Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#581 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 22 June 2009 - 03:45 PM

Показване на мнениетоDARGON, в Jun 21 2009, 08:37 AM, написа:

Колеги имам още 1 малко проблемче.. Вчера преди да излезна.. вече се смръчаваше и реших да го снимам защото му нямам снимки.. 1вия път.. със светкавица и той се уплаши и се драпна назад.. но аз като доста нахален .. отидох пак да го снимам :ab_041: и тогава той започна да ме лай и скочи към мен.. и го оставих..

Тази сутрин.. отново излизам на терасата .. (от 1вия етаж) и го гледам.. и той започна отново да ме лай.. помислих си ,че е зариди парфюмът.. изкъпах се.. излезнах долу до него.. и както казах вс беше ок.. дадох му да хапни лигавехме се.. и ей сега излизам отново на терасата.. и пак ме ръмжи.. защо така..

Отговора е ''знае да напада''.Предимно това означава изградено недоверие към непознати,предизвикано с физическа намеса/щипане,пляскане и тн./Не ми се ще да пиша за пишман дресурата,че ще се отплесна....Та,някое твое действие му е напомнило за това и е предизвикало недоверието му.Друг е въпроса,че куче със здрава нервна с-ма не би реагирало по този начин.
User's Signature

Качена снимка

#582 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2009 - 06:31 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в Jun 22 2009, 04:45 PM, написа:

дадох му да хапни лигавехме се.. и ей сега излизам отново на терасата.. и пак ме ръмжи.. защо така..

Отговора е ''знае да напада''.Предимно това означава изградено недоверие към непознати,предизвикано с физическа намеса/щипане,пляскане и тн.

Ще помоля да сдържаш мъдрите си дресьорски умозаключения...и не, кучето НЕ ЗНАЕ ДА НАПАДА ... ако беше така, сега потребителят щеше да се оплаква от УХАПВАНЕ, а не от РЪМЖЕНЕ ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#583 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 22 June 2009 - 08:49 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в Jun 22 2009, 05:31 PM, написа:

Показване на мнениетоGaliadogs, в Jun 22 2009, 04:45 PM, написа:

дадох му да хапни лигавехме се.. и ей сега излизам отново на терасата.. и пак ме ръмжи.. защо така..

Отговора е ''знае да напада''.Предимно това означава изградено недоверие към непознати,предизвикано с физическа намеса/щипане,пляскане и тн.

Ще помоля да сдържаш мъдрите си дресьорски умозаключения...и не, кучето НЕ ЗНАЕ ДА НАПАДА ... ако беше така, сега потребителят щеше да се оплаква от УХАПВАНЕ, а не от РЪМЖЕНЕ ...

Знаеш какво искам да кажа,а също и ,че не обичам да споря.
User's Signature

Качена снимка

#584 Потребителят е офлайн   4iko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 11:50 AM

Здравейте, имаме малък проблем с нашия рот Чико.Вече е на 6 месеца,расте доста добре, но последно време е станал доста лош.Като мине непознат човек покрай мен докато се разхождаме и понякога започва да го лае и да се спуска,понякога го прави това дори и на деца,даже така се дърпа, че едва успявам да го одържа.Дайте ми някакъв савет как да предотвратим това.Ние мислим да му вземем строг нашийник и наморник,макар че ми е жал да му сложим този нашийник, но ако няма друг избор ще пробваме с него.Надявам се да ни помогнете за решението на проблема ни .

#585 Потребителят е офлайн   4iko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 11:58 AM

Да знам, че и обучение трябва, но по какъв начин, като мине човек да му давам гранули за да не му обръща внимание ли или би ли ми казал какво точно да правим,защото за първи път имаме куче и явно не сме много на ясно

#586 Потребителят е офлайн   4iko Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 12:09 PM

да знаем,че трябва да е обучен,той ни слуша по принцип, изпълнява команди - легни,седни,не бара храната докато не му дадем, само с това дърпане като го разхождаме и лаене по хора нещо ни се опъва и се чудим как точно да подходим и кой е правилния начин да предотвратим това.

#587 Потребителят е офлайн   Sobieski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 04 July 2009 - 12:21 AM

Аз съм със същия който е показал бен2418 60 см. дълъг. Каишката е обикновена кожена.
Флекси съм ползвал, само ме е яд, че си го взимах :dry: при първия тест за издръжливост който му направих, се разглоби в ръцете ми. Както каза Навар те са само за дребни кучета.

#588 Потребителят е офлайн   Melina_i_Artemida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 July 2009 - 12:27 AM

Аз пък смея да твърдя, че Флексито издържа вече 10ти месец 30 килограмов дърпащ се като абсолютно говедо голдън.
(А тя така се дърпа, че ако не съм заела бойна поза, на секундата съм на земята)
User's Signature

Качена снимка

#589 Потребителят е офлайн   Sobieski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 04 July 2009 - 12:31 AM

Явно сте взимали качествен флекси. :smile: Моя беше пълен боклук за 10 лв. :ab_041:

#590 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2009 - 11:50 PM

След много опити и смени на поводи се убедих,че най-добър си остава класическия кожен повод....здрав.не наранява дланите и не се плъзга при задържане....Моят Бък вече е на 10 м и тежи 50 кг...невероятно пъргав и силен....и пак продължавам да твърдя....удържам го много по-лесно с нагръдника отколкото с нашийника....

#591 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 12:11 AM

Показване на мнениетоMelina_i_Artemida, в Jul 4 2009, 01:27 AM, написа:

Аз пък смея да твърдя, че Флексито издържа вече 10ти месец 30 килограмов дърпащ се като абсолютно говедо голдън.
(А тя така се дърпа, че ако не съм заела бойна поза, на секундата съм на земята)

колкото и да си го хвалиш едно е 30 килограмов голдън и друго е 50 килограмов рот
най-малко разликата в силата на двете породи е ОГРОМНА :zz_221:
нека те дръпне като говедо един ротвайлер и ще видиш разликата :ab_041:

#592 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 12:22 AM

Както и да го овъртаме и усукваме 50 кг голдън няма същата мускулна маса като 50 кг ротвайлер ! Просто двете породи са много различни и няма смисъл да ги сравняваме по сила ! :smile:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#593 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 09:29 AM

Показване на мнениетоprincessdidi, в Jul 5 2009, 01:11 AM, написа:

Показване на мнениетоMelina_i_Artemida, в Jul 4 2009, 01:27 AM, написа:

колкото и да си го хвалиш едно е 30 килограмов голдън и друго е 50 килограмов рот
най-малко разликата в силата на двете породи е ОГРОМНА :zz_221:
нека те дръпне като говедо един ротвайлер и ще видиш разликата :ab_041:

:ae_085: :ae_085: :ae_085: :ae_085:

#594 Потребителят е офлайн   Melina_i_Artemida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 July 2009 - 09:56 AM

Абе айде няма да изчисляваме силата, защото като се дръпне кучето със засилка, здравината на повода се поставя на голямо изпитание. Вярно, че ротът е много по-силен, обаче само който е водил голдън знае колко са бързи и каква засилка се налага да засичам с повода.
Та според мен е въпрос на това на качествен продукт ли ще попаднеш. А удобството на автоматичния повод е огромно - и за стопанина, и за кучето :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 06:26 PM

абе както казаха няма смисъл да сравняваме породите :ae_085:
нооо флексито не е за ротвайлер :ea_103: ползвайте си го с голдъните :ae_085:

#596 Потребителят е офлайн   vankata367 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 05 July 2009 - 08:53 PM

НЕ мога да не се включа в темата за поводите и в чаастност-за тези от алпинистко въже!

Тук само искам да вметна че ми се налага всеки ден да разхождам Каракачанско куче доста по-тежко от 50 кг, така че тук имам достатъчно опит.

Значи всичко беше наред докато песа не стана на около годинка.Дотогава си го водех на повод от тези най-популярните, металните и си мислех че нямат късане, докато 1 ден опасно близко до нас не мина една котка :ab_041: тогава само половината от веригата ми остана в ръката :ab_041:

Тогава си купих от зоомагазин повод от "алпинистко въже"-разплете се . Смениха ми го и още на първата разходка се скъса.Тогава го разрязах и се оказа че е пълен вътре с нещо като хартия(не се сещам в момента как се казваше материалът).

Отидох и си купих 5 метра алпинистко въже от строителен магазин(не най-дебелото, среден размер , че да не ми се протрива ръката).Оттогава нямам проблеми за щастие(само да кажа че въжето издържа над 1 тон натоварване и е изключително леко) . Препоръчвам го това на всички собственици на едри кучета. Така просто сте сигурни :wb_052:

Относно нашийника , използвам кожен, около 5 см. широк . Другото което препоръчвам е душач , но в никакъв случай строг нашийник (само мъчите животното)! А само кучетата, охраняващи стада носят строгите нашийници с шиповете навън с цел защита на гърлото от зъбите на вълците, домашен любимец с шипове, поставени по този начин ,може да нанесе непредвидени щети !

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

on the road of life,there are passengers and there are drivers

#597 Потребителят е офлайн   Kryptonite Икона

Публикувано: 05 July 2009 - 10:02 PM

За едно момиче къде 50 къде 30... и в двата случая е на земята ако не е здраво стъпила.

#598 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 10:43 PM

Вие какви играчки сте купили на кучетата си ? Но такива които издържат поне седмица :ab_041: защото на моето какви ли кокали,топки,таралежи(такава беше формата на играчката),фризбита и т.н. съм взимал и след 1 седмица не стават за нищо ! Сега съм и взел една медицинска гира която всъщност е тежичка но Тори постоянно я носи от едно място на друго и пак си играе ! Обаче искам да и взема и други играчки,не само гира !
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#599 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 11:05 PM

Задължително винаги имам под ръка от онези кожени кокали....хем гризе,хем си чисти зъбите...Или играчки от плътна и мека гума.....ама бързо му омръзват...

#600 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2009 - 11:34 PM

Показване на мнениетоKryptonite, в Jul 5 2009, 10:02 PM, написа:

За едно момиче къде 50 къде 30... и в двата случая е на земята ако не е здраво стъпила.

щом сме си взели такива кучета значи сме преценили дали можем да ги удържаме :tb_195:
защо се опитваш да определяш кой колко може да издържи без да те пита някой :dry:
става на въпрос флекито колко ще издържи не ние

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема