това е за един ден (но с малко почивки разбира се ) ! :blink: Ако успея ще ги снимам ! :blink:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#395 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2008 - 12:20 AM

Аз на моя Макс му купих играчки от един зоомагазин и от 3 дена вече ходим на една полянка да потича малко на воля .

#396 Потребителят е офлайн   karakusha Икона

Публикувано: 31 December 2008 - 06:14 PM

prosto e oshte mani4ak shte vidish sled nikoi druk mesec dali shte biaga

#397 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 10:41 PM

Какви тренировки може да правим за нашите ротвайлери (освен много разходки) ? Добра тренировка ли е ние да караме колело и кучето ни да бяга успоредно с нас (изминаваме най-много 1-2 км) ? :blink:
User's Signature

#398 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 01:14 AM

Интересна тема :blink:.Много полезна тренировка е дърпане на тежести,но трябва да се прави само със специален хамут,който може да бъде закупен от интернет,но кучето трябва да е завършило растежа си (ако не искате да се запарчи),което означава-никакво теглене преди навършени поне 1.6 години .Иначе развива мускулите много добре тази тренировка.Друго,което мога да предложа е дърпане на въже,парцал,или всичко,което би могло да бъде захапано от кучето ;) .Аз много практикувам това с моята кучка и ми се струва,че главата й се разшири,но не гарантирам,че не е от растеж (На 7 месеца и 10 дни е).Ротовете,или поне моят,са много добри в тази дисциплина.Вчера с кучката се дърпахме с един чехъл ;D и тя успя да ме помести заедно с дивана,а моето тегло плюс това на дивана е над 100кг :o .Наистина се учудих как куче на ~7 месеца да е способно на това :o .Но напоследък не мога да й смогна,сеца си ме както си иска,но и аз не се давам лесно ;D .Ротът може да бъде страхотно спортно куче с редовни тренировки.Моята кучка стана доста здрава,като се има впредвид,че не е в идеална форма (има малко сланинки в повече).
И,запоследно,имам един въпрос...Напоследък започнах да карам кучката да скача,но не да скача напред,а просто да скача нагоре,като човек.Да попитам,това нали няма как да попречи на растежа й :- ?Надявам се с това свое дълго мнение да съм допринесъл към темата.

#399 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 09:23 AM

Ето това е подходящ спорт за нашите кучета...или айде да кажем поне това
User's Signature

Качена снимка

#400 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 09:54 AM

Цитат

..или айде да кажем поне това

еее ние това сме си го защитили,фръц де ;D ;D ;DТвойта щерка е напред с материала :P :P :P

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни