ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 11 July 2013 - 10:18 PM

Публикувано: 11 July 2013 - 10:19 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 11 July 2013 - 10:30 PM
Публикувано: 11 July 2013 - 10:49 PM
Овкусявам различно- риба, варено месо,кисело мляко,настърган кашкавал...Кучетата ми имат определено здрави стомаси и нямам проблеми.Също така ,когато не е толкова топло не проявяват капризи и си ядат гранулите без овкусители.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 08 August 2013 - 03:33 PM
Цитат
Прави ми впечатление и това:
Цитат
The test should preferably be run on streets or roads of varied terrain such as asphalt or dirt.
Това по повод няколко странички назад за бягането с колело.
Звучи ми някак абсурдно тъй като повечето хора казват,че е опасно и вредно за кучето(за рота специално).
Това в Германия ли се прави,ЮК ли и прави ли се вече изобщо?
Попаднах и на клипче където развъдчик тренира кучетата си на ел.бягаща пътечка.
Ето линк:
http://un4k.blogspot...auerprfung.html
Публикувано: 08 August 2013 - 05:58 PM
Разбира се да не помисли някой нямам намерение да карам кучето да търчи 20км.
За моя пес правя 1-2 пъти седмично такова занятие с колело със много бавна скорост и разстояние 3-5км и определено му харесва като види ,че взимам колелото и започва да го обикаля и да скача превъзбудено.
Т.е искам да кажа,че когато се прави внимателно,без да се насилва и претоварва кучето не е опасно правилно ли съм те разбрала?
Защото виждам на изложбите хубави замускулени кучета и много ми е интересно как се постига такава форма.
На изложба,която посетих тук собственици и развъдчика ми споделиха,че също правят кросове с колело или пътечка и дърпане на тежести.
И последен въпрос каква е и има ли разлика дали кучето ще бяга на такава пътечка или навън?
Поздрави

Публикувано: 08 August 2013 - 05:59 PM

А колкото до рот и бягане до колело през вечер срещаме рот който бяга със стопанина си,нямам идея колко киломерта бяга,не познавам стопанина но кучето е без повод и даже не поглежда настрани,единствената му грижа е да не изостане от колелото

Публикувано: 08 August 2013 - 06:04 PM
Цитат
Consider “active” rest days for your dog. Active rest includes a walk in the woods, formal training, assisting with chores around the house, or a dip in the local swimming hole. Essentially any activity except running training is acceptable.
Dogs that are capable of trotting 20 minutes or 2-3 miles with moderate effort at the start of the program should be prepared for the AD within 6-8 weeks. Dogs starting with little or no conditioning base take 3-6 weeks longer.
Ето от тук:
http://siriusdog.com...rprufung-ad.htm
Публикувано: 08 August 2013 - 06:35 PM
Публикувано: 08 August 2013 - 07:39 PM

Сутрин нямам възможност,защото бързам за работа и нямам време да чакам кучето 2 часа да отпочива за да му дам да яде.Правя го обикновено следобед след работа.
Предполагам това сутрин е заради високите температури да не прегрее кучето.
При нас двуседмичното лято свърши с темп 25-27 градуса сега сме си пак на 15-17

Публикувано: 15 August 2013 - 02:11 PM
Преди седмица си взехме малко ротвайлерче на 2 месеца. Като чета че на повечето хора ротчетата на 3 месеца тежат по 10-12 кила ми сеструва, че моето е малко дребно. На 2 месеца и 3дни е и тежи 3.800кг. Храня го по 3 4 пъти на ден като за деня изяжда около 250гр. храна.
Следващият ми въпрос е, нормално ли е че постоянно му се спи. понякога е доста игриво но през голяма част от деня спи проснато на плочките в хола.
И последен въпрос. докато си играеме често тръгва да ми дъвче раката, нолекичко не силно, само вчера малко ме стисна. страхувам се като порасне да не ме хапе с вече порасналата си и силна захапка. благодаря ви за отговорите предвварително.
п.п сори за неграмотното писане, от таблета ми е доста трудно
Публикувано: 15 August 2013 - 03:12 PM
ivvzlateva, в 15 August 2013 - 02:11 PM, написа:
Преди седмица си взехме малко ротвайлерче на 2 месеца. Като чета че на повечето хора ротчетата на 3 месеца тежат по 10-12 кила ми сеструва, че моето е малко дребно. На 2 месеца и 3дни е и тежи 3.800кг. Храня го по 3 4 пъти на ден като за деня изяжда около 250гр. храна.
Следващият ми въпрос е, нормално ли е че постоянно му се спи. понякога е доста игриво но през голяма част от деня спи проснато на плочките в хола.
И последен въпрос. докато си играеме често тръгва да ми дъвче раката, нолекичко не силно, само вчера малко ме стисна. страхувам се като порасне да не ме хапе с вече порасналата си и силна захапка. благодаря ви за отговорите предвварително.
п.п сори за неграмотното писане, от таблета ми е доста трудно
На всичките ти въпроси е отговорено по-назад в тази тема, а и в други. Прочети написаното, със сигурност ще ти е от полза.
Публикувано: 15 August 2013 - 03:35 PM
ivvzlateva, в 15 August 2013 - 03:22 PM, написа:
И аз се извинявам за нахалството, но нямам времето да пиша, въпреки, че го искам ... с по едно изречение НЕ СТАВА!

Публикувано: 13 October 2013 - 09:47 PM
Публикувано: 13 October 2013 - 11:15 PM
Нещата с твоя Мечо не вървят на добре, кака, и това ти заявление: "Моля спестете си коментарите от рода "Всичко,за което питаш го пише по-назад" защото или трябва да не пускам кучето да излиза 5-6 дни докато прочета 50 стр. тема или да рискувам да захапе детето" ще откаже много хора да ти отговорят, щото наготово не става и без четене и ровене из нета, книжки и други източници, никой не е постигнал нещо. Нали не мислиш, че сега с един пост ще научиш нещо, което се учи и гради с години?!
Ама айде като за начало да ударя едно рамо, че хайвана ще го отнесе най-вече, пък ти дали ще искаш да научиш нещо повече от това е твой проблем ...
Писукащите играчки адски много привличат кучетата и в същото време ги правят лесно възбудими (разбирай го психически), раздразними и непокорни. С тази играчка си пуснал "бомбата" без да знаеш после коя жица да отрежеш първа .... нещо такова е станало. Или иначе казано ... нямаш създадени правила с кучето, не знаеш какво да правиш и ако правиш нещо, какво да очакваш от това и настъпва някакъв хаос във вашите взаимоотношения, в които никой не знае кое е правилно и кое грешно - разбирай ти-куче, дете-куче, ти-дете. Позволявам си това степенуване, защото и аз имам куче и дете и знам, какви игри имат децата с животните и как животните могат де реагират на тях.
Най-важното, което те съветвам да правиш ВИНАГИ - куче и дете никога не оставяй сами и винаги бъди нащрек! Детето ти може да нарани кучето, кучето може да го ухапе .... знай , че ти си единствения възрастен отговорен за тях двамата! Разбери го!
Кучето е давало знаци, че не му е приятно да го галят, а ти си стоял отстрани и нищо не си направил. В тази ситуация е трябвало да се намесиш, да вземеш играчката и да я прибереш за дълго време. А ти си направил точно обратното. Стоял си, гледал си и си чакал нещата да се решат от самосебе си, с тази разлика, че в главата на 4ри годишният ти син изобщо не се въртят тези мисли, които се въртят в 3 месечният ти куч. И кутрака като е видял, че няма реакция и забележка от твоя страна след ръмженето му ... хам и щракане на челюсти, щото кучетата така реагират. А като е сбъркало кутрето, щото то реално не е и разбрало, че така не се прави, хуууубаво си го наградил с "трофея от битката" - същата тази играчка, за което то е оголило зъби. И сега в тази бебешка кучешка тиква си повдигнал самочувствието, че така се постига желаното - с ръмжене, после хапане и няма начин желаното да не се постигне. Очаквай да се повтори, потрети, поенти ....
Има решение - моментална намеса от твоя страна при ръмжене за "плячката" - независимо каква е тя. Веднага трябва да прекратиш такава "забава" и да успокоиш напрежението. Всеки си отива на мястото - разбирай го куч на мястото, където спи, а детето - навсякъде другаде, но не да се вре при кучето. Никакво внимание на кучето, пълен игнор. След като се успокои куч - поне половин час от събитието, викаш го, галиш го, играете си и всичко протича все едно нищо не е било. При следващо ръмжене за каквото и да било - същото - пращаш куч на място и пак игнор, докато не решиш да го повикаш. А на детето не позволявай да е около кучето във всеки един момент. Учи едновременно и двамата какво може и какво не. Не третирай кучето като бебе, защото то запечатва всяко събитие и разбира отсега къде-кога-какво може или не може да прави. Не го подценявай. .... И го пази от детето.
И искаш-не искаш - без четене няма как да влезе знанието в главата. Настрой се, че трябва да отделиш време за четене на 50 страници

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро