Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#901 Потребителят е офлайн   Howl Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 04 October 2012 - 10:09 PM

Здравейте,
От около седмица съм горд собственик на един мъник. Първо да кажа никога не съм гледал кученца и много четох из форума, но не видях никъде инфо (ако има някъде моля темата да бъде изтрита като спам) колко трябва да е нормалното тегло на кученцата. Малкия се казва Хектор на 59 дни е и тежи около 4кг. това нормално ли е? Знам, че трябва да се хранят по около 4-5 пъти на ден (поне от това което съм чел.), но работя и го храня по 2-3 тъй като по цял ден ме няма (вечер наваксваме с грижите). Много е послушен и много се привързах, много бързо учи. Не съм гледал куче но четох от темите Ви, че обучението е много важно за тази порода. Та въпроса ми е нормално ли е да тежи толкова в втория месец или трябва да измисля нещо да го храня по- разделно и по книга? Другият ми въпрос е, сутрин му правя попарка, а през останалото време гледам да го науча да яде гранули и предимно това му давам, но днес като се изходи накрая имаше 2-3 бледи капчици кръв ( не ярко червена, но все пак кръв) нормално ли е? Мъника е обезпаразитяван и е на първа ваксина

Благодаря Ви предварително за отговорите!!! :ab_041: :re_037:

#902 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:32 AM

Показване на мнениетоHowl, в 04 October 2012 - 10:09 PM, написа:

Малкия се казва Хектор на 59 дни е и тежи около 4кг. това нормално ли е? Благодаря Ви предварително за отговорите!!! :ab_041: :re_037:

Расовото куче тежи минимум м-у шест и осем килограма на двумесечна възраст. В твоя случай не знаем за какво става дума затова и не можем да гадаем дали е добре или не. Най-ясна представа ще добием ако снимаш кучето и ни го покажеш. Снимките трябва да направиш легнал или клекнал за да си на нивото на животното, като по този начин най-ясно се виждат нещата.

И не, не е никак нормално кучето да има кръв в изпражненията. Ако нещата са различни от някой "по-обикновен" колит или паразити, може много бързо да се окаже, че да трябва да си търсиш наново куче. Бързо на лекар и/или сменяй храната с нещо качествено. Аз храня с EUKANUBA START. Пробвал съм и кашата за захранване на малки кученца на MERA DOG - перфектни продукти.

Към момента кучето трябваше да е с две ваксини и поне два пъти обезпаразитявано, от което съдя, че си го взел от кварталния развъждач. Имай предвид, че не е много здравословно да бъде извеждано навън преди да има три ваксини. Аз ваксинирам от години по схемата:

- на 20 и 34 ден - двукратно обезпаразитяване
на 40 ден: DP

- на 50 ден: обезпаразитяване

на 60 ден: DHPPi

на 90 ден: DHPPi+L

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#903 Потребителят е офлайн   Howl Икона

Публикувано: 05 October 2012 - 10:15 AM

Взето е от частно лице и когато го избирах беше най- дребният от всички. Просто сам дойде при мен и си го взех, след което веднага го ваксинирах. Храни се с гранули "Optima"- Puppy & Junior, но ще взема от тези които препоръча. Прикачвам и снимки, надявам се съм ги направил правилно, а като доизпия кафето отиваме и на ветеринар ( той на човека му писна от мен вече :ab_041: ).

Мдам ходихме, оказа се че дневната дажба гранули трябвало да е 250гр. а не на едно ядене и е преяждал :ab_041: (ем, че то пише на английски за мое извинение :ab_041: ). Обезпаразити си го за всеки случай и така. Това, че е изтърсакът в кучилото и сега е дребничък фактор ли е, че като порасне ще е пак дребосък или може да си дръпне в последствие да навакса за стандартните кг.- :wb_052:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#904 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 10:52 AM

Показване на мнениетоHowl, в 05 October 2012 - 10:15 AM, написа:

Взето е от частно лице и когато го избирах беше най- дребният от всички. Просто сам дойде при мен

Дребничък е клетникът, но поне добре си се справил със снимковия материал. Стискам палци.:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#905 Потребителят е офлайн   Seidd Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 05:26 PM

Здравейте, преди 5 дена си взех ротвайлер, на 1ви го ваксинирах днес го закарах на вета прегледа го и каза, че има глисти ** даде ми някъв сироп ПАСТА против паразитите.
Информация за кучето - на 47 дена, мъжко е и се казва Бък.
Бих искал да ме информирате за РОТВАЙЛЕРИТЕ, как да се отнасям с него, как да го храня тоест цялата иформация която знаете, естествено ако не ва мързи да ми помогнете и много бих искал да знам как и кога да започна с дресирането тоест да го науча на няколко команди от типа на (Седни,Легни,Стани,Ела,Дръж), казаха ми, че ротвайлерите са интелигентни кучета и бурзо се учили. Мисля, че почти на всички или на всички кучета изпъляват команди ако ми помогнете и на мен ще съм ви много благодарен. :)
По нататък, ще кача и снимки на Бък.

#906 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 October 2012 - 05:33 PM

По принцип човек би трябвало да се информира предварително преди да вземе куче за породата,хранене и обучение.
Има две теми :
1-Поведение и дресура
http://forum.dog.bg/...0/page__st__880
2-Хранене и грижи
http://forum.dog.bg/.../page__st__1140
Отваряй ги и се залавяй да четеш неща писани много пъти.Като ги изчетеш всичките страници и все още имаш въпроси или нещо неясно можеш да попиташ конкретно. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#907 Потребителят е офлайн   Seidd Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 05:36 PM

Погледнах ги, но доста потребители не са писали по темата и като тръгнат разсъждават едно и също нещо. Благодаря за вниманието, но ще се радвам да ме информирате в моята тема :).

#908 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 October 2012 - 05:37 PM

Също и цял раздел за храненето:
http://forum.dog.bg/...B5%D0%BD%D0%B5/
Както и цял раздел за възпитанито:
http://forum.dog.bg/...BE%D1%80%D1%82/
където ще намерите информация за хигиенните навици,кучето самичко вкъщи,както и обучение на малкото кученце :md_064:
Задайте конкретни въпроси,така едва ли някой ще ви пише.Има толкова много информация просто поразровете си и почетете.Няма как всичко да ви се ''снесе'' на готово. :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#909 Потребителят е офлайн   miro1a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 08:33 AM

Показване на мнениетоHowl, в 05 October 2012 - 10:15 AM, написа:

Взето е от частно лице и когато го избирах беше най- дребният от всички. Просто сам дойде при мен и си го взех, след което веднага го ваксинирах. Храни се с гранули "Optima"- Puppy & Junior, но ще взема от тези които препоръча. Прикачвам и снимки, надявам се съм ги направил правилно, а като доизпия кафето отиваме и на ветеринар ( той на човека му писна от мен вече :ab_041: ).

Мдам ходихме, оказа се че дневната дажба гранули трябвало да е 250гр. а не на едно ядене и е преяждал :ab_041: (ем, че то пише на английски за мое извинение :ab_041: ). Обезпаразити си го за всеки случай и така. Това, че е изтърсакът в кучилото и сега е дребничък фактор ли е, че като порасне ще е пак дребосък или може да си дръпне в последствие да навакса за стандартните кг.- :wb_052:

честито за сладура,
ама що са му рязали опашлето ?

иначе тук има по добри хора специалисти за породата, но лично бих споделил впечатления отпреди доста години, когато си взех от едно кучило две /дворни немаркови кучета/
едното бе най пухкавото едро и игриво, другото - малко , мързеливичко, тутманиче, почти последно по големина.. изтърсака дето казваш...
след половин година не можеш ги позна.. - изтърсака стана едър огромен екземпляр, а първото - си остана дребничко . :)

за дресировките, има писано, и наистина са едни от най умните кучета.

за храната - тук от форума разбрах и се свързах с представител на "imperial food" , за която храна още събирам впечатления, все пак малко хора май я ползват, за сега всички се отзовават положително като мн добра като цена/качество , аз също съм много доволен, но няма мвъзможност да купувам амнайсет вида качествени храни и да сравнявам.. все пак ртябва огромно време и средства.
вече сме на няколко чувалчета /по 20 кг са - 120 лв с доставката до врата ми излиза/ , и не смятам да я сменям.
/комбинирам и смесвам понякога със сварено месце, бульончета, и други подобни - юнака не отказва :) /

#910 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2012 - 04:01 PM

Здравейте собственици и приятели на ротвалерите,
по стечение на обстоятелствата станах собственик на ротобразна дама на възраст около 4 години. Тя бе захвърлена в моето село, очевидно ползвана за разплод. Беше в лошо състояние и много наплашена. Сега, два месеца по-късно е кастрирана и стройна като тулумбичка т.е. в добра физическа форма.

Тя явно е продукт на "дресурата" с шутове и подръчни тежки материали, защото е тръгнеш ли към нея се просва на земята и не смее да диша. Понякога, като се изплаши, че нещо ще й направя не ще да взема дадената храна. Притеснява се, че й кроя "шапка" за да я ударя сигурно. Изобщо е много психирана и с непредвидими реакции. Към момента никаква агресия към никого не е проявила, даже напротив - безкрайно примирена и подчиняваща се. Но това не ме успокоява, защото при психираните кучета тя може да се отключи от наглед странни работи. Все още съм много далече от фазата да познавам кучето, това ще дойде живот и здраве след 6-ия месец, но ми се ще да си спестя изненадите, а не съм запозната с особеностите на породата. Ако имате опит в това отношение споделете го. Кажете какво мислите, от къде могат да изникнат изненади по отношение на хора, животни, поведение спрямо територията и прочие. Къде да внимавам и как да й помогна да се социализира най-добре. Ще ми бъде определено полезно.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#911 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2012 - 12:28 AM

Показване на мнениетоГрахче, в 21 November 2012 - 04:01 PM, написа:

Здравейте собственици и приятели на ротвалерите,
Къде да внимавам и как да й помогна да се социализира най-добре. Ще ми бъде определено полезно.

ЕЕЕ, колко време мина :) Радвам се, че се обади и ти...що касае кучето, бих се държал с нея като с човек, вкаран насила в лудницата. Наблюдаваш внимателно и още по-внимателно следиш поведението. Ако някъде се пропука, бързо-бързо вземаш мерки...
:md_064:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#912 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2012 - 01:21 PM

Здрасти Орлине :re_037: и мерси за съвета.
надявам се да се оправим, не е първия пациент с диагноза у нас, но ми се ще да е от хубавите случаи. :ae_085: Надявам се ротовете са по-устойчиви психически и по-бързо да се съвземат. Или може би бъркам и по-скоро обратното, веднъж травматизирани трудно забравят?
User's Signature

Качена снимка

#913 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 November 2012 - 04:03 PM

Добре дошла тук, Грахче! Знам, че това не е първия ротко при теб, така че положението не е толкова проблемно, както го изкарваш .... не е първото куче у вас, нали така?! :md_064: Аз на твое място бих постъпила по начин, по който те е посъветвал Коко - нащрек винаги и с готовност за незабавна намеса при необходимост, но ми се струва, че няма да има такива моменти, защото ако нещо не бе наред със Зайка, досега щеше да се покаже. Другото е, че в повечето случаи, травматизаирани кучета се реабилитират много успешно със спокойно и уверено поведение. Мисля, че кучаната го е получила, особено първото, като видях снимките с дъщеря ти :af_089: .

Радвам се за тази кучана и благодаря, че не си останала безразлична! От сърце ви пожелавам дълги години заедно, безпроблемно и много, много поводи да се веселите с тази муцуна!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#914 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2012 - 06:42 PM

Здрасти! Страхотно е че помниш Борката, който живя при нас закратко преди доста година вече. Но той беше друг случай -млад и нахъсан рот, който не бих допуснала до малкото си дете. Младостта му помогна да преживее и забрави всичко много бързо покрай страхотните грижи на новото си семейство. И въпреки че го бяха били с лопата той изобщо не се впечатляваше от никого и нищо. А тази е съвсем друга биричка. Тиха вода е, а смятаме да я задържим. Та затова и разпитвам. Благодаря за отговорите.
User's Signature

Качена снимка

#915 Потребителят е офлайн   bobchooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2012 - 10:25 PM

Здравейте.
Искам да попитам може ли куче на 4 месеца почти да живее в двора зимата ? Има голяма колибка доста голяма ! Но забелязах че трепери . Та въпроса ми е ако го прибера сега в къщи да прекара зимата докато порасне и другата зима ако го оставя в двора вече като по-голям ще може ли да свикне с студа ?

#916 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2012 - 12:54 PM

Показване на мнениетоГрахче, в 22 November 2012 - 06:42 PM, написа:

Здрасти! Страхотно е че помниш Борката, който живя при нас закратко преди доста година вече. Но той беше друг случай -млад и нахъсан рот, който не бих допуснала до малкото си дете. Младостта му помогна да преживее и забрави всичко много бързо покрай страхотните грижи на новото си семейство. И въпреки че го бяха били с лопата той изобщо не се впечатляваше от никого и нищо. А тази е съвсем друга биричка. Тиха вода е, а смятаме да я задържим. Та затова и разпитвам. Благодаря за отговорите.

Преди време прочетох тези съвети, които ми се сториха доста добри и мисля, че ще ти помогнат. Споделяй какво става с клетото животинче, защото ми е интересно. Поздрави и успех. Качена снимка
http://forum.dog.bg/...e%d1%82-%d1%85/

#917 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2012 - 03:37 PM

Показване на мнениетоbobchooo, в 12 December 2012 - 10:25 PM, написа:

Здравейте.
Искам да попитам може ли куче на 4 месеца почти да живее в двора зимата ? Има голяма колибка доста голяма ! Но забелязах че трепери . Та въпроса ми е ако го прибера сега в къщи да прекара зимата докато порасне и другата зима ако го оставя в двора вече като по-голям ще може ли да свикне с студа ?

Три кучета съм отгледал от малки, все на двор. Едното беше курцхаар.
Няма никакви проблеми, само го храни питателно, сменяй често водата, че замръзва и къщичката да е на хубав завет, и добре направена. Успех.

#918 Потребителят е офлайн   Irenkadepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2012 - 12:12 PM

Здравейте и весели празници! Изскам да попитам от 2 седмици сме с повод тип душач.вчера ни видя една жабарка и каза че за куче до една година е забранено да се слага че може да му счупи трахеята.ветеринара и е казал това вие чули ли сте такова нещо? Повода е от въже за алпинисти с халка и се само затяга.благодаря

#919 Потребителят е офлайн   AlStyle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2012 - 01:29 PM

Нищо му няма... с времето ще се наслушате на какви ли не неща...

#920 Потребителят е офлайн   Irenkadepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 December 2012 - 02:51 PM

благодаря за бързия отговорКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46