Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#981 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 July 2013 - 10:18 PM

Според му се довери и го остави да хапва по колкото си иска.Не мисля,че ще му навреди.Пък не вярвам и да заслабне кой знае колко :md_064:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#982 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2013 - 10:19 PM

Здравей,и при нас положението с жегата е същото.Аз овкусявам с нещо на ,което не могат да откажат ако ще и 50 градуса да е.Това на малките,големите сами се регулират.Интересното ,е че отказват храна само женските ми кучета.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#983 Потребителят е офлайн   Irenkadepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2013 - 10:30 PM

Благодаря ви за отговорите.desi79 с какво овкусяваш?съгласна съм че сам се регулира само че се плаша докато расте липсата на достатъчно протеини като яде по малко.само да добавя че ако до 15 минути не си е изял дажбата му я прибираме и чак на следващото ядене вадиме купата.

#984 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2013 - 10:49 PM

Овкусявам на младите кучета само именно заради разтежа.
Овкусявам различно- риба, варено месо,кисело мляко,настърган кашкавал...Кучетата ми имат определено здрави стомаси и нямам проблеми.Също така ,когато не е толкова топло не проявяват капризи и си ядат гранулите без овкусители.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#985 Потребителят е офлайн   Irenkadepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2013 - 11:00 PM

И при нас е така когато е по-студено няма никакви претенции но сега яде определено малко,а факта че е на 10 месеца тоес още расте,по скоро се оформя защото височината я достигна и сега почна да си разширява гръдния кош и т.н.

#986 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2013 - 09:20 AM

От жегата е, не му се втилявай толкова. Храни го по хлад, рано сутрин и късно вечер.

#987 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2013 - 03:33 PM

Тъй като напоследък се интересувам от Тест за издържливост за НОК попаднах случайно на този линк,че такива тестове се правят и с ротвайлери за да:

Цитат

The AD is an endurance test used for show and breed requirements. The dog must run beside its handler for a distance of 20 kilometers (about 12.5 miles.

Прави ми впечатление и това:

Цитат

Terrain
The test should preferably be run on streets or roads of varied terrain such as asphalt or dirt.

Това по повод няколко странички назад за бягането с колело.
Звучи ми някак абсурдно тъй като повечето хора казват,че е опасно и вредно за кучето(за рота специално).
Това в Германия ли се прави,ЮК ли и прави ли се вече изобщо?
Попаднах и на клипче където развъдчик тренира кучетата си на ел.бягаща пътечка.

Ето линк:
http://un4k.blogspot...auerprfung.html
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#988 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 05:40 PM

Няма нищо опасно ако се прави с акъл и със желанието на кучето,а не в жегите и на сила.AD се практикува в Германия и си е доста престижно кучето ти да има такъв изпит.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#989 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2013 - 05:58 PM

Четох,че за да отиде на такъв изпит кучето трябва да се подготви от 6-8 седмици,а в някои случаи и повече.
Разбира се да не помисли някой нямам намерение да карам кучето да търчи 20км.
За моя пес правя 1-2 пъти седмично такова занятие с колело със много бавна скорост и разстояние 3-5км и определено му харесва като види ,че взимам колелото и започва да го обикаля и да скача превъзбудено.
Т.е искам да кажа,че когато се прави внимателно,без да се насилва и претоварва кучето не е опасно правилно ли съм те разбрала?
Защото виждам на изложбите хубави замускулени кучета и много ми е интересно как се постига такава форма.
На изложба,която посетих тук собственици и развъдчика ми споделиха,че също правят кросове с колело или пътечка и дърпане на тежести.
И последен въпрос каква е и има ли разлика дали кучето ще бяга на такава пътечка или навън?
Поздрави :re_037:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#990 Потребителят е офлайн   danai333 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 05:59 PM

Качвала съм моето куче на ел.пътека за бягане,проблема при нас е че трябва да стоя пред пътеката,ако мръдна веднага се опитва да скача и ме е страх да не се травмира нещо,общо взето не е очарован,а когато бягам аз първите 3 мин стои до пътеката и ме лае :dry:
А колкото до рот и бягане до колело през вечер срещаме рот който бяга със стопанина си,нямам идея колко киломерта бяга,не познавам стопанина но кучето е без повод и даже не поглежда настрани,единствената му грижа е да не изостане от колелото :smile:

#991 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2013 - 06:04 PM

Попаднах на примерна програма за подготовка за такъв вид тест и там пише не повече от 3 пъти седмично за да има възможнсот кучето да възстановява след натоварване.Останалите дни се водят дни за почивка,като под почивка се води всичко без бягане с колело.

Цитат

Rest is as important to this conditioning program as is the actual training. Your dog’s body uses these rest days to process muscle waste products and stockpile energy for the next session. We recommend allowing at least 1 day of rest between runs. Allow 2 days of rest after a long run.
Consider “active” rest days for your dog. Active rest includes a walk in the woods, formal training, assisting with chores around the house, or a dip in the local swimming hole. Essentially any activity except running training is acceptable.
Dogs that are capable of trotting 20 minutes or 2-3 miles with moderate effort at the start of the program should be prepared for the AD within 6-8 weeks. Dogs starting with little or no conditioning base take 3-6 weeks longer.

Ето от тук:
http://siriusdog.com...rprufung-ad.htm
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#992 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 06:35 PM

Правилно си разбрала,ако тренирате рано сутрин няма проблем.Относно пътеките и програмите,това е най лесния начин да си претовариш кучето,всичко е индивидуално и никой не може да ти каже колко тренировки на седмица,по колко и т.н.Пътеката е добър вариант за мързели или за лошо време но,трябва много добре да си познаваш животното за да не го контузиш.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#993 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2013 - 07:39 PM

Разбрах,благодаря :rc_036:
Сутрин нямам възможност,защото бързам за работа и нямам време да чакам кучето 2 часа да отпочива за да му дам да яде.Правя го обикновено следобед след работа.
Предполагам това сутрин е заради високите температури да не прегрее кучето.
При нас двуседмичното лято свърши с темп 25-27 градуса сега сме си пак на 15-17 :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#994 Потребителят е офлайн   ivvzlateva Икона

Публикувано: 15 August 2013 - 02:11 PM

Здравейте, имам няколко въпроса.
Преди седмица си взехме малко ротвайлерче на 2 месеца. Като чета че на повечето хора ротчетата на 3 месеца тежат по 10-12 кила ми сеструва, че моето е малко дребно. На 2 месеца и 3дни е и тежи 3.800кг. Храня го по 3 4 пъти на ден като за деня изяжда около 250гр. храна.
Следващият ми въпрос е, нормално ли е че постоянно му се спи. понякога е доста игриво но през голяма част от деня спи проснато на плочките в хола.
И последен въпрос. докато си играеме често тръгва да ми дъвче раката, нолекичко не силно, само вчера малко ме стисна. страхувам се като порасне да не ме хапе с вече порасналата си и силна захапка. благодаря ви за отговорите предвварително.
п.п сори за неграмотното писане, от таблета ми е доста трудно

#995 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 03:12 PM

Показване на мнениетоivvzlateva, в 15 August 2013 - 02:11 PM, написа:

Преди седмица си взехме малко ротвайлерче на 2 месеца. Като чета че на повечето хора ротчетата на 3 месеца тежат по 10-12 кила ми сеструва, че моето е малко дребно. На 2 месеца и 3дни е и тежи 3.800кг. Храня го по 3 4 пъти на ден като за деня изяжда около 250гр. храна.
Следващият ми въпрос е, нормално ли е че постоянно му се спи. понякога е доста игриво но през голяма част от деня спи проснато на плочките в хола.
И последен въпрос. докато си играеме често тръгва да ми дъвче раката, нолекичко не силно, само вчера малко ме стисна. страхувам се като порасне да не ме хапе с вече порасналата си и силна захапка. благодаря ви за отговорите предвварително.
п.п сори за неграмотното писане, от таблета ми е доста трудно

На всичките ти въпроси е отговорено по-назад в тази тема, а и в други. Прочети написаното, със сигурност ще ти е от полза.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#996 Потребителят е офлайн   ivvzlateva Икона

Публикувано: 15 August 2013 - 03:22 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 15 August 2013 - 03:12 PM, написа:

На всичките ти въпроси е отговорено по-назад в тази тема, а и в други. Прочети написаното, със сигурност ще ти е от полза.

със сигурност е така, но нямам времето да чета, въпреки, че го искам....
извинявам се за нахалството, ако може някой да ми птговори с по едно изречение

#997 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 03:35 PM

Показване на мнениетоivvzlateva, в 15 August 2013 - 03:22 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 15 August 2013 - 03:12 PM, написа:

със сигурност е така, но нямам времето да чета, въпреки, че го искам....
извинявам се за нахалството, ако може някой да ми птговори с по едно изречение

И аз се извинявам за нахалството, но нямам времето да пиша, въпреки, че го искам ... с по едно изречение НЕ СТАВА! Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#998 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 August 2013 - 07:24 AM

Намирай време, сядай и чети, че след време ще е късно за въпроси, а отговорите ще са много неприятни!!!

#999 Потребителят е офлайн   pi6ligara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2013 - 09:47 PM

Здравейте,днес ми се случи нещо което не очаквах и реших да потърся съвет.Ситуацията е следната:моето куче Мечо е на 3 месеца и 10 дни,имаме го от 1 месец,през този месец ВСЕКИ ПЪТ когато е излизал да играе или да се расхожда е било с мен и със синът ми,който е на 4 г. и никога не е имало проблем.Днес го разхождахме и като се прибрахме си поиграхме с него с едно въже на дърпане и прочие,както правим всеки път след това намерих една зелена гумена овца на детето от онези,дето като ги стиснеш свиркат през една дупка от долу и я дадохме на кучето,той много я хареса и започна да си играе с нея,след 10-15 мин. кучето легна а детето клекна до него и взе да го гали по гърба,след 5-6 сек. кучето взе да ръмжи и докато реагирам се опита да го ухапе.Прибрах кучето и казах на детето да му хвърли играчката да си играе докато не сме при него,той я хвърли в клетката а кучето не и обърна внимание,след което го повиках и взех да го галя,а той си беше супер кротък,после казах на детето да го погали,то клекна и започна и на третото погалване кучето го захапа за дрехите пред рамото,добре че беше с дебели дрехи!!!Веднага се развиках и го ударих през моцуната(беше ми инстинктивно) ,а кучето си влезе в стаята,изведох детето и се върнах,като му се скарах се скри в ъгъла и не мръдна.Веднага махнах играчката.Със мен не се държи така и ме слуша винаги,а сме били заедно всеки път.Кучето никога не е удряно,нито е викано по него,винаги сме се отнасяли с голяма любов.Моля спестете си коментарите от рода "Всичко,за което питаш го пише по-назад" защото или трябва да не пускам кучето да излиза 5-6 дни докато прочета 50 стр. тема или да рискувам да захапе детето.МОЛЯ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ КЪСЕ ГРЕША!!!Забравих да спомена,че мен ме слуша за всичко,а на детето не обръща внимание,например ако играем двамата с него с топка,въже,пръчка или каквото и да е,и на кучето му е много забавно,в момента в който аз изляза от играта и останат само двамата,кучето подминава детето и тръгва след мен,независимо колко му е било забавно.

#1000 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 October 2013 - 11:15 PM

Пишлигарче,
Нещата с твоя Мечо не вървят на добре, кака, и това ти заявление: "Моля спестете си коментарите от рода "Всичко,за което питаш го пише по-назад" защото или трябва да не пускам кучето да излиза 5-6 дни докато прочета 50 стр. тема или да рискувам да захапе детето" ще откаже много хора да ти отговорят, щото наготово не става и без четене и ровене из нета, книжки и други източници, никой не е постигнал нещо. Нали не мислиш, че сега с един пост ще научиш нещо, което се учи и гради с години?!
Ама айде като за начало да ударя едно рамо, че хайвана ще го отнесе най-вече, пък ти дали ще искаш да научиш нещо повече от това е твой проблем ...
Писукащите играчки адски много привличат кучетата и в същото време ги правят лесно възбудими (разбирай го психически), раздразними и непокорни. С тази играчка си пуснал "бомбата" без да знаеш после коя жица да отрежеш първа .... нещо такова е станало. Или иначе казано ... нямаш създадени правила с кучето, не знаеш какво да правиш и ако правиш нещо, какво да очакваш от това и настъпва някакъв хаос във вашите взаимоотношения, в които никой не знае кое е правилно и кое грешно - разбирай ти-куче, дете-куче, ти-дете. Позволявам си това степенуване, защото и аз имам куче и дете и знам, какви игри имат децата с животните и как животните могат де реагират на тях.
Най-важното, което те съветвам да правиш ВИНАГИ - куче и дете никога не оставяй сами и винаги бъди нащрек! Детето ти може да нарани кучето, кучето може да го ухапе .... знай , че ти си единствения възрастен отговорен за тях двамата! Разбери го!
Кучето е давало знаци, че не му е приятно да го галят, а ти си стоял отстрани и нищо не си направил. В тази ситуация е трябвало да се намесиш, да вземеш играчката и да я прибереш за дълго време. А ти си направил точно обратното. Стоял си, гледал си и си чакал нещата да се решат от самосебе си, с тази разлика, че в главата на 4ри годишният ти син изобщо не се въртят тези мисли, които се въртят в 3 месечният ти куч. И кутрака като е видял, че няма реакция и забележка от твоя страна след ръмженето му ... хам и щракане на челюсти, щото кучетата така реагират. А като е сбъркало кутрето, щото то реално не е и разбрало, че така не се прави, хуууубаво си го наградил с "трофея от битката" - същата тази играчка, за което то е оголило зъби. И сега в тази бебешка кучешка тиква си повдигнал самочувствието, че така се постига желаното - с ръмжене, после хапане и няма начин желаното да не се постигне. Очаквай да се повтори, потрети, поенти ....
Има решение - моментална намеса от твоя страна при ръмжене за "плячката" - независимо каква е тя. Веднага трябва да прекратиш такава "забава" и да успокоиш напрежението. Всеки си отива на мястото - разбирай го куч на мястото, където спи, а детето - навсякъде другаде, но не да се вре при кучето. Никакво внимание на кучето, пълен игнор. След като се успокои куч - поне половин час от събитието, викаш го, галиш го, играете си и всичко протича все едно нищо не е било. При следващо ръмжене за каквото и да било - същото - пращаш куч на място и пак игнор, докато не решиш да го повикаш. А на детето не позволявай да е около кучето във всеки един момент. Учи едновременно и двамата какво може и какво не. Не третирай кучето като бебе, защото то запечатва всяко събитие и разбира отсега къде-кога-какво може или не може да прави. Не го подценявай. .... И го пази от детето.

И искаш-не искаш - без четене няма как да влезе знанието в главата. Настрой се, че трябва да отделиш време за четене на 50 страници :smile:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема